Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dina keresztmama

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdődik a 2023-ik évi Nemzetközi Természettudományos Diákolimpia, egyszersmind az évnek azon igen rövid időszaka, amikor blogírással is foglalatoskodom. Az első poszt rendszerint az utazásunk és az érkezés napján megvalósuló program rövid története szokott lenni. Az utóbbi években az útjaink…..
És igen. Újra, és megint, újfent, hovatovább ismételten. 3 év kihagyás után újraindul az IJSO kalandjainak képes-szöveges, véletlenül sem ironikus és még ennél is kevésbé szubjektív stílusú beszámolója. És hogy miért kellett erre ennyit várni? Nos, a Covid elsodorta a német rendezést (hiába…..
A hajókázós és piacozós képek előtt írnék pár szót a gyakorlati fordulóról, mivel közben annak a fordításával is elkészültünk, és aznap úgysem történt semmi igazán extra. Meglepő módon a feladatsor nem volt vállalhatatlanul hosszú, és mivel ezúttal reggel kezdődött a megbeszélés, alig valamivel…..
Beköszöntött a december, ami egyet jelent a soron következő (számszerint a 16.) IJSO-val! :) Amint azt a tavalyi évben átlagosan 4,5 percenként a tudomásunkra hozták, az idei rendező ország Katar, a verseny a fővárosban, Dohában lesz. Direkt járattal repültünk Budapestről, és mivel a gép helyi idő…..
Itt a december, és itt az első blog-post is! :) Az idei évben Botswana rendezi az IJSO-t, így kalandosnak kinéző másfél hétnek nézünk elébe. Persze Az istenek a fejükre estek helyszíneitől igen távol, a fővárosban: Gaborone-ban tartják az eseményt, így eredetileg féltünk tőle, hogy a mesés…..
Where can see IJSO? Temple Run 2015.12.10 18:57:32
Ismét kétnapos bejegyzés következik, és ennek nem egyedül az az oka, hogy fél napon belül hazaindulunk, hanem az is, hogy ismét egy kevésbé eseménydús, és egy izgalmasabb nap következett egymás után. Hétfőn ugyanis a kísérleti forduló feladatlapjait fordítottuk, mely a…..
Üdv újra itt! :) Ismét indul az évi rendszerességű beszámoló a magyar csapat kalandjairól. Rendhagyó módon a verseny előtt két nappal érkeztünk Koreába, így most két napig még közösen gyűjtögetjük az élményeket a diákokkal. A repülőút kellemesen telt, hála a premium…..
Lomma Lounge La vie bordelais 2010.09.26 20:35:00
Bordeauxba mostanság kezd bekúszni az ősz. Napközben még mindig 20 fok körül vagyunk, néha 25 is, de este már kell az átmeneti kabát. Időnként esik, de percek alatt felszárad, még mindig gond nélkül járok bicajjal. Reggelente egyre később kel fel a nap, és mostmár akkor se…..
Lomma Lounge Május 21. 2010.05.21 10:16:00
Büszkén mesélném hogy megtanultam főzni, hogy magamnak vásárolok, mosom a ruháimat. Egyedül is megállok a lábamon.És mikor hazamegyek, és terített asztal vár, megint fejbevág majd hogy négyen üljük körbe...
Lomma Lounge Húsvét 2010.04.04 19:05:00
Különböző nációk, különböző szokások. A lehető legtöbbet meg akartuk közülük tartani. Szombat este egy közös hagyományos vacsival indítottunk, és megsütöttem életem első kalácsait. :) Volt még spanyol torrijas, svéd szószos halak, német barna kenyér, magyar és svéd…..
Lomma Lounge Szoval... 2010.01.21 16:36:00
Ma kerültem olyan helyzetbe, hogy el tudjam indítani ezt a blogot. Bejegyzéseket írtam eddig is, így amíg utol nem érem magam, a megírás dátumával együtt jelennek meg a posztok, hogy semmiből se maradjatok ki. A név végül Lomma Lounge lett, így neveztük el a házat, ahol lakunk,…..