Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_phaidros_

16 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
terrorizmus 2010.03.21 18:52:00
ETA terroristák bújkálnak VenezuelábanAlfredo Pérez Rubalcaba, spanyol belügyminiszter kedden a nemzeti rádión jelentette be, hogy a spanyol hatóságok tudomása szerint Venezuela ETA-hoz köthető személyeknek ad otthont - adta hírül az El Nacional. Az ügy azért lett hirtelen ilyen…..
Persze nem igaz, hogy régen minden jobb volt (száz éve is a borzalmas tömegközlekedésen röhögtek Pesten), de arra határozottan emlékszem, hogy gyermekkoromban sokkal több fecske volt a fővárosban mint most. Nem csak a kertvárosi részeken ücsörögtek egész nap a…..
terrorizmus Könyvajánló 2010.03.16 18:59:00
 Könyvajánló: Benke József: Fényes Ösvény, Szürke Farkasok, Fekete Szeptember A  könyvet 1989-ben adta ki a Magvető Kiadó, de lezárva valószínűleg 1986-ban lett. Enyhén szólva érződik rajta a korszellem. Lényegében a bevezetés 68 oldalán keresztül azt próbálja…..
phaidros 2010.03.13 19:01:00
 ..
Belsőség Tízéves a Totalcar 2010.03.12 17:44:00
  Oké, még nem, de mindjárt. Konkrétan 2000. július 14-én, péntek délután 14.49-kor jelent meg első cikkünk, nem hivatalosan, de precízen tehát akkor, mármint 2010. július 14-én leszünk tízévesek. Az évfordulót mindenképpen szerettük volna megünnepelni. Gondolkoztunk sok…..
_phaidros_ 2010.03.12 18:59:35
@2,5mach: Az úgy van az, hogy időzíti az írás megjelenését.
A jelenetek a "Gazdasági Vasutak" című filmből származnak, melyet 1957-ben forgattak...
 Elhelyezték annak az összesen 2.7 milliárd forintba kerülő erőműnek az alapkövét pénteken, amelyet alacsony éghetőgáz-tartalmú földgázzal fognak működtetni Battonyán – közölte Karsai József, a város polgármestere.  Elmondta: a hat gázmotorral működő,…..
"Titokban a Vatikánban is mérlegelik a római katolikus papok és szerzetesek kötelező nőtlenségének esetleges eltörlését - írta pénteken a La Repubblica című olasz lap.A római újság szerint a szentszék csak több évtizedes távlatban gondolja eltörölni a…..
terrorizmus A karenek 2010.03.12 15:02:00
 A karenek Általában úgy vélik, hogy a Karenek egy mongol törzs, akik évszázadokkal ezelőtt a Közép-Ázsia síkságairól,  Kínán át vándoroltak a mai Burma és Thaiföld határvidékére.  (Burma térképe) A karen nép egyszerű és békés életet folytatott. Miutána…..
Motorosként lelkesen fogadnánk az új versenypályát, civilként csak aggódhatunk a Balatonring körüli, milliárdos nyerészkedésről szóló hírek miatt. Szakértői vélemények szerint akár kicsenget a magyar állam néhány milliót, akár nem, a szeptemberi átadás már…..
_phaidros_ 2010.03.10 18:35:22
phaidros 2010.03.04 09:27:00
Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, több ilyenre lenne szüklség ország szerte, és nem csak a hajléktalanoknak, hanem annak a sok munkanélkülinek is, akik egész nap csak ténferegnek. Nap mint nap rengeteg munkanélkülit látok, és sajnos ott is ugyan az a helyzet, mint a…..
phaidros "S '14-ben is így volt." 2010.03.03 09:34:00
Habár a pár nappal ezelőtti égi jelenségről még most se lehet tudni pontosan, hogy mi is volt, azért eléggé nagy az esélye, hogy természeti jelenséggel állunk szemben és nem egy újabb elfuserált orosz Bulava rakétateszttel, vagy HAARP (bővebben a HAARP-ról) teszttel. Mindenesetre…..
Múlt héten együtt pityeregtünk olvasóinkkal az MZ ES 125 szándékos elrohasztásán. Ugyan a kis kelet-német veterán-értéke a négy forintot is alig hagyja el, de gépként, emlékként sokkal többet érdemel annál, mint hogy Óbudán rohadjon el egy lámpavashoz zárva. Úgy tűnik, a…..
_phaidros_ 2010.03.02 19:22:11
@tessekmondani: Valószínűleg nem bujtogatott volna senki lopásra (és szerintem nem is vette senki komolyan), ha a tulaja legalább annyit megtesz, hogy egy arra kitalált motortakaró ponyvával letakarja. A motor 'tartás' nem annyiból áll, hogy kikötöm az utcára oszt' jólvan.
_phaidros_ 2010.03.03 08:09:03
@tessekmondani: Nem, a tolvajtól nem védi meg a ponyva, de az időjárás viszontagságaitól igen. És ha ennyit rászánt volna a gazdája, akkor senkiben nem merült volna fel itt, hogy szegény motor ott rohad szét.
Ahhha, erkölcsi ítéletet hozol, anélkül, hogy a másikat ismernéd, hát bravó, ezzel is magadról állítasz ki bizonyítványt.
Örülök, hogy vannak ilyen feddhetetlen életű, farizeuskodó erkölcscsőszök, mint Te is.
Karesz most törte le nagyjából a GPS-em tartóját, mert próbálta megnézni, hol járunk, ő ül ugyanis jobb egyen, Tibby meg a volán mögött küzd a forgalommal és a havas esővel, ami pedig az imént kezdett esni. Az Insigniában is van saját navi, de az csak addig tudta az utat Domsjőbe, amíg beletettük a…..
_phaidros_ 2010.03.02 15:24:37
@PeterBlau: Nem, csak mint a korábbi postokból kiderült náluk volt kéznélmegfelelő tesztautó, sokan elosztogatták a Genfi autószalon miatt vagy ...valami ilyesmi volt írva.
Franciaország északnyugati részében elfogták Ibon Gogeascoetxea Arronateguitot, a Baszk Haza és Szabadság (ETA) szervezet katonai vezetőjét. A francia rendőrség és a spanyol csendőrség vasárnapi közös akciójában a vezető két társát is elfogták a normandiai Cahan…..
Palesztinában, Európában és Oroszországban, több helyütt - egymástól függetlenül - a 19. század végére, a túltengő nacionalizmus és a pogromok hatására kialakult az ún. cionizmus. A mozgalom célja Izrael függetlenségének újbóli kivívása lett. 1895-ben a budapesti, német…..
phaidros Bíróság és balítélet 2010.03.01 09:20:00
Lehetetlennél lehetetlenebb ítéleteket hoz a magyar bíróság. Most abba nem mennék bele, hogy politikai foglyok, mint Budaházy és a többiek miért töltenek lassan többet mint az olyan aki 500 forintért öregembert öl meg, és hasonlók? Most meg 2 év felfüggesztet kap, aki…..
Azt írja a BEOL (Békés Megye Online), hogy országosan is, de különösen a Viharsarokban fogy a magyar. És ezen sajnos meglepődni sem igen lehet. Hisz mi tartaná vissza e peremterületre került régiót? Se üzem, se tanulási lehetőség, se szórakozás, és amit én az egyik…..
terrorizmus Mi is a terrorizmus? 2010.02.27 18:29:00
Sokan, sokféleképpen fogalmazzák meg. Általában  mindegyik meghatározásnak közös nevezője a wikipedián is olvasható rész:A terrorizmus az erőszak alkalmazásának, vagy az azzal való fenyegetésnek olyan stratégiája, melynek elsődleges célja félelem, zavar keltése és ennek…..
phaidros MALÉV 2010.02.27 14:00:00
Ismét állami  tulajdonban a MALÉV, írja az index. Tegnap pont erről is beszélt Winkler és Karotta a rádióban, vagy inkább TV-ben? Mi a jó szó az olyan rádiós műsorra, amelyet teljes egészében követni lehet vizuálisan is? Akkor még  kicsit viccelődtek vele, illetve egy…..
phaidros Balatonring 2010.02.27 10:17:00
A legtöbb magyar motoros már alig várja, hogy Magyarországon is megrendezésre kerüljön az első MotoGP verseny. Ennek ellenére folyamatosan  hozza az ország a formáját. Mert  ez egy olyan ország, ahol semmi sem mehet zökkenőmentesen. A sávolyi pálya is ilyen, miért is…..