Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zso-ba-ba

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2010. 02. 02- 02. 07 Thaiföld, Krabi  Sziasztok, mar 5. (vagy 6.?) napja Thaifoldon, nagyon nehezen vesszuk ra magunkat, hogy leuljunk a gephez es mindenrol reszletesen írjunk. Krisztian kesobb biztosan megteszi, en most csak par mondatban osszefoglalnam az elmult  - lassan mar -egy…..
zso-ba-ba 2010.02.09 07:54:29
Sziasztok!

Vegre van egy kis idom blogozgatni, amig a fiuk felfedezik Bangkok (nem sok) nevezetessegeit... nem tudtak ravenni, hogy ma 6-kor felkeljek veluk uszopiacot menni nezni, amit en mar lattam, anno es az eleg is volt! Nekik van meg egy kiralyi palota + Wat Po kotelezo, en inkabb aludtam sokaig, reggeli a teraszon es furcsi + napozas a tetoteraszon a medenceben :)

Ahogy Agi mar irta, mi Phuketen (PAtong varosban) kenytelenek voltunk aludni egy ejszakat, mert oda erkezett a gepunk Saigonbol... kellemes csalodas volt, a tenger gyonyoru, homokos part... kicsit ki is hasznaltuk, aztan du. indultunk at Phi Phire - a paradicsomba!!! Ott ragadtunk 2 napra, en szivem szerint maradtam volna meg, mert gyonyoru!!! Nekem a hangulata is bejott, kicsit "Sziget feeling" es mivel csak stalo utcak vannak, se auto, se motor... es nagyon szuper szallasunk volt - fenn a hegyen (mar tsunami biztos ovezet :) panoramaval! Elso este a tangerparton friseen sutott halaka etteunk, mikozben figyeltuk, hogyan jon a dagaly... szamunkra megdobbento elmeny volt az apaly - tobb szaz metert tudtunk beseltalni ott, ahol nehany ora mulva mar al labad sem er le!!!

Masnap egy hajoutra mentunk a szigetek korul, furdes a hofeher homokos partokon, kristalytiszta vizben, snorkelezes - ahol szinte megerintenek a gyonyoru halak, amik korbe sereglenek, es a vegen Maya obol (ahol a Part cimu filmet forgattak) nos, az tenyleg a paradicsom!!!

Este tuz paradet neztunk a parton, lenyugozo ahogy ezek a sracok doboljak a tuzes rudakat, buzoganyokat - oriaso a hangulat!!! Kesobb a kozonseget is bevontak, tuzes rud alatt limboztunk - allat volt! Epp csak a telefonomat vesztettemel (kivetelesen nem is en... :) a nagy forgatagban - ugyhogy ne uzenejetek!!!

Masnap de. meg felmasztunk egy kilato pontra, kemeny volt a rekkeno hosegben, de a latvany megertes!!! Megsirattam Phi Phi-t (ahogy Vietnamot is)

Du. indultunk Krabira, mar a kikoto fele is csalodas volt, a viz olyan szurke, szemetes... onnan egy nyitott oldalu teherato szerusegen vittek minket Nopparath tara beachre,ahol a tobbiek voltak! Mint azt mar Mago is irta, a part es a viz egyaltalan nem szep... a szigetek koruli tura karpotolt azert minket!

Na meg nekunk sikerult egy gyonyoru tropusi parkban olyan igazi "autentikus" thai bungalowkat berelni, ahonnan mar csak a tengerpart kilatas hianyzott :)

Itteni kalandjainkrol mar olvashattatok... mi a kepeket lustak vagyunk feltolteni (es idonk sincs) talan elcsiptek nehany kockat rolunk is a picasweben!

Mi vasarnap du. indultunkBangkokba, a vonatra mar nem volt jegy, de a busz kellemes csalodas volt es reggel 6-kor mar ki is tett minket a Khao San Roadon,ahol azonnal szallast foglaltunk ugyanabban a hotelban, ahol 7 eve voltam!

Gyor furdes utan, szaguldottunk (tuk-tukkal) a vonat allomasra, ahonnan nagggyon retro public vonattal; mentunk Kanchanaburiba (ott van a a Hid a Kwai folyon) de mi azert mentunk, mhogy az onna 40 km-re levo Tigris Temlomban tigriseket lassunk - testkozelbol!!!

Bereltunk 2 motort - ja itt jegyzem meg, Krabin a legnagyobb elmeny tenyleg a motorozas, mert addig semerzed, hogy szeteget a nap (nagyon legetunk) es konnyu vele kozlekedni! Ja ott mi voltunkelefantolni is - ezt majd szoban :)

Szoval a Tigirseket szerzetesek nevelik, kezhez szoktatjak, de igy is nagyon nagy az elovigyazatossag... minden turistat egy gondozo kezenfogva vezet a meglancolt fenevadakhoz, amelyikeket kulon-kulon gondozo oriz, locsolgatja a fejuket vizzel, hessegeti alegyeket, hogy semmi ne zavarja oket (piros es narancs szin viselese tilos!!!) es egy harmadik gondozo elkeri a fenykepezodet,amivel 5-6 tigris mellett egyesevel lefenykepez... bar elmondva es messzirol szemleve kiabranditonak tunhet, amikor leguggoltam mellejuk esmegsimogattam,majdnem elsirtam magam - hihetelen erzes es az a tudat, hogy ilyen kozel vagy!!! Megerte a 3000,.-Ft-os belepot!!!!

Este Bangkokba vissza - ezuttal mar minibusszal, mivel feleannyi ido alatt ertunk ide - seta a kaotikus Khao San roadon... nekunk ez mar nem annyira jon be!!! Saigonban meg erzed,hogy az a valosag, ott tenyleg ugy elnek az emeberek!!! Itt ez mind csak a turistaknak van... tul nagy a forgatag, tul susu,tul zajos, tul draga (bangkokot lehet hogy nemsiratom meg...) Indiat viszont vegyes erzesekkel varjuk mindannyian!!!

Sokat gondolunk ratok es millio puszi Mindenkinek!!!

Zsolt-Barnus-Barbi
Itt írják legfrissebb élményeiket (katt a szövegre)..
zso-ba-ba 2010.01.31 17:40:43
Utolso estenk Vietnamban... szomoruak vagyunk :( Csodalatos elmeny volt ugy erezzuk, mindent lattunk, amit kellett, nagyon jol sikerultek a programok es naprol napra csak egyre fantasztikusabb kalandokban volt reszunk (szoval ezt mar nem is lehetne fokozni :)))

Holnap meg megnezzuk a Chi Cu Tunnelt, amiben a Vietkongok bujkaltak az amcsik elol, aztan este repulunk Phuketre - ahova most probalnuk szallast foglani, de nem eccceru...

...na de terjunk vissza Mui Ne beachre, ahol abbahagytuk a beszamolot! Szoval, a kozponttol 5 perc setanyira talatuk meg az elso szabad szobat - kilatassal a tengerre - ahol a tulaj es baratai a teraszon zeneltek, enekeltek, soroztek... Barnus kikapta kezukbol a gitart es azonnal megertettek egymast a zene nemzetkozi nyelven! Oriasi hangulatot csinaltak a fiukkal, bar alig tudtak tulzenelni a hullamok morajat, melyek olyan hangosan es vadul verdestek a partot (aludni is nehez volt :))) amugy az evszak nem alkalmas furdesre csak szorfozesre es kite-ra!

Barbi kozben oriasi furdot vett, majd csatlakozott a felreszeg tarsasaghoz - akik a fiukat is folyamatosan sorrel itatta (gratis!!!) kozben kulonleges tropusi gyumolcsokkel kinaltak Bennunket - eleg nehez volt otthagyni oket, hogy aztan vacsorazzuk egy hatalmasat az egyik plamafakkal korulvett hangulatos etteremben, ahol grillen sutottek a friss tengeri cuccokat...hmmm!

Reggel ertunk jott a jeep, amit megrendeltunk este, hogy egy privat turara vigyen minket (3an) a feher es voros homok dunekhez, ahol csuszkaltunk a homokoduneken, majd egy halaszfalu, szurdok, vizeses... nem lehet leirni (majd fotok) felejthetetlen elmenyek!!

Du. megint a buszon - az utolso ut ezen (szerencsere) este erkeztunk Saigonba, vissza a hotelba, ahol ugy ereztuk, mintha hazajottunk vola!!! Ott vart a cuccunk, a szobank, a mosodaba be is adtuk az osszes koszos ruhank es vacsi :)

Ma a Mekong deltanal voltunk - Barbi regi alma valt valora!!! - ahol 3 fele hajoval utaztunk szigetrol szigetre, hatalmas kokuszpamakal ovezett csatornakon, mintha oserdoben lettunk volna... el sem hittuk, olyan helyeken jartunk!!! Az egyik szigeten ebed, azan bicikliztunk a suru banafa es palmaerdoben... nem folytatom! Egyreszt, mert leirhatatlan, masreszt meg soroznenk meg egy utolsot Vietnamban :))

Goodbye Vietnam!!!!
Zsolt, Barnus, Barbi
zso-ba-ba 2010.02.01 11:26:15
Egy rovid befejezes Vietnamhoz... es kiegeszites: Tegnap nem irtam, hogy a Mekong deltanal az egyik szigeten hatalmas kigyot tettek a nyakunkba - ha kertuk - a fiuknak bejott, nekem fura volt, hogy ott tekereg a nyakam korul (de kar lett vona kihagyni!!!)

Este meg piacoztunk, bevasaroltunk nehany szuvenirt - erdekesseg, hogy vettem egy kezzel keszitett papucsot, amit helyben allitanak a labadra es utana "veglegesitik" a meretet(elkepeszto!!!)

Szoval a mai napon, ezeket az osszes teli ruhankkal egyutt (mivel Indiaban is kb. 38 fok lesz...) postara adtuk, hajoval kb. 3-4 honap alatt fog hazaerni (de 10 kg kb. 5000,-Ft volt) jobb, mint cipelni!!!

Este meg volt egy hatalmas eloadas a parkban, Ho Chi Minh tiszteletere - kicsit ellentmondasos kivitelben: a fellepok gyonyoru nepviseletekben, fantasztikus koreografiat adtak elo (tanc, enek) de mindehol ott a voros zaszlo a sarlo+kalapaccsal...

Ma pedig megneztuk a Cu Chi alagutat (tegnap nem helyesen irtam le) ami kicsit nyomaszto elmeny volt - ahogy minden, ami a haboruhoz kapcsolodik - de a fenypontja az volt, hogy AK 45-os gepfegyverrel lohettunk - eles loszerrel!!!!!!!! Durva...

...mindjart indulunk a repterre, meg mindig probalunk szallast foglalni Phuketre... de lehet, hogy ebbol Krabi lesz!? Nehez donteni... most epp azt hallottuk Ko Lanta gyonyoru...

Lehotzky csaladnak uzenet: nezzetek utana, allitolag sokkal szebb, mint Krabi!!! Ja, es megvettuk a Thaifold + India LP-t!!!

Meg egy Malajzia, Szingapur, Fulopszigeteket is... de az csak 3 honap mulva erkezik a Vietnam LP-vel egyutt :)))

Udv mindenkinek,
Zso-Ba-Ba
Krisztian kicsit pihenteti az ujjait, ezert most en orokitem meg gyorsan az elmult napok torteneseit. Macaoban 23-an SZOMBATON felszalltunk az este 9 korul Kota Kinabalu-ba indulo Air Asia gepre, mely ropke 4 ora alatt atrepített minket a Dél-kínai-tenger felett Borneó szigetere. Az indonéz…..
zso-ba-ba 2010.01.29 15:06:59
Sziasztok! Reg hallottunk feloletek, neha ad hoc van 5 percunk, hogy belenezzunk a blogba, de irni nem nagyon... nem reagltatok arra a szigetre sem! Nekunk sajna nincsidonk utananezni... meg a repjegyet sem foglaltuk le Phuketra, bar meg mindig pont annyiba kerul, mint 2 hete, csak epp nincs nalunk a passport ):

Blogra roviden: Halong Bay az idojara miatt kisse csalodas volt, viszont nagyon jo dontes volt, hogy magunk szerveztuk es ott aludtunk a cityben (5 USD!!!) ahonann reggel ezer hajo fut ki az obolbe, igy olyan turat valaszthattunk, amilyet akartunk... 4 oras mellett dontottunk, amugy nem volt olyan hideg,megneztunk 1 barlangot + korbe hajoztunk nehany sziklat - amugy elkepeszto!!!

Du. mar indultunk vissza Hanoiba, minibusszal, es onnan mentunk tovabb az ejszakai busszal... nos... akik nagyon dicsertek, azok vagy jobb buszt fogtak ki... vagy nem tudom - mi nagyon szenvedtunk!!! Az elso busz ok volt, de rogton el is romlott, a csere buszon a legszarabb hely jutott (hatul, alul) szerencsere csak 4-en fekudtunk az 5 helyen, de Zsoltnak igy is jutott egy amerikai neni feneke... tuleltuk. MAsnap Hueba csak egy gyors varosnezes volt robogoval - ez eleg is volt ott, de az ido mar ott is nagggyon fincsi volt :) Onnan Hoi An nehany ora volt - ulobuszon! - egesz jo kis szobat kaptunk es egy hatalmasat furodtunk!!! Az ember igencsak megtanulja ertekelni az elet apro oromeit... ilyen jol zuhany meg nem esett!!! Majd egy seta a varosban, ami olyan,mint egz ekszerdoboz... leginkabb vietnami szentendrenek emlegettuk :) Sok turista es bolt, de varazslatos es az ido is meleg, hatalmasat ettunk-ittunk egy teraszon a folyo parton, ahonnan a varos fenyeiben gyonyorkodhettunk!!!
Reggel vegul szervezett uttal mentunk My Sonba (Angkor kicsiben...) mert motorral tul messze van! De nem bantuk meg, mert visszafele egy nagyon jo kis hajoutban lehetett reszunk (ebeddel) es megalltunk egy kezmuves falunal is! Az ejszakai buszt persze nem foglaltuk le idoben, igy csak extra penzert tudtak nekunk helyet talani (persze, itt mindent megoldanak - tenyleg MINDENT, csak fizess!!! - aztan egz fokkal jobb alvo buszon utaztunk ide Mui Ne-be... de most zar a netezo ): Amugy 30 fok este, tenger, palmafak es csodaszep szoba kilatassal a tengerre.... folytatjuk!!!
Zsolt, Barnus, BArbi
Bolyongásaink Ázsiában KÉPEK 2010.01.25 18:51:00
Hosszadalmas szenvedéssel feltöltöttünk pár képet a macaói részhez ( görgessetek lefelé), és a legújjabb malájziai részhjez, de a képkiválasztással, lekicsinyítgetéssel, feltöltögetéssel kb. 2 óránk ment el az alvás rovására, úgyhogy ez azt hiszem felejtős lesz,…..
Hong Kongi név statisztika: 6 színészből 3 CHEN, 2 WONG, egy pedig szabadonválasztott. ( Hocsinak ). Vagy megvettek egy híres magyar családregény hangjátékát ( "Szabócsalád" ), amit most filmvászonra írtak és ez a…..
zso-ba-ba 2010.01.25 16:43:50
Sziasztok! Jo otlet, hogy beteszed a mi irasainkat, epp kerni akartalak, hogy hivd fel mindenki figyelmet a kommentjeinkre :) Meg egy fontos: Macaobol Saigonba a repulon 2 db feher ember volt rajtunk kivul - es micsoda veletlen, magyarok!!! Egy soproni 40-es par, akik tobbszor jartak mar Thaifoldon is, es ajanlottak egy gyonyoru szigetet Phuket mellett - allitolag Seychelles szigetekre emlekeztet!!! Most nincs itt a neve, majd atkuldom sms-ben! Majd nezz utana, nekunk nem nagyon van lehetosegunk netezni!

Roviden: Saigonbol csak du. ment volna gep Hanoiba, igy masnap reggelre foglaltunk es ottmaradtunk egy napot! Nagyon jo szallas, 30-32 fok hoseg, kituno kajak es oruletes varos! Nekunk nagyon bejott!!! Egy nagy ebed + alvas utan, war muzeum, Katedralis, Water Puppet - oriasi volt!!! Megint ejfelkor fekudtunk (sorozes egy pubban :)
Reggel 7.30-kor ment a gep Hanoiba (jetstar) megerkeztunk 11 korul, lefoglaltuk az open buszt, varostneztunk taxival (Mauzoleum, One pillar Pagoda, Lake) majd a local busszal eljottunk Halong Citybe - olyan feeling volt, mint Kambodiaban (csak mi 3-an feherek, a sargak meg kozepen is ultek kis szekeken) ja es 600,-Ft volt. Az utszeli megallotol robogoval hoztak le ide minket, amugy nincs tul hideg, kb. 15 fok. Szallas elfogadhato (5 USD/szoba :) vacsiztunk egy jot, holnap hajoval megnezzuk a bayt - majd berelunk valamit es du. local busz vissza Hanoiba, ahonnan este 7.30kor indulunk tovabb!!!
Ez igy nagyon jol jott ossze, mert Saigonban a hotelben hagytuk a nagy csomagot, csak 1 heti ruhat hoztunk magunkkal, igy konnyebb lesz mozogni, utazni es nem kellett 1 ejszakat Hanoiban aludni - helyette felmelegedtunk a varazslatos Saigonban!!!

Ezt probald legyszi valahogy prezentalni, ahogy lesz lehetoseg, folytatjuk!!! Zso-Ba-Ba

Ja, es nagyon koszi az LP-t!!! Veszunk majd thait + indiat (mar kinalgattak Saigonban :)