Regisztráció Blogot indítok
Adatok
névtelenek

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bigyóblog Bakelitet a cédére 2007.11.01 08:40:00
Sokan vannak, akik nem szívesen válnak meg régi bakelitlemezeiktől és szívesen hallgatnák a nagy munkával összeszedett gyűjtemény darabjait, de már nincs meg a lejátszó, karcolódik a lemez, ugrál a tű. A Teac LP-R400 fantázianevű szerkezettel kimenthetjük zenéinket cd-kre. Csak…..
Végre megtudtuk, mi van. Nekem például már hetek óta fogalmam sincs, hogy mit gondoljak, egyrészt ugyebár ott a nagyon zene, meg az estfm-es hangzás, csupa olyan sláger, amit a Zöld Pardonban is játszottak 2002 körül, másrész pedig tiltakoznak a kabarészerzők, meg nyílt levelet…..
Ma reggel kilenckor átvette a felmondásáról szóló előzetes értesítőt a Magyar Rádiótól Farkasházy Tivadar. A Rádiókabaré vezető szerkesztőjét a csoportos létszámleépítés keretében küldték el a közszolgálati rádiótól, ahol információink szerint az utóbbi…..
névtelenek 2007.06.17 18:02:55
Halvány Görény, sri, marisell:
Ma hallottam a hírt, hogy pl. kit mészároltak le, íme:
Az áldozatot Molnár Tibornak hívják, eredeti foglalkozása mozdonyvezető. Hobbiból régi lemezek gyűjtésével kezdett foglalkozni, majd ún. mechanikai restaurátor lett. Az egyetlen a rádióban. Talán a világon a legjobb, mert ez egy nagyon különleges hivatás. Ő az, aki még a viasz- vagy lakklemezekből is képes hangot csiholni még akkor is, ha a lemezt előzetesen sósavban pácolták, vagy legalábbis a kukából szedték ki, ahol kólás dobozok társaságában pihent. (Ez utóbbi konkrét példa.) A berendezések, amikkel dolgozik, a saját tulajdonát képezik, és ingyért adta kölcsön a rádiónak. e cuccok közé tartozik egy elektroncsöves Neumann lakklemez-vágó, amit ő állított helyre (eredeti alkatrészekkel), s amit a gyártó már többször megvásárolt volna tőle, mert ilyen nincs még egy a világon, a többi elpusztult már. Tibi nemzetközi hírű szakember. Ezenkívül súlyos hormonbetegsége van. ráadásul nagyon rosszul lát. És mégis, ezzel a rossz szemével néz napi több órán át a már említett vágógép mikroszkópjába, hogy kiegyengesse a koszos, karcos, recsegős barázdákat. Ezenkívül kb. három héttel ezelőtt operálták meg, mert daganat nőtt a torkába. Szerencsére, jóindulatú. Namost, berendezéseivel és szaktudásával együtt őt is kirúgták.

www.radio.hu/read/223228/rid/PT1nTTJFVE0=