Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hudejo

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
hudejo 2010.01.23 12:46:17
Még valami...
A vakhit végül is hozott is meg vitt is. Tehát igaz a mondás, miszerint Isten egyik kezével ád, a másikkal elvesz. Vallások minden bizonnyal tettek jó dolgokat is, de tettek és tesznek rosszat is. Gyakorlatilag a jó és a rossz kioltja egymást. A történelem legtöbb mészárlása valamilyen vallásból, vakhitből táplálkozott és táplálkozik (vagy valamilyen anyagi érdekeltségből). Például a világ bizonyos részén a fiatal lányok csiklóját kivágják (kivágták), mert az ott uralkodó hit szerint az istennek nem tetsző dolog az, ha a nők élvezik a szexet. Persze lehetne sorolni az ilyen és hasonló dolgokat, de fölösleges. Hit nem tud hit ellen tenni semmit, falra hányt borsó minden szó.
Elgondolkodtató, hogy egész népek, nemzetségek haltak erőszakos halált pusztán azért, mert valakik hisznek valamiben. A hit valóban fontos dolog, része az emberi létnek. De nem mindegy, hogy hol támaszkodik meg ez a hit. Szintén a Biblia írja, hogy "Gyümölcseiről ismeritek meg a fát. Jó fa jó gyümölcsöt terem, rossz fa rossz gyümölcsöt." Ez is egyértelmű. Hihetsz akármiben, ha az a dolog virágzást és örömet, jólétet eredményez. De ha az a valami szenvedést és halált hoz valakinek, ott a dolog már sántít.
A tudomány is nevezhető egyfajta hitnek, ugyanis számos tudományos "tényről" később bebizonyosodott, hogy tévedés volt, ezért újabb tényeket "alkottak". Az ilyan "tényeknek" (azaz valójában hitnek) is voltak áldozatai. Másrészt a jelenleg közoktatási intézményekben tudományos tényként tanított dolgok némelyike pusztán elméletként van bejegyezve, ám mégis tényként oktatják. Ezért számomra a tudomány is egy amolyan vallás-féle. Természetesen elismerem bizonyított és tapasztalható eredményeit, de semmit sem veszek készpénznek, csak mert egy tudós mondta vagy leírta.
Egy érdekesség, ami bizonyára sokakat megmosolyogtat: az, hogy a Föld egy tömör gömb, a közepén izzó vasmaggal, nem egyértelműen bizonyított tény, hanem elméletként van bejegyezve, ahogy a Föld keletkezéséről szóló számtalan elmélet is. Mégis a tömör gömb-elméletet tudományos tényként tanítják. Nos, ha utána néz valaki, szán rá némi időt, akkor kiderül, hogy gyakorlatilag ugyanannyi érv, mérés és kísérlet igazolja azt is, hogy a föld üreges és a belsejében egy központi "nap" van. Ez is elméletként van bejegyezve. Különböző kísérletek hivatottak igazolni mindkét elmélet igazát, mégis, kézzel fogható, egyértelmű tények egyiket sem bizonyítják mind a mai napig. Csak az oktatott tudomány által kondicionált elmék tartják az utóbbit lehetetlennek. Ezért mára már ezt ismerik el tényként, noha csak elmélet, ugyanis az eddig legköltségesebb, legnagyszabásúbb mélyfúrás is mindössze 12 kilométer mély volt...
Most itt nem szeretnék kitérni egyik elmélet védelmére, sem cáfolatára, sem képzettségem, sem kedvem nincs hozzá, mindössze érdekességként szerettem volna megemlíteni, hogy illusztráljam a jelenlegi okított elmék kondicionáltságát, ami végső soron a jelenlegi társadalom zömében jelen van.
Van Isten? Nincs Isten? Itt is léteznek "tudós" táborok, melyek vagy ezt, vagy azt bizonyítják. Ez a huncut könyv, a Biblia, erre is tud egy okosat mondani: "Aki keres, talál." (Eredetiben úgy áll, hogy "Amit keresel, azt találod"). Tehát, amire bizonyítékot akarsz, találni fogsz rá előbb-utóbb. Be akarod bizonyítani, hogy az emberek szemetek? Nosza, áll neki bizonyítékokat keresni, fogsz találni. :) Be akarod bizonyítani, hogy az emberek jók? Kezdd el kutatni a bizonyítékokat, fogsz találni bőven. De a lényeg Benned van. Gyakorlatilag erről szólnak a Biblia (és egyéb források) valódi üzenetei. A többi csak sallang. :)
hudejo 2010.01.23 14:04:31
@iArgue:
Haha, ez jó :) Az említett állati genitália említése remek reakció. :) Tudtam, hogy valakiben ez ilyen indulatot gerjeszt.
Nos, ajánlom, olvass figyelmesebben. Nem tudom, hogy az említett dolog igaz-e vagy sem. Azt viszont igen, hogy csak azért van tényként tálalva, mert valakik valakiknek valamit elhittek. Mondjuk valamilyen kísérlet eredményét. Amúgy meg tökmindegy, számomra teljesen érdektelen, hogy mi az igazság ebben a földgolyó ügyben, nem is vitaindítónak szántam, csak - mint írtam is - megmosolyogtató érdekességnek.
Egyértelmű bizonyíték valóban nem létezik a dologra, legfeljebb szeizmikus mérések, rádiófrekvenciás mérések, stb, de ugyanilyen mérések "bizonyítják" az ellenkezőjét is. Régebben sokat olvastam erről, aztán meguntam, látva, hogy mekkora marhaság még csak foglalkozni is vele. :)Persze, aki fontosnak érzi ezt, az kutassa, úgyis arra fog bizonyítékokat találni, amelyikre akar. Ahogyan az ISten létezésére vagy nem létezésére, vagy a Biblia igazságára vagy valótlanságára keres bizonyítékokat. Szóval igen mókás a dolog. Nekem meg amúgy tökmindegy, melyik az igazság, a fő, hogy én jól érezzem ennek a gömbnek a felszínén magam.
Ahogy az is tökmindegy számomra, hogy igaz-e a Biblia vagy sem. Attól én sem jobban, sem rosszabbul nem leszek, ha valamelyik igaz. Attól még élem az életem és inkább magamra figyelek, semmint különféle okoskodó elméletekre. Mindkét "táborban" vannak boldog és boldogtalan emberek. Én a boldogságot választom, anélkül, hogy bármelyik tábor elkötelezettje lennék. A vita pedig csak addig jó, amíg élvezetes.
Mint azt leírtam az első hozzászólásomban, ez is csak egy vélemény.
Ha pedig annyira megragadott a földgolyós téma (pedig tényleg csak szőrmentén említettem meg), hogy egy állat nemi szervének említésére adott okot, nyiss rá egy külön topikot, ahol erről lehet vitázni. Engem nem érdekel, akármi is van a Föld belsejében. :) Így is, úgy is itt kell élnem a felszínén, úgyhogy beérem ennyivel :))))
hudejo 2010.01.23 12:04:44
Igazán szórakoztató ez a vita. Nos, mivel én mindkét oldalt megjártam - az ateizmus és a hívő lét oldalait - nyugodt mosollyal tudom szemlélni az ilyen vitákat. Ma már sem hívő, sem ateista nem vagyok, egyszerűen csak vagyok és ez nekem elég. E világ mindig elvárja, hogy egy általa felállított irányzathoz csatlakozzam, de rájöttem, hogy ez hülyeség. Mindazonáltal a Bibliában elég sok bölcsesség van leírva, csak olvasni kell a sorok között. A Biblia egyáltalán nem vallásos mű. Jól tudják ezt azok, akik "kézikönyvként" használják, mindenféle istenhit nélkül. Viszont egy komplex mű, ami remekül alkalmas arra, hogy azontúl, hogy sok igazság le van benne jegyezve - és itt nem a történetiségre vagy a hitelméletre gondolok -, sok-sok megosztást és vitát, irányzatot támasszon.
Most pedig szeretnék egy idézettel élni, méghozzá a vita tárgyát némileg képező könyvből, a Bibliából: "Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni..." (Zsid. 11,6) Nos, ez az én e vitát szemlélő olvasatomban így szól: "istenhit nélkül lehetetlen az istenhívőnek tetszeni." :) De szólhat akár így is: "ateista szemlélet (ami szintén a hit egy fajtája) nélkül lehetetlen egy ateistának tetszeni." :)) Nos, azért csak tudott valamit az, aki ezt leírta. :)
Ebben a mókás világban elméletek feszülnek elméleteknek, s hogy hol az igazság? Valahol a kettő között, azaz önmagunkban. Amikor a bibliai Jézus (aki minden bizonnyal fiktív és szimbolikus személy) azt mondja, hogy "Én vagyok az út, az igazság és az élet" (Jn 14,6), akkor a hangsúly nem ott van, ahol azt értik az emberek, azaz nem Jézus személyén, hanem az "ÉN VAGYOK"-on. Azaz mindenki maga az út, az igazság, az élet. Azaz mindenki találja meg saját, igazi önmagát a kiteljesedéshez. Senki sem mehet az Atyához (a kiteljesedéshez) csakis ÉN általam (eredeti szövegben: az ÉN által), azaz önmaga által. Legyen az tudós, melós vagy akár teológus. Ahogy a történelem legnagyobbjai tették - és itt nem a mészárosokra gondolok -, azok, akik nagy dolgokat hoztak létre, amik által fejlődött az emberiség. Ezen emberek között akadtak vallásosak is meg ateisták is. De rátaláltak valamire önmagukban - hittek önmagukban, hogy az álmukat meg tudják valósítani. Dolgoztak is rajta, nem keveset.
A Zeitgeist szerintem jó film. Igaz, van benne néhány vallástörténeti pontatlanság, de ez a lényegén nem változtat. Amúgy meg a Biblia egy szóval sem említi, hogy Jézus december 25-én született, de ez sem változtat a mondandó lényegén, miszerint az Evangéliumok sztorija egy pogány napimádó hiedelmekből valamint asztrológiából és csillagászati megfigyelésekből összegyúrt elegy, amit bizonyos kutatások szerint a római illetőségű Piso família tehetséges tollforgatói írtak meg, természetesen rendelésre. (némely kutató nekik tulajdonítja Josephus Flavius műveit is, s mint az már kiderült, a Flavius műveiben lévő utalások Jézus személyére is utólagosan lettek beírva, magyarán hamisítvány)
Hihet az ember akár egy billiárdgolyóban is, az is ugyanúgy fog számára funkcionálni, mint bármelyik istenség. A lényeg magában az emberben van, mostanság kezdenek erre egyre többen rájönni. És ezen a ponton már a tudomány és a hit nem zárja ki egymást, csak más lesz az alapja. Az ingatag és ködös, fiktív istenségek helyett az ÉN VAGYOK, azaz mi magunk. Aki olvasgatja a manapság egyre divatosabbá váló kvantumelméleteket, az számára világos, hogy miről írok, de ez már egy másik téma. Ez is benne van a Bibliában, méghozzá akkor, amikor Mózes a hegyen megkérdi a lángoló csipkebokortól, amelyben Isten jelent meg neki, hogy mégis, mit mondjon az embereknek, mi a neve? Erre az Isten pedig azt feleli, hogy "ÉN VAGYOK". És ebben van a lényeg, nem pedig eme szimbolikus történet "történetiségében", hiszen az teljesen fiktív és lényegtelen, ahogyan az egész Biblia.
No, persze, ez csak az én szerény véleményem. Azt pedig tudjuk, hogy véleménye és s...lyuka mindenkinek van. :)))