Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zékit

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Különös ez a magyar politika: miközben a Fidesz elsöprő, kétharmados sikerét jelentős részben az előző kormánynak köszönhette, jelenleg az ellenzéki MSZP szinte egyetlen reményét ismét a kormányon lévő erők jelentik. Ami azonban 2006 után elég volt, most egyelőre csak a…..
Végre itt van előttünk a Fidesz-KDNP közel véglegesnek tekinthető alkotmánytervezete. Alapvetően most is ugyanazt gondolom róla, amit már tavaly december elején a koncepció ismeretében írtam: a kormány – a korábbi közjogi barkácsolási hajlandóságát ismerve –…..
zékit 2011.03.09 23:43:00
Sokan kérdezik, hogy a politikával való hivatásszerű foglalkozás nem teszi-e az embert végletesen csalódottá, kiábrándulttá, esetleg cinikussá. Általában nemmel szoktam válaszolni, mert az érdeklődés és a kíváncsiság nálam tényleg rendre legyűri ezeket a negatív…..
Számoltunk némi közfelháborodással, de Gyuri kijelentése azért nagyobb vihart kavart, mint gondoltuk – mondja az Origo tanulságos összeállításában a Fidesz elnökségi üléseinek egyik állandó résztvevője, aki nevének vállalása nélkül nyilatkozott az internetes lapnak. A…..
zékit 2010.11.30 11:19:44
@AnnaKarenina:

Én nem a meggyőzésről beszélek, hanem arról, hogy az MSZP ahelyett, hogy építgetné a 2014-es karrierjét, felköpnek és aláállnak. nem a Fideszre kell hatniuk -azokra most nem lehet-, hanem az emberekre. Egy megfontolt, kiegyensúlyozott, szakmailag korrekt párt látszatát kellene kelteniük. Ehelyett majmolják azt, amit 2006-tól annyira elutasítottak. Ráadásul Gyurcsányra építenek, aki a leghiteltelenebb politikussá tette magát.
Az előző bejegyzés korábban nem tapasztalt hevületet váltott ki a hozzászólókból: többen azzal érveltek - velem szemben -, hogy az ország a diktatúra útjára lépett, és nincs már helye normális politikai vitának, mérlegelésnek. Nekem úgy tűnik, hogy az ellenzék óriási…..
Nem is olyan régen foglalkoztam azzal az elemzői felvetéssel, amely szerint a Fidesz valódi célja az, hogy a „rendszerváltás idején meghonosított konszenzuskereső német mintáktól” közelebb vigye a magyar demokráciát „a brit mintájú többségi modellhez”.…..
zékit 2010.11.11 22:27:31
@Szimba: Már végzett politológus vagyok, és imádom az ilyen "elméletet a gyakorlatba" levezető "merengéseket". Ez az írás bizonyítja azt, hogy igenis létezik az oly sokszor támadott politikatudomány! Csak sajnos nagyon kevés valódi képviselője van.

@bóra77: LJ-nek nincs rá se szüksége, se igénye, hogy politikát tanuljon. Ő egy páfrány-politikus. Orbánnak nem kellett vele sokat foglalkoznia, mégis hogy kinőtte magát. :)
Nyilatkozzon a legfőbb ügyész, hogy érkezett-e Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló indítvány hozzájuk - szólította fel a hétvégén Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos Kovács Tamást. A „mikor jön már a Jézuska?” vágyakozását idéző…..
Több mint egy hete van napirenden az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása kapcsán kirobbant vita. Sokan magabiztosan állítják, hogy az embereket úgysem érdekli ez az ügy, mert a közjogi-alkotmányos kérdések iránt érzéketlen a kizárólag a pénztárca alapján voksoló…..
Ma éjfél körül lesz egyéves a blog. Tavaly november első vasárnapján határoztam el, hogy belevágok, s miután az akkor rendszeres éjszakai ringatások között akadt egy kis szünet, valamikor éjjel megírtam a nulladik bejegyzést. „Nagyon nem örülök ennek a blognak. Mi a…..
Lázár János levelet írt. Elek Istvánnak válaszolt, valójában azonban a nyilvánosság számára igyekezett a korábbiaknál finomabban, összeszedettebben és érvelőbben megfogalmazni álláspontját. „Pedig kíváncsi lettem volna, ha egy olyan elemző képességekkel megáldott…..
„Ha ez bejön Orbánnak, érdemes lesz megkérdezni Gyurcsányt és Bajnait, hogy ez nekik miért nem jutott eszükbe…” – mondta pár hete egy beszélgetés végén a bankadó kapcsán egy vezető szocialista politikus. A kormányfő ma rátett egy lapáttal: bejelentette,…..
Gyurcsány egyetért Orbánnal – írja a Mandiner a volt kormányfő blogjából idézve, a hozzászólók némelyike pedig nehezen tudja eldönteni, hogy akkor most hol is a fehér és hol is a fekete. Pedig a kormányfő a mai parlamenti beszédében sokat tett azért, hogy előcsalogassa az…..
Egy korábbi bejegyzés kapcsán valaki évődve felvetette: milyen kár, hogy Gyurcsány Ferenc nem politológusnak "született". Látom, hogy mostanában sokan előszeretettel köszörülik a nyelvüket a szakmánkon, ezúttal mégis azt kell mondanom, hogy van némi igazság ebben a…..
zékit 2010.05.06 22:11:40
@kafferbivalybalamber: A szürke kardigános? ÁÁÁ!!! Szerintem ő lenne Budai Bernadett! :D

Arra a vitára, hogy ki okosabb, Gyurcsány vagy Orbán, eszembe jutott az a videó, amin Orbán arról beszél, hogy egy embertől kell tartaniuk, és az a Fletó. És szerintem ha ezt egy Orbán Viktor így kimondta a száján, abban lehet valami.
De egy politikusnak nem okosnak kell lenni, hanem jó szónoknak, meggyőzőnek, és határozottnak. A többire ott vannak a spin doktorok.
zékit 2010.05.06 23:43:08
@jeangabin: Azért győzött az MSZP, mert Medgyessy megvette a tatákat kilóra. Asszem 12.000 ft/kopf. Ennyiért adták el Orbánt. Másik oldalról Orbán nem volt annyira értékes az embereknek, hogy ne adják el a lelküket útelágizaútelágazórfgthútelágizéútelágazódásnak.
Van egy ismerősöm, aki minden választáson az éppen kormányon lévőkre szavaz. Nem vicc, minden választáson, bárki is van kormányon. Magyarázata a következő: a hatalmon lévők loptak eleget, talán újra bársonyszékekbe kerülve már nem lesznek annyira éhesek. Elmebeteg lenne?…..
zékit 2010.04.06 16:57:10
"Mit csináljon az eddigi stabil SZDSZ-szavazó, aki látja, hogy nem jól mennek a dolgok, elege van, változást szeretne, az MSZP-re amúgy se szavazott soha, viszont a Fideszt is elutasítja (emlékszik még az ő négy évükre is), a Jobbikról nem is beszélve. A még színen lévő kis pártok között se talál olyat, amelyikre érdemes lenne szavaznia. Azt viszont fontosnak tartja, hogy elmenjen szavazni. Ilyenkor mi van? "

Volt egy ilyen felvetés a kommentek között, erre próbáltam reagálni.

@tibapó:
Szerintem aki liberális elveket vall, és politizál, az SZDSZ-hez áll legközelebb. Vagyis állt, Kuncze elnökségéig mindenképpen.

@ma-a-tegnap-holnapja:
Ezt a "bögrére hajtasz"-t valaki magyarázza már el nekem, olyan sokszor olvasom, de nem értem, bocsi...:)
Amúgy megpróbáltam reálisan gondolkodni a fentebb feltett kérdést illetően. Ízlések és pofonok...

@Ordnassac:
Igen, sajna az emberek ilyen lusták. És sajna csak egy szavazattal rendelkezünk, ezért mindenki ki szeretné hozni belőle a maximumot.

Mindez a gondolatmenet azért így született meg, mert a felvető így kezdte: "stabil SZDSZ-szavazó".
Ha csak simán liberális, vagy simán SZDSZ-t preferáló volt eddig, akkor nem így gondolkodom. Akkor az MSZP-t VAGY az LMP-t ajánlom.
Miért menjek el szavazni, ha igazán egyik sem tetszik? – kérdezte tegnap az unokahúgom, aki nem mellesleg „első választó” (lenne), s nekem huszonnégy óra kellett, amíg nagyjából megtaláltam a választ. Talán mondhattam volna rögtön a hangzatos kulcsszavakat:…..
Köztudott, hogy a politikában a legfontosabb dolgok - a hatást illetően - egy meglehetősen nehezen vizsgálható helyen, a választók fejében dőlnek el. A napi hírek vonzásán kívül élők többsége számára azonban az első lépés, az első szelekció nem a valamiről alkotott…..
zékit 2010.04.02 15:19:45
@helota:

Bezony, nem kis összegért csináltatták egy régebbi választási szórólapról! (mellesleg a kis lapocska oda van tűzve a festvény jobb alsó sarkába, rajta a mester aláírásával). Enyhe fanatizmus, mi??? :)
Mondjuk az öregben megvan a Jobbikos feeling is, magyar zászló a házon, Nagy-Magyarország térkép szintén az előszobában (Viktorral szemben), lovagi rend tagság, de azért az ereiben mindig narancssárga vér fog csörgedezni!!!