Regisztráció Blogot indítok
Adatok
római

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 És már megint Népszavazás, 2001 után ismét. Ahol megszűnsz Ember lenni, ahol csak egy azonosító leszel adatokkal, egy rekord a hatalmas adatbázisban. Ahol csak egy sor jut neked, ahol számok, előre meghatározott feltételek, választható jelzők szerepelnek majd csak. Nem lesz…..
Tendenciózus és demagóg sorozatindító poszt jelent meg a Mandiner blogon Magyarosítás - Kis szlovák Legendárium I. címmel, amely a szerzők szándéka szerint az úgynevezett szlovák legendákat vizsgálja meg és mutatja be a magyar olvasóközönségnek. A szerzők törekvése szép,…..
római 2011.06.13 21:19:42
@római:
A nemzetépítésben tényekből és féligazságokból, de legfőképpen a különböző tényeknek nem a helyi értékén kezelésből, hamis súlyozásából egy összességében hamis múltképet raknak össze közhasználatra. Ez a lényeg, hogy közhasználatra. Ennek cáfolatára nem ártana egy szlovák nyelvű, de magyar blog, egyfajta fordított dotoho.
római 2011.06.13 21:21:08
@Trebitsch: Az Hongroise magyar nőt jelent. Hongrie = Magyarország.
  Ha egy reakciós azt a szót olvassa, hogy Lampedusa, két dolog jut eszébe. Az első valószínűleg a szicíliai író Giuseppe Tomasi di Lampedusa, aki ráadásul még herceg is volt, valamint egy Borges-mód elegáns, igazi mediterrán gentleman. Fő műve a Párduc, amelynek…..
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
w A gömböc vége 2010.10.08 06:30:00
Magyarország most újra egységes, mondja a fékezhetetlen agyvelejű Semjén Zsolt, mellesleg az aradi vértanúk ürügyén; de a kottát nem ő írja, hanem a főnöke. Vele még messzebb ügetett a hintaló, Orbán egyenesen odáig jutott, hogy Budapest most lett a nemzet fővárosa. Eddig nem…..
(Van olyan, hogy olvasol valamit az Indexen, és elönti az agyadat a lila düh? Na ez a poszt pont így született.) Megdöbbenve olvastam Szlankó Bálint elemzését az Index címlapján az afganisztáni helyzetről. Ezt a szöveget azért nagyon nehéz lenyelni. Reméljük, hogy a szerző nem…..
„Nem azért gyújtunk gyertyát, hogy véka alá rejtsük” – ezt az érdekes képet Orbán Viktor használta ma, amikor 56 napja hivatalban lévő kormányának működését értékelte a parlamentben. Akkor hát – a korábban már megfogalmazott fenntartások mellett…..
w Kegyelem szegény fejüknek 2010.04.26 09:30:00
Elvégeztetett. A jó kormányzásnak csak a matematika szab már határt, azt viszont mostantól érdemes komolyan venni. Sajnos ez bele fog rondítani az eddigi mesékbe, és az ügyesen felszedett, ám csekély értelmű szavazók elvárásaiba. Orbánnak sikerült, ami eddig soha, és ami mindig…..
w Veled, Uram, de nélküled 2010.02.19 05:00:00
Európa keresztény lesz, vagy nem lesz: így hangzik a sötét prófécia, amit lelkesen ismételget egyházi ember, konzervatív politikus és egyszerű jobbostibi. Utóbbi annak ellenére teszi, hogy maga sem tudja, mikor evett utoljára Jézusból. Értelmes, tanult emberek fejtegetik…..
római 2010.02.22 22:38:03
@skip22: Próbálkoztam, próbálkoztam, de egyszerűen nem értem. Azt látom, hogy a tisztán anyagi magyarázatról átálltál egy kicsit szofisztikáltabbra, de az egész tök ellentmondásosnak tűnik. Egyrést levezeted, hogy drogok nélkül nem megy, mert az emberek nem hajlandóak erőfeszítéseket tenni különben. Másrészt meg azt írod és mintha kívánatosnak tartanád, hogy a drogok elkopnak. Akkor most hogy fog működni az élet?
római 2010.02.22 22:38:03
@kesztió: "Úgy döntött, hogy kisajátítja a kultúra megőrzését", mármint az egyház a kora középkorban. Szerinted. Szerinted az egyház ölte ki az ókori világi irásbeliséget? Szétkorhadt magától, mert nem maradt szellemi tartalom az antikvitásban, amit átörökíthetett volna. Figyelmere méltó példa. Egyszerűen nem tudtak írni-olvasni az egyházon kívül. Másrészt történelemi folyamatokat értelmetlen megszemélyesíteni úgy, hogy az "egyház úgy döntött".
római 2010.02.24 01:07:28
@skip22: Na de manapság a legtöbb gyerek nem önzésből születik, hanem döntésből, tekintve a fogamzásgátlási módok elterjedtségét.
w Mágneslady 2010.01.27 06:50:00
A kampány nem a lovagiasság ideje. Konzervatív, liberális, sőt szocialista férfiak is örömmel tréfálkoznak Dávid Ibolya rovására, mintha sose nevelték volna őket illemre. Gúnykacajjal és durva beszólásokkal kísérik egy hölgy élethalálharcát, ahelyett, hogy azon…..
római 2010.02.03 18:57:54
@balage_81: Hát ez az. Gyurcsánynál nem voltak tartalmi kérdések. Erről beszéltem. Semmit sem gondolt ezekről. Bajnai egy fokkal jobb volt, költségvetési politikában volt egy tartalmi célkitűzése. De semmi több. És egy kormáynnak - amellett, hogy feltölti a pártkasszát, hálózatot épít, stb. - muszáj tartalmi kérdésekkel is foglalkoznia, ez egyszerűen adódik a kihivásokból. A Gyurcsány-kormány fejetlenül össze-vissza kezdett valamit az egyes szakpolitikai területeken - oktatás, egészségügy - majd 2008-óta, tehát két éve nem csinál semmit. Két éve nem kormányozzák az országot érdemben. Illetve Bajnai egy kicsit a költségvetést. A kormánytól függő intézményekben - múzeumoktól egyetemken át, kórházakig - mindenki azt szeretné remélni, hogy legyen már egy kis szakmaiság a felettes kormányszervben, ha már pénz nem lesz. (Pénzt már nem is remél senki.)
római 2010.02.04 20:24:40
@balage_81: észnél vagy? miért lenne az én - vagy mondjuk a te - faladatod megmondani a tutit a felsőoktatástól az egészségügyig és az adórendszerig. Mindenki ahhoz beszéljen, amihez ért. Pont ez az, amire a kormány alárendelt területeken vágynak és várnak az emberek. Szakmaiságra mondjuk. De mi is a vita köztünk?
római 2010.02.04 22:42:22
@balage_81: Nézd, ha leáll a kocsim, akkor tudom, hogy leállt, de nem tudom, hogy miként kell megjavítani. Attól még, hogy látom, hogy egy csomó terülten nem csináltak semmit, szétesett a vezetés, stb. még nem tudom megmondani, hogy mit kéne csinálni. A magam egyetlen területét ismerem, meg szoktam beszélgetni egy két más területről emberekkel. Ennyi, de eltévedés lenne, ha programot írnék mindenféle területekre.
Bokrossal éppen az a gáz, hogy azt hiszi magáról, hogy a gazdaságtól az adórendszeren át az egészségügyig és a köz meg felsőoktatásig mindenről ő tudja a tutit. Nem vetted még észre? Közben egyszerűen egy ideológus, praktius érzék nélkül.
w A gyermekkor vége 2010.02.03 06:30:00
Kedves magyar radikálisok! Látom, sokan eltévedtek a hülyeség erdejében, és esetleg mellényúlnak, aztán meg jönne a sírás a nem ilyen lóról. Hadd segítsek. A valódi nácikkal meg a fasisztákkal nem foglalkozom, ők igazolatlan órával kimehetnek. Azoknak a fejével akarok…..
római 2010.02.04 09:31:34
@perrito: Ezt én is megtaláltam tegnap a postaládámban.
Profi nyomdai minősség. És ez a második a jobbiktól rövid időn belül. Az első egy sokoldalas újságszerű színes valam volt, keresztrejtvénnyel, receptekkel és propagandával.
Ez a második ráadásul borítékban volt, nyomtatott boríttékban. Mennyiber kerül egy A3-as boríték? Benne a színes szagos szóróanyagon kívül még egy fekete fehér és egy válaszboríték belföldre előre bérmenetsítve. Ha mondjuk kb. 400 ezer jobbik szimpatizáns visszaküldi, szorozzunk csak, akkor egyedül a válaszboríték posta díjja 30-35 millió. De ennek a borítéknak is volt ára, szorozzunk csak, hény választópolgár kapta meg? Biztos, hogy egyedül ez a tegnapi küldemény mindösszesen messze 100 milka fölött volt.
Namost vegyük hozzá, hogy a jobbik nem korrupt, abban az értelemben mint a többi párt, nincs pénzvisszafolytás közbeszerzéseknél meg hasonlók. Akkor viszont honnan a lóvé? Mert ez nem jön össze a plakátragasztó aktivisták lelkesedéséből.
római 2010.02.04 10:42:01
@Tóta W. Árpád: Nem tudtad volna, ha ez fontos neked, ezegyszer, egyetlen egyszer ez alkalommal úgy megírni, hogy ne azt éreztesed minden olvasóval, hogy ő egy bunkó, tapló, gyökér, stb.?
római 2010.02.04 16:46:54
@para_zt: Nem érdekből, hanem érzelemből politizálnak. Ugyan már, ugyan. Budaházit pl. némi vívódás után azért tették meg jelöltnek, mert úgy látták, hogy ez talán több szavazatot hoz, mint amennyit visz. De azért úgy tették meg, hogy nem biztos, hogy jelöltté válik (ajánlócédulák összegyűjtése) és biztos, hogy nem kerül be. Meg lásd a kizárásokat, renderutasításokat a jobbik-lobbikról szóló mai index cikkben.
w No megállj csak! 2010.01.21 07:00:00
„Egy gyerek fejlődését két dolog tudja tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia.” Para-Kovács Imre, Klubrádió „Könyörülj meg Szűz Mária országán, hiszen az ateizmus miatt sokan nem tudják, mit cselekszenek. Add meg nekik a megtérés kegyelmét, hogy…..
római 2010.01.26 23:43:49
@Paszternak: Ha nem tudom, hogy a föld nevű égitest a nap körül kering, attól még kering. A hívő tudja, hogy teremtett lény. A nem hívő nem tudja, de attól még...
római 2010.01.27 16:24:37
@huba: Hittel élni nem könnyebb, mint hit nélkül. Ellenkezőleg, nehezebb. Ha valaki hisz, akkor megnőnek a tétek az életben, mert a döntések következményei nem 70-80 évre szólnak. Nagyobbak lesznek a távlatok és mélyebbek a szakadékok, no meg persze magasabb az ég.
római 2010.01.27 16:24:37
@Tóta W. Árpád: Nem baj, Isten veled is foglalkozik.