Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HNatasha

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb jó hír, ami a magyar hallgatók töketlenségét firtatja. Az igazság viszont az, hogy jogos, és merőben elgondolkodtató. Volt egy konferencia ugyanis, aminek témája a mobilitás volt, azon belül is, hogy tudjuk-e teljesíteni az uniós elvárások szerint azt, hogy felsőoktatási…..
HNatasha 2010.01.22 19:20:40
Kedves felsőoktatási szakértő!
Ön bizonyára nagyon jól ismeri a magyar hallgatókat, hogy megengedi magának, hogy töketlennek címezzen több tízezer fiatalt. És igen, gondolom, sőt hiszem, hogy mielőtt megírta volna ezt a lesújtó véleményét, tényleg utánajárt, hogy vajon milyen feltételekkel lehet ma külföldi ösztöndíjhoz jutni, és csak miután alapos kutatásainak hála bebizonyosodott, hogy a magyar hallgatóknak minden lehetőségük meglenne arra, hogy külföldön tanuljanak, csak ők félnek elengedni anyuci szoknyáját, azután summázta tapasztalatait. Ezek után megérthetem, miért címez töketlennek minket.
És biztos én is idióta vagyok. Hisz bár két felsőfokú nyelvvizsgám van,(saját szorgalom és anya-apa pénze) tanulom a harmadik nyelvemet, mégis csak a Fővám téren tengetem hétköznapjaimat. És igen, bevallom Én követeltem, amikor nemzetközi gazdálkodás szakra jelentkeztem, hogy az egyetem ne indítson egyetlen idegen nyelvű tantárgyat sem. Természetes, hogy ezért is Mi vagyunk hibásak. És azért is, hogy az egyetlen külföldi ösztöndíjat, az Erasmust csak pár ember kapja meg a kismillió jelentkezőből. akiket elutasítottak, biztos nem elég mobilak.
Tudja, nem tudom megérteni Önt, hogy hogyan van képe egy olyan témából cikket írni, amihez semmit sem ért, és utána nyugodtan ülni, tudva, hogy sok ezer ember fogja olvasni az index címoldalán, akik ezek alapján alkotnak majd véleményt rólunk.
Minden töketlen hallgató nevében ezer köszönet érte.
HNatasha 2010.01.22 22:01:32
@Bors Világfiak:
"szarkazmus", "irónia". tudod, stíluseszközök arra, hogy a mondanivalónkat érzékletesebbé tegyük :D

radiris :
Igen, ez a verzió van tervbe véve, csakhogy ezzel nem fog az ember lánya bekerülni a statisztikába.csupán egy évet passziváltató lustaság leszek statisztikai szempontból. egyébként nem azt mondtam, hogy nem lehet kijutni külföldre, mert ez nem lenne igaz. csupán annyit állítottam, hogy ebben az esetben nem a hallgatók hibája, hogy nem szereplünk jól a hivatalos kimutatásokban.és azt, hogy el kéne gondolkozni a miérteken, mielőtt szidni kezdünk valaki(ke)t.