Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WherDee

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tóth Gabi Sztárban sztár előadásáért mindenki odavolt, még mi is. Szinte csak ömlengve lehet beszélni Tóth Gabi előadásáról, mert valóban teljesen hitelesen hozta és énekelte Kovács Kati Nem leszek a játékszered című, Táncdalfesztivál nyertes dalát. Tóth Gabi még Kovács…..
WherDee 2015.10.22 06:45:17
Erről a sértődésről az jut eszembe, mikor az Ossian behisztizett az Óriásra,mert azok akusztikban elnyomták a Pokolnál hangosabb 2000res koncertváltozatát (gyökerek: én az Ossian helyében évente egyszer, lehetőleg ugyan azon a napon elnyomnám az egész koncertet úgy, ahogy van, szó szerint. Nincs azon mit szégyellni, sőt. Be kell vállalni, nem rinyálni). Az Óriás cucc ráadásul egy vicces főhajtás volt, ez meg szerintem egy kicsit görcsös (gondolom kicsit be volt rosva, mert hát mégsem egy VV Zsófi Rágógumit énekelt), de tiszteletteljes, rohadt jó előadás. Tóth Gabival engem a világba lehet kergetni annyira irritál valamiért, de hangja az kurvára van. Arról nem is beszélve, hogy lehet menni megnézni: a csaj néha többet mozog egy koncerten miközben ilyet énekel (sőt), mint az itt kommentelők 90%a egy évben. Az a problem, hogy a Kis Grofón és a múltba révedő tekinteten túl kis túlzással nincs itt már semmi. Régendejóvolt, bezzeg a izé, 6:3, meg a többi duma. 2015 van, halló. Nem csodálom, hogy Király Viktor is kint próbál szerencsét, mert itt annak, aki tehetséges esetlegnagyontalán Zeneakadémia és társai (ami után a nagyközönség le se szar, max ugye külföld), vagy falunapok, vagy 1 bites slágergyártás (lehetőleg valami retrofílinges) vagy elhúz szerencsét próbálni akárhova. Tóth Gabit lehet utálni, de rohadt nagy hangja van, tényleg világszínvonalú a testvérével együtt, pont ahogy Kovács Kati is az volt anno. Gondolom őt is irritálónak, vagy unszimpatikusnak találták anno (mint az Illéstől kezdve szinte bármelyik beat és egyéb "új hangon" megszólaló előadót), meg mit a toszt üvölt,stb. De hát ilyen a néplélek. Ellenben ami jó, az jó, ez van. Jó volt akkor is és jó most is, ha nem tetszik, pattintsatok egy Bikicsunájt, vagy Lakodalmas Lajost, az gondolom elégedett csettintésre ad okot. Olvastam a The Voice alatti kommenteket, Viktort is köpik sokan, de nó para. Majd ha kint esetleg összejön neki, akkor tuti verjük majd a bádogvedret, hogy "Magyar gyerek, nem véletlenül sikerült!" Addig meg utálkozunk (lásd Attraction: itthon le se szarta őket senki, bezzeg a britt tehetségkutató után...), vagy rohadunk a múltban. Csodás. Ki kéne húzni a fejeket a seggekből és szeretni, megmutatni, tolni a tehetségeinket, mielőtt elhúznak, mint az orvosaink mondjuk.
Muse – The 2nd Law(Warner/Magneoton) Van egy jellemző tulajdonsága a Muse zenéjének. Ami az egyik embernek baromira tetszik benne, azt a másik szívből gyűlöli, de mindkét fél képes benne találni jó pillanatokat. Az angol Devon megyéből származó zenekar eklektikus világa az új…..
Csimbumcirkusz Negyed évszázad 2011.10.20 21:35:00
Elérkezettnek láttam az időt, hogy megtörjem a több hónapos csendet, ami a Csimbumon honolt. Hiányzott, de az utóbbi jó néhány poszt olyannyira negatív hangvételű lett, hogy elment a kedvem az írástól. Semmiképp sem szerettem volna, hogy a továbbiakban siratófalként funkcionáljon, ezért inkább…..
 (Elnézést a hangnemért, de kissé elgurult a gyógyszerem a szóbanforgó katalógus áttanulmányoza közben.)Lenkei "Summa Cum Laude" Gábor doktor úr rendhagyó termékkatalógust jelentetett meg. A Gyógyszermaffia Kérlelhetetlen Ellensége (az egészségügyi…..
WherDee 2010.01.22 09:02:31
@Hyberoid: ..."számos kommentben..." Általánosítás, állításod célpontja így szépen elsikkad, ki-ki értheti magára. Lenkei is hasonlót mond: a gonosz gyógyszerlobbi, nem XY gyógyszercég. Nem hülye: így nem perelhető, viszont mondatai csak az arra fogékonyakat találják meg, levegőbe puffogtatott izékké silányulnak, ami mondjuk nem feltétlenül probléma, MERT: vitaminokra szükség van, de a nagy részét bizony beviszed a szervezetedbe a napi fogyasztásoddal, ahhoz már nem kell gigadózis. Az, hogy a mai tescos gyümik-zöldségek kevesebb vitamint tartalmaznak, légbőlkapott marhaság. Az ízük valóban lehet szarabb, de a tartalmuk ugyanaz. A HVG-nek volt anno egy ilyen vizsgálata, független laborok közreműködésével, lehet utána nézni. Ez olyasmi, mint a természetes és a gyárban előállított vitaminok: a képlet ugyanaz, az eredmény úgyszint.

Az megint egy jó kérdés, hogy miért is üzlet, amit egy gyógyszergyár csinál és az, amit Lenkei, az miért nem minősül annak sokak szemében. Jó a PR-ja, azért. Az ő neve előtt - habár igyekszik minél több orvost és hozzájuk köthető szervezetet hiteltelenné tenni, sőt, ha jól tudom a "lobbik" és "emberellenesség" miatt nem praktizál már - ott van a Dr titulus. Ő, mint egy jó szamaritánus alászálla az magasságokból és reményt csepegtet vala, titulusát megtartva, holott nem ért egyet azokkal, akiktől ezt a címet kapta. Hogy miért? Mert a doktorokra felnézünk, gyógyulást jelentenek, stb. Nagy hatalom ez tehát, amivel bizony vissza lehet élni. Az ő vitaminjait egy amerikai cég készíti, ez tény, ő csak forgalmazó. Minden országban, ahol a szci jelen van, ugyanaz a vitamin kerül forgalomba, az adott "egészségügyi helytartó" márkaneve alatt. ez van, ennek is utána lehet názni.

A szlovákiába költözésről meg csak annyit így a végére, hogy nyilván más törvények vannak, esetlegesen nagyobb szabadságot biztosítanak számára. Például az adathordozók (cd-k) sokszorosítása is jóval olcsóbb, adó nem terheli a kész terméket itthon, szürkén behozom, stb. Ez is tény.

Egyelőre ennyi, elnézést, ha túl hosszú voltam.

W
WherDee 2010.01.22 09:44:25
@randa: Igen, a zsírban oldódó vitaminok felhalmozódnak, ez pedig túladagoláshoz és betegséghez vezethet, amit meg külön érdekes lenne újabb dózis vitaminnal orvosolni.

Egyébként sok személyes és "ismerősöm is szedi" tapasztalat található a neten és nem egyszer úgy kezdődnek ezek, hogy "eleinte nem volt túl jó a közérzetem, de aztán minden rendben lett, biztos akkor tisztultam meg a mérgektől" van, hogy még azt is megemlítik, hogy mikor anyagi, vagy egyéb okokból leálltak, rosszabbul lettek. Ez akár egy heveyn mérgezés tünete is lehet. Nagy dózis-rászokás-megvonás. Ízlés szerint el lehet dönteni, hogy így van-e.

Az RDA értékekről pedig azért nehéz megállapodni, mert kultúrkörönként, földrészenként, de még országonként is más, sőt, személyenként is eltérhet. Amit ajánlanak, az a mindenki által tolerálható szint, kvázi egy átlag. Nem mindenből jó a több. Mint láthatjuk, pénzből biztosan.

W