Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Melega Kálmán

6 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Melega Kálmán Panoptikum 2010.02.09 21:55:00
A panoptikumban általában híres emberek életnagyságú viaszfiguráit tekinthetjük meg. Sok hírességről már életében készitenek ilyen viaszfigurát. Én most a magyar politikai élet néhány figurájáról szeretnék pár szót szólni. Egy virtuális panoptikumban vezetem végig…..
Melega Kálmán Halálpénz 2010.02.02 06:30:00
A hálapénz után egy új fogalommal ismerkedtem meg a napokban, a halálpénz fogalmával. Egyszeri, 75 ezer forintos kegyeleti járandóságot adna Mesterházy Attila azoknak az átlagnál kevesebbet "kereső" nyugdíjasoknak, aki megözvegyülnek.Mit jelent pontosan az Index…..
Miután Lendvai Ildikó a hétvégén megfogalmazta a baloldali „egy a tábor, egy a zászló” gondolatát, ma Orbán Viktor a Fidesz országos választmányának ülésén fontosnak érezte, hogy ő is újra elővegye kedvenc metaforáját. Az ellenzéki párt elnöke arról beszélt,…..
Melega Kálmán Nagymellény 2010.02.01 15:12:00
 Az alábbi rádiós beszélgetés 1995. októberében történt egy amerikai tengerjáró hajó és az angol hatóságok között Skócia partjaitól északra. Az angol Védelmi Minisztérium 1995. október 10-én tette közzé a szöveget. ANGOL: Kérem változtasson haladási irányt 15…..
Melega Kálmán Trükkök százai 2010.01.31 10:05:00
"Látjátok, feleim, szemetekkel, mik vagyunk: biza por és hamu vagyunk. Mennyi malasztban teremté eleve [Úr] mi ősünket, Ádámot, és adta vala neki Paradicsomot házává. És mind[en] Paradicsomban való gyümölcsöktől monda neki élnie. Csupán tiltá őt egy fa gyümölcsétől.…..
Talán a címről inkább egy ismert regény jut eszünkbe, nem egy váratlan politika fordulat. Mondhatnánk azt is, hogy kibújt a szög a zsákból, vagy azt, hogy előbb-utóbb minden zsák megtalálja a maga foltját. De azt is gondolhatjuk, hogy vannak szerelmi-, és vannak érdekhásságok.…..
A BKV végkielégítési botrány óta kormányrendelet írja elő, hogy a köztulajdonban álló gazdasági társaságok vezetőinek fizetését bárki megtekinthesse. Kíváncsi voltam kerületünk vajon mennyire bőkezű vezetőivel. Fecske Károly a kerületi Vagyonkezelő Zrt. és a…..
Melega Kálmán 2010.01.25 17:26:13
@vordemon: A képviselőtestület döntéseit meghatározza, hogy milyen az összetétele. Ha éppen azok vannak többségben, akik a vezérigazgató úrral valami oknál fogva elégedettek, akkor nem lehet felmenteni. Nem a végkielégítés a lényeg, sajnos az itt egy elenyésző tétel.
Melega Kálmán 2010.01.25 17:31:01
@Manóvezér: a megoldás itt nem az, hogy hozzászólogatunk, mert annak semmi értelme. Egy ilyen helyzet megoldásánál csak a többségi szavazás számít. Verhetet a fejedet akárhányszor a falba, ha nem vagy elég erős, hogy betörd. Csak utálni fognak az állandó zajongásod miatt. Ha meg elég erős vagy, akkor elég egyszer is.
Melega Kálmán 2010.01.25 17:34:09
@Manóvezér: többségi szavazás kérdése ez. Most azok vannak többségben, akik valamilyen oknál fogva elégedettek Fecske úrral.Meg a kft-vel.
Dübörög az MSZP kampány, a csapból is hazugság folyikElkezdődött a 2010-es országgyűlési választások kampányának időszaka. Mostantól elvileg mindenki anyázik mindenkit, akit politikai riválisának tart. Persze kérdés, hogy a nyilvánosságra került nyilatkozatoknak mennyi a…..
Melega Kálmán 2010.01.22 22:13:23
@zsírzselé: nem törekedtem teljességre, túl hosszú lett volna