Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Optimistha

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Paranoid Android Adóhalál 2010.01.27 00:00:00
 Az Alkotmánybíróság eltörölte...........Haha.Szeretném tisztelettel megkérdezni, hogy bárki, aki elolvasta ezt a jogszabályt, komolyan vehetőnek találta-e?Volt-e bárki, aki ezt a jelenlegi formájában csak marhaságnak nevezhető, törvénynek csúfolt ötletelést, nem az…..
Optimistha 2010.01.26 23:54:17
Örülök, hogy az AB megakadályozta az ingatlan adó bevezetését, bár az indoklás nem a valós érdeksérelmet támadja. Ma M.o-on a lakás ingatlan és a gazdagság köszönő viszonyba sincs egymással. Ki a gazdag, az a több gyerekes aki, sok-sok évnyi kemény munkával, a családdal összefogva vesz/épít egy elfogadható minőségű lakást, vagy az, aki egy nem feltűnő házban él, műkincseket halmoz fel, aranyba fekteti a pénzét, évente világkörüli utakra jár, a kutyája is lazacot eszik? De nem kell mást tenni, nézzétek meg a vagyonadó kalkulátort (ha még működik), Budapest belvárosában akár egy 50 m2 lakás is bőven 30 millió felett van. Aki már járt ezekben, a lakásokban láthatta, hogy nagy részük finoman szólva is rossz állapotban van. Minősége össze sem hasonlítható egy külsőbb területen újonnan épült ugyanakkora lakással, ami jó, ha eléri a 20 milliót. Nem beszélve arról, hogy számos lakás, már több évtizede van a család tulajdonában, amit annak idején bérlakásként kaptak, és a rendszerváltáskor megvehettek maguknak. De van ismerősöm, aki ott lakik és évek óta munkanélküli, de a rezsit még a család ki tudja fizetni. Ő miért számit gazdagnak? És miből fizetné meg a kb., 150 eFt adót. Igazan van azoknak, akik szerint ez csak a lakásmaffiának kedvezne.
De nézzük a másik oldalát. Néhány ezer adócsaló miatt több százezer családot büntetnek. Én a házamat adózott jövedelmemből (alkalmazott voltam), saját kezemmel kalákában építettem fel. Az építőanyagon lévő ÁFA-t is megfizettem. Akkor most miért is kell még egyszer adóznom. Ezen gondolatmenet alapján, a többi ingóságaim (tv, mikro, mosógép, stb) után is jogos az lenne az adó. Arról nem beszélve, hogy a lakás csak akkor válik értékké, ha eladom, addig csak virtuális pénzt ér. Ha meg eladom, akkor úgyis fizetnem kell illeték adót.
Ha minden áron az adócsalást akarjuk megelőzni - amivel egyet is értek-, egy rendkívül egyszerű megoldást ajánlok. Minden önkormányzat és a földhivatal nyilvántartja az ingatlanokat, autókat stb. Nem kell mást tenni, csak meg kell nézni, hogy Gipsz úr vett/épített egy házat, na akkor lássuk mennyi adót is vallott be? Ha fedezi, akkor minden rendben, ha meg nem, akkor lehet érdeklődni, hogy miből is tellett erre. Igaz ehhez néhány embernek dolgoznia is kellene a hivatalokban.
Már meg éppen kereszténygyalázás helyzete forgott fenn/kereszténygyalázás volt folyamatban. Méghozzá a Klubrádió hullámhosszán. Bezony. Ez már csak ilyen. Címlapon hozta a Magyar Hírlap is. Mivel Klubrádiót éppen nem hallgatok, ezért reájuk támaszkodva idézem Para-Kovács…..
Optimistha 2010.01.22 01:11:05
Azt hiszem, ezt az egész kereszténység dolgot illenék már a helyére tenni. Mielőtt valaki nekem esne, leszögezem, nem vagyok egyetlen vallásnak sem híve, sem ellensége. Addig, amíg valaki bármilyen hitet magáénak vall semmi bajom vele, sőt szívesen elvitatkozgatok az illetővel, ha értelmes, észérveket tud felhozni. Azonban a keresztény egyház erőszakossága és „nép butítása” felháborító. Átlagosan hetente csönget be hozzám két ember (párban járnak), hogy meggyőzzenek a kereszténységről. Furcsa módon egyetlen más vallás képviselőivel ilyen formán még nem találkoztam. Még ateista sem szólított le, hogy ne legyek hivő. De ha valaki veszi a fáradságot és belemélyed a történelembe, megdöbbenve tapasztalhatja, hogy semmilyen más ideológia még nem ölt meg annyi embert, irtott ki népeket, mint a keresztény egyház. Hallott valaki arról, hogy amíg (150 év) török uralom volt Magyarországon, mindenkit áttérítetek muzulmán hitre? És tudunk arról, hogy ahová betette a lábát a kereszténység tűzzel-vassal irtották azt aki nem akart Jézusban hinni? És mit sulykolnak híveikbe? Ne gondolkodj, ne cselekedj, higgy Istenben majd ő segít, ha meg nem akkor az is te miattad van, hogy erősödj a hitedben és lásd milyen kegyes hozzád mert ő segített neked elviselni a kínt. Röviden birkákat nevel, mert azokat könnyű irányítani. De menjetek be templomokba, nézzetek körül, hol van a legnagyobb pompa gazdagság? Nem fogjátok kitalálni, a katolikusoknál.
Személy szerint betiltanék minden egyházi nevelést 18 év alatt, és utána az illetőre bíznám, hogy miben akar hinni.