Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Óvári Csaba

53 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi csoportja a pécsi városi költségvetés körül kialakult vitában megszólította helyi csoportunkat, politikusainkat. A részben feltett, részben sugallt kérdésekre, állításokra elengedhetetlen a válasz, ami lentebb…..
Avagy Egy vitaest margójára.Tegnap zajlott Pécsett a PTE Állam és Jogtudományi karának Molnár Kálmán előadójában az a vita-est, melyen az új Alkotmányról beszélgettek a meghívottak. Az MTI egy egész pofás kis összefoglalót vágott össze, a legtöbb hírportál ezt hozza. Így…..
Ezzel a címmel szervez kerekasztal beszélgetés sorozatot a HÖOK. A parlament pártok egy-egy képviselője mondja el véleményét az alkotmányozásról, és az új alkotmány ideális tartalmáról. A rendezvénysorozat Pécsett indul útjára,2011. március 2-án 17:00-tóla PTE ÁJK…..
        Az LMP parlamenti frakciójának vezetője, Schiffer András február 24-én, csütörtökön országos körútra indul. A tizenöt vidéki helyszínt érintő beszélgetés-sorozat témája az LMP alkotmánykoncepciója, illetve az LMP álláspontja…..
Az LMP Baranya megyében sem támogatja az álláshelyek megszüntetését. Nehéz helyzetbe kerülhet az a 79 leépítés előtt álló Baranya Megyei Önkormányzat intézményeiben dolgozó alkalmazott és családjuk. Elfogadhatatlan, hogy ezen családok legyenek a vesztesei annak, hogy a Megyei…..
Az LMP nyilatkozataa pécsi költségvetés körül kialakult vitáról Mi, az LMP pécsi képviselői megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy az abszolút többségben lévő FIDESZ-ÖPE városvezetés a fülkeforradalom tizedik havában nem tudta időben elkészíteni Pécs Megyei Jogú…..
Baranya, Somogy és Tolna megyék LMP szervezeteinek tagsága körében az elmúlt időszakban elhatározás fogalmazódott meg a regionális szintű együttműködés hivatalos formába öntése mellett. Mindhárom megyére jellemző a munkahelyteremtő beruházások elmaradása, a munkahelyek…..
A Lehet Más a Politika Baranya megyei szervezete jelöltjeivel indul a pécsi részönkormányzati választáson. Akár csak a korábbi választásokon ajánló szelvényekkel támogathatják, támogathatjátok jelöltjeinket. Rövidesen részletesen beszámolunk, mely területeken, mely…..
Újabb bizonytalan kimenetelű pécsi nagyberuházás!Mi, a Lehet Más a Politika pécsi képviselői aggódva figyeljük az eseményeket a FIDESZ- MSZP támogatottsággal meginduló Megyeri téri mélygarázs-beruházással kapcsolatban. Kedden értesültünk arról, hogy a 750 állásos…..
Elkészült az LMP alkotmány koncepciója. Érdemes megnézni itt...
Bár az országos szintű politika, és a költségvetési törvény körüli viták kiéleződése lefoglalja a sajtót bejelenthetjük, hogy hosszas várakozás utn a Lehet Más a Politika párt két helyi képviselője irodához jutott a pécsi városházán. Képviselőinket kérdéseikkel,…..
A jogbiztonság, vagyis az a gyakorlat, hogy a törvényhozás nem hoz visszamenőleges hatályú döntéseket, hogy törvény és rendeletalkotó munkája során nem a pillanatnyi érdek vezérli, hanem a hosszútávú stabilitás fenntartásának igénye irányítja a tevékenységét, szóval ez…..
Óvári Csaba 2010.12.02 14:07:39
@Joe69: Egy befektetési térség stabilitása vagy instabilitása befolyásolja, hogy milyen lejáratú befektetési szándékkal fordulnak felé. Igaz, hogy különösen extrém eset lehet, ha egy térségtől teljesen elfordul a befektetői szándék, de előfordul. (Pl. Észak Korea, Kuba)
Valóságos következmény azonban, hogy a befektetők csak rövid megtérülési idejű beruházási céllal és kis tőkével fordulnak a bizonytalan piachoz. Ami tovább nyújtja a piac stabilizálódását.
Az állam valóban nem a befektetők vagyonára tette rá a kezét. A magánnyugdíjakat rendező lépésével épp polgárai pénzét, magánvagyonát veszi állami rendelkezésbe. Ez, ha lehet, még kevésbé szimpatikus, mintha a "gonosz" multiktól sarcolna.
A profitra, pontosabban a megtérülésre vonatkozó garanciák pedig elsősorban neked (és nekem), magán nyugdíjpénztári tagnak szóltak, s nem a pénztárnak.
Az LMP Baranya megyei szervezete a választók támogatásával a tavaszihoz hasonló eredményt ért el az október 3-i választáson. Köszönjük mindenkiek, aki bizalmat szavazott egy ilyen fiatal, alig másfél éves szervezetnek. Világos üzenet ez a számunkra, hogy van helyünk a…..
 A Lehet Más a Politika Baranyában is beindítja az önkormányzati választási kampány aktív részét! Péntek délben sajtótájékoztatón mutatjuk be pécsi programunkat a sajtó képviselőinek, és még aznap délután lehetőséget biztosítunk minden szimpatizánsunknak egy…..
A Lehet Más a Politika Baranya megyei szervezete örömmel fogadta, hogy a Fidesz által vezetett kormányzat végre színt vallott a pécsi Hőerőműben folyó úgynevezett "biomassza" alapú energiatermelésről. Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár immár egyértelműen…..
Tisztelt Barkó Béla!Ön múlt pénteken egy közleményben, kedden pedig a Pannon Televízióban vádolta meg az LMP Baranya Megyei Szervezetét, arra célozva, hogy pártunk az ajánlószelvényeket Baranyában nem tisztességes úton szerezte. Szó szerint a következőket fogalmazta meg:…..
A Lehet Más a Politika Baranya megyei szervezet hálával adózik azon támogatóinak, aktivistáinak, akik az elmúlt két hét során rengeteg áldozatos munkaórával összegyűjtötték a szükséges számú ajánlást. Baranya megye egyedülálló volt a tavaszi országgyűlési időszakban, a…..
Köszönjük a közreműködőknek a segítséget, és a remek hangulatot mindenkinek! :)..
A remény ha elveszett, minden elveszett, mondják. Tegnap este a remény visszaköltözhetett Pécsre, és újjáéledhetett a Széchenyi téri virrasztás során. A remény, hogy van a választókban igény, és van szándékuk az igényükért tenni. Tegnap este 2176 polgármesteri…..
Motto: "Ha nem foglalkozol a politikával, majd a politika foglalkozik veled!"Bizonyára feltűnt már neked is, az LMP-nek kampányolok az Európa Parlamenti választások óta mind-mind erősebben. Most is a Lehet Más a Politika miatt kereslek meg levelemmel. Az LMP elkötelezett a…..
  „[…]Ők alusznak szépen, mélyen; Ébren már csak mi vagyunk. Ők alusznak s nem álmodnak; Mi virrasztunk ébren, haj csak Ébren is mi - álmodunk. Álmodunk mi hihetetlent, El se merjük mondani. A holt szeme félig nyitva; Hátha meg nem volna halva, S lehetne…..
A forró nyárvégi napok ellenére gyakorta visszarévedek a februári, márciusi havas időszakra. Az egyetlen igazán közös a két időszakban persze nem az időjárás, hanem a tevékenység. Akkor is gyűjtöttük az ajánlószelvényeket barátaimmal, és ma is. Most is. Talán kevesebb…..
Ha még nem adtad nekünk ajánlódat, hozd magaddal a Kossuth térre holnap!..
Ahogy az országgyűlésii választáson, úgy most is, jelöltjeink maguk járják a várost, a megyét ajánlószelvényeitekért. Az idő rövidsége miatt azonban elképzelhető, hogy nem fogunk mindenhova eljutni, ezért kérünk benneteket, ha tehetitek és szeretnétek, vigyétek el…..
Előre is elnézést kérek mindenkitől, ez most nem annyira öko-, mint inkább politikai bejegyzés lesz. A minap az egyik internetes újság hasábjait futottam át, s az egyik cikkben rám politikusként hivatkozott az újságíró. Az indulatok azonnal felkavarodtak bennem, nem tartom…..