Regisztráció Blogot indítok
Adatok
canissa

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A index.hu, Magyarország legolvasottabb, egyben legízléstelenebb hírportálja ma a következő mókás, mondhatni bohém képriporttal örvendeztette meg olvasóit, íme: "Fiatal katonák a frontvonalon is az Instagramot, a Hipstamaticot és más közösségi fotószolgáltatásokat…..
„A magány a legrosszabb. Mert a magánnyal jön a honvágy, az elkeseredés és a feladás, ha nem sikerül minden elsőre, márpedig nem szokott" - írja Tünde mai posztunkban. Egy írás nem csak fiataloknak arról, milyen az, amikor öt náció (magyar, lengyel, pakisztán, indiai, román)…..
canissa 2012.08.25 16:18:44
@think different: Hát jó, van akinek nagy wasistdas, van akinek meg skill. Ennyi, ha így jobban tetszik. Lényeg, hogy én is megoldottam, sőt a barátaim, egy pár, is megoldották, ők ráadásul 10 hónap után.
canissa 2012.08.25 16:41:40
@think different: Próbáld meg a landlordokat elfelejteni és egy ezzel foglalkozó cégtől bérelni lakást, én is ezt teszem. . Hat hónapos depozitról )de akár 1 hónaposnál többről) az eddigi 5 évem alatt itt még csak nem is hallottam, tehát nem lehet túl gyakori eset. Egy hónap depót fizettem, az elején fél évre alá kellett írnom, viszont utána havonta újul a szerződésem, magyarul akkor megyek, amikor akarok. 600 fontot fizetek egy teljesen szuper, egyszobás (+ nappali) lakásért, minden új, első lakó vagyok. Nem nagy, 39 nm, de két főnek tökéletes. Én is 35 éves vagyok, én sem hiszek a mesékben, de itt semmi sem lehetetlen, csak meg kell találni a dolgokat. Én addig hajtottam, kerestem, amíg össze nem jött. Egy dolog mindenhol ugyanaz: mindennek ára van. A pénz beszél...
A ceglédi és a devecseri konfliktus kiválóan mutatja meg, hogyan állnak az egyes médiumok a szélsőjobboldali akciókhoz és ez mennyire vezet sikerre. Mindkét esetben a szélsőjobboldal a kezdetekben sikeresen tematizálta a történéseket, gyakorlatilag független beszámolók nem…..
canissa 2012.08.23 13:31:11
@Mezőbándi: Nem is azt írtam, hogy tükröző, hanem, hogy jobban tükröző. Hogy miért tükrözi számomra jobban? Mert személyes tapasztalataim vannak, sajnos nem egyszer kerültem az eltérő kultúra útjába gyerekfejjel, vagy kicsit később. Támadtak meg éjjel az utcán, raboltak ki, úgyhogy nekem nem kell az Indexet ahhoz olvasom, hogy tudjam mennyire rettegnek a cigányok az országban.
canissa 2012.08.23 13:32:23
@kanálwarrior: Mit jelent a náci? És miért rosszabb egy "náci" oldalról tájékozódni, mint egy ultraszélsőséges magyarellenes oldalról?
canissa 2012.08.23 13:46:13
@kanálwarrior: Remek érvelés! :D
Az olimpia egy természetesen nacionalista képződmény, amelyen országok versenyzői állnak fel a rajt előtt és nemzetüket képviselve próbálnak minél jobb eredményt elérni. Nincs is ezzel semmi gond. A gond az értelmezéssel van, vagyis azzal, hogy a soviniszta vagy a patrióta él…..
Aszongya nekünk az újság hétfőn: "Az LMP, a 4K!, a Szolidaritás, az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (EMS) és további szervezetek képezhetik a magyar politika új pólusát, amely demokratikus, rendszerkritikus és európai értékek köré szerveződve elnyerheti 2014-ben a…..
Mostanában sokat foglalkoztunk a magyar fiatalok kivándorlásának témájával - lássuk, milyen az, amikor valaki tényleg úgy dönt 2012-ben, hogy nekivág, ám nem a megszokott London-Berlin tengelyen vadászik letelepedésre. Ambrus Vilmos írása a munkavállalási lehetőségekről…..
canissa 2012.06.24 14:09:06
@nemzetikonyves: Dettó, ugyanez jött le nekem is elsőként. Tetszik ez a "bölcsészgyerek ismerkedése a nagyvilággal" stílusú írás. Hiába, egyszer meg is kell tudni milyen a világ valójában, de erről egy ilyen bejegyzést írni... "Rájött" erre-arra, ami másnak teljesen nyílvánvaló, megszokott. Ugyanakkor ellentmondásba is keveredik magával amikor azt mondja, hogy mindenki beszél angolul, de az olasz étteremben meg senki sem. Megjegyzem, én egyetlen egyszer sem futottam még össze olyan máltán élővel aki nem tudott volna angolul, persze nem is beszéltem minddel, de kissé gyanús ez az eset számomra. Mondjuk a legszebb az egészben, hogy mint írja is, mások segítettek neki... Nagy kaland.

Jártam többször Máltán, beszéltem máltai emberekkel, de az élet ott sem habostorta, ha ott él az ember. Nem is olyan régen még én is azon gondolkodtam, hogy itthagyom Angliát és leköltözöm, de még kivárok. Amúgy ez a blogger mennyivel másabb, mint aki mondjuk Londonba megy étterembe dolgozni? Szerintem ugyanaz. Vallettában ha figyel az ember mindenfelé hall magyar hangot, nem ő az első aki ott dolgozik, él. Máltán valóban van ami olcsó, de jópár dolog ott is drága és a keresetek valóban nem csapdossák az eget. Ráadásul a túristaszezon végével egyáltalán nem vehető biztosra, hogy lesz munka, mivel ugye pont az ilyenek azok, akik először lesznek elküldve amikor lecsökken a forgalom. 5 hónap nyár, ja az tuti, utána meg nézeget az ember. Máltán nem lehetetlen éves állást találni, de nem is egyszerű.
canissa 2012.06.24 14:10:30
@sztd: Nem, még nem. :)
canissa 2012.06.24 14:51:32
@Harald hardrode: Annál kellemetlenebb, hogy csak most ismeri meg a világot, a dolgok menetét...
A hét végére megkaptuk hát a kellő Gyurcsány-adagunkat: a nemzet demokratájának dolgozatával megegyező címmel adott be négy évvel korábban szakdolgozatot Rozs Szabolcs, az ex-miniszterelnök akkori sógora. Mint ma kiderült, ráadásul a DK-vezér munkájának bírálata tökéletesen…..
canissa 2012.04.30 14:12:50
@Fishwalker: "Jelentkezzen az, aki 35 év után elő tudja venni a szakdolgozatát!"

A gyurcsányi ÖSSZES évfolyamtársa elő tudná venni.
canissa 2012.04.30 14:18:52
@Fishwalker: Mondasz valamit. Állítólag látták személyesen magát, Orbán Viktort besurranni előző este.

Na de mi van a többi kommentelővel aki mind elő tudná venni? Szegény gyurcsányi...
canissa 2012.04.30 14:21:48
@Kopi3.14: Hazudni a gyurcsányi hazudik, reggel, éjjel meg este, ahogy ő mondta.
Ott sincs semmi. Mostanában sokszol olvasom itt-ott, hogy itt már nem lehet élni, ergo menni kell innen el. De hova? Arra mindenkinek van egy ötlete. De megéri? Szerintem nem.Előre bocsátva, hogy nyilván nem tudok minden ország helyzetéről mindent, de amiket hallok ismerősöktől…..
Megfelelő dramaturgiai pillanatot választott tegnap Vona Gábor az Országgyűlésben ahhoz, hogy pártja EU-ellenes retorikáján a hangerőt komolyan felcsavarja. Az EU mint politikai vállalkozás nincs jó bőrben. A vasárnapi csúccsal végződő tárgyalási sorozat ráadásul első körben…..
A HVG nyomán mi is megírtuk, hogy valami nagyon nem stimmelt a Tv2 napló című műsorában bemutatott egyik riporttal, azzal, amiben egy mezőőr, isteni szerencse folytán pont akkor fülelt le néhány csalafinta kukoricatolvajt, amikor a stáb vele készített interjút. Aztán persze…..
Van az a kérdés milyen Magyarországot képzelsz el magadnak, ha ezt a kérdést felteszed, a legtöbbször azt a választ kapod, milyet nem képzel el az illető. A gyűlöletből ítélés, az ellenségképzés, ma már olyan szintet ütött meg ebben az országban, ami fojtogatja azt. Pedig ha…..
XII. Vazelin Pornóapátiban celebrál castingot, majd áldást oszt az análrózsa minden irányába. A Magyar Análitikus Egyház híveinek sokasága várja a hazánkba érkező análpápát. XII. Vazelin nem először jár Magyarországon, az előző körútjáról készült „Full Anal…..
canissa 2011.05.28 13:10:47
Péntek éjjel meg szerettem volna nézni valamit a Jobbik Facebook csoportjában, de nem találtam sehol se. Bevallom férfiasan először azt hittem, hogy kitiltottak, mert túl sokat lázadtam a szittyák ellen.Így felkúsztam a Jobbik honlapjára és a Facebook-ból kijelentkeztem. Az…..
 Folyik a köztisztviselői törvény vitája. Szokásos unalmas álmos parlamenti ülés. Kölcsönösen lehazugozzák egymást, miközben a szocik a munkavállalókért aggódnak, szégyen, amit a Fidesz művel. A fideszesek ezt kikérik maguknak, aggódtak volna az elmúlt nyolc évben.…..
Megérkezett a Mac OS X Lion Preview második update-je (11A444d) tesztelésre. A számos hihetetlen és korszakalkotó ficsörről most nem emlékeznék meg, csak pár képet mutatnék, mit tud az operációs rendszer _alapból_, külső fájlok telepítése nélkül:Bezony, most már biztos, hogy…..
canissa 2011.04.30 11:35:30
@giant44181: Akkor ne használd.
canissa 2011.04.30 11:39:39
@giant44181: Huh, köszi, hogy megnyugtattál, már azt hittem nem tudok majd aludni...
Azért így mindjárt jobb.
Kettős Mérce Gyöngyöspata után 2011.04.28 19:36:00
  Gyöngyöspatán megtörtént az, amitől féltünk. A cigányság és a szélsőségesek összecsaptak. Ide vezetett a cigány-magyar együttélés helyenkénti ellenségeskedésé fajulása, a szélsőjobboldal gonosz terve, a közbiztonság, a gazdaság és a munkahelyek eltűnése. A…..
Ismét szomorú feladat előtt állunk - de hát már csak ilyen ez a posztkommunista valóság, a győzelem, az önfeledt ünneplés napjainak az ellenzéki káoszbrigádok soros ármánya és aknamunkája vet véget. Ha valaki azt hitte, hogy az új Alaptörvény elfogadásával azonnal más…..
Magyarországon 2011-ben ismét megvalósult a pogrom fogalma: egy terület bizonyos etnikai hovatartozású tagjait kitelepítik, elüldözik, "cigánytalanítják" Gyöngyöspatát. Igaz, ezt most nem az államhatalom végzi, de hogy hol van ilyenkor az állami közbiztonság, ami ezt…..
    Talán nem csak a mi figyelmünket kerülte el, milyen erős tartalommal kényezteti a sokat szenvedett magyar médiapiacot a Magyar Jelen. Múlt héten láttam meg egy standon a fenti címlapot (itt nagyobb méretben is megcsodálható), és nem volt kérdés, hogy megveszem a…..
canissa 2011.04.22 15:31:08
A legviccesebb sajtótermék Magyarországon az Index- "család".
Szánalmas, kiforgató, félrevezető, sorolhatnám mi még. A legszélsőségesebb lap a piacon, legfőképp a blogketrecben található írások, amihez nekik ugye "semmi közük".
Angliában élek, tehát a Budapestről a lábát soha ki nem tevő "baloldali" "liberális" "értelmiséggel" szemben én tudom milyen az, ha ellepnek a feketék, arabok, törökök, pakisztániak egy egész várost, egész országot. Amíg Magyarországon a sajtót a feljebb említett oldalak jelentik, addig persze nem jut el a hír innen oda, hogy mekkora muszlim-ellenes tüntetések vannak itt, legutóbb Luton-ban, vagy, hogy az angolok túlnyomó többsége szabályosan menekül Londonból a feketék miatt. Ahogy ők mondják: "London már az övék, vigyék, csak tartsuk az M25-ön belül őket". Cameron bevándorló-ellenes politikáját sokan támogatják. Még mielőtt jön az Indexes kiforgatás hozzáteszem, hogy nem a bőrük színéért utálják őket, hanem azért, mert nem dolgoznak, élősködnek. A legtöbb csak a segélyért jön ide, ha valami nem tetszik nekik akkor pedig egyből kijátszák az adu ászt, a vallást. Sokan közülük írni, olvasni sem tudnak, de a jogaikat azokat vágják, tudják, hogy mikor, miért, mennyi pénzt kell, hogy kapjanak az államtól. Tisztelet a kivételnek, de a munka tényleg nem az erősségük. Meg lehet nézni London egyes részeit, ahol ezek élnek, hogy hogyan néz ki. Kosz, piszok mindenütt, teljes leépülés. Nem elég, hogy otthon a cigányoknak mindent lehet, most még ez is akkor...
canissa 2011.04.22 15:45:34
@tenyerespajtas:

Nem Londonban élek, csak gyakran járok ott. Éltem egy ideig Haringey-ben, ami gyakorlatilag egy kelet-afrikai város képét mutatja. Ott volt minden amit itt leírsz, szerves hulladék például. Sőt, a hulladékgyűjtőnket rendszeresen ellopták, a végén a council már nem akart adni másikat, egyszer pedig az egyik szomszédom este az utcán az ajtó előtt végezte a dolgát mikor mentem haza. Kellemes környék, az ilyen "emberek" fel tudják dobni a helyeket.
A csaknem 5 kilométer hosszú "rügeni kolosszus" 20 ezer német munkás gondtalan nyaralását biztosította. A mediterrán  országokba innen induló luxushajókon söröző náci melósokat irigyelte fél Európa kétkezi iparosa. Az egykor 11 ezer szobás üdülőváros ma…..
canissa 2011.04.10 18:54:21
@mazo: Számból vetted ki a szót. Ilyet csak egy gyökér ír le, ráadásul többször. Ez az írás pedig egész jó lett volna, ha ez az agymosó maszlag nincs benne. Fel tudnám rúgni az összes ilyen barmot.
canissa 2011.04.10 19:06:55
@don-kanyar: Az, hogy mindenki náci volt Németországban kispajtás. Elég az Index, nem kell még itt is ezt megpróbálni belesulykolni a fejekbe.
Avagy egy kis cenzúra... :(   UPDATE: A Facebook vagy a blog.hu rendszer cenzúráz: Amikor meg akarom osztani a bejegyzést facebookon, akkor eltűnik a cigánybűnözés szó a bejegyzés címéből. Ki a ludas? A blog.hu fejlesztői építették a rendszerbe ezt a felülvizsgálatot,…..