Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pinokió

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi ügy akár egyértelműnek is tűnhet, bár  a Zugügyvédnek sem tiszta, miért nem lehetett korábban perelni, és miért a mostani ügyvédre próbálják – egyébkén sajnos  megszokott módon – kenni az egészet.Tisztelt Zugügyvéd... Örököltünk egy…..
Pinokió 2010.01.28 14:45:51
@Kopasz szuzukis:

"Ad1: az ilyen jellegű ügyek elévülési ideje 10 év. Tehát az eljárás még lazán megindítható. Márpedig, ha megindul, ugrik az elévülés. Per közben "nem jár le az idő". Persze, a bírónő ( mert döntően női bírókra testálják az ilyen ügyeket) mondhatja azt, hogy letelt a 10 év, ő lezárja. Ekkor kell jogorvoslati kérelemmel megtámadni a fellebviteli bíróságon."

Az írásodat ismételt átolvasása nyomán, arra az elsődleges eredményre jutottam, amit mi már feltételeztünk is, és az eredménytelenség nyomán nyilvánvalóvá is vált számunkra, hogy az első ügyvédet ( is ) megkörnyékezték.
Mivel aki megrongálta a telek állapotát igen tehetős és befolyásos körökben mozog.
Így számunkra egyértelmű, hogy a ( mi vakondunk ) minden követ megmozgat és mozgatott, hogy az aranyérmes borász hírnevén ne essék csorba…
Ezek alapján egyértelmű, hogy az időhúzás volt a motiváció alapja, így az ügyben el nem járt ügyvédnek is szerepe van a elévülés és perré nem vált ügy elévülésében…
Ezek szerint szándékos és anyagi, ill. befolyásoltság érdekből is felmerül a kérdés és az ügyben való szándékos hátráltatás…
Ezt szebben fogalmazva, ( korruptságnak nevezik ugye…? )
Pinokió 2010.01.24 01:26:04
@Csanna:

Üdv…

„Van valamilyen elutasító határozat a birtokodban a "Bányamérnökség" részéről? Mert amennyiben igen, úgy megkérdőjelezhető az Önk.építési engedélye is. (A közvetlen szomszédoknak az ilyen határozatokat mindíg megküldik.)”

Birtokomban nincs, ezért úgy vélem, hogy az írásotok alapján be kell szereznünk.
De honnan és kihez kell ez ügyben fordulni… ?

Abban kellene még segíteni, ha kérhetem, hogy milyen sorrendje van ezeknek és kitől kell beszereznünk ezeket, vagy ez az ügyvéd dolga lenne… ?

’mcs’ Írta…

„egyébként, ha szabálytalan kivitelezés folyt (akár engedéllyel, akár anélkül) akkor feljelentést is lehet tenni életveszély okozás miatt, akkor nem neked kell fizetni a szakértőket.

persze ezt akkor kell meglépni, ha tényleg építkezett ott valaki és tényleg szabálytalanul.

persze, előbb mindenképp egy mérnököt hívj ki, meg a probléma műszaki jellegű, aztán, ha az építész, vagy statikus (és nem a sógorod, a feri, aki egyszer már ivott egy segédmunkással) is azt mondja, hogy valós a gond, akkor kell elballagni az ügyvédhez, hogy a ki fizesse is a kárt kérdést feltehesd.”

Nem építkezés folyt, ez a pince régen ott volt, akár csak a többi pince, csak ez a tulajdonos hosszában akarta növelni, ami beszakadt, és felette van a mi telkünk…
Nem rokon és még csak nem is ismerjük.

Jó lenne már, ha valaki egy olyan hozzászólás ill. segítséget tudna adni, hogy milyen sorrend és mit kell beszereznünk és hol.
Sajnos mi úgy érezzük, hogy csak az időhúzás meggyen, hogy elévüljön a dolog, a végén a jelenlegi tulaj is elpasszolja és a végén 3 vagy még több alperes jelölt is lesz, csak igazság nem.

Én a károkozást nem a régi házunkra értem, hanem arra, amit már korábban leírtam az Én álláspontomból adódóan…
Jelenleg míg az ügy le nem folyik, semmit nem tervezünk a régi házzal.

Számunkra, jelen pillanatban minden kép kár ért, ha eladjuk, akkor a telket értékcsökkentetten tudjuk csak eladni, ami miatt mi kártérítést szeretnénk kapni.

A másik meg hogy, tökmindegy, hogy Én akarok-e építkezni vagy az, aki tőlem megveszi a telket, ugyan is, mindenképp többletköltséggel tehetjük meg Én is, és az esetleges új tulajdonos is.
Ezért a jelen esetben, nem fogom tudni árában eladni a telket, az új potenciális vevőnek…