Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szabadsolyom

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dolgozószobám mélyén írogattam, három kávé után is félálomban, amikor Dzsabba barátom becsengetett: tudom-e, hogy mindjárt elviszi akáclombos-fatornyos kis falunkat, Bogácsot a víz. Leballagtunk a kert végébe: hát, színültig tele a meder, az iszapos ár fadarabokat, üres…..
szabadsolyom 2010.05.17 03:16:38
@pollucs: 235/70 R16 miatt nem er semmit?
Ez meg onmagaban semmit sem mond, a gumi merete ebbol a szempontbol nem meghatarozo. Inkabb a profil. A legkemenyebb terepjaro sem er semmit, ha nem a megfelelo gumi van rajta. Ha viszont olyan a gumid ( nehezterep pl BFG Mud Terrain Italia 4X4 Kobra vagy ne adj isten "erosebb" SIMEX mintas ), az L200 vigan boldogul sarban/terepen amig nem kell szuken fordulnia pl egy erdei csapason vagy fel nem akad az alja a hosszu tengelytav miatt...

Akinek meg ideje es terepjaroja van, nem a homokzsakoknal tud segiteni, hanem a bajba jutott autosoknak akik vagy "belefulladtak" egy atfolyasba, vagy az atfolyas altal vitt sarba, hordalekba, esetleg az utakat eltorlaszolt kidolt fak utrol valo lehuzasaban. Ha az off-road-os tarsadalom ilyenkor osszefogna, joval tobb segitseg es kevesebb gond es akadaly lenne ( vagy gyorsabban lenne akadalymentes ) az utakon.
Amikor a most következő kiállított autónk megjelent a piacon a hetvenes évek elején, értetlenül néztek össze az újságírók, a vidéki gazdák, a tűzoltók-katonák és a gazdag arisztokraták: mit akarnak ezek? Eddig jóformán munkagépeket árultak, szétverhetetlen traktorokat,…..
szabadsolyom 2010.04.12 01:18:19
@Sank:

:) 89-ben volt tipusvaltas a 4Runnernel. Azaz akkor fejeztek be az NR61 ( Ketajtos, muanyag dobozzal hatul, Hiluxbol "fabrikalt" ) gyartasat es jott be az NR130 ( Mar 4 ajtos, es egyben levo kocsiszekreny ). Ez utobbihoz dogivel van minden. Mindketto 89-es, de az NR61 inkabb a Hiluxnak felel meg.
Kint voltam a Jap-Ker-ben Szentendren es az egyik Toyotas aki 20 eve szereli oket, kozolte ilyen allatot itthon meg nem latott. :) Ami van nalunk alkatresz az iszonyat draga. Pelda: Sarvedo 50 es 70.000 korul. Kintrol 50$ darabja. Legtomegmero volt itthon 150, kintrol megvolt postakoltseggel egyutt 17000-bol. :) Ezert rendelek az Allamokbol. Ott sok van, bar mint olvasom Uj-Zelandon is. Sot, elvileg Svedorszag is rogyasig van veluk.
Viszont ha tenyleg tudsz olcson alkatreszt, akkor adj tippet. Balos kulso visszapillanto, kromozott. Tegnap ejjel valami barom letorte a parkoloban. :(((( Es mindenkit vegighivtam de sehol. Kintrol 18$, de ha van itthon, akkor addig sem kell tukor nelkul maszkalnom amig megjon.