Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hobby&Kreativ

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Vizes nemezelés    Első kirándulásom a szappanos vizes nemezelés területére egy pipacsmezős képet eredményezett, melyet díszpárnának szánok... :D Bevallom őszintén eddig nem igazán rajongtam a vizes nemezelésért, – bár tűnemezeléssel szívesen…..
Kathy Art Kavicsos kaktusz kaspó 2010.06.16 14:26:00
 Dekupázs (decoupage)   Nálunk a férjem gyűjti a kaktuszokat. Nem tud úgy elmenni egy virágos boltba, hogy ne egy két-három centis mütyürrel (kaktusszal) térjen haza. Ezért elsősorban ezt a kaspót neki készítettem ajándékba, de télen a lakásunknak, nyáron pedig…..
Kathy Art Habos ribizlis lepény 2010.06.08 14:33:00
 Recept    Anyukámék kertjében hosszú évek óta teremnek a mosolygós piros és fekete ribizlifürtök. Minden évben sok finomság készül belőlük, ribizli szörp, ribizli bor, és természetesen sok ribizlis édesség. Ezúttal ez utóbbiak közül osztom meg veletek a…..
Kathy Art Ribizli szezon ... 2010.05.11 11:51:00
... avagy egy Swarovski kristálygyöngy medálIsmét gyöngyfűzés ... :-) Ezúttal egy nagyon egyszerű és mutatós medált ajánlok a figyelmetekbe, mely kb. félóra alatt elkészíthető, viszont utána még hosszú időn keresztül zsebelhetjük be az elismeréseket. Sőt arra is…..
Képkeret üvegfestésselEgy sima üveglapból – egy klipszes üveg fényképtartóból – csodálatos, egyedi fényképkeretet varázsolhatunk rövid idő alatt némi kézügyességgel. Nagyszerű ajándék a közelgő anyák napja alkalmából, egy szép fotóval. De május nem csak az…..
 Dekupázs technikaA közelgő anyák napjára nagyszerű, egyedi ajándék a gyerekek fotójával díszített kávés vagy teás bögre, melyből anya minden reggel elfogyaszthatja kedvenc reggeli italát, miközben meleg szívvel gondolhat csemetéjére/csemetéire, akiktől kapta ezt a…..
Kathy Art Tavaszi színekben III. 2010.04.21 20:47:00
Kék virágos nyaklánc készítése videóval II. rész Gyöngyfűzés Itt van az ígért folytatás! Most megnézhetitek a kásagyöngyből készülő virágmotívumos nyaklánc összeállítását, és még egy további ötletet is meríthettek a videóból. Kellemes időtöltést kívánok…..
Kathy Art Tavaszi színekben II. 2010.04.15 15:04:00
Kék virágos nyaklánc készítése videóval I. rész Gyöngyfűzés A tavasz jegyében egy vidám virágos nyaklánc elkészítésének bemutatásával folytatom sorozatomat, melyhez ezúttal videót is mellékeltem. :-) Egy külföldi gyöngyfűzős újságban látta meg a húgom ezt a mutatós…..
Kathy Art Tavaszi színekben I. 2010.04.07 13:19:00
 GyöngyfűzésA tavasz a megújulás, a kikelet, a virágzás ideje, amikor már lekerülnek a nagykabátok, sőt az átmeneti kabátunkat is kigombolva hordjuk. Megjelennek a színesebb ruhák, kiegészítők az öltözködésünkben. Ennek jegyében született meg egy mini sorozat, mely…..
DesszertHozzávalók: 7 egész tojás, 15dkg cukor, 10 dkg darált mák, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, ½ csomag sütőpor A tészta elkészítése igen egyszerű és gyors, ezért már kezdésként bekapcsolhatjuk a sütőt, hogy bemelegedjen. A tojásokat…..
ProgramajánlóAz elmúlt hétvégén a XIII. Kézműves Kiállítás és Vásár alkalmával (2010.03.06-07.) megnéztük a szintén a Petőfi Csarnokban megrendezésre kerülő Foltvarázs kiállítást is, mely a Csillaghegyi Öltögető foltvarró csoport munkáiból mutat be jó néhány…..
Kézműves technikák Az elmúlt hétvégén (2010. március 6-7.) került megrendezésre a XIII. Kézműves Kiállítás és Vásár a Petőfi Csarnokban. Néhány képpel megörökítettem az élményeinket – főként azokat a témákat, amik a leginkább érdekeltek bennünket –…..
Kathy Art Mosolysziget és Nyugalom 2010.03.04 15:10:00
Programajánló Úgylátszik a mai nap a programajánlás napja... :-) Mivel megint egy e hétvégi programot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, és egyben a Mosolyszigetre invitálni titeket. Én már több alkalommal vettem részt ezen a programon és nektek is csak ajánlani tudom. Ez egy…..
Programajánló Most hétvégén (március 6-7-én) rendezik meg a Petőfi Csarnokban a XIII. Kézműves Kiállítás és Vásárt. Ez a program igazi családi kikapcsolódást ígér, mivel a kiállítás alkalmával nem csak a kiállító kézművesek portékáit lehet megvásárolni, hanem…..
Kathy Art Romantikus ékszerdoboz 2010.02.24 13:56:00
Szalvétatechnika – dekupázs A „nőcis” dolgok kitűnő rejtekhelye egy kis ládika vagy doboz, melyben apró emléktárgyak, fényképek, levelek, ékszerek lapulhatnak. És valljuk be a mai kor emancipált, két lábon a földön járó lányai, asszonyi is azért még epekedve…..
GyöngyfűzésNem kell bonyolult gyöngyfűző tudomány ahhoz, hogy Swarovski kristálygyöngyökből mutatós, szépen csillogó ékszert készítsünk! Ezt jól példázza a most bemutatott nyaklánc is. Valójában még ez a darab is egyike az elsők között fűzött ékszereimnek. Ezért is…..
Kathy Art Arany aranya... 2010.02.17 10:15:00
GyöngyfűzésKi gondolná hogy aranyékszert fűzni is lehet...? :-) Mégpedig arannyal bevont gyöngy formájában.A Swarovski gyöngyök mellett a másik kedvencem a japán gyöngyök, mivel szép, egységes mintát alkotnak. Ezt a nyakláncot japán Delica (11/0 méretű), Miyuki (15/0 méretű)…..
Kathy Art Csomózzunk... 2010.02.14 10:00:00
GyöngyfűzésCsomó hátán csomó... Pár perc alatt – mindenféle előtanulmány nélkül – mutatós nyakláncot készíthetünk pár nagyobb méretű Swarovski kristálygyöngyből, egy hosszú bőrszállal, és néhány csomóval. Swarovski gyöngy helyett használhatunk nagyobb,…..
 Nálunk a férjem a száraz zsemlék leltáráért felelős személy. Amikor úgy ítéli meg, hogy már kellő számban sorakoznak a kenyértartóban a száraz zsemlék, akkor mindig megkérdezi: „Mennyi zsemle is kell a máglyarakáshoz?”. (Mert persze ezt sohasem tudja…..
 Egy kellemes esti italozás hangulatát a barátokon, jó italokon túl még egy exkluzív szervírozás is emelheti. Ezt szolgálja az a tálca szett, melyet most mutatok be nektek, és dekupázs technikával készült. Sajnos én az eléggé bénán rajzolók, festők társaságát…..
Főzés   Ahogy így sétáltam a téli hóban és fagyban, az jutott eszembe, hogy most igazán jólesne egy laktató húsos káposzta, ahogyan anyukám készíti, rizzsel és rárántva... Gyorsan meg is vettem a hozzávalókat. Igazi hétvégi kaja, az ember egyszer megfőzi, és egész…..
Gyöngyfűzés   Még elkészítheted egyedi, gyöngyből fűzött szívecskédet Valentin napig, akár medál, akár kulcstartó, akár mobilékszer formájában! A részletes rajz és leírás segítségével egy óra alatt elkészíthető. Nagyon szép és kedves ajándék kedvesünknek,…..
A császármorzsa receptjének is – mint minden másnak – számtalan varriációja létezik. Az interneten is széles skálája található a recept változatoknak, de ennél egyszerűbbel és finomabbal a magam részéről még nem találkoztam. Amióta megvan ez a recept, azóta…..
Gyöngyfűzés   És íme két kis friss szösszenet...! Mint már említettem, nem régen volt az államvizsgám, és a hétvégén volt a diplomaosztóm!!! Ennek örömére a tanulmányi osztályon dolgozó hölgyeknek készítettem egy-egy apró medált Swarovski kristálygyöngyökből,…..
Kathy Art Emese teáskészlete 2010.01.25 13:09:00
Ez a most bemutatott kollekció a másik nagy szerelmemmel, a mozaikolással készült. Mindenki megnyugtatására közlöm, aki most felhördült, hogy micsoda gyakorlat kell ennek a szettnek az elkészítéséhez, ez életem második mozaiktechnikával késztített darabja, illetve darabjai. Az…..