Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ifigenie

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
....szinte már lesújtóan hat rám.Tudom én, hogy nem vagyok egyedül, rengetegen szenvednek attól, hogy vagy már nincs állásuk, vagy ha van is, hiába keresnek, nem találnak.Ettől én még nem vagyok feldobva!Szinte hihetetlen, hogy mennyire nincs is hirdetés, ha meg van, akkor tuti…..
Ifigenie 2011.04.28 10:56:12
@éniskócos: én már most az vagyok (coach), csak éppen ingyen teszem, nem 15-40 ezerért, max egy kávéért cserébe :-))
És melyik tapasztalatainkra gondoltál? :-)
A férjem blogja Aranyos II. 2011.04.21 15:10:00
Helyszín a család nappalija. Időpont hétköznap reggel fél nyolc körül, indulás előtt nem sokkal. Szereplők Feleség (anya), Férj (apa), Nagylány (hatéves óvodás). A színen van még a Kislány (három éves óvodás), de neki most nem osztottak lapot. Párbeszéd:- Nagylány (minden…..
Ma kérdéseket teszek föl. Mennyire kényszerülünk szerepekbe a szeretői kapcsolatban? És ezek a szerepek mennyiben függnek a civil szerepeinktől? Például a házasságban vagy a családban betöltött szerepünktől? Gondolok itt olyasmire például, hogy egy domináns feleség feltétlen…..
Ifigenie 2011.04.13 11:58:29
Én ehhez szólnék hozzá:
"Megváltozhat-e a szüleinkről alkotott kép, ha mi is belekerülünk a megcsalás dilemmájába?""
Én addig sem gondoltam, hogy ez nagyon nagy bűn lenne, talán azért, mert az okozatot láttam, hogy azért lett apámnak szeretője, mert anyám hülyén viselkedett vele. Nem ítéltem el, nem akartam, hogy visszacsináljanak mindent, mert egyértelmű volt, hogy nem tudnak együtt élni. Mondhatjuk úgy is, hogy már akkor is eltudtam fogadni, meg tudtam érteni, hog miért tett így.
Mióta én is "így élek" sokszor eszembe jut, hogy talán jó lenne beszélni az apám akkori szeretőjével...talán csak a megértésére pályáznék, nem tudom...

Egyébként ennyi kérdésből naponta egyet, ha feltettél volna, kb. fél évig tartott volna, hogy meg válaszoljuk őket, mert nyilván mindenkinél más, Más a tapasztalat, az életkörülmények, stb.
És ezek a kérdések egyébként is annyira széles skálán mozognak, hogy sok ember el sem jut odáig még mondjuk 80 év alatt sem, hogy egyáltalán a felét is végiggondolja, hogy nála hogyan lehet, működhet a dolog (=az élet).
A sok összetevő, emberek, helyzetek, tapasztalatok, helyszínek, kultúrák, élmények, rokonok, szülők, testvérek, stb. mind befolyásolják az életünket. Vannak, amik jobban, vannak, amik kevésbé, de olyan is akad, amit eltemetünk magunkban és szinte nem is tudunk róla, hogy ez mozgatja szinte minden tettünket.
Azt gondolom, mindig tanulhatunk saját magunkról(és a többiekről is persze) újat, ennek a tanulásnak sosincs vége, az értelme pedig pont az, hogy az életünkben lényeges dolgokra rájöjjünk azért, hogy fejlődni tudjunk és ne egy helyben stagnáljunk.
Egy nyílt színi párkapcsolatban többé-kevésbé világos, mikortól tartozik egymáshoz két ember, noha amíg nem hangzik el valami konkrétum, csak találkozgatnak, addig egyfajta átmeneti állapot van, és könnyen lehet, hogy az egyik fél egész mást gondol a viszony minőségéről,…..
Akinek sose volt benne része, az hitetlenkedhet, de elég sok házaspár él úgy évekig egymás mellett, hogy vagy nincs szex köztük, vagy van, de az annyira csapnivaló, hogy még rosszabb, mint a semmi. Nem szokás erről nyíltan beszélni, naná, hogy nem. Hiszen az elvárás az, hogy a…..
Ifigenie 2011.04.11 10:47:38
@Oldalbordal: azt hiszem, ti szeretitek egymást.
Ezúttal sorozatot indítunk, amelynek tárgya a szeretői "piacon" fellelhető pasitípusok feltérképezése. Ma két végletet hasonlítunk össze, a mindenevőt és a mimózát. A mindenevő az a pasi, akinek nem nagyon számít, ki mennyire cicababa, kinek milyen a kosármérete, és…..
Ifigenie 2011.04.10 18:10:30
@Weöres Dániel: vagyok :-P
Ifigenie 2011.04.10 18:16:41
@kosermalac: arra koncentráltam, hogy a te szinteden érjen célba :-)))
Ifigenie 2011.04.10 18:21:23
@kosermalac: roppant bizalmas vagy velem...és őszintén örvenedek annak, hogy öröm is vegyül az életedbe.
Az edző miért épp sánta?
Netes társkeresőből Dunát lehet rekeszteni. Némelyik úgy hirdeti magát, hogy ott komoly kapcsolatok születnek (a komoly ebben a szövegkörnyezetben tartós és legális kapcsolat lehet, gyertyafénnyel, meg naplementével, úgy hallom), de azért fel van tüntetve a családi állapotnál a…..
Ifigenie 2011.04.08 14:06:23
@skarlát betű: pont ezt mondom, hogy nem sors, hanem a mi hatásunk, eredményünk, és még a szerencse is rajtunk múlik...de már nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától, és lassan filozófiai témaköröket feszegetünk, ami viszont az ember sajátos életfelfogásának a részletezéséhez vezet, amivel viszont nem mindenki ért egyet, mert mindenkinek van elmélete az életre, de ezek az elméletek nem feltétlenül egyeznek egymással, attól még mindegyik lehet helytálló.
Ifigenie 2011.04.10 13:44:30
@skarlát betű: a sikertelenséget is be lehet vonzani, és olyankor tudni kell elfogadni, hogy saját maga tehet róla...
a kettő egyszerre nemlehet helytálló. Van, aki az egyik szerint él, és van, aki a másik szerint és így lehetnek helytállók- embere válogatja.
Ifigenie 2011.04.10 14:14:46
@skarlát betű: akkor te ezek szerint inkább a sorsban hiszel, és nem abba, hogy mi magunk irányítjuk a sorsunkat?
Ez a téma is felvetődött már kommentekben, de célzottan még nem tárgyaltuk (ki). Kicsit filozófiai jellegű, de úgy vettem észre, nektek ez nagyon megy. Kérdés: Kívánhatunk-e valakit, ha joga van hozzánk? Mert valamikor azt mondtuk neki, hogy joga van. Nem tegnap, és nem…..
My secret Nem vagyok nyafogós... 2011.04.07 14:45:00
....fogyókúrázó, de miért kell ilyenkor mindig kifognom a mellettem étkező utasokat?Biztos azt mondjátok, csak ilyenkor veszem észre, mert éhes vagyok!Nem, ez nem igaz!Alapban is észre szoktam venni, mert olyankor kicsit mindig arrébb húzódom, a kedves utas étele véletlen se az én…..
Valami bűzlik Dániában, vagyis a házasságban (egyszerűség kedvéért most ezt a szót használjuk, de az élettársi viszonyra ugyanúgy gondolunk). Lehet, hogy már a kezdet kezdetén se volt egy nagy lángolás, de a felek valamiért úgy döntöttek, hogy egymáshoz csomózzák magukat.…..
Ifigenie 2011.04.07 13:10:28
@drlover: és ezt próbáltad mondani neki, vagy mondjuk csak említeni?
Ha igen, mi volt a válasz?
Van valami elképzelése, hogy ezt így lehet normális mederben tartani, vagy mi??
Vagy egyszerűen csak hapsi, és úgy gondolja, hogy jól el vagy te anélkül is, hogy beszélnétek?
Ezt tényleg olyan érdekes, hogy mi lehet a gondolatmenete egy hapsinak ilyenkor.
Ha mi beszélünk, annak mindig találkozás a vége, és ez is olyan, mintha amúgy nem lehetne megkérdezni a maásiktól, hogy hogy van, mi van vele, stb...
Ifigenie 2011.04.07 13:59:49
@barbieds: szerintem az ilyen ember (ha így van, ahogy írod) fél saját magától.
A férjem blogja Lelki dolgok 2011.03.31 09:52:00
Nem tudom ki van a "Férjfelesége" nick mögött, de tételezzük fel, hogy Te vagy Drágám. Így az ott felvetettekre közvetlenül Neked válaszolok.Hogy gondoltam-e, hogy lelki dolgok vannak a háttérben. Igen gondoltam. Sőt, meg vagyok győződve róla. Próbáltam-e beszélni…..
Ifigenie 2011.04.05 13:30:17
@Férj: s akkor most Férjfelesége Gizi néni, vagy Géza bácsi? (bár ebben gondolom sosem lehetünk 100 százalékosan biztosak), és csak azzal szórakozik, hogy egy kicsit bekavar, izgalmat, vitatémát eredményezve...
Ifigenie 2011.04.05 13:30:59
@Ifigenie (lenitas.blogger.hu): vagyis Béla bácsi :-), nem Géza :-) (olyan szórakozott vagyok)
Ifigenie 2011.04.05 16:41:16
@Férj: az ilyen internetes dolgokban csak egy valamiben lehet biztos az ember: hogy nem lehet biztos semmiben! :-)
Folyton azt szajkózzák körülöttünk, hogy a házasság válságban van. Nem csak a sajátunk, hanem úgy általában, az intézmény maga. Mert hogy régen milyen más volt. Persze ez a régen nagyon tág fogalom, ilyenkor kedvem lenne megkérdezni, hogy mikor volt az a régen, amelyre a…..
Igen, a kettős mérce még él. Nem ugyanúgy ítéli meg a társadalom (hülye szó, de most mit írjak ide?), ha a férfi lépeget félre, mint, ha az asszony. Minél hagyománytisztelőbb a berendezkedés, annál rosszabbra kell számítania a nőnek. Extrém esetben (és ebből jóval több…..
Ifigenie 2011.04.05 10:42:34
@levelibeka28: én sem vagyok férfi, de szerintem egyszerű a válasz: a hiúságuk miatt esik nekik rosszul, meg amiről szó volt, hogy azért még ha arra vágynak is, hogy csak szeretők legyenek, jól esne nekik, ha az ember "meghalna értük"....azt gondolom a férfiak roppant egyszerűen működnek, csak mi nők vagyunk hajlamosak arra, hogy túlgondoljuk a dolgokat velük kapcsolatban.
Ifigenie 2011.04.05 13:33:13
@Anna_Karenina: ellentétes hatáskiváltás...egyszerű pszichológiai trükk...
Ifigenie 2011.04.05 16:37:15
@skarlát betű: Nem azt mondom, hogy nem lehetnek összezavarodva, de a hapsik általában sokkal egyszerűbben látják és közelítik meg a dolgokat a nőkhöz képest (vagy csak másképpen):
My secret Na most erre mit mondjak? 2011.04.04 10:51:43
Múlt hét hétfőn jeleztem már neki, hogy jól esne egy kis kényeztetés.Szerdai ex talim előtt szerintem ezek után....na de csitt, ezt már leírtam, tudjátok jól mit gondolok.Nos nem volt sem előtte, sem azóta.Ami igen rosszul esik, olyan szinten, hogy lassan az "éhségtől"…..
Maga a csalás szó implikálja, hogy itt valami becstelen dologról van szó. Csalunk, hazudunk, átverünk, aki ilyesmire képes, az minden más aljasságra is kapható. Vagy nem? Nem feltétlen. Sőt, egyáltalán nem. Akinek hazudni kell, az legtöbbször maga érdemelte ki, hogy hazudni kelljen…..
Ifigenie 2011.03.31 12:46:06
@bambabacsi: elgondolkoztató ez a téma...mennyi mindenkit érint...
Sokszor megyek az utcán, és elnézem a nőket/ férfiakat, időseket, fiatalokat, és azon gondolkodom, hogy vajon nekik is van szeretőjük...??Azt hiszem, meglepődnék, ha kiderülne, hogy mennyi mindenkinek van.
Ifigenie 2011.04.03 16:03:31
@skarlát betű: nem irigylem egyiket sem, csak a sajátomra gondolok (a saját szeretőmre...)
My secret Az ember tervez... 2011.03.31 12:03:50
....isten végez....mondhatnám, ha hívő lennék.Bár így is mondhatom, és nagyon hangzatos, de sajnos igaz is.:-(Tegnap ahelyett, hogy reggeli napsütésben már a várost elhagyva Balaton felé haladtunk volna Mr.G.-vel, otthon mélyen aludtam.Napközben meg a tavaszi nap sugaraiban…..
Ifigenie 2011.03.31 13:07:40
Ifigenie 2011.03.31 14:28:15
@Gritty goose: hogy kell szakítani? Csak úgy lehet, ha az ember már érzelmileg nincs annyira érintve? Vagy hogy? Közös megegyezéssel???
Ti hogy csináltátok MR. G-vel annó?
Sz-t elviszem egy helyre a jövőhéten. Ez sorsfordító lesz. Még nemtudom, melyik irányban, és ötleteket gyűjtök hozzá.
Ifigenie 2011.03.31 14:49:19
@Gritty goose: de mitől??? mi történt?? Elég volt, már nem volt olyan, nem volt vonzó, mindig tudtad, hogy érzelmileg hidegen hagy???
Szerinted engem hidegen hagy Sz?Sokszor már magam sem tudom. Múltkor megint megkaptam, hogy nem lehet ez csak szex, mert sok az érzelme felém, így még biztos nem most, de azon lesz, hogy arra törekedjen, hogy nemet tudjon mondani nekem.
A hapsik tudnak nemet mondani, vagy csak a farkuk után mennek??? ahogy te is írod, hogy nem tudott neked nemet mondani, és főleg rajtad múlott...a hapsik csinálnák így, míg világ a világ????
...a telefonszámomat.:-)))))Kíváncsi lennék, hogy mennyien hívnának fel?Jelenlegi eredményeket nézve bátran, bárhova, bárkinek, bármikor megadhatom.:-))))Hát ennyit erről!..
Ifigenie 2011.03.31 12:09:25
@Gritty goose: hát ja! Pláne, amikor beléd fojtják a szót :-)
Úgy gondoltam kiírok magamból néhány gondolatot. Igazából már mindegyikről írtam korábban, de most késztetést éreztem, hogy ezeken a kérdéseken újra elmorfondírozzak.Adva van egy sok éves kapcsolat, házasság. A két fél ennyi idő után is szerelemmel gondol a másikra,…..
Ifigenie 2011.03.29 13:35:10
Ifigenie 2011.03.30 12:36:32
@Férj: mindenre van megoldás! Csak nem biztos, hogy ott, úgy és azzal, ahol, ahogy, akivel keresed...ne értsd félre! Nem azt mondom, hogy feleség helyett/mellett kell valaki, hanem azt, hogy sokszor az ember nem jól keresi a megoldást.
Ifigenie 2011.03.31 10:27:58
@Férjfelesége,@Férj: : jaj, én komolyan elgondolkoztam, hogy tényleg Férjfelesége a férjem blogja írójának felesége...ezek szerint akkor nem???
Pedig már úgy kezdtem örülni, hogy végre valami reakció... és igazából abból gondoltam, hogy talán ő lehet, mert felháborodva ír rólunk =a többiekről, hogy micsoda jó tanácsadó brigád vagyunk...
akárki is legyen Férjfelesége, jó, ha tudja, hogy az ide, ebbe a blogba "ide jövő", és itt esetleg panaszkodó Férj és az ő feleségének problémái csak azért érintenek néha mélyebben, mert egykor ugyanilyen problémákkal küzdöttünk mi is, és talán jó lett volna, ha nekünk is segít valaki. Én őszintén remélem, hogy még az előtt sikerül megoldaniuk, mielőtt egyikőjüknek szeretője lenne, mint ahogy nekünk, akik ilyen szerencsétlen idióták vagyunk, hogy azt képzeljük, a szerető megoldás lehet mindenre...akinek van szeretője, az tudja, hogy nem megoldás, sőt...akinek nincs, az pedig azt hiszi az olyanokról, akiknek van, hogy azok gyenge, erkölcstelen emberek.
mert olyasmiről beszélgettünk és úgy... miközben a farka a számban...hogy neki is ritkán igazán jó már a szex. és olykor van rossz szex is. hogy jólesne néha valaki mással is. de nem akarna bonyodalmakat, nem akarna elhagyni, megbántani. sem engem, sem azt a másikat. csak szex és…..
Ifigenie 2011.03.29 12:32:28
@kozgaztanar: egyébként meg nem mondta, hogy beszélt volna teli szájjal...csak gondolt valamit :-)
Ifigenie 2011.03.29 12:34:53
@kozgaztanar: amit ugye majd megtudunk, hogy mi is lehetett :-)
Amúgy meg, ha már itt tartunk kedves Közgáztanár! Már figyellek egy ideje, és igazán elárulhatnád, hogy mit is ábrázol ez a kép?? Nekem mindig eszembe jut róla valami, de biztos, hogy nem az...meg ugye rossz az, aki rosszra gondol...
Ifigenie 2011.03.29 12:56:00
@kozgaztanar: igen, az! Hááát..én másra gondoltam...igazából nem tudom megfogalmazni, hogy pontosan mire, de nem sisakra, vagy ha igen, akkor nem fejre való sisakra...:-) (de azért jó, hogy ezt tisztáztuk...)
My secret Elgondolkoztam... 2011.03.29 11:10:00
....Miss K. most kicsit ki van bukva, jogosan...de általa, vele való beszélgetés alatt belém hasított.Eddig is vallottam, de most ismét megerősítést kaptam, hogy egy kapcsolat, MINDIG a pasin múlik!Mi csak az elején rábólintunk, zöld utat adunk, aztán már elvesztettük az…..
Ifigenie 2011.03.29 12:54:18
@Gritty goose: hm ezt nem értem. Inkább kilép? És akkor miért van annyi hapsinak szeretője? Ja, hogy az elején...hát az lehet, hogy így van...
My secret Dillemma... 2011.03.23 11:11:44
...menjek, vagy maradjak, mondjam, vagy hallgassak, ha mondom, akkor mit mondjak?Legszívesebben mennék és az igazat mondanám, de tudom (legalábbis sejtem), hogy az nem vezet jóra!Mr.G. hívott, hogy jövő hét elején Balatonon van dolga, nincs kedvem vele menni?Nem volt a hangjában semmi…..
Ifigenie 2011.03.24 09:30:32
Ifigenie 2011.03.24 10:13:43
@Gritty goose: tudod: az ember az életben nem azt bánja meg, amit meg tett, hanem amit kihagyott :-)
A férjem blogja Érdekes dolog... 2011.03.03 14:33:00
... elfilozofálni azon, hogy mi a nők elvárása a férfival szemben. Természetesen ez fordítva is igaz, de most hadd maradjak csak ennél a kérdéskörnél.Az utolsó hozzászólások között kaptam tanácsként, hogy kevesebbet nyavajogjak (legyek férfi) kapjam el az asszonyt szorítsam a…..