Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dszabo

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Chubyval ellentétben én biztos vagyok abban, hogy ebből nem nyer annyit a szupermarket, hogy megérje figurázni vele. Mármint abból, hogy jó nagy táblán hirdetik az 57 forintos ásványvizet, amit 59 forintért adnak igazából. Az a fura, hogy szólt nekik a vásárló, mégsem…..
hiper Önkiszolgáló pénztár 2010.01.08 08:09:00
Az önkiszolgáló pénztárgépről volt egy nagyon jó cikk az Origón. Röviden összefoglalva: nyugaton már alkalmazzák ezeket, de Magyarországon nem merik, mert egyrészt nagyon drága a telepítése, másrészt meg – most hogyan is fogalmazzak finoman – a vásárlók…..
dszabo 2010.01.21 08:43:10
@agyvihar: Senkit nem akarok megbántani, de úgy gondolom, hogy nagyon rosszul látjátok a helyzetet. Ebben a szakmában dolgozom (várhatóan az idei évben fogunk telepíteni automata kasszát Magyarországon), így ezeken a problémákon már rég túljutottunk.

RFID: ntényleg nagyon jó lenne, csak egy gond van, hogy még sokkal drágább, mint a vonalkód. Ez majd a jövő megoldása. Amúgy már gyártó cégeknél működik raktárakban, de kiskerben még várat magára.

Automata kassza - lopások: ez a legnagyobb tévhit, mivel a lopások nagy részét nem a vásárlók okozzák, hanem maguk a pénztárosok!!! Ez sajnos statisztika. Másik dolog: aki lopni akar, az nem a kasszazónában lop, hanem már a boltban eldugja, tehát tök mindegy, hog milyen kasszánál fizet. 4 db automata kasszára jut egy ellenőr és kamerarendszer, így ez is gátolja a lopásokat. Annak az egy ellenőrnek nincs más dolga, mint figyelni.

Annak idején, amikor bevezettük az elektronikus polccímkét, ugyanez volt a helyzet, mindenki rettegett, hogy majd mennyi kijelzőt ellopnak. Ez kb. nulla közeli.

Én Szlovéniában próbáltam ki az automata kasszát, ahol már több mint 100 darabot telepítettek, és rohadt jó! Az üzletvezető elmondta, hogy az idősebbek nagyobb arányban használják,mivel ők nem bíznak a pénztárosokban. Annyira egyszerű, hogy még az agyament emberek is tudják kezelni...