Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NFL55

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Túl a barátságon 2007.06.15 06:00:00
Gyurcsány Ferenc egyszer azt mondta, hogy neki a politikában nincsenek barátai. Az egy munka, ahol alkalmasság és teljesítmény dönt, nem pedig a személyes szimpátia. Hűsítő ez a hidegfejűség. De akkor kicsodája neki Szilvásy György?Az épp távozó kancelláriaminiszterből - eh,…..
NFL55 2007.06.15 16:27:24
Szerintem nagyjából érthetőek a szerep-cserék:

1, Szilvásy go to titokminiszternek. Mivel úgyis már alapból "titok-type", direkt neki való szerep.

2, Kiss Péter vissza kancellária-miniszternek, noigen, az utóbbi hónapokban az MSZP belső ellenzéke erősödött, GYF nyilván jónéhány kompromisszumra volt kénytelen, ennek egyik folyománya alighanem, hogy KP pozíciója erősödött. Ez tán nem is baj, mármint hogy visszakerül kancellária élére.

3, Bajnai Gordon váltja Lamphertet. Szerintem ez a leglényegesebb és legindokolhatóbb. BG szerintem GYF egyik olyan embere, akire GYF mer rábízni dolgokat, úgy értem, kulcsfontosságú dolgokat. Magyarán Bajna lehet az egyik olyan ember, aki GYF szerint "tud" is, nemcsak ül a langyos vízben. Lamphert meg szerintem nagyon is "langyos víz" típus. Egészségügyben-közigazgatásban-oktatásban úgy-ahogy elindították a reformokat. De az önkormányzati reform és az adóreform még sehol. Bajnai eddigi helye kulcsfontosságú volt, EU-s fejlesztések, az elmúlt évben a stratégia alapozások nyilván megtörténtek, hogy milyen ágazatba, és milyen területbe mennyi fejlesztés menjen majd, ott mostmár csak végig kell vinni a dolgokat. Most Bajna átül Lamphert helyére, és ott kezd kavarni. Szerintem ősszel, legkésőbb tél elején sokat fogunk hallani az önkormányzatokat éríntő reformokról.

4, Lamphert meg az önköri tárcától átmegy a szociál - és munkaügyhöz. Hűde sokmindent nem fog ott csinálni, a rokkantnyugdíj-változtatások elmélete már nagyjából le van fektetve, csak végig kell vinni. Ahhoz elég oda a "langyos víz" Lamphert is..