Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OwL

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban komoly vitát generált Digger posztja, amiben azt a kérdést próbálta meg körüljárni, mit is tehetnének a határátkelők Magyarország érdekében, illetve hogyan lehetne változtatni a magyarországi helyzeten. Nos, az írásra érkezett VHB reakciója, most ez következik,…..
OwL 2015.11.12 13:47:27
@jewel79bp: Ebben van igazság,azt viszont nem szabad elfelejteni hogy a határátkelők még mindig nagyobb része évek múltán hazatér. Úgy ahogy ez nekünk is eltökélt szándékunk. Egy rosszabb világot hagytunk magunk mögött ahhoz képest ahol most élünk, de adni akarunk neki még egy esélyt. A helyzet idővel talán csak romlik,de ha kintről tehetünk bármit azért hogy talán javuljon a helyzet,poizitív változás induljon el otthon,akkor van egy szikrányi esélye hogy egy jobb Magyarországba térhetünk haza. Reménykedünk.

Én nem kergetek hiú ábrándokat,meg vagyok róla győződre hogy a magyarok közt rengeteg a rosszindulatú,gyűlölködő,károkozó ember (minden szempontból). Kezdve a politikai elit nagyrészével. De csak azért mert rengeteg a patkány a fedélzeten, nem szabad hagyni elsüllyedni a hajót. Ugy gondolom hogy mi külföldön élők többet tehetünk mint az otthoniak. Jobb anyagi lehetőségek,szélesebb látókör és 1-1 jobban működő rendszer tapasztalása is gazdagít minket.
A döntés persze mindenkinek a sajátja, és mindenkinek magának kell kiszámolni, mi éri meg neki jobban. Mai szerzőnk, Balázs úgy matekozott, hogy neki megérte Anglia, mert szép pénzt tudott félretenni, de…..
OwL 2015.08.19 00:02:38
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: "... miért pont mostanában indult be az egyébként vicces és abszurd GYERE HAZA kampány? Hát azért, mert mostanában fog sok kitántorgott rádöbbenni, hogy nem éri meg kint lenni."
"Az átlag mosogató, takarító, gyerekvigyázó, stb. meg rádöbben: sosem lesz gazdag nyugaton."

Miért döbbennénk rá hogy nem éri meg kint lenni? Mindig is megérte és még néhány évtizedig meg is fogja érni. Az hogy tömegszállás vagy külön lakás teljesen mindegy, mert egyik esetben csak 2x, jobb esetben 4-5x annyi pénzt teszel félre mint otthon HA VAN MUNKÁD, de otthon nincs munkád, vagy ha van lassan semennyit nem teszel félre... :)

Nyugaton meg lehet gazdagodni. A takarítónak is. Pl a párom takarít amíg tanulja a nyelvet, így most havi 1400-1500 fontot keres, el ne kezdjétek sajnálni miatta... Otthon 90 E Ft -ot keresett sokkal gázabb munkával, mivel főiskolai végzettségét sehol nem méltatták. 2-3 év múlva ha akarunk haza megyünk és hitel mentes ház, autó várhat otthon, némi lekötött pénz tartaléknak vagy vállalkozáshoz. Ez az otthoni viszonyokhoz képest igenis gazdagság.
A papnövendék kedvenc hobbija a horgászás – talán ennek köszönheti, hogy egy belevaló nő akadt a horgára. A lányt éppen szakítás után vigasztalja a leendő reverendás, nem is sejtve, hogy ebből több lesz gyónásnál. Most újból szembesülhetünk az ősi krédóval,…..