Regisztráció Blogot indítok
Adatok
logikusan@

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány hosszú napja görcsbe rándult arccal, gyomorral és ököllel szemlélem, mi történik bevándorló-ügyben körülöttem, de bárhonnan néztem is a rothadó kerek egészet, képtelen voltam megszólalni. A gyalázatos, és  rengeteg közpénzből csúcsra járatott, gyűlöletet…..
Van az nyilván százmilliárd fölött is, de mindegy. A Napi Gazdaságnak adott interjújában az ÁSZ elnöke azt mondta: tízmilliárdos károk származhatnak abból, ha a köz tulajdonában álló vállalatok, intézmények rosszul működnek. 1. Domokos ÁSZ-elnök szeretné, ha egyes…..
Gondolkoztatok már azon, hogy milyen élete lehet egy olyan embernek, akinek százmilliók csücsülnek a bankszámláján? Vajon milyen preferencia-sorrendet követ? Mit tart igazán fontosnak? És nem utolsó sorban, milyen lakásban élhet? Ebben a bejegyzésben egy olyan eladó lakást mutatunk…..
A paksi atomerőmű tender nélküli bővítésének híre alig több mint egy éve sokkolta a téma szakértőit és a szélesebb közvéleményt. A teljes GDP 10 százalékát meghaladó, hozzávetőleg 3750 milliárd adóforintból épülő paksi bővítésről, minden idők legdrágább magyar…..
KFC-t ugyan nem nyithatott, mégis az V. kerületi ingatlanügyek legszerencsésebb vevője a Stúdió-V Kft. Az önkormányzati tulajdonból megvásárolt Kossuth téri házasságkötőt egy köztulajdonba került pénzintézetnek, a Budapest Banknak adja bérbe. A 340 m2-es ingatlant az…..
A PKP, ha lassan is, erősödik, ezért nem érdektelen újra világossá tenni a politikai pozíciónkat. A PKP polgári konzervatív párt, tehát egyaránt szemben áll a mai kormányoldallal (az autokráciához bekötött járadékos burzsoázia politikai intézményrendszerével) és az ún.…..
Ha tehetem akkor konkrét ügyekről szeretek a legjobban értekezni, hiszen ezekből táplálkozva lehet a legjobb tanulságokat kihozni egy témából. Kit érdekel, ha azt írom, hogy biztosan vannak olyanok, akiket a bank ki akar fosztani? És az mennyire érdekel, ha azt mondom, hogy az alábbi…..
1000 leütés Veszett ország 2015.01.08 19:58:37
Két hatalmi játszma frontvonalában szenvedünk. Az egyik egyre evidensebben az orosz-német-amerikai vetélkedés, amelyikben mindegyik félnek a többit metsző igényei vannak, és a negyedikként Magyarország megpróbálja védeni -- nyilván nem a maga, hanem Orbán szuverenitását. Orbán…..
logikusan@ 2015.01.09 14:03:25
en.wikipedia.org/wiki/File:Europe_polar_stereographic_Caucasus_Urals_boundary.svg
A fenti ábra az európai országokban átlagos havi nettó fizetést mutatja. Szerintem ez eléggé megmutatja, hol jó a kormányzás, és hol rossz. Persze tudom, hogy erről is gyurcsány tehet, nem is szeretném vissza azt a bohócot, de bárki mást igen, aki nem Belorussziához közelít minket, hanem mondjuk Csehországhoz minimum..
logikusan@ 2015.01.09 16:20:50
en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage
Az előbbi link valamiért levette a térképről a feliratokat, bocs. Ez már jó lesz.
ProgBlog Kamerát a seggükbe! 2014.12.07 18:10:49
„A USA időnként borháborúkat vívna, hol Közép-Amerikában, hol Afganisztánban, légiereje szőlőhegyeket támadna, borpincéket és présházakat lőne rommá. Ez irányú tevékenysége a magyarországi polgári erők néma helyeslésével találkozna, miután ezen erők egy olyan…..
Azért vagy nem azért, hadd mondjak egy-két keresetlen szót a mai balos kampányzáró után. „Elhitték volna pár éve önök azt, hogy ez bekövetkezhet?” – típusú kérdésekkel bírálta az Orbán-kormányt Kunhalmi Ágnes. Felemlegette a miniszterelnök hétvégi háza mellé…..
Olyan sokan kérdezik: miért jutottunk ide? És sokan azt is megkérdezik: miért rosszabb a politikai elitünk, mint másoknak? Először is nem (sokkal) rosszabb. Természetesen elég rossz. De nem hiszem, hogy önmagában arról van szó, hogy a politikusok személyes gyengesége okozza minden…..
A poszt címe akár egy gájricsi film címe is lehetne, de ez nekünk a kismagyar valóság: ezzel jellemezhető a Fidesz jelöltlista első ránézésre. Összeállt a csapat, hogyaszongya: "a jelöltek mindegyike erős felelősségtudattal, megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal…..
logikusan@ 2013.12.12 13:03:57
Majd pont te mondanád meg, hogy mit kéne, meg kiknek, meg hogyan?
Független vagy, mi? Vagyis nem ismer senki. Nem tettél még szívességeket a hatalmi elitnek, nem vettél még részt velük semmilyen közös bizniszben, szavazat- vagy pénzszerzésben. Nincsenek elvtársaid, akikkel osztoznál a bűnös háttéralkukban, közjó elleni döntésekben, hazug képmutatásban. Nem húzol jövedelmet az államtól, nem függ az anyagi jóléted a mindenkori hatalomtól. Nem vagy járadékos tagja az újraelosztó rendszernek, nem húzol hasznot a közpénzekből, nem vagy érdekelt a mutyi rendszer változatlanságában. Ergó nem vagy megbízható ember azok számára, akik érdekeltek benne. Nem vagy a család tagja. Ez nem maffia, csak azonos érdeklődésű (jól élni mások pénzén) emberek érdekvédő szakszervezete. Az ő szemükben te nem rendelkezel megfelelő felelősségtudattal, felkészültséggel és tapasztalattal. Felelősségtudat a többi haszonélvező felé - a közjó ellenében is, felkészültség és tapasztalat a mutyi rendszer működtetéséből, hazugságok terjesztéséből, zsarolásból, korrupcióból. Persze alkotmányos jogod elmondani a véleményed, akár indulhatsz is a választásokon, de ugye nem gondolod komolyan, hogy számít, amit mondasz, vagy, hogy elérhetsz valamit? Maradjál szépen egy becsületes senki. Vagy húzd meg magad és alkalmazkodj, fogadd el a mutyi rendszer szabályait, és akkor talán valamikor még sikeres is lehetsz.
Lobsterizmus Mások zongorája 2013.08.10 15:51:09
„Én mint tanítónő eddig is nagy hiányát éreztem e hangszernek dalok és más egyebek betanításánál, de fizetésemből nem állt módomban venni. Ezért kérem, hogy az általuk lefoglalt volt zsidó zongorából részemre juttatni szíveskedjenek. Ha lehetne – úgy a Bocskai u. 11.…..
logikusan@ 2013.08.22 11:26:11
@Quadrille Lobster:
Én lennék a félreértés vagy a magasló? Vagy mi van? Te megértetted, amit írtam? Mielőtt zsarolhatónak ítélsz, remélem egyértelmű, hogy nem voltam se besúgó, se kisztitkár. Az emberek pedig mindig találni fognak morális indokot a mégoly etikátlan cselekedeteikre. Na, ki lettél okosítva.
ProgBlog Papír, vér és vas 2013.08.09 22:10:22
„Barátaim, rómaiak, földijeim,Figyeljetek rám.” William Shakespeare: Julius Caesar - 1599   Ellenzékiek, bloggerek, publicisták! …Vannak emberek, akik mélyen hisznek abban, hogy egy repülőtér különb hely egy vasúti pályaudvarnál – holott valójában mindkettő csak…..
logikusan@ 2013.08.10 10:19:38
Szeretnék olyan országban-környezeteben élni, ahol:
1 - az emberek kedvük és tehetségük szerint, azonos feltételekkel juthatnak munkához, vállalkozhatnak a gazdaságban, vehetnek részt a közügyekben, és ezt törvények és állami intézmények garantálják. Ahol nem csak egy szűk elit juthat hozzá a jól fizető állami megrendelésekhez, zsíros állásokhoz, nem kell mindenhez ismeretség, protekció.
2 - a jövedelmemmel szabadon rendelkezhetek, nem vonják el annak 70-80 %-át jövedelmi adó, szociális adó, általános forgalmi adó, telefonadó, kamatadó, gépjárműadó, ingatlanadó, jövedéki adó, stb. formájában. Ahol felelősen kezelik az állami vagyont, nem csipegetnek el belőle, és ahol nem vernek adósságba olyan szinten, hogy még az unokáim is egész életükben törleszthetik azt.
3 - ahol felnőttként kezelnek, nem próbálnak a médián keresztül hülyíteni, nem sulykolnak újabb és újabb a hazánkat fenyegető kitalált veszéllyel, nem fosztanak meg a lehetőségtől, hogy szükség esetén fegyverrel védjem meg magam, nem akarnak mindent hivatalosan szabályozni csak azért, hogy a bürokraták igazolják saját létjogosultságukat.
4 - ahol az emberek kedvesek, mert elégedettek, nem gyűlölködnek, nem akarnak átverni, vagy bántani, nem kell tapasztalnom a megsebzett önbecsülésük miatti gonoszkodásokat, nem ütnek le a pénzemért, nem lopják el a tyúkjaimat.
Mindazonáltal szeretnék ott élni, ahol felnőttem, ahol az anyanyelvemen társaloghatok a saját kulturális közegemben. Vagyis szeretném, ha Magyarországon valósulnának meg a fenti elképzelések, és ennek érdekében tenni is hajlandó vagyok. Ha van olyan párt, vagy választási szövetség, aki hajlandó vállalni a fenti elveket, és az eddigi tevékenysége nem mond ellent ezeknek, akkor kérem, jelentkezzen a szavazatomért 2014. március 30-ig!
Egyre durvább és durvább kommentek születnek abban a történetben, ami szerint egy terhes nő véletlenül lelépett a villamos elé, majd a villamosvezető lefékezett kiszállt és pofonvágta a nőt. A történetben a legdurvább szereplő, nem a terhes nő, nem a villamosvezető, hanem a…..
2011-ben összesen 57 600 km-t tett meg, és 4,185 millió forintot költött benzinre hivatali autójával Kövér László, az Országgyűlés elnöke – derült ki abból a közérdekű adatigénylésből, amelyet még szeptember közepén adtunk be a parlamenthez, ám választ csak most…..
Előzmény: A mai nemzedék a vesztébe rohan Tudod, Bélám, nem értem én a mai öregeket. Nem veszik észre, hogy felgyorsult a világ, és a mai nemzedéknek jóval nehezebb megélni, mint nekik. Nekik még könnyű volt. Ha nem számítjuk a második világháborút és Rákosiékat, mai…..
A szerelő azt mondja, őt fegyverrel fenyegette meg az udvaron egy fiatal férfi, mert a munkáját akarta végezni. A fiatal férfi azt mondja, a valódira tényleg nagyon hasonlító airsoft "játékpuskájával" ment ki az udvarra, mert azt hitte tolvajok ugrottak át a kerítésen. Úgy érzi,…..
... avagy mit kezdjünk egy gyönyörű kilátással rendelkező, közben átlagosan 15 m széles és hosszába 25 métert emelkedő telkünkkel?Jópár éve annak, hogy Portugáliában jártam, ahol feltűnt, hogy a Portó felé kanyardó Douro-t övező hegyei - leszámítva a karakteres…..
Nyilván számtalanszor hallottátok már a szomorú történetet Magyarországról, ahol megpróbálta néhány lelkes fiatal megváltoztatni a történelmet, de aztán szegények elbuktak, mert... Nos, döntse el mindenki maga, hogy miért, van aki szerint egyszerűen mi örökké lúzerek…..