Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lövészárok másik oldala

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Nem azért írok most önöknek mert segítséget várok, csak egyszerűen le kell írnom hogy mennyire dühítenek a bankok, és a végletekig korrupt magyar kormányzás… Én is azokhoz a nem sikeres emberekhez tartozom akik hitelt, vagy hiteleket vettek fel… Egy tanácsom…..
Lövészárok másik oldala 2010.01.20 12:08:57
Dühös ügyfélnek nincs igaza abban, hogy a deviza hitel kamu lenne. Valójában a bank is devizában veszi fel és törleszti a saját forrásait az árfolyam mozgás a bankokat is érinti.
A Dühös ügyfélnek viszont igaza van abban, hogy a bankok az egyoldalú kamatemelés állami jóváhagyásával annyit nyertek, hogy minden más egyéb szigorító intézkedést kacagva teljesítenek. A politikusok tépik a szájukat, hogy így meg úgy segítenek a hitelfelvevőkön, és tisztességes eljárásra kényszerítik a bankokat, de mélyen hallgatnak arról az egetverő igazságtalanságról, hogy a bankok egyoldalúan módosíthatják a megállapodott kamatlábat.
Igaz, hogy a bankok is drágábban jutnak most a saját pénzügyi forrásaikhoz, de mikor a 10 éves hitelszerződést aláírták az ügyféllel három éve, akkor olcsón tudtak volna maguknak refinanszírozó forrást találni 10 évre. Sajnos az összes bank túlspekulálta magát, és 2007-ben a 10 évre kiadott kölcsönt saját oldalán 1-2 éves rövid forrásból biztosította. Ezeket az olcsó refinanszírozási forrásokat most (a pénzügyi válság miatt) 3-4%-kal drágább forrásokból kell újra megfinanszírozni . Az állam és a politikusok pedig rábólintottak arra az ötletre, hogy a banki üzleti kockázat (szakmai tévedés) árát az ügyfelek fizessék meg.
Innen folytatva megint csak igaza van a Dühös ügyfélnek, mert a bankok kacagva elfogadják, hogy akinek ez nem tetszik, az előtörlesztési díj nélkül visszafizetheti a hitelét, vagy hogy 60 nappal korábban az aktus előtt közölni kell a hírt, hogy az ügyfél meg lesz... terhelve a megemelt kamatokkal.

Más oldalról pedig nagy igazság az, hogy ha az ember kölcsönkér, azt vissza kell adni. Együtt érzek azokkal, akik fogcsikorgatva törlesztenek, de háborognak a tisztességtelenségeken. Nem tudok viszont mit kezdeni azokkal, akik elköltötték a felvett hitelt, és most annyira szerencsétlennek érzik magukat, hogy méltányosnak azt tartanák, ha más fizetné vissza az általuk eltapsolt pénzt a banknak, vagy ami még jobb, a bank egy szó nélkül elengedné a tartozást.