Regisztráció Blogot indítok
Adatok
veil

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt az év vége, ezért elkészítettük az idei számvetést: átnéztük, milyen munkákat végeztünk el, milyen tanulságokkal lettünk gazdagabbak.  Az alábbiakban projektekre lebontva osztjuk meg a gondolatainkat az érdeklődőkkel.  Észrevételeiteket, hozzászólásaitokat,…..
Egyedül voltam. Előttem könyvek hevertek, dicső és letűnt korokról, amikor még nyeregben voltunk. A falióra kattogása ostorozza a szétfolyó perceket. Jó kedvem van, hisz magamtól ébredtem. Aludni hagyott a technika, és a sürgős mondadók angyala is inkább sarkon fordult, hogy…..
A mai naptól blogunkon elérhetőek az Új Néző projekt egy hónapja alatt - Tóth Ridovics Máté által - készített fotók. ..
"Színvak lokálpatriotizmust szeretnénk" címmel közölt interjút a Figyelő Online művészeti vezetőnkkel. A riporter Bihari Ádám volt, a cikket itt olvashatjátok el...
  Évekig elkerültek engem a cirkuszélmények, illetve én kerültem el azokat. Emlékeim a 80-as években gyökereztek. Nekem fülledt, meleg, állatszagú nyűgös matiné előadások jutottak osztályrészül a Városligetben. Az előadások pont olyanok voltak, mint a későkádári…..
veil 2010.06.27 22:16:53
@Dr. Zerge: Fantasztikus, hogy ugyanazt ugyanakkor mennyire másként láthatjuk. Azt mondod Schillingre, hogy megkeseredett, életunt, nagyképű.
Szerintem pedig egyszerűen eljutott oda, hogy elveszítette az elsőszámú ifjú tehetség önbizalmát és álszerénységgel leplezett gőgjét.
Tele van kétségekkel, alázattal és segíteniakarással. Járt utat járatlanra cserélt és az alkotóerejét nem sziporkázó "felmutatom nektek, mit gondolok a világról"előadásokkal prezentálja.
Nálunk szinte abszurd ötlettel állt elő, közösséget akar teremteni, együtt a társaivel, együtt a diákokkal, a bányászokkal-most éppen két kis borsodi falu lakóival.A művészet és az emberi szolidaritás erejével.
Segítség kell neki, nem puccos fölényeskedés.
Húsvétkor jött föl ez a pár sor, a kollégák meg azt mondták, rakjam ki. Hát, íme. Állítólag úgy 2000 éve keresztre feszítettek egy embert, akinek valakik lejegyezték az üzeneteit. Állítólag ezekre az üzenetekre alapozva jött létre egy világvallás. Állítólag a vallásra…..
veil 2010.04.15 23:53:01
@Alfőmérnök:
Nektek a halál, a dekadencia kultúrája tetszik, nekem az élet kultúrája.

Úristen, de okos vagy!!!!!
Most aztán már eláll a szavam.
veil 2010.04.16 09:10:55
@schillingarpad:
Nem, nem, nem kell bocsánatkérés, jó ez így, legalább látszik, kinek vannak előítéletei, ki-kit minősít, ki kit rekeszt ki. Annyi megrendítően igazságtaln értékitélet hangzott már el itt tőle, hogy ebben a szövegkörnyezetben, itt a ti blogotokon nem fáj ez nekem, sőt.

Hát ha még azt is tudná, -jobb ha tudja-, hogy én is nő vagyok, sőt idős nő, meg szegény is-vagyis igazi préda Alfőmérnöknek.

Másfél -két éve a cigányok védelmében kezdtem el a fórumokra írni, azóta is ez a mániám, nincs különösebb oka, hacsak nem az, hogy elfogadhatatlannak tartom, hogy a nálam nyomorultabb, elesettebb, kiszolgáltatottab lényeken még én is rúgjak vagy hagyjam hogy rúgjanak egyet .

A többi süket duma és szófosás, Todorov és egyéb pedig teljesen hidegen hagy.
veil 2010.04.18 23:06:42
@Mihint: @schillingarpad:

Jó olvasni.
Január 28-30-31-én, 18:00 órai kezdettel, egyedülálló előadássorozattal zárul a Krétakör közel másféléves alkotói periódusa. A szabadulóművész apológiája című, tavaly tavasszal megvalósított városterápiás akciósorozat köré szerveződő művészi reflexiók egy…..
veil 2010.02.05 23:55:19
Óvodások farsangi jelmezbálos fotóit nézem, 2 napja készültek. Egészséges, szép gyerekek, több mint száz fotó, de szinte alig látok mosolyt. Feszült, kedvetlen arcok, tömeg, zsúfoltság, de egyedül van mindegyik, külön-külön, semmi könnyed felszabadultság,’ nézz hosszan egy gyerekarcra, ha van sors, hát nagyon korán elkezdődik’ -csak ez jár a fejemben.
Meg Schilling arca, amikor a NOL videón megkérdezik tőle, hogy szabadnak érzi-e magát. Meg még azt is megkérdezik, -ezredszer-, hogy megérte-e, feloszlatni a hagyományos színházi társulatot.
Én pénteken voltam ott, nekem ez a kezdés is elég kemény volt, de ez nem baj, Egy olyan kultúrában, ahol a kutyát megkötik, a gyereknek hallgass a neve, az iskolákban a gyerekek egymás mögött ülnek katonás rendben és föléjük emelkedik pulpituson a tanár, nem könnyű ilyen színházat csinálni mint az Anyalógia. A frakkos szmokingos, kényelmetlen székeken feszengő, jókora mazochizmust igénylő komolyzenei koncertek világában, ahol ’befogadó’ ’hallgató’ pária vagy,itt vajon a zavarodtól és a téblábolástól észreveszed-e, hogy az itteni A szabadulóművész analógiájában benne vagy a zenében, részese lettél , köztük vagy.

Azt mondjátok terápia ez, valóban az is, de színház is, ha az eredeti értelmét és küldetését nézzük. Nincs ebben semmi új, azért mert a színész nem ágál és nem hiszi magáról, hogy ő maga Széchényi vagy Ádám, a rendező meg nem gondolja magáról, hogy ő maga az atyaúristen, attól még tökéletesen megfelelt ez az este annak, hogy ’a természet szerénységét által ne hágd: mert minden olyas túlzott dolog távol esik a színjáték céljától, melynek föladata most és eleitől fogva az volt és az marad, hogy tükröt tartson mintegy a természetnek; hogy felmutassa az erénynek önábrázatát, a gúnynak önnön képét, és maga az idő, a század testének tulajdon alakját és lenyomatát.’
Nagyszerű volt az egész, úgy ahogy volt. (Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a film a nyári akcióról azoknak, akik nem vettek részt benne-például nekem- sokat jelenthet, inkább rossz érzésem volt, hogy nem lehettem ott)

Árpád azt mondja, őt az érdekli igazán, hogy mit énekel a gyerek, amikor el akarják altatni. Ezt nem éreztem, csak a felelősség gyönyörűségének az ígéretét. Bánt, hogy a végén elmegy a szaxofonos, hova megy? A férfi és a nő kapcsolatában, itt ebben a helyzetben, elsősorban a nő dominanciáját láttam, a férfi mintha csak reagálna mindarra, amit Lilla tesz.
Az, ahogyan szavak, értelmes, artikulált mondatok nélkül át tudtátok adni ennek a helyzetnek a mélységét, az nagyon komoly háttértudást feltételez. Aggaszt, hogy azok a fiatalok, akik ezt nézik, átélik, esetleg hites oktatásnak tartják, hogyan fognak eljutni az érzelmi intelligenciának erre a fokára?

Azt tudnotok kell, hogy én leginkább koromnál fogva nemigen tartozom a célközönségetekbe. Én már többszörösen átéltem a szaxofonos betolakodását, mert ez ám sokszor jön, nem csak gyerekként, jön, mint a gyerekeid párja, aztán a gyerekeid gyereke-nincs vége, nincs nyugalom, van még dolgotok.

(Miközben ezt írtam, hallgattam a negyedik koncert most feltett hanganyagát-, no, szóval ’ A világ van, rossz és irreális. Isten nincs, jó és reális)
veil 2010.02.06 00:01:04