Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Izeke

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Született december 25-én 2007.12.24 12:00:00
Idegölő, kimerítő munka az ajándékvadászat, a fenyőfa utáni kajtatás, a díszítés, a rokonlátogatások szervezése, a menü összeállítása. Alig marad egy-egy perc, hogy megálljunk, és gondoljunk Rá. Aki Istentől született, megváltott minket, és felméne a mennyekbe. Hány…..
Izeke 2007.12.24 15:55:08
Azt szeretik elfelejteni a kereszténység = gyilkolászás ismételgetöi, hogy a történelmi dolgokat nem illik a jelen kor alapján megítélni. Adott korokban a problémamegoldás alapját az erösebb kutya szexel elv vezette, amit ma tiz év tárgyaloasztal melletti f@szverés nem old meg, azt akkor elintézték erövel. Mindenki. Nem a keresztény vallás kiváltsága volt, hanem az alap problémamegoldás. Aki XXI. századi elvek alapján köpköd évszázadokkal (ezredekkel) korábbi eseményeket, az menjen vissza a balettba ugrálni, mert a gondolkozás nem az erössége.
Egy nagyon dühös lány írt nekünk ékezetek nélkül. Részegen szerette a fiú a lányt, józanon kevésbé. A lánynak azért kellett örülnie, ha együtt vannak, akkor nem fekszik le 100 lánnyal. Figyelem, a fájdalommérő magas számokat mutat!Azėrt irok, mert duhos vagyok. Duhos es…..
w Lopók között szegényember 2007.11.19 10:00:00
Talán a nagymamákhoz is eljutott a Nagy Warezrazzia híre. Megrohanták az ávósok a szerverszobákat, elhurcolták a jajveszékelő gépeket kihallgatásra. Az intézkedés nyomában, mint rendesen, ott hetvenkedett az ASVA, az Artisjus, meg a BSA. Mivel e szervezetek jobbára értelmetlenül…..
Izeke 2007.11.19 18:06:35
Na még egyet utoljára mert ez uj felvetés.

reach 2007.11.19. 17:25:13

Szerintem messze nem igy van. Te azért hallgatsz zenéz, hogy eldöntsd elmész-e az adott elöado koncertjére? Ma magyarországon azért tölt le bárki is Madonnát, hogy elmenjen-e Madonna koncertre? Szerintem az emberek többsége azért hallgat zenét, hogy szórakozzon. Otthon, vagy a buszon ülve vagy a munkahelyen. Nem azért, hogy kiválogassa azt az évi 2 koncertet amire elmegy. Maga a dal a szorakoztatás eszköze, az egy más kérdés, hogy abbol a sokszáz zenéböl amit egy ember meghallgat, van olyan ami a, koncertezik is, b, a közelben koncertezik, c, annyira bejön, hogy kifizessek érte 5e...tizenezer pénzt.
Koncertre jár egy réteg, de a zenét nagyjábol mindenki hallgatja. És Lolát nem azért hallgatja a 12 éves margitka, mert azán el akar menni egyszer Lola koncertre, hanem azért mert jo (neki- nekem nem) lolát hallgatni. És margitka ugyanugy nem menne el sokezerért lolakoncertre ahogy a cd-t se veszi meg, hanem átmásoltatja a 13éves jozsikával aki letöltötte. Kétszáz forintért árult jeggyel meg lola is éhenhalna mintha 200ért adnák a cd-jét.

Koncertböl ma Magyarországon zenekart fenttartani se könnyü, nemhogy megélni belöle mondjuk 5 embernek. Van pár nagy név (Tcsapda és társai) aki annyit el tud kérni egy koncertért, hogy ezzel jol meg tudjanak élni, de
a nagytöbbség ettöl nagyon távol van. És a Tcs és társai mögött ott van keményen az ipar.
Tegnap óta van már precedens értékű ítélet p2p-fájlcserélővel szemben. Ugye a Jammie Thomas-ügyről van szó. Na meg arról, hogy a RIAA köntösébe bújt zenekiadó vállalatok triumfáltak egy nagyot: 24 zeneszám megosztásáért 222 ezer dollár büntetést kellene fizetnie a…..
Izeke 2007.10.07 03:51:29
Pár megjegyzés.

Emlékszik még valaki arra, amikor nem is oly rég egy bizonyos index.hu nevü oldal fenyegetett perrel olyan személyeket, akik reklám nélkül olvasták az index.hu oldalt? Szoval indexet olvasni ingyen azt csunyarossz dolog (de jofejségböl visszavonjuk a fenyegetést és viccelödunk) de ha valakik, akik usa viszonylatban dollár százezreket/milliókat fektetnek egy-egy produkcioba, azok nyomorult rohadékok, ha ezt a pénz haszonnal vissza szeretnék kapni? Kapitalizmus? Ismeri valaki ezt a szót? Ingyenkenyér kéne?
Aki azt hiszi, hogy otthoni pc-vel bárki tud minöségi zenét ingyen csinálni, annak javaslom, hogy probálja ki. De ne hangmintákbol összetologatott "zenét" hanem igazit. Szedjen mondjuk össze egy zenekart (pár év kemény tanulás/fö) vásároljon nekik hangszereket amik olyan minöségben szolalnak meg, hogy ne amatör magyar szart hanem minöségi hangzást lehessen összehozni ( zenészenként párszázezertöl millióig kell minimum költeni hangszertöl függöen) aztán ha összáll egy jo zenei anyag ( pár honapon át tarto kemény szellemi és fizikai munka a megirás és studioszintü megtanulás) akkor probálja meg összerakni otthoni pc-n. Amikor nem megy (mert nem fog menni, egy jo studio énekmikrofon nem véletlen millányi pénz) csak egy ilyenolyan amatördemo minöség, akkor lehet keresni egy igazi studiót, oránkét 15-30e Ftért. Mondjuk 100 óra alatt már magyar szinten igényesen össze lehet rakni egy albumot. Persze egy nyugati elöado ennyit mondjuk a dob belövésére használ el, de most ne legyünk elszállva. Szoval ott tartunk, hogy a lelkes zenészek a pár év gyakorlás mellett elköltöttek fejenként pár millát, kész a lemez, mehet boltba. Ja, hogy elkel belöle 1000db, mert a 2. vásárlo feltette torrentre? Na jo, akkor örüljünk, hallgatják sokezren. Tehát menjünk koncertezni, hátha az behozza a kölségeket. Jön a kérdés, hányan mennének el erre a koncertre, ha annyit kérnének érte, amennyi magának a koncertnek a költsége+szép lassan jöjjön vissza a lemez költsége majd annyi bevétel, hogy a következö lemezt meg lehessen csinálni? Hányan jártok magyar nemsztár zenekar koncertjére, ha mondjuk 5000ft a jegy? Fogadjunk, hogy senki.

Olyan fura, hogy az kezd a természetessé válni, hogy aki szellemi munkával hoz létre valamit (jo nagy anyagi befektetés mellett) a rohadék, ha ebböl valamit vissza is szeretne kapni, ne adj isten keresni is szeretne rajta és mindezt azért mert a technika adott ahhoz, hogy ezt a szellemi terméket 0 pluszköltséggel is beszerezzük. Azért kiváncsi vagyok, hogy az itt kommentelöl hány százaléka örülne neki, ha az ö munkáját vennék semmibe, hányan mennek be a pékségbe, és hozzák el a kenyeret fizetés nélkül, hátraszólva, hogy "de tetü vagy te pék, otthon simán tudnék én is kenyeret sütni, te meg itt rinyálsz mert elviszem amit te csináltál? Örülhetnél inkább, hogy izlik a kenyered, köszönd meg, hogy töled viszem nem a teszkobol lopom"
Izeke 2007.10.07 17:33:54
SRB 2007.10.07. 11:53:17

Hol irtam, hogy az RHCP igy lett világhirü? Azt irtam, hogy aki szerint 0 ft-bol otthon a nappaliban lehet minöségi zenét csinálni az probálja meg, ezt az utat kell végigjárnia és ennyit kell ráköltenie (itthon) és emellé nem árt ha némi tehettség is szorult bele mert különben a reklámra is minimum duplaennyit el kell költenie. Az RHCP ugyanugy vagyonokat költött hangszerekre, studióra egyebekre meg emellet még értenek is hozzá ami a sok év befektetett munka és tehetsség eredménye.


Azért az nagyon látszik, hányan nem láttak még közelröl zenekart, lemezkiadást, és nem szerveztek koncertet csak van egy elképzelésük az egész müködéséröl és ezt kvázi valoságnak fogadják el.

Agent Cooper 2007.10.07. 13:05:35

Ha ma egy zenekar kiadna egy olyan lemezt ami az emlitett PF szintjén van, akkor kb 0 pillanat alatt köpködné körbe minden kritikus és zenehalgato mert ami istenkirály volt pár évtizede, az max demonak menne el ma. Másrészt már akkor olyan mikrofonok voltak a 24 csatis magnóra dugva, amiröl te csak álmodoznál otthon. Hulladék bemeneti hangminöségböl semmilyen modern technikával nem lehet jo hangzást csinálni, max fényezni lehet a
sz@rt.
"tudni kell használni az effekteket, tudni kell keverni és masterelni, de ez a tudás megszerezhető"

És ugy gondolod, hogy ezt a tudást ottjon a pc-n kattintva meg tudod szerezni. És az a sok elmeroggyant zenész meg vagyonokat fizet direkt bénaságbol az ehhez értö profiknak. Remélem nem terjed el, hogy akár agysebészetet is meg lehet otthn tanulni aztán menni a Sotére operálni...

"És nem kell 600 ezres Gibson gitár, nem kell 800 ezres Neumann mikrofon, 1 milliós keverőpult ahhoz, hogy valaki jó minőségű zenét állítson elő."

De, kell. Mármint a megiráshoz nem kell de a rögzitéshez igen.

fts 2007.10.07. 13:30:37

"van rá lehetőség, hogy ingyen zenét szerezzünk, milliók csinálják, nem lehet megállítani"

20 éve is csináltak a garázsban lelkes gyerekek zenét galaxis gitárral vermona erösitövel amati dobbal mk29-el felvéve, és ezt is lehetett terjeszteni kétkazis muzikcenterrel másolva de ettöl ez még nem lesz profi minöség, nem tudja az igényes hallgatokat kielégitani. Az a baj, hogy az igényes hallgatok nem hajlandok megfizetni a minöségi munka költségét, mert ingyen is le tudják ugyanazt szedni. Akinek megfelel a kiadmantesen gyártot házibarkács zene amit csak neten terjesztenek ingyen, azt az egész nem érinti, mert senki nem fogja öt beperelni azért mert egy nem jogvédett free tartalmat letölt/megoszt. Azon kellene elmélkedni egy picit, hogyha nem kovácsgiziésházizenekara free demo-t hanem madonnát szeretném meghallgatni, akkor nem illene-e esetleg beadni némi kp-t madonna (és kiadója) kasszájába, mert azért csak ök készitették el azt a lemezt amit szivesebben hallgatok
a kovácsgizinél.


shakes 2007.10.07. 15:27:05

"A felvételek (noha sokba kerül az előállításuk) funkciója nem az, hogy sok pénzt keressenek velük, hanem, hogy az elődaót reklámozzák."

tehát te csak tv-ben rádióban hallgatsz zenét, nem töltöd le saját szórakoztatásodra? Akkor téged az egész problémakör nem érint. De ismétlem a korábbi kérdésemet. Ha egy zenekar 5eFtot kérne egy klubkoncertért, mert a lemezt csak reklámnak tekinti és a koncertböl szeretné behozni a költségeit, te elmennél erre koncertre? Egy vidéki klubban ha egy ezres a jegy már arra sokan huzzák a szájukat mert ott a dilemma, 3 sör vagy egy koncert mert mindegyikre nincs keret.

"Képzeljétek el, hogy a tévéreklámot vennétek meg a kocsi helyett..."

Képzeld el, hogy a kocsit le lehetne torrentöl lölteni...


"Ha egy előadó koncertjén 150.-Ft-ért is csak félház van, nem kell 20M-ért lemezt készíteni"

De egy lemez költsége adott, sokkal keveseböl nem tudod megcsinálni, és pár agyonsztárolt elöadon kivül senki nem kérhet annyit egy koncertért, hogy abbol meg tudjon élni. Márpedig az "elöadomuvészség" ugyanugy szakma mint a pékség.

"Ahogy többen is írták, véget ért a kánaán. Pontosan ez a "kapitalizmus". Az árat a kereslet-kínálat határozza meg"

Ott a probléma, hogy a kaptitalizmusban az az alapfeltétel, hogy az emberek nem lopnak. Hogy a megtermelt értékért kifizetik azt amit az elöálitoja kér érte, vagy nem veszik meg. Az nem kapitalizmus, hogy amit kérnek érte azt nem fizetem ki, hanem ellopom. Ha ezt teszed egy kilo kenyérrel vagy egy mercivel akkor sittre vágnak. Ha zenével teszed és elkapnak akkor meg kitérsz a hitedböl, hogy a rohadékok nem engedik, hogy el vedd ami jár neked. Mart azt hiszed, hogy a zene az JÁR neked INGYEN mert el tudod venni.

"Nem az a természetes állapot, hogy ha néhány kölök a gettóban belekáromkodik a mikrofonba akkor Milliókat keres..."

De az lenne a kapitalista természetes állapot, hogyha néhány gettolako belekáromkodik amikrofonba és ez millióknak tetszik, akkor ök sokat keresnek. Vagy az se természetes állapot, hogy meghuzol pár csavarat egy kocsin meg kicserélsz levegöszüröt, akkor a kocsi tulaja fizet neked ezért?

shakes 2007.10.07. 15:46:37
"Ez megint nem életszerű...Ha nem bírod megvenni a BMW-t 20M-ért akkor megveszed 2M-ért 5 évesen"

Miért? Ha nem tudod megvenni madonnát megjelenéskor 5e-ért akkor megveszed 10 év mulva 1500ért az antikváriumban.
Hogy miért kellett a zseniálisan mogorva Doktor House helyett a New York-i ingatlanügynöknek öltözött Frei Tamást bámulnunk szerda este? Talán, csak nem kirúgták a Tv2-től a nagy létszámleépítésben Gregory House-t is? Nem erről szó sincs, megkérdeztük, jövő héten már…..
Na szóval úgy is elkerülhetetlen, tehát a Zugügyvéd színt vall. Múlt héten szabadságon voltam, családi ügyek miatt, többek között egyedül élő öreg nagymamám kutyáját megmérgezték, és ebbe a nagymama nagyon belebetegedett. Nyolc éves kaukázusi-farkas keverék volt az eb,…..
Izeke 2007.08.28 14:12:50
Ez az egész ugy butaság, ahogy van. A szerver felajánl a böngészönek egy halom adatot, amiböl az a böngészö a saját koncepciója alapján összeállit valamilyen oldalt. Ha az a böngészö egy szöveges böngészö, akkor eleve csak a szöveget szedi le minden blokkolás nélkül is. Most akkor aki ilyen böngészöt használ, az maffiózó? Vagy aki eleve nem telepit flash plugint a gépére? Vagy pl pannonnettel van fent a neten, és az internetexpressz pannonos programban nem engedélyezi a flash vagy akár a képek letöltését? Vagy csak simán az snet apn használatával tömöritett képet kap a pannontól (ettöl is megváltozik egy honlap kinézete még IE alatt is tehát a kiindulási levél alapján minden snet-et használo pannonos bünözö)
N+1 lehetösége van bárkinek, hogy minden blokkolás nélkül megváltoztatott tartalmat kapjon, ráadásul a böngészöbrogramok müködése alapján eleve nincs olyan, hogy egy oldal IGY néz ki, amit megváltoztatni bármilyen modon a felhasználo oldalán jogellenes lehetne. Ha felfogják a tisztelt jogászok, hogy egy weboldalnak nincs konkrét fizikai megvalosulása mint pl. egy papir ujságnak, akkor végre megértik, miért értelmetlen ez az egész szájtépés, miért értelmetlen arrol beszélni, hogy felhasználoi oldalon nem azt nézi az ember, amit a webszerkesztö megálmodott. Ha az az elvárása az indexnek, hogy mindenkinek ugyanaz legyen az index, akkor nyomtasa ki papirra, és adja ugy ingyen mint a metro, vagy adja pénzért.
A hét utolsó napja a punnyadásé, egész nap a kertben szöszmötöl az ember, estére valami agyzsibbasztót akar, hogy minél hamarabb elaludhasson, mert jön a rohadt hétfő, és lehet menni melózni. A prosztó zsibbasztáshoz a legjobb programot az a TV2 biztosítja, mely az…..