Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ooo

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Frady Endre a neve mellett a költeményével is azonnal lenyügözött. A szóvicces nevű művész az index ügyeleti postaládájába küldte el az alant olvasható, a BKV-sofőrök sztrájkjára reflektáló remeket, ami a politikai-közéleti költészet többszáz éves magyar hagyományát…..
Ooo 2010.01.19 16:30:38
A BKV vezetése erkölcstelenül fizetett ki/"lopott el" rengeteg pénzt. Ez egy dolog. Reméljük felderítik az ügyet (tartok tőle nem teljesen) és megkapják a méltó büntetést.

A BKV sztrájk egy másik dolog.
Kevés a fizetés? Valóban nem keres annyit egy BKV sofőr, mint nyugateurópai "társai" (elárulom ez senkivel nincs így).

Azonban a társadalom többségéhez képest nem keresnek rosszul.
Korán kell kelni? Pontosan be kell érni?
Az itt felszólaló BKV sofőrök tisztában vannak azzal, hogy mennyit keres egy orvos rezidens? Netán egy szakorvos?
Tisztában van azzal, hogy mennyi időt tölt tanulással (nem sofőjogosítvány szerez)? Tisztában van azzal mennyit dolgozik ezért egy hónapban?

A tanulási időszak 6év az egyetemen +3év rezidens kébzés + szakorvositól függően 3 -ráépített szakvizsga esetén)5 év. Vegyük az alap 3 évet, így ha egyszer sem csúszik az egyetem folyamán kereken 12évvel toldja ki a tanulási időt, tehát 18éves felvételi esetén 30éves korában lesz szakorvos. Egy szakorvos nem keres annyit,mint egy bkv sofőr, egy főorvos sem (a hálapénzzel mielőtt valaki dobálózna; valaki elfogadja valaki nem; tény létezik, ha nem lenne valószínűleg nem tudnának megélni)

Pontosan be kell járni.. az orvosoknak is. 24órás ügyelet van a bkvnál? Kipihentnek kell lenni a munkához? Azt hiszem (és itt semmiféle sovinizmus nem szól belőlem) mind felelősségileg, mind szakmai tudásilag többet követel az orvosi szakma.
Látott már bármelyik tisztelt buszsofőr sztrájkoló orvost, aki miatt nem látták el kórházban?

Kevesebbet keresnek, halmozottan többet tanulnak, nagyobb a felelősségük és meg merem kockáztatni többet is dolgoznak. Az egészségügyben ugyanúgy lenyúlják a pénzt..

Tisztelettel.
u.i: nem akartam bántani senkit, csupán a tisztánlátás végett.