Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lesiorac

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A végtörlesztési hajrá után lecsitulni látszik a devizahitelesekre fordított figyelem a médiában.Pedig a probléma nem oldódott meg. Az adósok többségének nem sikerült kiszállni avészkijáraton, és továbbra is utazni kénytelenek az adósság vonatán. A vonatozás sokaknak…..
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. angolnahalászattal próbálja túlélni a vészes harci időket a következő költségvetési időszakig. Mi gyűlöljük az angolnát.Idén a Zrt. eddig nem kapott pénzt az államtól. Pontosan úgy szól a megállapítás, hogy a Zrt. által vitt…..
Vajon tényleg komolyan gondolja a kormány, hogy minden jelentős ügyben ő fogja egyenként eldönteni, hogy ki fizet és ki nem? Lassan hozzászokik az ember, hogy a költségvetéssel kapcsolatos törvényjavaslatok minden egyeztetés nélkül, látszólag a semmiből bukkanak elő. Végülis…..
Elsőre talán nehéz megtalálni a párhuzamot, azonban ha megnézzük, mit mondanak a XX. század magyar történelmének olyan fontos eseményeiről, mint az Őszirózsás vagy az 56-os forradalom, egyből világos lesz. Biszku horthysta ellenforradalomnak tartja 56-ot, a jobbikos Hegedűs Tamás…..
lesiorac 2010.11.12 14:25:56
@dugovics titusz:
Szerintem fontos, hogy emberek eseményeket világnézeti szerint soroljanak be, ezek egyvelegéből talán kiderül az igazság. Szóval ilyen szempontból a Tomcat féle cikkekre, illetve az általad írt cikkekre is szükség van. Azonban mindkét oldal esetében zavaróak a tárgyi tévedések:
1. Hitbizomány nem terhelhető, nem elidgeníthető. De igen, eredetileg a Király tehette meg, majd Horthyék is bevezettek egy intézményt, amely ezt megtehette. DE Károlyi szabad kereskedelmi birtoktestet osztott szét, a kál-kápolnait, amely egyébként tényleg terhelt volt.
2. Tisza kormányozta az országot a háborúba. Meg kell nézni az I VH előtti kormányülések jegyzőkönyveit (közös kormány!), ahol Tisza hosszú időn keresztül próbálja rávenni a császárt és az osztrák minisztereket, hogy NE lépjünk háborúba. Tisza írásaiban évtizedek óta valamilyen világégéstől, tragédiától tart, amelytől darabjaira hullik az ország. Az azonban igaz, hogy miután beléptek a háborúba Tisza azt képviseli, hogy innen nincs vissza, csak előre, mert különben át fognak rajtunk gyalogolni. Mondjuk ebben is van igazság.

Sigmund Freud írta (bocs, csak a tartalomra emlékszem fejből, nem szó szerinti az idézet), hogy nem tud mit kezdeni ezzel a vad, ösztönös néppel (magyar), amely megöli a legrátermettebbet (Tisza), és elnökké teszi a legbutábbat (Károlyi).
w Ante portas 2010.04.07 07:30:00
  Minden egész eltörött I. Négy-, esetleg háromrészes cikksorozattal, tarkabarka gondolatcsokorral jelentkezik a blog a választások célegyenesében. Bár később egyes elemzők koherens stretégiaként próbálják interpretálni, szerző valójában csapongó, bizonytalan gondolatait…..
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
lesiorac 2010.03.26 15:00:23
@Tóta W. Árpád:
Az alapvető probléma szokás szerint nem az, amiről az írás szól. Ez sajnos sokszor előfordul kis hazánkban, ugyanis a felkent értelmiség, mivel értelmiség ugye, meg ráadásul újságíró is, alanyi jogon ért mindenhez, és a mindenről ír is. A szerző esetében jó hír, hogy verbalitása szórakoztató, így mindig élvezetes -legalábbis számomra- olvasni szerzeményeit, de sokszor -így jelen esetben is- olyan témába vágja a fejszéjét, amibe nem kellett volna. Vagy ne túl komolyan tegye, hanem csak úgy, for fun. Mint egy Markos-Nádas vagy Hofi, vagy nemtom. Tehát, mint piaci szereplő a Tesco teljesen rendben van, mint munkaadó, szintén, azonban sajnos igaz, hogy a mo-i keretek között súlyos károkat tud okozni a termelőszférának. Mert az meg ugye, szegényke, eléggé megtépázott helyzetben van, sokszor inkább önktg alatt szállít csak legyen pénz a gázra, meg a banktörlesztésre. Hogy ez miért így alakult? Alapvetően szerintem minimum a privatizációg lehetne visszamenni (vagy akkor már az államosításig?), amikor nem a vertikális integrációk létrejöttét támogatta az állam, hanem egyszerűen eladott üzemeket/piacokat, így az alapanyaggyártás és a feldolgozóipar elvált egymástól, míg a szervesen fejlődő demokráciákban (ahonnan a tecsó is jön), ezek szorosan összenőttek, egy kézbe kerültek. Ennek nagyon egyszerű az oka: valahol a vertikumban lehet pénzt keresni, még ha egyes részek veszteségesek is lesznek, az egész csinál pénzt. Szóval erre az írásra, meg a benne foglalt -nem rossz szándékú- dezinformációra hosszú oldalakon keresztül lehetne/kellene reagálni, de erre sajnos nincs idő...
w A teleszart szentfazék 2010.03.19 04:30:00
Még le se ment a választás, és máris a jobbos ciklusok örökzöld poénján röhögünk: a teleszart szentfazékon. Vagyis azon, amikor valaki, aki amúgy féltéglával veri a mellét a kereszténységére, kurvára tököncsapja magát, pedig próbált úgy tenni, mint akinek nincs is.…..
lesiorac 2010.03.19 13:50:54
@Tóta W. Árpád:
nem. a bibi ott van, hogy:
1. a magyarországi liberális hagyományoknak semmi köze sincsen a manapság liberálisnak kommunikált viselkedéssel (by the way Mo.-n sztem liberális konzervativizmusnak vannak komoly hagyományai, ami az elmúlt évtizedekben zajlik bármelyik oldalon az nem politika, az nem ideológia, az nem értékalapú, és remélhetőleg nem hagyományteremtő). hogy a liberális oldal kevesebbet hazudik, az önmagában szép mondat, de mi is a liberális oldal? és ők tudják, hogy ők liberális oldal? és ők tényleg kevesebbet hazudnak? minél, milyen kérdésekben, kinek és leginkább mikor?
2. keresztény erkölcs és szexuáletika egy marhaság, már a fogalom használata is. a vallásosság egy pragmatikus dolog (bármelyik vallásra igaz ez) ebbe beletartozik, hogy lehetőség szerint bizonyos alap viselkedési szabályokat követünk, néha fogyókúrázunk, és lehetőség szerint nem dugjuk meg a haver csaját. aztán, hogy ebből ki, mit hoz ki, az az ő dolga. az meg végképp, hogy ezt egy egyház szervezésében teszi-e vagy sem. a nagy átlagnak sztem jobb, ha egyház szervezésében teszi, ezen belül pedig vmelyik történelmi egyház keretében, mert ezeknek legalább volt pár ezer évük, hogy elkövessék, amit el lehetett, nem most kell beletanulniuk. egyház/vallás mindig lesz, mert az átlag nem olyan okos, mint pl. a szerző, aki látja a saját útját, követendő mintáit, és ennek az átlagnak kell az iránymutatás. hogy ezt kitől kapja meg (egyház, vitya, fletó, a szomszéd, a debreczeni, a Bayer vagy a tóta w.) az neki mindegy, csak kapja meg. ez így volt 5000 éve, és így van most is. sztem jobb, ha egy kicsit személytelenebb szervezettől kapja, mintha egy kotárs félistentől. de ez csak egy vélemény, csak úgy mint ez a blog.