Regisztráció Blogot indítok
Adatok
L3NDV4I N0RB3RT

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Onlinemarketing blog Útkeresés 2012.03.28 23:35:57
Nézegetem a tavalyi reklámköltési adatokat, és ebből is látszik: a display piac elkezdett szűkülni. A tavalyi évben kevesebbet költöttek a cégek (az IAB jelentése alapján) display hirdetésre, mint korábban. Igaz, a nominális növekedés 1% volt, de mindezt 4% körüli inflációs…..
L3NDV4I N0RB3RT 2012.04.05 19:53:55
„[...] ez az irány nem jó, ebből előbb-utóbb baj lesz.”

Nagyjából erre céloztam már korábban is, amikor itt a blogon hozzászóltam.

Én már nagyon régóta azt gondolom, hogy a reklám alapú finanszírozás egy kissé „divatjamúlt” megközelítés. Réges régen (5+ éve) kellett volna már keresni ennél értelmesebb, működő(bb) modellt.

De egyébként erre csak azt tudom mondani, hogy ha annyira nem éri meg, akkor nem kell csinálni. Ennyi. Csak azért, mert x éven keresztül volt a reklámüzletben pénz, azért nem kell fenntartani a gépezetet.

Ez nagyjából olyan, minthogy tudjuk, hogy sz@r a bürökrácia és senkinek sem jó, de nem csökkentünk a létszámon, nem modernizálunk, mert akkor mi lesz szegény droidokkal, akik ott „dologznak”. Ki kell rúgni őket, átszervezni a munkaerőpiacot és olyan pozíciókat létrehozni, aminek értelme van. Nem kell ezt egyik pillanatról a másikra, lehet tervszerűen, de évek óta semmi érdemi előrelépés ezen fronton, sőt, ha intézni akarok valamit, azt veszem észre, hogy egyre körülményesebb...

Én egyre inkább azt látom az élet legtöbb területén, hogy a megszokott, de már egyértelműen nem működő dolgokat az emberek egyszerűen nem akarják felszámolni. Csak amikor már igazán nagy baj van, amikor már 1000%-osan látszik, hogy nem mehet ez így tovább, akkor kezdenek kapkodni.

Tehát tartom, amit fentebb írtam, 5+ éve már gőzerővel azon kellene dolgozni (és ma már tucatszámra a gyakorlatban is alkalmazni), hogy mi a megoldás a reklám alapú finanszírozás helyett. Aki ezzel nem akar foglalkozni, az meg szálljon ki, mindenkinek jobb lesz úgy.
... avagy a falusi Facebook:Bemész a kocsmába, köszönsz és kérsz egy sört --> HIBÁS JELSZÓÚjból köszönsz és kérsz 1 sört és 1 felest is --> SIKERES BEJELENTKEZÉSA pultos odakiált: "Te keresett az Orosz Gyuri,hogy jó lenne ha megadnád a pénzét,amit már fél éve…..
Ahogy a pletykák említették, tegnap megjelent a Snow Leopard legfrisebb verziója, aminek feature-listájában egy büdös mukk sem hangzik el az AirPrintről, vagyis az iPhone, iPad és iPod touch, valamint a hálózatban található nyomtatók közti kapcsolatot létesítő szolgáltatásról.…..
Jobs ugye megemlítette a negyedéves eredmények ismertetésekor, hogy sikerült lenyomni darabszámban a Blackberry-t, meg hogy a hétcolos tabletek semmire sem jók, ami persze kiverte a biztosítékot a konkurensnél. Maga Jim Balsillie, Co-CEO válaszolt nyílt levelében, amiben valami…..
Ha már holnap úgyis megtudjuk, milyen lesz az új MacBook Air, használjuk ki az utolsó másodperceket a találgatásokra. Az Appleinsider a pletykákat összegyűjtve elég jó kis írást tett közzé, amiből már kezd körvonalazódni, hogy mire is készül a kaliforniai cég.A Cult of Mac…..
L3NDV4I N0RB3RT 2010.10.19 15:08:11
@franc0: céges notebook 15" 16:10 1280x800, desktop monitor 23" 16:9 1920x1080.

Nem olyan nagy a különbség a 16:10 javára, hogy édemes legyen ilyet gyártani, és mint írtam _csak_ a számítástechnika használja.

Nem kicsit idegesítő, amikor egy 16:9-es filmet, háttérképet, stb. az ember nem tud értelmesen kezelni egy 16:10-es monitoron.

Az utóbbi években végre a notebook gyártók is ráálltak a 16:9-re, Apple is tolja már (iMac, új C.D.), szóval fél éven belül várom a hordozható gépeiknél is a cserét.

Ha neked meg kevés a 768 (de akkor a 800 is az), akkor meg extra igényeid vannak, amit vagy megfizetsz, vagy kötsz a hordozható gépre egy külső monitort.

Ez utóbbi egyébként is az ideális megoldás, ha nem akarsz desktop és portable mogoldást együtt fenntartani.
L3NDV4I N0RB3RT 2010.10.19 15:10:04
@franc0: nem troll vagyok, csak kicsit tovább látok az orromnál.

De ne aggódj, nem fogok flame-elni. A véleményem elmondom -- mert erre való a kommentelési lehetőség --, aztán minden kezd vele, amit akar ...
L3NDV4I N0RB3RT 2010.10.19 16:29:20
@Nakhchivan: Holnap meglátjuk, hogy mini Air-t vagy mini MBP-t kapunk. Én az utóbbinak örülnék ...
Hát ők így élik meg a válságot, nem is nagyon emlékszem olyan negyedévre, ami ne lett volna rekord, és természetesen nem jelent kivételt a legutóbbi sem: a szeptember 25-vel záruló időszak bevétele elérte a 20,34 milliárd dollárt, a nyereség meg a 4,31 milliárd dollárt, szemben…..
Appleblog Végre megint a Mac 2010.10.16 08:44:30
Szeretem én az iPhone-t, jó az iPad, de valahogy egyre többször érzem úgy, hogy az Apple-nél elhanyagolják a Macet, hogy több fejlesztést szeretnék látni, hogy hardveresen és szoftveresen is lehetne mit csiszolni a koncepción, ezért is örültem meg annyira a hírnek, hogy jövő…..
Onlinemarketing blog Kattincsámá! 2010.10.07 22:26:00
A változatosság kedvéért ma is voltam konferencián. Most viszont szigorúan online témában: VI. Mfor Marketing Konferencia  - Hirdetők, médiumok, trendek - Merre tart az online reklámpiac?Bár megmondom őszintén, főleg az első fele érdekelt, és nem is tudtam sajnos csak az első…..
L3NDV4I N0RB3RT 2010.10.11 12:07:20
@Konrad: a másik bejegyzésnél nagyon jól leírtad, amire itt próbáltam az első mondattal utalni.

Az emberek nem akarnak annyit és úgy reklámozásért fizetni, mint azt a marketinges, saleshouse-os banda szeretné.

Ergó, szépen zárja be a boltot a szűkölő költekezési hajlandóság miatt az, aki már nem él meg a piacon. Nem kell minden második sarokra saleshouse, meg nem kell annyi "én-tudom-a-tutit" marketinges. Ennyi ...

És itt nem arról beszélek, hogy az nem költ reklámra, akinek kellene, hanem, írtam: eddig jól kerestek a reklámbusiness-ből sokan, ezt meg megunta a piac. Én legalábbis így látom.
A jól védett erődnek az előnye támadáskor mutatkozik meg: bárhonnan jön az ellenség, túl lehet élni, nem fogják elfoglalni. De a jól védett erőd egyben hamis biztonságot és mindenekfölött röghözkötést is jelent: ha megvan az erős védelem, vajon ki akar majd tiszta szívvel…..
L3NDV4I N0RB3RT 2010.10.11 01:06:23
@Konrad: és mi értelme van a konfekciónak, amikor az egy elég nagy, nem elhanyagolható méretű vásárlóerőnek nem megfelelő termék ...

A tömegtermelés az általános igényeket elégíti ki. Ez ma kb. azt jelenti, hogy ha neked nem jó az általános, akkor fizess extra pénzt.

Amiről én beszélek, ott pedig viszonylagos lokalitásban, kis mennyiség, az általad speciálisnak -- részemről valósnak -- nevezett kereslet találja meg a kínálatot.

Mint mondottam, így nem lehet dollár milliókat keresni, de nem is szabadna, hogy ez cél legyen ...
A közelmúltban számos nagy mobilcég esett már egymásnak, a Motorola azonban elegánsan viselkedett: bár perelte a Nokia, a Microsoft és a RIM is, nem élt a viszontkereset lehetőségével. Egészen mostanáig, mert most úgy döntött, hogy 18 szabadalom megsértése miatt bepereli az…..
L3NDV4I N0RB3RT 2010.10.08 17:15:06
@Vérnűsző Barom: maradjunk annyiban, hogy ha minden cég korrekt lenne, akkor korrekt haszon mellett, korrekt bérek kifizetése mellett, közös K+F-i alapba betett lóvé mellett, nagyon komoly haladás lenne.

És nem éves szinten lehúzós termékek és szolgáltatások megjelentetése, amiben van egy kis eyecandy aztán igazán hozzáadott érték nincsen.

Mert kérdem én, mi a f@sznak egy autóban 2-3 év után ráncfelvarrott modellt kiadni, mikor gyakorlatilag semmi különbség nincsen az elődhöz képset.

Mi a fasznak éves iPhone termékciklis, amikor úgyis csak minden második modellre éri meg váltani.

Amikor az OTP a válság kellős közepén nyolvanx milliárdos tiszta, adózott hasznot hajta, akkor megkérdezem, hogy mi a faszért nem tudnak sok dolgot ezerszer jobban megoldani.

Kismillió példát lehetne hozni.

Ha a pénzt nem az részvényeseknek, a cégvezetőknek csorgatnák vissza, hanem tisztességes bért fizetnének, tolnák be a profit egy részét a K+F alapokba, akkor lehetne lépkedni, nem kicsit.

@xstranger: nem az számít, hogy milyen gyorsan tolsz ki egy ötletből produktumot, hanem annak minősége, értékteremtő faktora. Ez ma a legtöbb termék és szolgáltatás esetén elég alacsony. Lásd 3D TV. Ki a f@sznak van erre szüksége, most úgy őszintén. Jó-jó, de ez nem értékteremtés, hanem olyan piacok, olyan kereslet megteremtése, mely csak és kizárólag a gyártónak jó. A 3D TV kb. marginális felhasználói bázissal számolhat, max az újgazdag köcsögök, aki menőzni akar, elenyésző geek user és ahol értelme lenne oda nem fog elérni -- oktatás, kutatás, stb.

Szóval amikor első az értékteremtés, második a valós felhasználó igények kielégítése, harmadik a korrekt fizetés minden alkalmazottnak, negyedik a profitból önként és dalolva betolni a pénzt a K+F alapokba, akkor lehet itt érdemi előrelépésre számítani.

Már sokadszor írom le: a jelenlegi válság tökéletesen példázza, hogy KELL változtatni, MOST, mert különben az én unokáim nem azon fognak agyalni, hogy 2050-2060 környékén miből alapítanak családot, hanem mit fognak enni, meg inni.

Ébresztő emberek ...
L3NDV4I N0RB3RT 2010.10.08 17:22:44
@Vérnűsző Barom: egyébként meg amit egyik ember ki tud találni, azt egy másik is.

Hirtelen gugliztam egyet valamelyik nap: ha ketten gyújtanak be ugyanarra szabadalmat, akkor a gyorsabb benyújtó kapja meg. Kérdem én, ebben a szituációban mi a f@sz az igazságos megoldás?

Mert ha egy dolgot két ember teljesen függetlenül ki tud találni, akkor azt nem lehet és értelmetlen szabadalommal védeni.

Sőt a szabadalom -- mint írtam --, a közös tudásbázis szabad áramlásának az akadájozása.

Ha mindenki korrekt lenne az üzleti világban (a nagyok nem korrektek, közel sem korrektek), akkor nem kellene ilyen f@szságokkal játszani, mint szabadalom, ami nem arra megy ki -- legalábbis ma már biztosan nem --, hogy honorálva legyen az erőfeszítésed, hanem szín tiszta, előre jól kitervelt anyagi haszonszerzésre.

Hogy ez így van azt a nevetséges szabadalmak tökéletesen példázzák ...
Appleblog Lesz végre 3G-s MacBook? 2010.09.30 16:50:00
Hát nagyon itt lenne az ideje, egyszerűen nem méltó az Apple dizájnjához, egyszerűségéhez az, hogy mindenféle külső eszközt kelljen a laptopba dugdosnunk, ha netezni szeretnénk menet közben. Az a legkevesebb, hogy kinyitom a gépet, és egy kattintással a mobilhálózaton legyek,…..
A T-Mobile a premier előtti napon végre közölte az árakat, lássuk, mennyiért vehetünk holnaptól iPhone 4-et:Ezek alapján hűségnyilatkozat nélkül és bármilyen előfizetéssel elvihetjük a telefont, aminek az ára magasabb lett, mint az iPhone 3GS esetében. Míg egy közepes ikonnal,…..
L3NDV4I N0RB3RT 2010.09.23 13:26:31
@shitgun2: nekem a fenti gondolatmenet megvolt a 3GS-s esetén, nem volt körbér, pedig a T-s üzletben előre jelezték, hogy egy 20-ast előre le kell pluszban tennem, amit levonnak a havidíjból -- azaz előre, egyösszegben fizettem volna 4 havi Ikon 200-as havidíjat. Sőt, még a kapcsolatpontokat is levonták a kezdőrészletből.

Szóval nagyon nem egységes a T részéről ez az egész iPhone értékesítés, pedig ha valaki, akkor ők kellene, hogy mindenhol pontosan ugyanazt csinálják, bármelyik üzletükbe is mész be.
L3NDV4I N0RB3RT 2010.09.23 21:53:54
@HeStyle: Ez azt jelenti, hogy bármilyen díjcsomagot is választasz a teló mellé, akármikor átléphetsz másikra, nem vállalsz 12 vagy 24 hónap hűséget a díjcsomagra; az előfizetésre viszont igen, és igen új előfizetést értünk a dolog alatt, vagy hosszabbítást.

Mert ugye az van alapból, hogy x havi hűség a T-nél és erre pluszban x havi hűség az adott díjcsomagra.

De pl. nekem mondták, hogy válthatok én Ikon200-ról annak ellenére, hogy nem az általad kérdezett konstrukcióban vettem a telót, de csak nagyobb előfizetésre, mint az aktuális. Tehát jól ki van ez találva.

Egyébként ennek az a lényege (gondolom én), hogy az Ikon200 esetén x havi hűséggel nekik bejön y összeg, de ha te nem vállalsz ilyen hűséget, akkor mehetsz akár kisebb díjcsomagra, ergó nem jön be nekik a kalkulált összeg. Így többe kerül ilyen konstrukcióban a teló.

Egyébként meg maradjunk annyiban, hogy a T egy mocskos köcsög az iPhone kapcsán. Mind árak, mind egyéb tekintetben. A T kinyalhatná mindenki valagát és akkor tonnaszámra adhatná el az iPhone-t. De nem, inkább lehúzósat játszik. De ha jönnek a többiek, akkor nem biztos, hogy ez jó stratégia volt az elmúlt években ...

Bár azt csak halkan jegyzem meg, hogy az árak relatívak, mert nekem megérte Ikon200-al egy év részletfizetésben (ami ugye kamatmentes megoldás) 78e Ft-ért (kapcs. pontok beszámítása) a teló, mert simán visszahozza az árát, mint munkaeszköz. Ettől függetlenül a T egy pofátlan telkócég ...
L3NDV4I N0RB3RT 2010.09.23 22:16:40
@HeStyle: ebben nem vagyok biztos, majd csak a vásárlásnál, a pénztárnál leszel 100%-os abban, hogy neked hogy megy.

Én megkérdeztem vásárlást előtt néhány nappal, hogy miképpen megy a kiválasztott konstrukcióban a dolog. Erre mondták, hogy amit kénztem az ok, de dobjak még rá egy 20-ast, mert csak.

Amikor ott tartottam, hogy készülékcserével megy a buli, akkor majdnem vissza kellett mennem 2 órával később, mert állítólag a T rendszere percre pontosan számolja a 18 hónapot az előrehozott készülékváltás esetén. De végülis ment a dolog 2 órával korábban, tehát a T-s céges elmélet és a gyakorlat már itt bukott.

Aztán kiderült, hogy mégsem kell befizetnem a plusz 20-ast, ami végülis 4 hónap Ikon200 díja lett volna -- négy hónapig nem fizettem volna havidíjat -- és még ezt megfejelték azzal, hogy a majd' 2000 kapcsolat pontomat is levonták a kezdőrészletből.

Tehát a T gyakorlati működése egy kalap sz@rt nem ér, még a T-s üzletben és az ügyfélszolgálaton sem egyezik a kért infó, a gyakorlat sokszor más, mint az elmélet. Ez egy ilyen cégnél, mint a T, aminek nagyobb külföldi gyökerei vannak, egyszerűen szánalmas.

Nekem azt is mondták a boltban, hogy most már ugye lehet T-nél is mindenféle számlákat intézni, ez miatt IT rendszerfrissítés volt valamikor a közelmúltban és csak a szopás volt az egésszel. Mondom, ez egy ilyen kaliberű cégnél több, mint szánalmas.
A múlt héten óriási brékingek történtek Heidi Montag kisasszonnyal, például fontos hír volt, hogy újra csókolózott a férjével, Spencer Prattel:Valamint hogy strandon járt, ahol kibuggyant a melle:Viszont nem ez a legjobb Heidi "Hétfő" Montag kisasszonyban, hanem a…..
A héten már írtam arról, hogy egy új, olcsóbb modellt tervez piacra dobni az Apple, most újabb hírek érkeztek, amik már a gép méretéről is szólnak. Ezek szerint a 13,3 colos penge 11,6 colos lesz, ami logikusnak tűnik: évek óta mondom, hogy nagyon hiányzik a 12 colos PowerBook…..
L3NDV4I N0RB3RT 2010.08.12 13:56:58
@A Kárpátok Ostora: én még mindig a subnotebook kifejezést favorizálom ...

Az ultra, hiper és hasonló jelzők marketingnek jók, de egyébként ...
L3NDV4I N0RB3RT 2010.08.12 17:00:29
@Nevem Senki: Az 1024x768 az 4:3 ...
L3NDV4I N0RB3RT 2010.08.13 11:42:12
@archangel: ez van mindenhol. ha keresek pl. egy HDD-t egy-két wenshop-ban, akkor szinte biztos, hogy nem egyeznek az adatok, meg sok esetben nem is a jó kép van fent.

De mondjuk az is gáz, hogy pl. az Apple gépekről nem lehet tudni, hogy pontosan milyen típusú CPU van a notebook-okban, legalábbis a termékadatlapról ez nem derül ki (és pl. az XMS-t megkérdezve sem tudnak erről bővebb felvilágosítást adni; megtörtént eset).
Az első forduló ugye ma hivatalosan is véget ért, akik azon nem indultak, azoknak már a második résszel sem érdemes próbálkozniuk, hiszen a két jó válasszal csak együtt lehet részt venni a sorsoláson, aminek a fődíja egy 16 gigabájtos iPád! Összesen 516 jó válasz érkezett,…..
L3NDV4I N0RB3RT 2010.08.12 15:02:29
@alien-no1: Nekem eszembe nem jutott megnézni a térképet, mert _képfeladványról_ volt szó, nem nyomozó munkáról ...
L3NDV4I N0RB3RT 2010.08.12 21:32:30
@Lenoks69: Maradjumk annyiban, hogy ez a kép pl. egy tv-s játékban szinte 100% bukó lenne, mert no háttérinfó. Az pedig emlékeim szerint nem volt a kiírás része, hogy a megfejtéshez kell háttérkutatást végezni.

Szóval számomra nem volt egyértelmű a dolog, hiányzott egy fontos infó, hogy csak a képről nem lehet kitalálni a választ.
L3NDV4I N0RB3RT 2010.08.12 21:33:42
@DanZi: erre inkább nem reagálnék, nincsen humorom hozzá ...
Ezen a héten megjelent a Wired iPades verziója, ami a videó (és Angelday) szerint végre az a színvonal, amit az ember elvár egy iPades újságtól. Interaktív, játékos, jópofa. Úgy rá lehet kattanni, mint óvodásnak a kihajtogatható mesekönyvre. De nemcsak a bennünk élő gyereket…..
L3NDV4I N0RB3RT 2010.05.27 23:44:21
@EvilHedgehog: A WEB jelen formájában már nem működőképes. Az AJAX néhány évvel ezelőtti térhódításával és a WEB-es igények jelentős fejlődésével a dokumentum alapú (HTML+CSS) WEB technológiailag halott.

Ide nem HTML5 + CSS3 kéne, hanem a WEB teljes technológiai újratervezése (pl. HTTP kikukázása, mert ma már nem honlapokat, hanem alkalmazásokat gyártunk).

Ennyit a fasza és _szabványos_ WEB-ről (az utóbbi csak utópia ugye) ...
Oké, ez így nem annyira meglepő hír, eddig is volt fehér iPhone, de ezúttal az előlap is színváltós lesz az Apple.pro által kiszivárogtatott képek szerint.De nem is ez a lényeg, hanem hogy ezt a képet hozta össze egy Photoshop-bajnok, amivel az Apple új dizájnja masszívan…..
Appleblog Drága-e az új MacBook 2010.05.19 15:56:00
Tegnap jelent meg az új gép, és a kommentekben egyből felmerült, hogy nem éri meg az Apple legolcsóbb laptopja, túl drága, szar, szar, szar. Ezer dollárért sokkal jobban felszerelt gépeket lehet vásárolni, írták néhányan, a MacBook a frissítés ellenére is korszerűtlen és…..
L3NDV4I N0RB3RT 2010.05.20 13:29:35
@holex: Ezen a karcolódás témán szerintem felesleges vitázni, és ezt ellenérvként felhozni. Eddig nekem a kijelző körül az alu keret az, ami egy-két kisebb ponton megsérült, és a hátlapon az alma jel is egy kicsit már zsebkopott. De ahogyan az autóm, az órám, az asztallap is karcolódik, így ez is fog. Amit nem vákumban tartunk az karcolódni fog. :-)
L3NDV4I N0RB3RT 2010.05.20 14:42:47
@holex: Nem is neked szántam a gondolatot, csak a logikai sorrend megkívánta, hogy a te kommentedre írjam a gondolatot :-)
L3NDV4I N0RB3RT 2010.05.20 15:37:53
@amodent: Mondjuk a Win esetében sosem értettem, hogy egyesek hogyan tudják akár egy hónap alatt lenullázni a frissen telepített rendszert.

Bő 5-6 éve volt egy PII-es IBM notebook-om, azon meg egy Win98. Három évig ment gond nélkül. Át lett Ghost-olva a következő notira (szintén IBM PIII-as) és ment szépen. Egy ilyen műveletet Win98 még elvislet (WinXP már nem, de talán már a ME sem), de nem minden esetben -- legalábbis asztali gépnél. Ezek után csak azért töröltem le, mert már nem kellett -- ekkor álltam át XP-re azon a notin. Ja igen, és ment rendesen a shareware, freeware progit tesztelése, így volt rendesen install/unistall.
via s_teli Az Android 2.2 nemsokára megérkezik Nexus One-ra, és remélhetőleg nem sokkal utána Dezirére is. Huzzah...
L3NDV4I N0RB3RT 2010.05.16 16:31:58
@Látványpékség: Mondj egy olyan honlapot, amihez annyira kell a flash, hogy nem tudsz vele elboldogulni egy iPhone-on!

YouTube megy, natív alkalmazással. Ha meg videókat akarsz nézni máshol, akkor ne iPhone-t vegyél, hanem netbook-ot/notebook-ot.

Aki meg egy honlap lényegi funkcióit flash-ben valósítja meg az meg is érdemli, ha nem tudják a legtöbb készüléken használni az oldalát.

Tehát ha valaki annyira flash-ezni akar, akkor vegyen egy netbook-ot beépített HSDPA modemmel, vagy USB stick-el.

A flash desktopra készült annó, intenzív egerezést feltételezve. A mobilok felbontása kicsi, másrészt közel sem olyan az input tapi kijelzőn, mint egy egérrel.

Tehát a Flash-t egy az egyben adaptálni a HTML5 + CSS3 + JavaScript, a kicsi felbontás, viszonylag gyenge hardver, véges tápellátás, valamint a beviteli mód figyelembe vételével HÜLYESÉG ...
Az iPhone OS 4 bétájának a kódját átfésülve érdekes részletekre akadtak a programozók. Egészen pontosan két sor izgatta fel őket nagyon. Ezek:AVCaptureSessionPreset640x480AVCaptureSessionPreset1280x720Ezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a következő generációs iPhone alkalmas…..
L3NDV4I N0RB3RT 2010.05.06 12:52:54
@zsebtelep: a 4G meg kétértelmű :-)
Múlt pénteki a pletyka, de nem tehetjük meg, hogy elhallgassuk itt az Appleblogon: egy ideig vetélytárs nélkül maradt az iPád. Fontos hír ez, hiszen a legnagyobb konkurencia dőlt most ki, amit a pc-s tábor véres kardként hordozott körbe annak bizonyításául, hogy az iPad mennyire…..
L3NDV4I N0RB3RT 2010.05.03 19:34:15
@landilevente: Én is erre a stream vonalra tippelek ezért is írtam a WiFi és 4G mobil hálózatot ...
L3NDV4I N0RB3RT 2010.05.03 19:36:28
@Ambrash: Esélyt én is adtam, de valahogy nem akart jönni az a gyártó ...

5 éve akartam olyan felhasználói élményt egy telefonos PDA-tól, mint amit ma kapok meg az iPhone-tól. 2005 óta nézegettem a telefonos PDA-kat, de valahogy nem akart eljönni az a készülék, amire vártam. Aztán jött az iPhone ...
L3NDV4I N0RB3RT 2010.05.04 11:07:20
@barli: Hagyjuk már ezt a nincs flash témát. Egyértelmű, hogy egyik oldalról az Apple-nek üzleti érdeke, hogy ne legyen, másik oldalról meg a videó és audio lejátszáson kívül, esetleg az online játékokat és egyéb progikat (pl. online képszerkesztő) leszámítva a flash-nek nincsen helye a WEB-en.

Aki egy kicsit is otthon van WEB-es témában az látja, hogy a HTML5, CSS3 és JavaScript hármas hozza azt, amit régen Flash alapon oldottak meg.

Az, hogy ma még elég nagy szerepe van általánosan a Flash-nek egy dolog. De mint számtalan helyen ki lett tárgyalva: a flash maradjon meg szépen rétegtechnológiának, ahol kell ott használják (célirányosan), de az általános honlapelemek tekintetében, a dinamikus UI kialakításhoz NEM kell.

Úgy nem lehet forradalmat csinálni és változtatni a dolgokon, hogy a végtelenségig támogatunk olyan technológiákat, amiket le akarunk váltani. Írtam már korábban, hogy az ilyen szintű visszafelé kompatibilitás csak hátráltatja az egész IT ipart ...

Nokia 5800-t meg hagyjuk, a kanyarban sincsen az iPhone-hoz képest. Hiába hirdették iPhone killernek, nem egy súlycsoport (már csak az érintőképernyő technológiája miatt sem) ...
Appleblog A HP megvette a Palmot 2010.04.29 07:38:00
A nap híre mindenképp az, hogy a HP 1,2 milliárd dollárért felvásárolta a Palmot. Az okostelefonok piacáért oly sokat tett vállalat történetének tehát vége szakad, a Palm ugyanúgy beolvad az óriásba, mint annak idején a Compaq, és legfeljebb egy márkanév marad.A hírnek az…..
L3NDV4I N0RB3RT 2010.04.29 11:28:58
@Grigorij: Az első bekezdésre. Igen, és ezért nem ér egy kalap sz@rt sem a PC, mint olyan. 16 éve 286-tal kezdtem, bejártam kb. 2002-ig majd' minden fontosabb állomást (inkább AMD vonalon). Azt a szopást a sok-sok év alatt, amit a PC vonalon inkompatibilitás miatt volt szerencsém átélni, nem kívánom senkinek.

Kérem szépen, milyen dolog az, hogy 2009-ben egy Asus gigabit LAN kártyát csak hátulról mellbe lehet telepíteni, hogy WinXP felsimerje? Milyen dolog az, hogy 2007 év végén egy gép összeszerelésekor Gigabyte alaplap és Gigabyte PCI-E VGA kártya NEM kompatibilis egymással?! És ez volt a 2000-es évek elején is és előtt is és azóta is.

A PC platform ilyen tekintetben egyszerűen halott téma.

Azt mondják, hogy egy JÓ PC, válogatott, minőségi alkatrészekből árban ott van, mint a Mac (erről volt egy-két éve egy cikk valahol), akkor meg inkább Mac -- részemről.
L3NDV4I N0RB3RT 2010.04.30 12:12:49
@acsa77: Nem arról van szó, hogy PC vagy nem PC. Itt a lego PC vs. össszeszerelt, összegyúrt gyáti PC + erre a konfigra optimalizált oprendszer kérdése van terítéken. Az előbbi, azaz a lego PC az, amitől agybajt lehet kapni (inkopmatibilitás minden szinten). Ha már a termékek gyártón belül sem kompatibilisek egymással, akkor mire lehet számítani ...

A notebook-ok tekintetében elismerem, hogy stabil platformok tudnak lenni. De mivel nem ezekre a konfigokra van optimalizálva a Windows (sőt az szerintem semmire sincsen optiamlizálva), ezért a PC vonal mindig hátrébb lesz a Mac-kel szemben ilyen értelemben.

PC fronton a jól optimalizált Linux drisztribúciók hozhatnának kis előre lépést, de ebben nem bízok, mert a gyártók erre nem igazán adnak és még mindig ott van a lego PC, amire aztán végképp nincsen optimalizált operndszer.

Hiába világuralkodó a Windows, ha komoly munkára nem igazán alkalmas, max. előtelepített, optimalizált driverrel szállíott gyártói PC-ken, notebook-okon.
L3NDV4I N0RB3RT 2010.04.30 13:12:06
@landilevente: Ezért is írtam nemrég valahol, hogy a visszafelé kompatibilitás egy elég nagy csapda az IT világban ...