Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kristofkristofkristof

129 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2019 tavaszán a műtárgy.com és a Műtárgybefektetés.hu egy Magyarországon úttörő workshopot indít műtárgyvásárlóknak és műgyűjtőknek. A hat részes ART Collector Workshop folytatja a Műtárgybefektetési Konferencia és a művészettörténeti előadássorozatok szakmai koncepcióját, de egy igazán exkluzív,…..
A tavalyi év Magyarországon bővelkedett az izgalmas, érdekes és fontos kiállításokban. Ezek közül nehéz kiválasztani a legjobb ötöt és egy ilyen lista erősen szubjektív. A műtárgy.com most inkább öt olyan tárlatot idéz fel a 2018-as évből, amelyekre jó eséllyel évek múlva is emlékezni…..
A női alkotók műalkotásai sokszor jóval férfitársaik munkáinál alacsonyabb áron kerülnek kalapács alá, azonban ez inkább a társadalmi berögződéseket és nem az alkotásaik minőségét jelzi. Hogy ez ne maradjon örökre így, a műtárgy.com friss ajánlójában olyan kiváló hazai női művészek munkái közül…..
Az ősz mindig óriási pezsgést hoz a művészeti világban, és ez idén sincs másként. Hogy megkönnyítsük a művészetkedvelők dolgát, a műtárgy.com most kiválogatott nyolc nagyszerű budapesti kiállítást, amire mindenképpen érdemes elmenni a következő hetekben, hónapokban. Természetesen nem csak a…..
A kortárs művészet történetét sokan autodidakta módon ismerik meg, hiszen az művészeti egyetemeken vagy nem szerepel a tanrendben, vagy nem jut rá kellő idő. Még a legtapasztaltabb gyűjtőknek is sokszor homályos folt egy-egy XX. század végi korszak vagy művészeti irányzat. Ennek a hiánynak a…..
A mai, egyre magasabb árakat elérő műtárgypiaci trendek korában egyre inkább előtérbe kerülnek a műtárgyak befektetési aspektusai. Ezért is hirdette meg a műtárgy.com idén őszre ismét tavalyi teltházas, három részes műtárgybefektetési előadássorozatát, melyen a hazai műtárgypiac kiemelkedő szakértői…..
Lehet, hogy hamarosan az "olyan művészek alkotásaival kereskedek, akiket nem is ismerek" szöveggel fognak felugrani hirdetések a böngészőnkben? Ha bejön egy most induló start-up számítása, akkor alapjaiban változhat meg minden, amit a műtárgypiacról gondoltunk. Amennyiben sikeresek lesznek, akkor…..
2018. júliusára megjelentek az első adatok a nemzetközi műtárgypiac idei teljesítményéről, így most a műtárgy.comezekből az adatokból válogat. A világ három vezető aukciósháza, a Sotheby's, a Christie's és a Phillips együttesen 6,95 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le az idei év első felében,…..
A múzeumok sokszor nem a nyári időszakban nyitják meg a legizgalmasabb és legfontosabb kiállításaikat, de ez mintha idén nyáron itthon máshogy lenne. A műtárgy.com most olyan nyári kiállításokat válogatott össze, amikre mindenképpen érdemes figyelni és megnézni. A bemutatott tárlatok a 4. és a 21.…..
Bár az aukciós-szezon már véget ért, de szerencsére a múzeumokban nyáron sem áll meg az élet, sőt ilyenkor mindenki igyekszik olyan kiállításokat nyitni, amik versenyképesek a többi nyári programmal. A műtárgy.com mostani kiállítás ajánlójában ezért öt nagyszerű kiállítást mutat be különböző európai…..
Ma már egyre kevesebb országban vernek olyan pénzérméket, melyen uralkodók láthatóak. Azonban évszázadokig, sőt évezredekig ezek voltak a jellemző érmék, így most a műtárgy.com is öt ilyen érmekülönlegességet mutat be. II. Ulászló volt az első, aki Magyarországon kísérletet tett a nagyméretű…..
Idén másodszorra rendezi meg a műtárgy.com a Műtárgyak Éjszakáját, az egyik legizgalmasabb nyárindító művészeti programsorozatot. A háromnapos, június 7-9. között zajló esemény, számos olyan különlegességet is kínál, melyek a művészet határterületein mozognak. Azon a kérdésen, hogy mi is a művészet…..
A fürdőzés mindig is kedvelt témája volt a művészeteknek, és a korán beköszöntő nyári időjárás örömére, idén májusban a műtárgy.com is egy fürdőzőket ábrázoló műtárgyválogatással köszönti az aukciós szezont. Fürdőzőket már évezredek óta ábrázolnak a műalkotások. Ismerünk számos olyan görög vázát,…..
Idén júniusban lesz 98 éve annak, hogy aláírták a trianoni békeszerződést, mely következtében Magyarország elvesztette területének mintegy kétharmadát. A műtárgy.com friss ajánlójában most két különleges történeti dokumentumot mutat be az 1920-as évből, melyek a trianoni döntést közvetlenül megelőző…..
Április 25-től ezen a címen mutatkoznak be a kelet-európai képzőművészet kiemelkedő alkotói a budapesti KUBIK Art Space-ban. A varsói Galeria Promocyjna által képviselt régióbeli művészek munkáiból és közös kiállításából pedig most a műtárgy.com ad ízelítőt.  Ivo Nikic: Bez tytulu,…..
2018. március 13-án mutatták be a "Középkori magyar aranyforintok" emlékérme-sorozat ötödik tagját, Habsburg Albert aranyforintját, melyet most a műtárgy.com prezentál a műgyűjtőknek. A Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott és a Magyar Pénzverő Zrt. által vert és forgalmazott Habsburg Albert…..
Idén márciusban jelent meg a művészeti piac legfontosabb elemzése, az USB és az Art Basel The Art Market 2018 riportja, melynek legfontosabb eredményeiből válogat most a műtárgy.com. Mivel idén a TEFAF nem adja közzé a szokásos éves elemzését, így ennek az Art Baselen bemutatott áttekintésnek az…..
A műtárgypiac már évekkel ezelőtt elkezdte meghódítani az internetet, és az okostelefonok világa is bővelkedik művészeti alkalmazásokban, melyek közül most hatot mutat be a műtárgy.com. Ezekkel az applikációkkal szabadidőnkbe csempészhetünk egy kis művészetet, izgalmasabbá tehetjük a…..
Ez a tavasz nem bővelkedik nagyszabású, blockbuster kiállításokban, ezért a műtárgy.com friss ajánlója most kiállítás-különlegességek közül válogat. Számos múzeum, mint az Iparművészeti, a Néprajzi vagy a Szépművészeti Múzeum zárva tartanak, míg mások, mint a Magyar Nemzeti Galéria, nem rendeznek…..
A művészet nem csak esztétikai értéket, hanem jó befektetési lehetőségeket is jelent azoknak, akik értik a műtárgypiac működését és műalkotásokat vásárolnak. Éppen azért, hogy minél többen értsék ennek a piacnak a mechanizmusait és hozzanak jó döntéseket, a műtárgy.com idén márciusban folytatja a…..
A grafikák közül a legtöbbször a figuratív alkotások kerülnek a figyelem középpontjába, pedig a magyar művészek között számos kiváló absztrakt munkákat készítő alkotót is találhatunk. A műtárgy.com ezért most a 20. század elsőrangú magyar grafikusainak absztrakt munkáiból válogat. Kassák Lajostól a…..
A Deloitte 2017-ben is nyilvánosságra hozta az egyik legismertebb és legelfogadottabb műtárgypiaci elemzésének, az Art&Finance Reportnak a 2017-es kiadását, a műtárgy.com most ennek a legfontosabb megállapításai közül szemezget. A teljes tanulmány itt érhető el.  Nehéz lenne az elemzés minden…..
A plakát sokáig a könnyűzenei koncertek legfontosabb hirdetési formája volt. A műtárgy.com most olyan, jellemzően 1980-as évekbeli magyar zenei plakátok közül válogatott, melyeknek nem csak a tartalmuk, hanem a dizájnjuk is különleges. Az 1980-as évek koncertplakátjainak többek közt azért is lett…..
A Deloitte 2017 végén, immár hatodik alkalommal mutatta be az Art & Finance riportját. A műtárgy.com most a majdnem háromszáz oldalas jelentésnek a műalkotások befektetési aspektusáról szóló fejezetéből szemezget. A teljes tanulmány itt érhető el.  A vizsgált időszakban, 2016 és 2017 áprilisa…..
A műtárgypiac jelentőségét jelzi, hogy egyre több komoly elemzés jelenik meg a piaci folyamatokról, és ezek közülműtárgy.com most a francia biztosítócég, az AXA 2017-es Evaluating Contemporary Art című riportjából szemezget. Ez az elemzés egy olyan kérdést tárgyal, ami kulcsfontosságú a biztosítási…..