Regisztráció Blogot indítok
Adatok
minato

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, mint ahogy azt említettem is két bejegyzéssel ezelőtt, elkezdek bankokról írni. Melyik másikkal is kezdhetném, mint a fogyasztók által a leginkább problémásnak ítélt pénzintézettel: az AXA-val.Magáról a bankról: az AXA egy belga pénzintézet. Magyarországon még viszonylag…..
Sejtjeink egyes saját részeik feláldozásával vágják el a válságot kiváltó "stressz" útját a tovább terjedés elől, majd a válság után a szétesett hálózatok közepére "supervisor" molekulákat állít a biológiai szervezet. Ez lenne a rövid summázata a…..
minato 2010.02.22 14:45:15
Ne haragudj meg, hagy csatoljak két (3) idézetet (eddig nem tudtam hogy online is olvasható a TV, köszönet érte!), annak aki nem akarja végigolvasni az amúgy érdekes de hosszú cikket, a lényeg az utolsó mondat:

"Mit tegyen a társadalom azon anómiás 71%-a, akiben ez az önkép minden bizonnyal megsérült? Merje megtenni az első lépést. Ne azokhoz kapcsolódjon, akik ugyanolyanok, mint ő, hanem azokhoz, akik olyanok, amilyenné lenni szeretne. Adjon egyetlen pozitív gesztust, egyetlen valóságos, vagy képletes mosolyt. Ezzel beindul egy angyali kör. Visszajelzést kap, amely erősíti a pozitív énképét. A pozitív énkép pedig segíti a következő mosolyt. Ezt alátámasztja az, hogy az internetes közösségi hálózatokban az önmagukról mosolygó arcképet felrakó embereknek általában sok mosolygó arcképű ember az ismerőse, és fordítva: a savanyúképűeket kevés, de hasonlóan savanyúképű ismerős veszi körül (Christakis és Fowler, 2009)....

"Magyarországonn a társadalmi hálózat szétesése még az átlagosnál is jellemzőbb, fenyegetőbb válságjelenség. Kopp Mária és munkatársai adatai alapján a társadalmi hálózatok kialakulását nagymértékben gátló anómia mértéke a magyar társadalomban 2002 és 2006 között 54%-ról 71%-ra nőtt (Kopp, 2008)."

Illetve a megoldás ami eséllyel kecsegtet a szerző szerint:

"Az eredményeink megmutatták, hogy a válság nem katasztrófa, hanem esély. Esély arra, hogy valami újat, jobbat állítsunk elő. A megoldás egyik nagyon fontos kulcsa a kezünkben van. Egy furcsa helyzet állt azonban elő. A kulcs egyikünk kezében sincs külön-külön, hanem mindegyikünk kezében van együttesen. Ideje lenne szétnézni. "

Minato
minato 2010.02.22 15:17:21
@mentális cukorka:
Kedves Cukorka!
Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a társadalmat sokismeretlenes, nemdeterminisztikus (ergo megoldhatatlan) rendszerekkel lehet modellezni, hasonlóan az időjáráshoz ahol a kaotikus folyamtoknak köszönhetően az input paraméterekből alig (vagy időben növekvő nagy tévedési valőszínűséggel) meghatározható a kicsit is távoli jövő eredménye.

Nagyra értékelem a szerzőt, abban hogy mert párhuzamot vonni a "műholdas meteorológia megfigyeléshez", hasonlót követett el, mellőzve a rendszer valódi belső bonyolultságát, a számításokat, modellezést, tisztán a látott képek, tapasztaltak alepján próbált következtetni a folyamatoka alakulására!
Mivel a látott képek alapján van esély a "jóslásra" nem lehet kijelenteni hogy ez egy hibás út, mivel csak egy adalék ahhoz hogy bizonyos paraméterek fennállása esetén milyen végeredmény valószínűsíthető.
Minato