Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rbalage

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Uraim! Mielőtt még az uniós bíróság a magyar devizahitelesek perében igen nagy valószínűséggel a bankok oldalára áll, felhívom szíves figyelmüket egy olyan köztes, ám igen drasztikus gazdaságpolitikai megoldásra, ami mindhárom félnek (devizahitelesek, bankok,…..
rbalage 2013.01.27 23:28:45
"Nem vagyok közgazdász, de"

Igen, ez a része már a harmadik mondat környékén világossá vált.

Most megpróbálók nem közgazdászként válaszolni, és nem ragadok ki egyetlen egy égbekiáltó hülyeséget sem, de józan paraszti ésszel gondolkodjunk el azon, hogy:

- Egy európai piacgazdaságban élünk, elég sok norma és direktíva adott, amit ugyan lehet nem betartani, de annak a gazdaságra végzetes hatásai lennének

- Hogyan is kívánja rávenni a bankokat a kedves cikkíró arra, hogy államtól teljes független profitorientált szervezetként csak és kizárólag olyan szolgáltatásokat nyújtsanak, amiket ő felsorolt?

- Egy olyan vállalat, aki nem tud nyereségesen működni, miért tudná a többszörösét kifizetni az alkalmazottainak? Azért, mert át lett vállalva a hitele? Igen, abból kellett volna versenyképessé tenni a vállalkozást, gondolom itt a kedves cikkíró nem a minimálbérre, hanem az adott vállalat által adott minimális bérre céloz.

- Tényleg úgy gondoljuk, hogy az a megoldás az emberek eladósodástól való megóvására, hogy betiltunk mindent, amivel eladósodhatnak? Ez már inkább morális kérdés, de akkor már csinálhatnánk kommunát és mindenki termelhetne zöldséget, az végül is egészséges és mindenki eléldegélhetne.

- Az építőipar használata kinsziánus válság kezelésre már egyszer bevált, jó is az, de önmagában messze nem elég... arról nem is beszélve, hogy minden harmadik ember az építőiparban dolgozna a felvázolt kalkuláció alapján :)

- Úgy egészében az a gond, hogy még józan paraszti ésszel sem értem, hogy hogyan is sikerült eljutni a fenti következtetésekre, max. olyan logika mentén, hogy mivel szombat van adok kenyeret a kutyának mert kint a sok a madár. Vagy nem.

Összességében értékelendő, hogy valaki együtt érez a senyvedő lakossággal, de így 2013 környékén már illene tudni, hogy ha akarjuk, ha nem, egy közösség tagjai vagyunk, ahol bizony vannak szabályok és csak aszerint érdemes játszani. És itt most nem elsősorban az eu -ra gondolok, ha van eu, ha nincs, akkor is itt vagyunk európa közepén és itt kell boldogulnunk.

És hogyan is kellene kilábalnunk ebből a helyzetből? Egyszerű. Nagyon - nagyon sok okos ember nagyon - nagyon sok különböző módon tud erre működő megoldást, egyszerűen el kellene kezdeni valamelyiket (akármelyiket) megvalósítani. Mert amíg ott tartunk, hogy azok az emberek, akiket megválasztottunk (párttót teljesen függetlenül) avval foglalkoznak, hogy koncokat dobálnak popularista politikájuk eredménye képen keletkezett, igen eltérő preferenciákkal rendelkező szavazó táboruknak, majd a változatosság kedvéért ezt a negyedik év vége felé még egy kicsit fokozzák és kiterjesztik az egész országra, addig nyilvánvalóan nem fog történni semmi. El kell fogadni, hogy aki kihúzza a gödörből ezt az országot, az abba politikailag bele fog bukni. Ez mindig így volt és mindig így is lesz sajnos.