Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alibanya

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A babapopsikon lévő piros pöttyök, illetve a pogácsa sorsára jutó államadósság (mindkettő megszikkad - muhaha) közvetlenül nem érdekel. De a pöttyös babapopsi és a pogácsa sajnos nemcsak a verbális környezetszennyezésben merül ki. Ez az elemi hülyeség tükröződik…..
Precízen és óriási határozottsággal építette fel Szigetvári Viktor volt MSZP-s stratéga (aki jelenleg is az MSZP tagja) Bajnai Gordon kultuszát a 2010-es választás utáni szétszóródott baloldali erőtérben. Lehet azon morfondírozni, hogy csináltak-e mást, minthogy betöltötték…..
Ma Magyarországon körülbelül százezer ember él hitellel a fizetésképtelenség határán. A kormány semmit nem tesz, naponta lakoltatnak ki embereket jogszerűen, de minden emberség ellenére. A kép illusztráció, nem az esetet ábrázolja A rohamrendőrség bevetésével…..
Alibanya 2012.07.03 06:45:04
@Trackback:
így van legtöbb esetben ne legyen állami kontrol, de az nem azt jelenti, hogy az állampolgárokat nem kell megvédeni. Ha valaki tisztességtelen szerződést köt egy másik féllel, az nem magánügy. A Magyarországon megkötettet devizaalapú hitel szerződések csak részben tartoznak a tisztességes kategóriába. Mint láttad az első próba perek pl. az OTP pénzátváltási módszerei máris megkérdőjeleződtek. Másfelől, egy államnak nem csak jogai vannak, hogy adót hajtson be, meg stb., hanem kötelezettségei is, ezek körébe tartozik az, hogy egy halmozottan hátrányos helyzetű embert nem rakunk az utcára, és ezt nem ez az asszony miatt mondom, hanem saját magam miatt. Sose tudhatom, hogy mit hoz az élet, mindenkivel bármi megtörténhet és elég agasztó, hogy egy védtelen és kiszolgáltatott emberrel ez történhet ma Magyarországon. Egyébként egy másik cikkből kiderül, hogy nem is devizahiteles volt, tulajdonképpen nincs is igazán tartozása. Titeket egyáltalán nem zavar, hogy egy rokkant idős nőt rendőrök tömege vesz körbe, hogy bilincsbe vernek embereket, mert felháborítónak tartják az intézkedést... Számomra ezek nyugtalanítók!
Orbán Viktor már tavaly nyáron bejelentette a Nemzeti Eszközkezelő felállítását, de azóta alig esett szó a dologról. A különadó helyett a devizahitelesek problémáinak megoldását kellett volna lenyomni a bankok torkán. Lazulnak a BAR-lista szabályai, vagyis hamarosan csökken a…..
Alibanya 2011.01.25 09:28:44
Kedves Hozzászólók, főleg a devizehitelest kinyíró fajtákból!

Éppen egy álmatlan éjszakámon vagyok túl melyet azzal töltöttem többek között, hogy drága véleményeiteket olvastam. Devizehiteles dögölj meg - röviden összefoglalva. Azért had meséljek nektek valamit. A férjemmel lassan hat évvel ezelőtt vettük fel a hitelünket egy családi házra, hogy ezzel rettenetes luxuas iránti vágyunkat akartuk kielégíteni az egyértelmű az elolvasott hozászólások után és még autót is vásároltunk, ami ugye szintén megengedhetetlen élvhajhászás a mai világban. Öt éven át törlesztettünk hibátlanul, míg nem állás nélkül maradtunk mind ketten - egyszerre, ez előtt egy évvel. Amikor felvettük a hitelt, az nem tette ki a ház értékének harminc százalékát, lakáskassza takarékoskodát is beleöltünk az elmúlt években, de mindez azt ereményezte, hogy az adósságunk egy jótányit sem csökkent, sőt emelkedett. Az elmúlt egy évben tartalékainkat nem kímélve igyekeztünk törleszteni a lakáshitelünket, de sajnos itt a vége. Állást a több száz pályázat ellenére nem sikerült találnunk egyikünknek sem. A házat olyan nyomot áron tudnánk csak eladni, hogy annak értéke nagyrészt elmenne a hitel visszafizetésére (emlékeztetnék, hogy a felvételkor 30 százaléka volt az ingatlannak), tudam a felkínált lehetőség a híd alatt van. Biztossan jól éreznék magukat a kedves vélemény nyilvánítók, amint jártukban keltükben, különböző hidak alatt látnák, amint a kilakoltatott családok fözöcskéznek a nejlonzsákok árnyékában, a gyerekek írnák a házi feladataikat a megfordított papírdobozokon. Igen én felelősséggel vettem fel a hitelemet, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy öt éven át törlesztettem késedelem nélkül, de erre a hatványozott helyzetre, amikor nincs munkahely, a lakáspiac összeomolva, az árfolyam az egekben, felelőtlen módon nem voltam felkészülve. Ergó megérdemlem a sorsom menjek a gyerekeimmel (kis iskolások) a híd alá.