Regisztráció Blogot indítok
Adatok
geg101x

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékezeteset szívott Barnabás, amikor az Allee Electro World áruházában vett egy - természetesen új - laptopot, amiről kiderült, hogy természetellenes módon mégsem zsír új, hanem használt. A szolgáltató Homár most a a nagyközönség elé tárja X.Y. levelét, aki azt állítja,…..
geg101x 2010.01.20 17:44:22
@akalla: Nagyon sokan, főleg azok, akik nem értenek hozzá. Valószínüleg te is vettél már ott valamit, vagy minimum elmentél oda körülnézni. Vagyis rád is hatottak valamilyen szinten...
geg101x 2010.01.20 17:58:36
@salapapa:
Értem. Leleményes voltál, de ez akkor is az ügyeskedés kategória. Találtál egy apró rést a rendszerben, kihasználtad, ez nagyon senkinek sem fájt, de azért inkább ne reklámozd büszkén. Én notikkal foglalkozom és velem is előfordult már, hogy "felvásároltam" a retail idétlen akciós készletét és eladtam haszonnal. Dupla haszonnal, mert a retail-nek és a becsábított és elégedetlen ügyfeleknek nem maradt, a retail feleslegesen bukott az összes terméken, mert a marketing érték fordítva sült el és én még kerestem is rajta, mert a termékeket drágábban is el lehetett adni simán, felesleges volt az árletörő politika.

De gondolom azt te is belátod, hogy ezekre a dolgokra nem lehet üzletet építeni, ezek alkalmi jelenségek, ezt nem csinálhatják tömegek.
geg101x 2010.01.20 18:20:48
@Pugyin:
Ez nálad nem a "sok kicsi sokra megy" kategória, hanem perverzió. Te valószínűleg attól érzed jól magad, ha alkudhatsz. Dobálózhatsz itt azzal, hogy neked mennyire számít az a pár ezer Forint, de erre egy másik szólás mondással jönnek, biztos ismered: "könnyen jött, könnyen megy".

Ha tényleg spórolni szeretnél, annak van kultúrált (európai) módja, úgy hogy először utánanézel az áraknak és aztán csak ott vásárolsz, ahol mind az árakkal, mind a minőséggel egyetértessz. Ja és csak azt veszed meg, amire tényleg szükséged van, nem pedig azokat a termékeket, szolgáltatásokat, amikre "rábeszélnek".
Így valóban tudatosan költhetsz és rengeteget takaríthatsz meg és mindezt anélkül, hogy bárkit megsértenél balkáni viselkedéseddel.

Az a helyzet, hogy alkudni kizárólag a piacon szoktak, ahol a termékek árába ez többnyire bele van kalkulálva, ahol a felkínált termékek eredete és minősége nem feltétlenül leinformálható és ahol a számla és garancia az esetek nagy részében nem igény.

Az áruházakat felkeresve a vásárlás egy kultúrált, európai fajtáját választod, belépve elfogadod az áruház rendjét és nagyobb biztonsággal vásárolhatsz eredeti termékeket, megfelelő forrásból és támogatottsággal, de a meghirdetett árakon.

Az általad említett termékcsoportokon nagyságrendileg 10% körüli haszna van az áruháznak (ezek nem az akciós termékek). Ezért is érzem bunkó viselkedés formának, hogy kihasználod a szerencsétlen eladó "eladáskényszerét" és lenyeleted vele a békát. Ráadásul erre még büszke is vagy és fennhangon hidetve buzdítassz mindenkit, hogy járjanak el úgy, vagyis viselkedjenek úgy mint te. Nem tudom, hogy mivel keresed kenyeredet, de kiváncsi vagyok mit szolnál hozzá, ha a főnököd elkezdeni alkudozni veled, mielőtt odaadná a havi fizudat, úgy ahogy te szoktad, mert az neki jól esik, nagyobbnak érzi magát tőle. Vagy ha nincs főnököd, akkor az ügyfeleid ugyanezt csinálnák veled napi szinten, egyszóval biztos más lenne a véleményed, ha a havi kereseted attól függne, hogy ki mit alkud le belőle bratyiból...