Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JarJarJóska

6 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmek a polcról Rambo (1982) 2014.04.28 08:08:00
Még Sylvester Stallone se gondolhatta, hogy a Vietnamból hazatérő katona, John Rambo szerepe fogja megmenteni, sőt meghatározni a karrierjét. A Rocky-filmeken kívül a színész addig csak egyik anyagi bukást halmozta a másikra, a Rambo első része viszont bebetonozta státuszát a nagyok között, a…..
JarJarJóska 2014.04.30 13:54:09
@.Gordon Gekko.:
Köszi! Ez az utolsó mondat, úgy látszik, félresiklott bennem valahol és nem esett le :$
A dolog úgy kezdődött, hogy hazajöttem. Lehet, hogy nem életem legjobb ötlete volt, de már a fene se bírta tovább külföldön. Aki nem honvágyas, maradjon, semmi gond. De nekem nem volt már való. Valahogy elhittem, hogy érettségivel, két nyelv folyékony tudásával, kiváló…..
Mi jár annak, akinek igaza van? A bon mot szerint a szája. A politikában talán még hatványozottabban van ez így. Bauer Tamás is magára maradt jelölt-társai között, amikor kifejtette, hogy miért nem írja alá a Pokorni polgármester által előterjesztett választási etikai kódexet.…..
ProgBlog Magyarország szégyene 2014.01.09 12:43:50
Az emberek meg tapsolnak, hasukat fogják a nevetéstől - Mit röhögtök? Magatokon röhögtök! Hej, de elkapnám a nyakát minden koszos firkásznak, minden rohadt liberális sátánfajzatnak! Ízzé-porrá törném-zúznám minden csontjukat, hogy a poklok fenekén se szednék össze az…..
JarJarJóska 2014.01.10 11:21:18
@szekertabor: "Ezért én nem a magyarokat hibáztatom, bár magam is azt óhajtom, hogy eljöjjön a szeretet és összefogás ideje. Persze nem mindegy, hogy ki és mi mellett!"

Ez az idő csak a megbocsátás után jöhet el; csak akkor lesz felismerhető, hogy elég a bizalmatlanságból. Megbocsátani önmagunknak és másoknak, hogy ne a múlt, az elődök bűne legyen az etalon, amihez viszonyítani kell. Az "itt és most"-ot helyezzük akkor majd előtérbe. Persze, mindig lehetnek saját pecsenyéjüket sütögetők, de azok kihullanak - hasonló hasonlót vonz elv alapján - , hiszen mindenki más már megbocsátott, így nem találják helyüket.
Jennifer Teege könyvében ír élete felfedezéséről. A nigériai-német nő ugyanis rájött, a hírhedt náci, Amon Göth unokája. Teege kisasszony látta az 1993-as Schindler listája című filmet, amiben a „Plaszow mészárosaként” is ismert Göth szerepét Ralph Fiennes játszotta.…..
Carroll Quigley princetoni egyetemi történész szerint az államfejlődésnek 5 állomása van. 1) feudalizmus; 2) feudális monarchia; 3) dinasztikus monarchia; 4) nemzeti állam; 5) ideológiai állam. Ebből az első 3 viszonylag együvé csoportosítható, a "feudalizmus" címszó alatt,…..
JarJarJóska 2013.05.30 18:04:57
Üdv!

Végigolvastam a párbeszédet, s izgalmasnak találtam, érdekes. Ha, nem gond, máshoz szeretnék hozzászólni: A liberalizmushoz és a kiskáté pontjaihoz.
A liberalizmust valami nagyon rossz és "puszító" - bocsánat, ha túlzó lenne a hasonlat, de igyekeztem kellően erősen fogalmazni - dolognak gondolod.
Szerintem a liberalizmus: élni és élni hagyni. Mindenki a saját tudása és tehetsége alapján boldogulhat, saját meggyőződése (a sikerre) és motivációja szerint. Vagyis, ha valaki azt gondolja, hogy "befektet" pl. tanul, míg más szórakozik, dolgozik akkor is, mikor más pihen, akkor azzal igenis előbbre jut anyagi szinten, melyet aztán egyéb fejlődésre használ (szellemi, lelki).
Illetve, mindent lehet, ami más érdekét nem sérti; A liberalizmus nem akarja megmondani másnak, hogy neki mi a jó, másról őnélküle dönteni sem akar. A liberalizmus önállóságot követel, s nem individualizmust jelent, noha az is belefér, de rá kell döbbenni, hogy ez vadhajtás, ami kinőhető.
Úgy látom, hogy nálunk sok olyan ember van, aki nem akar, nem mer önálló lenni,mert ahhoz dolgozni kell, "befektetni". Állandó változás, munka magamon. Van aki, lustaságból, másnak igénye nincs rá és nem is lesz, amig megkapja a gondoskodást, paternalista szinten, mert megmondják mit gondoljon, hogyan gondoljon és amúgy ne is gondolkodjon és az önállóságot, en block felejtse el, mert az amúgy is individualizmus.
Nem hiszek a közösségben, noha elfogadom annak építő jellegét, de mindig attól tartok, hogy előbb-utóbb elköteleződést jelent, ami már gátja az állandó változásnak. (ez persze, lehet téveszmém is :$ )
Olvastam a kiskátét, illetve annak ajánlott pontjait. Magyarország megtapasztalta már "az önzetlenség, lemondás, szigorú takarékosság és
tűrnitudás; "minden rendszer a II. vh után ezt ígérte: mondj le, tűrj és eljön a Kánaán. Ezzel tele a padlás. Ezzel nem azt mondom, hogy ez rossz gondolat, csak arra világítok rá, hogy most miért kellene elhinni, hogy együtt majd jó lesz?
Én azt mondom: nekem akkor jó, ha neked is jó, és ha jó nekem, segítelek téged is, ha kéred, és ha te is megteszed a magad részét, nem csak a sült galambot várod.
Az erkölcsi részével meg az a bajom, hogy éppen a liberalizmus kilengéseit nem engedi. abortusz, eutanázia, egyneműek házassága. Nem azt jelenti, hogy egyetértek ezzel, de hagy döntse el az, aki érintett. Megengedném, hogy hogyan számol el magával, az az ő dolga.
A rend és fegyelem részével is ez a bajom. Nekem ne mondják meg, hanem alakulhasson ki bennem a rend és fegyelem, de ehhez néha az kell, hogy a másik oldalt is megtapasztaljam tehát rendetlenségem, fegyelmezetlenségem árán. Persze, nem kell rögtön törvényben tiltott dolgokra gondolni, és abban is hiszek, hogy nem mindig kell a közvetlen tapasztalat.

Talán idealista vagyok, de azt vállalom :)
JarJarJóska 2013.05.31 09:54:47
@Nemzetstratégia
Üdv!
köszönöm reagálásod (válaszod)! Igazad van abban, hogy az ún liberális párt nem szép dolgokat csinált a liberalizmus jegyében, pl, véleményterror, de az nem tolerancia és sajnos, mindenhol előfordul ilyesmi, hogy a "jó" alapértékeket túlzásba viszik. Ezt látom a "nemzeti" oldalon is, ezért is nem szimpatikus nekem. Abban egyet tudok érteni veled, hogy vannak olyanok, akik igénylik a vezetést, de sztem a cél az, hogy ezen emberek szemét felnyissam, saját példámon keresztül. Erre talán az idők is alkalmasak most.

Azt is korrektnek érzem, hogy nem akarsz meggyőzni, és én sem téged, vagyis értelmes párbeszéd alakul ki. Bejegyzésem után olvastam az elősző részt, és magam is azt éreztem, hogy Mannlicherhez hasonlóan gondolkodom, ahogy arra te is rámutattál.

Az is igaz, hogy a politikusnak nehezebb dolga van
és könnyen elintézem és azt mondom, nem az én dolgom a sokaság jóléte, hiszen nem vagyok politikus és így nem is várható ez el tőlem, hogy a sokasággal törődjek.

Ez egységről: azt gondolom, hogy nem a közösség teremti az egyént, hanem az egyén a közösséget. Vagyis vannak emberek, akiknek hasonló céljaik vannak, ezért szövetkeznek, kooperálnak a közös célért, de nem korlátozódik le ez, vagyis nem csak egy cél lehet és nem csak velük lehet új célokat elérni, hanem ahány cél, annyi "szövetség", ami viszont nem nyúlik bele az egyén magánszférájába (család, gondolkodás). Nem kötöttség, hanem hasonló hasonlót vonz elv alapján működik. Ha hosszú távon megy, mert úgy alakul, hogy több közös cél is van együtt, akkor kialakulhat közösség.
Ilyesmi a nemzeti közösség is. Ahogy olvastam a blogban, talán Mannlichertől, nem a nemzet adja az államot, hanem az állam teremti meg a nemzetet úgy, hogy közös célt ad, ahogy a háború után is történt. Ez szép is lenne, de ki állítja meg azokat, akik nincsenek erre a gondolatra megérve és e "nemzeti" dolgot kihasználják saját maguk hatalmának megerősítésére, a "bamba" nép meg tapsol is hozzá és dagad a melle a nemzeti büszkeségtől. Mindamellett a büszkeség, akár nemzeti, akár más nem rossz dolog. Erre is az igaz, hogy "kismértékben gyógyszer, nagymértékben méreg".

Visszatérve a kormányhoz: azt magam is úgy gondolom, hogy a kormány és a nép között szerződésnek kell lennie -és persze ez kétoldalú, jogokkal és kötelezettségekkel. Nálunk valahogy az alakult ki, hogy mindenki csak a jogát tudja jól, kötelezettségéről elfelejtkezik és azt mindenféle csűrés-csavarással alá is tudja támasztani: "ha majd ez vagy az lesz, akkor én is ..." (nem tudom Budapesten éltél -e,de tipikusan a BKV bérlet kérdése). Ahogy olvasgattam, a Szent Korona talán épp ezt a szerződést lenne hivatott képviselni. Az a bajom ezzel, hogy a királyság, nemesség, rendek kapcsolódnak hozzá, és a II. vh, előtti évek: jobbágyság-zsellérek, kiszolgáltatottak. Persze, most is van ilyen és talán a bankok a rossz értelemben vett nemesség, akik kizsákmányolják a jobbágyokat/zselléreket - akik a földnélküliek voltak. De ahogy volt példa arra, hogy nem minden "birtokos" volt "szemét", úgy a bankok eredeti feladata sem a kizsákmányolás, vagyis nem érzem a bankokat eredendően rossznak. Nem értek a közgazdasághoz, tehát hülyeséget is írhatok, bocsánat!
A New Deal az embereknek célt, feladatot, vagyis munkát adott. Volt közös cél, ami az embereket összehozta. Az állam (kormányzat) nemzetet teremtett, de nem mondta meg, kinek, mit hogyan kell csinálni, "csak" keretet adott hozzá.
Ha van munka, van kereset, és az alapvető szükségletek kielégíthetőek. Ha az megvan, akkor már könnyebben valósulnak meg a Maslow-i piramis fokai is, és a tengődésből ki lehet törni, a gondolkodó ember felé.

Éppen a minap mondtam barátaimnak - a lélek és tudat kérdését boncolgatva - ,hogy a tudat nem más, mint mint a lélek fizikai párja. Tudat a fizikai sík, lélek a szellemi sík, s összekötő a szellemi sík felé.
Azt gondolom van bennünk közös; talán csak az út különbözik, de a célunk azonos: boldogulni és másokat is ehhez hozzásegíteni.
/dev/null Tao-ról 2013.05.25 15:56:55
"Wu-wei, a Tao követése annyi, mint helyénvalónak és időszerűnek lenni.Tehát a jelen kihívásaira válaszolni.Mindig arra, ami itt és most van az adott helyzetben. Kezelni azt, ami van, nem pedig azt, amit szeretnénk, ha lenne. Minden jó harcos (és szerető) tudja, hogy ami…..
Néhány órája robban a világban a hír, miszerint Angelina Jolie eltávolíttatta melleit. Édesanyja mellrákban halt meg, tíz évig betegeskedett és nem akarta ő is kitenni magát ennek a veszélynek. (És nőtársai figyelmét is szeretné felhívni a betegségre!) A színésznő orvosai…..
"Szeretném, ha az emberek látnák, hogy még egy olyan „könnyedebb” esetben is, mint az enyém, milyen el nem múló hatásai vannak a családon belüli erőszaknak. Szeretném, ha végre a társadalomkutatók, a szociológusok is felszólalnának az ügyben, ha kiderülne, hogy azok a…..
JarJarJóska 2012.09.26 14:34:05
@Zorita:
Teljesen jól mondod és ehhez a tisztázáshoz még feministának sem kell lenni, "csak" tisztelni a másikat, alapból.
/dev/null Meddig legyünk együtt? 2012.08.22 14:58:29
Az alábbi idézetet még évekkel ezelőtt olvastam, és pár hete a fiókom rendezgetése közben újra előkerült. Még mindig aktuális a tartalma "Légy lojális és őszinte, légy egyedül azzal, akivel éppen élsz és tarts ki mellette, ameddig csak lehet! Ha az, az egész élet, az…..
Magyarországon extrém szárazság van, ettől a problémától napokon belül hangos lesz a sajtó. Elnézve a három legnagyobb természetes vizünk állapotát, az adatok lehangolóak. Balaton: Májusban a Vízgazdálkodási Kutató Intézet tudományos főmunkatársa azt nyilatkozta, hogy az…..
JarJarJóska 2012.08.22 13:17:58
@élhetetlen: Az aggódás önmagában mégsem old meg semmit, a félelem meg béklyóba köt és nem átgondolt dolgokat eredményez; tenni kell, s mindenkinek a saját környezetében, amit tud (Pl. Fezben a gyékényes árnyékolás, még ha "városi akarat" is volt). Ismerős a példád a 4-6-os villamosról, én is utazok azzal naponta. Ugyanakkor nem gondolom, hogy minden így maradna, noha, talán nem 7-8 éven belül fog változni, de megengedem legalábbis, hogy lesz változás, s nem a jelenlegi helyzetet tekintem csupán. Persze, talán nem vagyok reális; lehetséges, de a jövő alakítható véleményem szerint, s éppen az egyes egyedek, az ő cselekvéseik által, itt és most döntik el, alakítják.
JarJarJóska 2012.08.22 14:37:03
@élhetetlen: semmi baj, írok privátban.
Két hete vív elkeseredett, de egyértelműen vereségre ítéltetett küzdelmet a nyári olimpia a Bohócligával szemben a nézők kegyeiért. A hét végén talán még indít egy utolsó, kétségbeesett rohamot a nézettség érdekében, de nyilvánvaló, hogy holmi kézilabda vagy egyéb…..
forcaportugal2012 Az ítélet napja 2012.06.21 13:30:00
Európa bajnokság 1996, Anglia. A portugál válogatott története során mindössze másodszor jutott ki a tornára, ezúttal csoportelsőként, igaz, olyan nem túl megterhelő ellenfelekkel szemben, mint Lettország, Lichetenstein, Ausztria, Írország és Észak-Írország. A portugál…..
JarJarJóska 2012.06.21 14:59:53
JarJarJóska 2012.06.22 11:04:07
@Szaffiblue: Megegyeztünk volna, mert én a sapkára mentem :DD
"Szerintetek mekkora tűzveszélyes hely a Szilágyi, Gábor Áron utca, Küküllő utca határolta közpark (II. kerület), ha a közepébe két tűzcsapot is be kellett egymás mellé állítani?"   - kérdezi Balázs, aki a képet küldte. A kedves tűzoltóolvasók biztos tudják a választ.…..
JarJarJóska 2012.03.27 12:38:59
@Bobby Newmark:
"tűzoltót olvasó" szeretnél lenni akkor, nemdebár :O
JarJarJóska 2012.03.27 13:07:32
@Bobby Newmark:
Elfogadom. Tévedtem, valóban.
 "Jaj, Teremtőm, fullasszad meg Mindet már Amelyik a jóban dúskál Mégis rosszban spekulál Kinek élte csak uzsora Szodoma, Gomorra Aki miatt összeromlik A világnak humora."   Jó okunk van feltételezni, hogy Ön az elmúlt hetekben aktívan járult hozzá a forint…..
JarJarJóska 2011.11.29 14:01:30
@phaszfej: Nos, úgy fogadd bocsánatkérésemet!
JarJarJóska 2011.11.29 14:04:15
@phaszfej: "Érzelmeik különbenis csak a csajoknak vannak."
Nos, ha így hiszed, így is van :)
Ezúttal inkább nem idézek, hogy elkerüljem az inadekvát módon való villogás vádját :$
JarJarJóska 2011.11.29 14:35:57
@phaszfej: @phaszfej: Természetesen, nem a kölcsön az egyetlen járható út, de a túlzott büszkeség sem kecsegtet semmi jobbal.
  avagy egy környezetvédő hitevesztett pillanata   Te miért kelsz fel minden reggel? Mi a motivációd, ami kihajt az ágyból? A munkád? Hogy eltartsd a családod? Hogy találkozz a barátaiddal? Vagy hogy kicsit ma is jobbíts a dolgokon?   Ha választhatnék magamnak egy…..
Mentál Hiéna Szinkr-OFF 2011.09.08 23:35:46
Betelt a pohár. Újra, de valószínűleg nem utoljára. A hülyeség komoly csatákat nyer az élet minden területén. Ez gondolom, nagyjából mindenkinek feltűnt, aki még szereti használni a józan eszét és megszerzett, objektív tudáshalmazát. Aki nem használja, vagy nem szereti…..
JarJarJóska 2011.09.09 16:12:44
@Master!:
Nagyon ütős! :D köszi!
Ha nincs jobb ötleted, vetesd le a főszereplő ruháját, mondja a marketinges álmoskönyv, esetleg rakj mellé kisgyereket kölyökkutyával, és minden rendben lesz. A nepszamlalas.hu részére a Femina Group készített három reklámot, egy csöcsöset, egy kisgyerekeset és egy nem…..
2012RAI (dec 21) 2007.12.21 23:42:00
Dec 21. megnyitottun....5 év .igen már csak 5 azaz ÖT év van a 2012 es dec. 21.-ei  dátumig.egy kis történetet addig had rakjak fel.Felkel, és a sirályok röpte megáll  Amikor  korán reggel kisétált a rakpart budai oldalára, épp egy képtelen fénysugár…..
"Még ebben a tizenkét éve kezdődött, külső okokból megnyújtott, de most már minden bizonnyal hamarosan lezáruló parlamenti ciklusban törvényt alkotunk a Nagy Nemzetboldogítási és Jógondolkodási Alap (NaJó) létrehozásáról", jelentette be Matolcsy György, a Nemzeti…..
/dev/null Földrengés 2010.10.05 13:27:00
Nem gondoltam volna, de rengeteg földrengés van. Az egész a Föld felemelkedésével kezdődött: Azt mondják, a Föld felemelkedik, vagyis rezgésszáma növekszik. S mivel növekszik a rezgésszám, így a felszíne is változik, pontosabban a belseje. Az energia növekszik, feszültség…..
/dev/null A játszótéri eszköz 2010.08.26 15:31:26
A folyósoi ablaknál álldogáltam, éppen szünetet tartva. Ha kinézek az ablakon, a frissen felújított park látszik, itt a ligetben és a játszótér. Lent gyerekek, játszadoznak. Egy érdekes eszközre lettem figyelmes, amolyan egyensúlyfejlesztő, gondolom: Egy kör, ami ferdén van…..