Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BioBorisz

31 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl vagyunk az első fordulón.És most itt a második forduló!Akik most csatlakoznak a játékhoz, azoknak íme röviden az előzmények:Vegyél részt a BioAréna webáruház Nagy Valentin-napi Kvízjátékán 2011. február 4. és 11. között és nyerj Valentin-napra ajándékcsomagot!A…..
A legújabb fogyasztószer őrület a zöld kávé körül alakult ki éppen. Vajon mire képes ez a dolog? Valóban hatásos?  A cikk végén szavazhatsz vele kapcsolatban!   A kávé pozitív hatásai A kávét sokan a mérgek, a legális addiktív szerek kategóriájába sorolták…..
A Cosmos (Cosmetic s organic and natural standard) egy, az EU által támogatott ernyőszervezetként próbál rendet tenni a bio tanusítványokkal kapcsolatban. A két jelentős, ezen a területen is konkurrens állam, a franciák (Ecocert) és a németek (BDIH) mellett belga (Bioforum), brit…..
A koleszterincsökkentés az előző írásban említett módok mellett a gyógynövények és gyógyteák részéről is kaphat segítséget.  Az alábbiakban íme néhány  koleszterint alacsony szinten tartó, illetve a rossz koleszterin káros hatását megelőző, a szív és…..
Egészen pontosan itt most a koleszterinszintet csökkentő termékekről lesz szó. A koleszterinnek ugyanis megvan a helye és a szerepe a szervezet működésében. Azonban egészségünk érdekében érdemes odafigyelni, és szabályozni ezt a szintet. De először is tisztázzunk néhány…..
A legtöbb bio áruház kínálatán is megtalálhatóak a higiéniai, kozmetikai termékek körében a dezodorok, izzadásgátlók.                    Miért válasszuk ezeket inkább, mint…..
 Visszér -általában A visszér közismert nevén nem más, mint a véna. A hétkönapokban azonban visszérnek nevezzük főleg a bőrfelületen -főleg a lábon- megjelenő kékes színű, gyakran duzzadt eret, ami nem csak hogy esztétikailag lehet zavaró de bizonyos esetekben akár az…..
Se szeri se száma az emberi bélben található lerakódások kipucolására kifejlesztett italporok sokaságának a legtöbb  bio áruház kínálatán. A Colon Cleanse és társai mind arra vállalkoznak, hogy a vastagbél kitakarításával olyan komoly betegségektől,…..
BioBorisz 2010.04.16 13:45:25
@Ruthless31: Én nem állítottam, hogy hasztalan. Csak minek...
Szerintem elsősorban azoknak való, akiknek már panaszaik vannak. Egészséges embereknek kevésbé.
 Talán sokan ismerik Roald Dahl Szuperpempő című rövid novelláját, ahol a csecsemőt apja méhpempővel eteti, és ennek mellékhatásaként a gyerek a méhekhez hasonló szőrt növeszt. Ez azonban természetesen csupán fikció, a méhpempő fogyasztása nem okoz efféle…..
 Az egészséges élelmiszerekkel, immunerősítőkkel kapcsolatban rengetegszer találkozhatunk a vitaminokkal, antioxidánsokkal és flavonoidokkal. A vitaminokról sokat tudunk, de mi is az a flavonoid, és mire képesek az antioxidánsok?    Antioxidánsok -…..
 A homoktövis, bár nem tartozik a legfinomabb gyümölcsök közé -az ugyancsak antioxidánsokban gazdag kökényhez hasonlóan meglehetősen fanyar ízű-, azonban annál egészségesebb. A homoktövis Magyarországon is megtalálható alacsony cserjeféle, ami homokos, vízközeli…..
 Divatos téma manapság a lugosítás, de mit is jelent ez az egész?  Sav-bázis egyensúly a szervezetbenA legfontosabb, amit tudni kell a szervezet sav-bázis egysúlyáról az, hogy ez nem feltétlenül az adott étel PH értékétől…..
 Sokan tanácstalanok a terhesség, illetve a szoptatás alatt a kozmetikumok használatával, de különösen a  hajfestéssel kapcsolatban. A természetes hiúság, vagy a kisbaba iránti féltés versenye nem kell hogy felőröljön minket. Ekkor is van mód a veszélyes…..
 A zsálya nem csak különleges aromájú fűszerként, de mint gyógynövény is ismeretes. Leveleit kozmetikumok előállításánál ugyanúgy felhasználják, mint gyógyhatású…..
 Többé-kevésbé mindenkit súlyt tavasszal az általános legyengülés és fáradtság. Ne hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk! A tavaszi fáradtság tulajdonképpen egy összetett hiányegyüttest jelöl. Lássuk mit…..
A prosztata, vagy más néven düllmirigy a férfi nemiszerv-rendszerének egyik fontos szerve. Két fontos feladatot lát el:  a prosztata termeli és tárolja az ondó 20%-át adó lúgos váladékot, ami a hüvely savas kémhatású váladékának semlegesítésére…..
 Bizony nem csak a kozmetikumok, az élelmiszerek és táplálékkiegészítők szorulnak felülvizsgálatra a mesterséges hozzávalók tekintetében. A háztartásban használt mosó- és tisztítószerek talán mindennél jobban kiérdemlik…..
 A ginseng, és az immunerősítésA ginseng gyökér egyik legismertebb tulajdonsága az immunerősítés. Ezt a hatást több más tulajdonságai együttes hatásának köszönheti:A mellékvesékre gyakorolt hatása révén segíti a szervezetet a stressz…..
A ginseng -vagy ginzeng, ahogy tetszik- az egyik legismertebb és legszélesebb körben használt gyógynövény a világon: gyakorlatilag minden áruház kínálatában megtalálható.  Koreában, kínában és általában Ázsia észak-keleti területein a legelterjedttebb.…..
 A zsír -a fehérjétől eltérően- nem a test alapvető építőanyaga. A zsír elsődleges feladata a felesleges energia -elsősorban hőenergia- elraktározása. A szervezet működéséhez, az izmok munkájához, de még az agytevékenységhez is hőre van szükség, a belső…..
Eddig csak érintőlegesen szóltam a böjt legfontosabb aspektusáról, vagyis a hús elhagyásáról. Márpedig a hús az egyik leglényegesebb fehérje forrás a szervezet számára, a legfontosabb építőeleme, az egyik legkönnyebben emészthető szubsztancia: már gyermekkortól…..
 A böjt a fogyókúra mellett a test -és persze a lélek- tisztításának ideje is. Már az is a szervezet  megkönnyebbüléséhez vezet, ha legalább erre az időre elhagyjuk káros szenvedélyeinket: a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a hús, de akár a csokoládé, vagy a…..
 Bár még nincs itt a „farsang farka”, lassan érdemes ráhangolódni a böjtre, vallási felekezettől függetlenül is. A böjtnek két komolyabb oka is lehet: egyrészt leolvasztani  a zsírfelesleget, másrészt méregteleníteni a szervezetet. Milyen diétát…..
 A daganatos betegségek, illetve azok megelőzése esetén alkalmazandó táplálékkiegészítők szoros kapcsolatot mutatnak az immunerősítő gyógyhatású készítményekkel. A daganatos betegségek természetes gyógyírjai nem vállalják magukra feltétlenül  a…..