Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pclain

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akarok képmutató lenni és azt állítani: egetrengetően nagy és jelentős különbség lenne egy euro4-es és egy - az idei év januárjától személyautókra kötelező - euro5-ös motor kibocsátása között. Sőt, továbbra is meggyőződésem: többet tesz a környezetéért az, aki…..
pclain 2011.04.04 11:21:20
@nagyfeszültség: Nem, ebből egészen más derül ki... Ha eltitkolja akkor igazad lehet, de mivelhogy ez -ahogy az előttem szólok is írták- még csak kérdésként sem merül fel az ügyfelekben, így alaptalan a rágalmazásod.
Látom magam előtt az általad ideálisnak vélt hirdetés: "Akciós euro4-es autók csak a készlet erejéig!" (És azt is látom magam előtt mikor az ügyfél keresi az autó hátulján, hogy melyik is az az új típus? Az euro4-es típusú????...) :)
pclain 2011.04.04 11:28:43
@etruszk: A forrás a munkahelyem...:) Sajnos nem egészen így működnek a dolgok, bár ez márkánként erősen változik. Itt a menet az, hogy ha a gyártósorról lejön az autó akkor azt ki kell fizetnie a kereskedőnek, azonnal. Ha rendelésre jön akkor is, de ha készletes akkor is. Tehát a pénz nagy része benn áll neki alapban (Az esetek 99%-ban banki hitellel...), csak a regadót (plusz a forgalmi+törzskönyv)kell neki pluszban befinanszírozni, de ez is áttolható a készletfinanszírozási hitelre...
A készletes autóknak pedig lennie kell, mivel az importőr előírja, hogy legalább hány autót kell készleten tartani. (Az más kérdés, hogy ez nem mind áll az udvaron, mert ugye van ami gyártás alatt van ami szállíts alatt...
Amúgy éppen ez a probléma a márkakereskedőknél, hogy az autón megmaradó árrés nem igazán fedezi a hitel és egyéb költségeket...(de ez más téma nem ide tartozik)
Orbán Viktor már tavaly nyáron bejelentette a Nemzeti Eszközkezelő felállítását, de azóta alig esett szó a dologról. A különadó helyett a devizahitelesek problémáinak megoldását kellett volna lenyomni a bankok torkán. Lazulnak a BAR-lista szabályai, vagyis hamarosan csökken a…..
Nincs sok vesztegetni való időnk. Portugália kimentése után meg kell nyugtatnunk majd a fél világot, hogy Magyarország már tényleg talpon tud maradni. Sok múlik Orbán és Matolcsy februárra ígért reformjain. (Kép: Wiki) Pénzügyi vihar készülődik Portugália…..
pclain 2011.01.11 13:04:14
@nevetőharmadik: Ha nem is 8-9 hónappal ezelőtt-re, de az önkormányzati választások utánra bizony tényleg sokan várták a reformok bejelentését. Nem lett, helyette később egy ígéret, hogy majd februárban.(miért is?)
Ha a nemzeti Eszközkezelőből indulunk ki, talán nyáron majd megtudjuk a pontos időpontot...
 Megtörtént. Mélységesen megalázott bennünket a magyar országgyűlés. Parlamenti képviselőink – a szocialista párt vezetésével, a Fidesz asszisztálásával - tegnap sárba tiporták emberi méltóságunkat, megkérdőjelezték kulturális identitásunkat, megfosztottak…..
pclain 2010.02.23 14:18:39
@nácivadász tűsarkúban:
Már megbocsáss kérlek, de összekevered a szezont a fazonnal.

Szerintem:
-Emlékezzünk meg a háború MINDEN áldozatáról, és minden megszenvedőjéről. Emlékezzünk a szenvedésekre amiket a háború okozott. ÉS TANULJUNK belőle!
-Majd ezek után éljünk tovább szabadon, demokrataként, emlékeinkkel felvértezve, és álljunk ki mindazokért akik nem mondhatják el gondolataikat.
Ha jól emléxem, valahogy így van az ide való hires idézet:
“kedves uram, egyetlen szavával sem értek egyet, de az életemet adnám azért, hogy elmondhassa azokat.”
pclain 2010.02.23 14:47:28
@Waldi!: Mi az hogy az ember életére tör? A gondolatának, véleményének elmondásával hogy törhetne az életére?
Ne akarj valótlan dolgokat belemagyarázni!
w Reset a kék halál után 2010.01.18 07:00:00
Amikor végleg kiderül, hogy a régi szervezetet hiába foltozgatjuk, akkor nincs más hátra, mint újra felépíteni, nulláról. Magyarországon jó sok ilyen alvadt struktúra működik – haldoklik –, egyik közülük a BKV. Akárhol nyúlnak hozzá, valakinek biztosan fájni fog,…..