Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagykutya

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor felmerült már itt a blogon is, hogy a nagy multicégeknél is egyre inkább dívik az ajánlások rendszere, azaz hogy a munkavállaló ajánlja egy külsős jelentkező ismerősét adott munkára. Ez egyike azon dolgoknak, amiket Magyarországon nem szokás szeretni, bár szerintem…..
Start! Mostantól lehet lerántani az iPhone - iPod touch - iPad új operációs rendszerét, az iOS4-et. Próbálgassátok, írjátok meg a véleményeteket, különös tekintettel az alábbiakra:- Magyar nyelv és helyesírás-ellenőrés.- Multitasking, természetesen, csak 3GS-es kollégáknak-…..
Nagykutya 2010.06.22 00:45:36
@landilevente: azt EN tudom, de a draga juzerek nem:) A job description a sajatom;) Es mar elore jeleztek a fonokok, h napi egy ora tulora kotelezo. Szal kellett a fenenek az update :)
Nagykutya 2010.06.22 01:01:56
@BoGyesz: Igen, ezt en is tudom, mint fentebb irtam en vok a vonal masik vegen, akit zaklatnak a juzerek :) Nemet iPhone support. Mar elore felek, h mi lesz, mert sajnos ahelyett, h eloszor utananeznenek hibauzikodoknak, etc. a legegyszerubb, h a telo utan kapnak es hivjak a hotlinet. Na de ez van, mindig mi szivunk, ha kijon vmi uj :)
Nagykutya 2010.06.22 01:18:38
@norbi2k: a 3rd party appekkel nem lennek ilyen bizakodo... Vagy mire kijon, arra kidob az Apple egy ujabb updatet amivel megint nem mukodik. Szal eljen az App Store! :)
A következő történetet RoseMay küldte el nekünk:  2010. 01. 19.Igaz történet..„…Én azt hittem ez velem nem történhet meg ,hogy ilyen csak a krimi filmekbe van..,tévedtem..velem is megtörtént..”/..én is egy újabb áldozat lettem…./Most mikor írom…..
Az erőszak egyik legkárosabb velejárója a csönd lehet. Titokban kell tartani, nem lehet róla beszélni. A legtöbbször maga az erőszaktevő kényszeríti hallgatásra az áldozatát, akár úgy, hogy megfenyegeti valamivel (megöli, intézetbe küldi, bántani fogja a kistestvérét is,…..
Nagykutya 2010.05.08 14:26:57
@Donald19: En most lattam csak a bejegyzesed es az elso reakciom az volt, h kb 5 percig csak sirtam. Annyira, de annyira rendes vagy!! nem is kell a baratnodnek tobb, csak az, hogy kitarts mellette es elvidd terapiara. Szerencses lany, de nagyon, hogy vagy neki, hogy igy allsz a dologhoz. Biztos vagyok benne, hogy a te es egy szakember segitsegevel hamar fel tudja dolgozni. Nem lesz konnyu, de megeri, ha ennyire szereted. Es pozitivuma is lesz a dolognak, megerositi a kapcsolatotokat, mert - bar tudom, hogy morbid dolgonak hangzik- ennel nagyobb megprobaltatas nem kepzelheto el a jovore nezve. Kitartas!!
http://nol.hu/archivum/20090827-itt_az_aldozatok_hangja_hallatszikMegerőszakoltak: itt az áldozatok hangja hallatszikRejtőzködnek a megerőszakolt nők. Száz esetből legfeljebb ha négy jut el a rendőrségre, de másnak sem szólnak az áldozatok. Svéd, német és brit mintára tavaly óta…..
Nagykutya 2010.03.30 08:58:25
@Lultimaa: Koszi a valaszt! Meg is neztem az oldalt es el is olvastam majdnem egy evnyi interjut es engem is nagyon-nagyon felkavart. De mostmar nagyon keso van, jobban mondva koran reggel mindjart, ezert majd egy nyugodt pillanatban meg kipihenten es nem ilyen frusztralva elmondom a tapasztalataimat. Mindenesetre dobbenet, amiket olvastam. Most muszaj neznem egy kis fabri showt, h kikapcsolodjak es elaludjak, mert holnap melo es mar negyed negy van es jo lenne ha vmennyire kipihenhetnem mafam Addig is szep napot!!
Már többször írtunk arról, hogyan segíthetnek a családtagok, barátok, ismerősök, és a társadalom a nemi erőszak túlélőinek. Ezekben a cikkekben feltételeztük, hogy minden, a traumát átélt nő, gyerek környezetében vannak olyan emberek, akiket foglalkoztat, mi lesz az…..
Nagykutya 2010.03.26 10:16:29
Sziasztok csajok! Meg szeretnek osztani valamit Veletek. Epp most jovok egy ceges bulirol, ahol megismerkedtem egy nagyon aranyos francia sraccal. Korban hozzam illik, helyes,nincs baratnoje, nem nyomulos es viccesnek talal meg helyesnek es remeli, hogy meg fogunk beszelgetni. Kiderult, hogy egy legterben vagyunk a munkahelyen, nem is ul messze tolem. Nem tudom mi legyen, mert ahogy beszelgettunk alig tudtam rafigyelni, vegig csak az jart az eszemben, h folosleges ismerkedni, mert ahogy megtudja rolam, biztos nem kellek mar neki. Annyira szar, hogy nem erdekel, hogy mit mond, vegig csak ez kattog a fejemben. Tiszta ciki volt, meg a nevet is elfelejtettem egy fel ora beszelgetes utan es akkor mondta, h nem esett ez neki jol. Alig tudtam kimagyarazni, hogy nekem nagyon rossz a nevmemoriam. Pedig o igazan tetszik nekem, de annyira semmi bizalmam mar a ferifakban. JObban mondva az a szar, h ugy erzem, h nem leszek jo senkinek, mert ki akarna egy ilyen defektes csajt es ettol annyira visszatorpanok. Mindenfele beszelgetest bajcsevejnek itelek meg, folosleges szajtepesnek. Hogy mi a hobbim, mivel toltom a szabdidomet? hahaha... A megeroszakotlak.blog.hu-t olvasgatom, hogy erot meritsek a tuleleshez... En mar nem birom!! Hogy lehet igy elni?? Amugy is elegge introvertalt vagyok, nehezen nyilok meg, nem sokat beszelek, vagy ha igen, altalanos dolgokrol. Szeretem, ha meselnetek arrol, hogy ti hogy szoktatok pasizni vagy "felszdeni" valakit. Mi volta pasitok reakcioja amikor elmondtatok nekik, hogy mi tortent veletek? Hogy lehet ezt egyaltalan talalni? Jo, tudom a masodik randin nem ezzel kell elohozakodnom rogton, de ugy erzem, hogy hazudok, ha nem mondom el. De az megis csak abszurd lenne rogton ezzel jonni... Elore is koszi a valaszokat.
Nagykutya 2010.03.26 10:16:29
@csunyalany: Csunyalany (hu, de utalom ezt a megszolitas, valassz mar vmi mas nicket :), megint ismetelnem kell onmagam, de kib...ott szerencses vagy. Tudod mi miatt? Hogy kepes voltal megfogni a kezet es azt mondani, hogy meleg vagy. Tudod milyen ero kell egy ilyen erzelemnyilvanitasra? Es ugy erzem, hogy ez neked benne van a zsigereidben, a veredben. Ne haggy elveszni ekkora kincset!! Komolyan mondom!! Ez nagyon nagy dolog!! Erzek benned valami osi naivsagot, egyszeruseget es abszolut ugy erzem, hogy tul fogsz lepni rajta. Most nehez, mert meg mindig arto kornyezetben vagy, de szinte a nyakamat tennem, hogy ha kikerulnel ebbol teljesen meggyogyulhatnal!!
Nagykutya 2010.03.26 22:22:38
@csunyalany: Persze, tudom, hogy a testhomersekletere ertetted. Ezert is mondtam, hogy ehhez is ero kell, szoval hogy ezt kifejezd. Velem ellenettben, aki tok gorcsos, sosem mernek ilyen "szepet" mondani, nem tudnek ennyire megnyilni. Szal ugyes vagy es eros!!
Anonimus jeligével érkezett a következő történet:Mindenek előtt szeretnék gratulálni a bloghoz. Nagyon jó kezdeményezés, és nagyon hasznos.Velem tavaly júniusban történt, hogy az exem (mert azóta sem sikerült kapcsolatot teremteni) megtette velem, megerőszakolt. Már egy ideje…..
Nagykutya 2010.03.05 00:20:33
@AbszolutAnonim: Na, mi volt az eredmeny? Eliteltek?
A címet Susan Forward-tól kölcsönöztem, aki a Mérgező szülők című könyvében "végső árulásnak" nevezi, ha a szülők nemi erőszakot, incesztust követnek el gyerekeik ellen. A saját gyerek megerőszakolása nem azért bűn, mert a vérrokonok "szexuális…..
Nagykutya 2010.01.19 23:11:37
@szárnyas fejvadász: Dehogyis nem hiszunk Neked! Ez az a hely, ahol aztan senki nemvonja ketsegbe igazadat!!! Lathatod, nem vagy egyedul...De meg kell tanulni ezzel egyutt elni. Sajnos nem lehet nem megtortentte tenni, de valahogy torekedni kell arra, hogy tobb jo pillanatot eljunk at, mint rosszat. En attol felek a legjobban, h sosem fogok emiatt boldog parkapcsolatban elni... Olvastam valahol, h a szex 70 szalekban fontos egy hazassagban, de nem tudomhogy vlaha elvezni fogom-e. Ettol felek a legjobban. Hogy sosem lehetek majd boldog feleseg, anya...
Nagykutya 2010.02.24 15:58:55
@védtelen2010: Ne add fel, vedtelen2010!! Ne felj a valosagtol, attol, hogy kiderul, hogy mi tortent valojaban. Tudom, nehez lehet szembesulni a valosaggal, de kerdem en, nem orol fel jobban az, h NEM tudod, h mi tortent?? Hogy csak bevillanasaid vannak,a mik az oruletbe kergetnek? Szeritnem konnyebb lesz feldolgozni a traumat, ha tudod, h mi volt maga a trauma. Szertintem nagyon jo uton jarsz es ugy erzem,h ez a pszichologus tudna segiteni neked. Nehez szembenezni a valosaggal, de hidd el, az is nagyon-nagy teljesitmeny, h egyaltalan felkerestel egy pszichologust es hogy irsz nekunk ide, a blogba. Nem akarom en a diagnozist felallitani, de azok alapjan, amit leirtal lehet, h megiscsak az apad volt...Ezt abbol gondolom, hogy haromszor is leirtad, h ot sejted a dolgok mogott.
A lenyeg, h soha, de soha egy percig se vadold onmagad, mert te voltal kiszolgaltatva, erzelmileg zsarolva, a te johiszemusegedet es tiszta, segitokesz lelkedet hasznaltak ki. Hogy is tudtad volna, h hogyan kell cselekedni?? Hiszen te meg csak tanultad az eletet, te csak gyerek voltal o meg felnott. CSakis es egyedul o a felelos a tetteiert!!!
Ismeretlen levélírónktól kaptuk ezt a történetet: "Incesztus   Már elég idős voltam, amikor megtanultam ezt a szót. Eleinte azt hittem, ez is valami görög-római mitológiával kapcsolatos dolog. Azaz semmi köze hozzám. A történetem nagyon röviden…..
Nagykutya 2010.01.18 15:17:42
Sziasztok!

Ejfel egy korul, ujra remalombol, sirva ebredve ugy dontottem, h tobbet nem menekulhetek az emlekek elol es utananezek a temanak. En is azon "szerencses" 10-15%-ba tartozom, akik abuzus aldozatai lettek.
Megosztom a tortenetemet veletek, hatha ezzel segitek masoknak is megnyilni. Most, hogy elkezdtem irni, maris kezd megszunni a heves szivdobogas es mar nem konnyezem. Eddig jo.
Akkor belekezdek, bar nagyon nehez...
14 eves voltam, mikor ugy adodott, hogy egy ejszaka az apammal kellett aludnom, mert anyum a beteg hugommal toltotte az ejszakat.( eloljaroban annyit, h az anyamat nagyon szeretem es tervezem egyszer megmutatni ezt a bejegyzest es megelolegezem azt, h OT NEM OKOLOM SEMMIERT, nyugodtam olvassa tovabb, mert o segithet rajtam, mert az anyam...)
Na, szoval. 14 evesen artatlanul es teljes bizalommal fekudtem le egy este egy agyba az apammal. bekesen aludtam, amikor olyan ejfeltajt arra ebredtem, h fogja a mellem. Nem tudtam mire velni a dolgot, teljesen ertetlenul alltam a dolog elott, nem ereztem mast, csak annyit, hogy ez nem helyes. Aztan elkezdett valami olyasmit mondani (konkretan nem emlekszem, annyira igyekeztem kitorolni az emlekeimbol) hogy fel akar kesziteni az eletre, hogy tudjam, hogy mi var ram ilyen teren. Aztan mondta, hogy vetkozzek le, meg szeretne masszirozni en meg a zavarodottsagtol, a tehetetlensegtol megszolalni sem tudtam, csak tettem, amit kert. Akkorra mar nem volt semmi rajtunk, en hason fekudtem, o meg ramult es elkezdett masszirozni. Nem ertem, nem tudom, h honnan kapta ezt a keptelen otletet, talan azt hitte, hogy felizgat vele??...Par perc elteltevel mondtam neki, hogy ezt nem akarom, feloltozok, tegye o is ezt. Szerencsere nem tortent tobb, mindketten felvettuk ujra a pizsamat es "aludtunk" tovabb.
Par napra ra ujra probalkozott, ugyancsak lefekves utan, probalt ravenni arra, hogy fogjam meg a nemi szervet, de nem tettem.Szerencsere nem eroszakoskodott. Utana probalta levenni rolam a bugyit, de olyan szoros bugyit vettem fel aznap este, hogy keptelen volt ra. Nem tudom, lehet, hogy az erolkodestol, h levegye rolam a bugyit bekattant nala megiscsak,h mit csinal es abbahagyta a probalkozast es soha tobbe nem tett molesztalt.
Behatolas nem tortent, de ez boven eleg volt ahhoz, hogy a bele vetett bizalmamat teljesen elveszitsem, hogy a boldog gyerekkorom, ott ,14 evesen veget erjen.
Azota eltelt 17 ev, de normalis parkapcsolatot nem tudok kialakitani, mert ahogy intimitasra kerul a sor egyszeruen ezek a kepek vannak elottem, nem tudom atadni magam a helyzetnek es talan ez a legszornyubb az egeszben. Az, hogy nem elvezem a szexualis egyuttletet, csak akkor ha leiszom magam es nem gondolkodok. Kifele minden tokeletes, sok baratom van, szeretnek, a tarsasag kopontja vagyok, de senki nem tudja, nem erzi, h ez csak a felszin es ez is az oruletbe kerget. Szeretnek kialtani, h vegyenek eszre, segitsenek rajtam, mert felemeszti az eletem. Eddig harom baratnom tud rola, hittek nekem, meghallgattak, lattam a dobbenetet es a sajnalatot a szemukben, de soha, de soha nem hozzak fel maguktol a temat, pedig erzem, tudom, hog sokszor van, hogy erzik mire gondolok. Ezert letettem arrol, hogy toluk varjam a gyogyulast.
Teljesen erteketlennek erzem magam, ugy erzem, h nincs jogom a boldogsagra, mert ki akarna egy ilyen "defekttel" elo not maganak? Nem is volt normalis parkacsolatom, mert ahogy megismerkedek valakivel csak az a gondolat jar az fejemben, hogy nem vagyok teljes erteku no, miert szenvedne a masik, hogy megertse, segitsen, mikor annyi problemamentes no jar-kel a vilagban... Ezert nem is tudok teljes odaadassal elcsevegni altalanos dolgokrol, mint amirol normalis esetben az elso randin szokas es valahogy megerzik a pasik, hogy valami nem stimmel, hogy gorcsolok es lelepnek. De hat megsem mehetek az elso randira ugy,h hello xy vagyok, abuzus aldozata vagyok...Pedig nem vagyok rossz no, felfigyelnek ram az utcan a ferfiak es nem vagyom tobbre, mint egy meghitt, oszinte kapcsolatra ahol a szerelmem (es talan egy pszichiater) segitsegevel dolgozom fel a tortenteket. Meg hiszek a gyogyulasban, de egyedul nem megy. Beszelnem, irnom kell rola.
Annyira elmodnanam az anyamnak, de attol felek, h banataban kart tenne magaban, mert mi, a gyerekei vagyunk a mindene. Egesz eletet nekunk szentelte, a hazassaga nem volt boldog, a szerelem reg kihult, nem is emlekszem, hogy volt-e olyan,pillanat, h barmifele gyongedseget mutattak volna ki egymas irant. Mindketten eltek a kotelessegtudo elteuket, anyagiakban duskaltunk, mindenunk megvolt, csak a legfontosabb nem...Egy felhotlen, boldog, nyilt, oszinte csaladi elet. Mindig masokkal mentunk nyaralni, mert ha egyutt voltunk, kinos csend honolt. Soha nem beszeltunk erzelmekrol csak az iskolar, munkarol, masokrol. Pedig nagy igenyem lett volna a peldas csaladi eletre, mert nagyon erzekeny lelek vagyok, de ezt latvan teljesen zavart vagyok, h mi a helyes, mi a kovetendo pelda. Ugy erzem, hogy ha megbeszelhetnem az anyammal, nagy ko esne le a szivemrol es nagyon megkonnyebbulnek. De felek. Felek, h nem hisz nekem vagy epp ellenkezoleg, annyira bantani fogja a dolog, h kart tesz magaban. pedig ereznie kell, hogy baj van, megvaltoztam, zarkozott lettem vele szemben, teljesen elbeszelunk egymas mellett.
Hmm... Kicsit elkalandoztam. Az apam szemelyevel mar nem kell megbizrkoznom, aprilisban lesz ket eve, hogy meghalt. Ettol nem oldodott meg semmi, keptelenebbnel keptelenebb remalmok gyotornek azota is tavol elek az otthonomtol 3ezer kilometerre, de az emlekek kovetnek.

Sosem beszeltunk a tortentekrol. Azt hiszem,hogy megbanta amit tett, mert a tortentek utan elkezdett agykontrollozni es lattam rajta, erzetem, hogy bantja amit tett. Volt egy alkalom, h furodtem, bejott a furdobe en meg probaltam elmerulni a habokban, hogy ne lassa a testem es nagyon zavart lettem, Erre mondta, hogy ne aggodjak tobbet, nem csinal semmit. szerintem ezze akarta jelezni, hogy megbanta...
Kivancsian varom a hozzaszolasokat es most, ebben a pillanatban boldog vagyok, mert leirhattam es ez megkonnyebbules hozott...
Nagykutya 2010.01.19 18:44:49
@parlagfűző: Koszi szepen a biztatast meg a tancsokat.Igen, azt hiszem, h keresek egy pszichologust, csak az a baj, h angol nyelvteruleten elek es felek, h nem tudnam ugy kifejezni az erzelmeimet, mint magyarul. Viszont azt erzem, hogy ha az anyamnak beszelhetnek rola, az is eleg lenne. Ha felhivhatnam, ha remalmok gyotornek es sirva meg szivdobogva ebredek. De nagyon-nagyon felek, h banataban tenyleg kart tesz magaban. Mert csak ertunk el...Valahogy meg kell ertetnem vele, h nem csinahat hulyeseget, szuksegem van ra, nem szeretnek boldogtalanul leelni meg 30-40 evet. Nyaron hazamegyek harom hetre, lehet, hogy akkor elmondom...
Amiota viszont megtalaltam a blogot es elolvastam sok bejegyzest, kicsit maskepp latom a dolgokat.Azt erzem, h ezt el kell fogadnom, hogy megtortent, mostmar resze az eletemnek, meg kell tanulnom egyuttelni vele. Nem szabad, h iranyitsa az eletem. A, most epp jo pillanatomban vagyok :) Amiota megtalaltam a blogot tobb a jo pillanatom, mint a rossz. tudom h gyenge vigasz, de mgiscsak vigasz, h nem vagyok egyedul.Koszonom, h erot adtok nekem...
Nagykutya 2010.01.19 23:11:37
@szárnyas fejvadász: A rossz almok ugy havonta ketszer jonnek elo de aberraltabbnal aberrlatabb formaban. Pl legutobb azt almodtam,h probalom letorni apam allo farkat, de csak vigyorog ram. Vagy gyakran visszatero alom, hogy meselem az anyamnak, de egyseruen nem hallja amit mondok, pedig sirok, orditok, de egyszeruen nem hallja. Most igy hirtelen nem jut mas eszembe. De ezzel meg elvolnek, olyan havonta-kethavonta ebredek fel almombol, ami annyira szornyu, h aztan sirok egy oran keresztul.
A legfajobb az, h annyira, de annyira vagyom egy meghitt parkapcsolatra, de ahogy intimebb helyzetbe kerulnek egyszeruen eszembe jut a dolog. Egy sima csoknal is, pedig erre nem kenyzeritett az apam. Nincsenek igazan kepbevillanasaim, csak egyszeruen al elso csoknal kenyszeresen erre gondolok. Es onnan kezdve megedte a fene az egesz egyuttletet, ha nem tudom odaadni magam a pillanatnak.