Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vlinder

19 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Most nem is egy, hanem egyszerre három könyvajánlót hoztam Nektek, mégpedig Sarah Napthali Buddhizmus anyáknak, Buddhizmus kisgyermekes anyáknak, Buddhizmus anyáknak iskolás gyerekkel című könyveit. Az első két könyvet akkor vettem meg, amikor kisfiam pár hónapos volt, az utolsót pedig múlt…..
Végre itt a nyár, s jöhet az utazások ideje. Nagyon nagy szerencsénk van, mert Andriska imád utazni, főleg autókázni, kell is, ugyanis a szüleim Zamárdiban laknak, s az tőlünk, Szentendrétől 137 km-re van. Első igazi külföldi utunk Ausztriába vezetett, méghozzá Bécsbe, a kedvenc városomba. Bécs nem…..
2019. február 14-én, Valentin-napon megszületett életünk szerelme, Andriska.  Valóban igazak az alábbi mondatok, amelyet Tara Lee és Mary Attwood Kismama-jóga könyvében (Bioenergetic Kiadó, 2014) olvastam: "Életed mindörökre megváltozik, amint kisbabádat üdvözlöd a világban és a karodba veszed.…..
Barbara 10 év után újra elkezdte a jogot és olyan kitartással csinálta végig, amelyet abból az időkből merített, amikor a túléléséért és az emlékezésért kellett küzdenie. A jogi egyetem nagyon nehéz, ugyanis iszonyú mennyiségű anyagot, azaz törvényszövegeket kell szinte…..
A december a csodák hónapja. Ebben a hónapban van az év leghosszabb és legsötétebb éjszakája. Ahol szeretet van, ott mindig vannak csodák. És ahol csodák vannak, ott mérhetetlen öröm is van.             Az évek gyorsan elszaladtak, s már eltelt 10 év is Barbara halála…..
Új évben, januárban eltemették Barbarát. A boncolás közben kiderült, hogy saját maga vetett véget az életének, és ráadásul volt egy 3 hetes magzat a méhében, ezért ez került a sírjára, hogy Itt nyugszik Magyar Barbara és az ő kis meg nem született angyala. S így váltak…..
Lajos és Szilvi egy gyönyörű Audi A 6-ossal érkezett meg a Balaton északi partjához. Lajos még sosem látta a téli Balatont, a befagyott tavat, habár gyermekkora nyarait a Balatonnál töltötte. A téli Balaton egészen más, mint a nyári. A Balaton környékének a végtelen csendje, a…..
  Barbi és Lajos gyönyörű két hónapot töltött együtt, azokat a hónapokat, októbert és novembert, amelyek a legdepressziósabbak, ugyanis ilyenkor a természettel együtt az ember lelke is sötétbe borul. S a 18 éves kislánynak ez volt élete legboldogabb időszaka, ugyanis…..
  A Magyar lányok felköltöztek Budapestre, s elkezdték az egyetemista éveiket. Az egyetemista éveket három fő dolog jellemzi: 1. tanulás (ez a legfontosabb, ugyanis ezért megy az ember egyetemre), 2. alvás (ekkor rendszereződnek az ismeretek, nemzetközi tanulmányok…..
A két kis ikerlány a tihanyi kolostorban nőtt fel, az apácák szigorúan fogták őket, jól is tanult mindegyik, Barbara a humán tantárgyakban, Szilvia pedig a reálban jeleskedett. Általános iskolás korukban még úgy hasonlított egymásra a két lány, hogy gyakran az apácák is…..
Magyar Barbara és Szilvia, a két kis ikerangyal nagyon hasonlított egymásra, de csak külsőleg. Mindkét lánynak szép hosszú barna haja volt, amely a tihanyi levendulából készített sampontól lett ennyire dús és erős. Tihany - ahol a lányok felnőttek - nagyon híres a…..
Regényem főhősnői, Magyar Barbara és Magyar Szilvia egy tihanyi apácakolostorban nőttek fel. A magyar tenger, azaz a Balaton fölött emelkedik Tihany vulkanikus szigete, ahol található ez a kis kolostor, amely az imádást és az engesztelést jelképezi. 18 évvel ezelőtt a kolostor…..
            Először idegen volt Barbinak és Szilvinek, azaz a két kis angyalnak ez a nagyváros, ugyanis előtte a Balaton melletti Tihanyban nőttek fel, szobájuk ablaka a magyar tengerre nézett, s amikor reggel felkeltek igazi szabadságérzés járta át őket. Reggelente amikor…..
Minden egy napfényes augusztusi délután kezdődött, amikor Barbara és Szilvia életébe belépett Budapest XIII. kerületének egyik része, azaz Angyalföld.             Angyalföldet a Duna, a Meder utca, a Váci út, a Lehel utca, a Bulcsú utca, a Vágány utca, a Dévényi út,…..
Kedves Olvasó! Mivel 11 hét van vissza karácsonyig és 12 hét 2015-ből, ezért úgy döntöttem, hogy a 12 fejezetes Angyalföldi angyalok (Angyalok karácsonyi) című kisregényeimet megosztom Veletek. Minden héten egy fejezetet fogtok ajándékba kapni, úgy hogy a 11. héten a Karácsonyi…..
Angyalföldi angyalok Fekete rózsa 2015.06.01 21:14:19
..
Magyar bölcsész végzettséggel 32 évesen - miközben gyűjtöm az anyagokat az Angyalföldi angyalok című regényemhez - tudtam meg, hogy Kassák Lajos írt egy regényt Angyalföld címmel még 1929-ben, amikor a nagypapám született. Íme egy kis részlet a regényből:  Kassák Lajos:…..
Angyalföldi angyalok 2015.05.27 12:02:12
Angyalföldi angyalok ..
A Konzervatórium új sorozatában megpróbálja kommentár nélkül bemutatni azokat az eddig kevésbé ismert jobbikos országgyűlési képviselőket, akikről úgy gondoljuk, nagy karriert fognak befutni - legalábbis a médiában mindenképp. Sorozatunkat a magyar politika egyik új…..
Felnőttek vertek diákokat egy nyíregyházi kollégiumban Előzmény: Néhány nappal az eset előtt a kollégiumba járó diákok szülei tüntettek a nyíregyházi szocialista többségű önkormányzat épülete előtt a kormány egyházellenes lépései ellen, amelyek főként az oktatási…..
Tegnap újra gyönyörű szép napra ébredt Budapest, újra tüntetésnap volt. Lehetett menni nyugdíjasokat nézni a szebb napokat látott Hollán Ernő utcába, és mocskos burzsujozni az operabállal szembe. Én mindkettőt megtettem. Délután 5-kor érkeztem a Jászai mari térre ahol, a nap…..
Hétköznapi drámahozzávalók pár bekezdésben. Adott egy jobboldali családban felnőtt fiú, az ő haverja (Nagy-Magyarország – Jobbik fan) és egy baloldali lány. Mit ad Isten, az útjaik egy iskola révén összefonódtak. Délutáni séták, találkozások, aztán az ősz…..