Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bazinga

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fura egy történet. John Christman fejlesztő július 23-án vásárolta meg a Lionját 31.79 dollárért (áfával). Először frissített, majd inkább újratelepítette az egész gépet, mert nem működött rendesen a rendszer.Fejlesztőként bejelentkezett, és letöltötte a legutolsó iTunes…..
Bazinga 2011.07.28 22:09:26
@Handras: "Ha fejleszto, akkor mi a fenenek vette meg a Lion-t, ingyen kap redeem kodot a veglegeshez."

Tényleg? Hogyan, honnan? Rákerestem most googleval, meg körbenéztem a fejlesztői portálon, de nem látok ilyet. Pedig nem bánnám :)

Vagy ez csak a Mac fejlesztői programra vonatkozik, az iOS-esre nem?
Ma került ki az Indexre az a felhívás, melyből kiderül, hogy a cég alvállakozóval szeretné megcsináltatni szájtjai mobilalkalmazásait. A tenderkiírás szerint az Index az összes fontosabb kiadványára (Index, Velvet, Totalcar, Sportgéza, Dívány, Portfólió, InfoRádió, Blog.hu,…..
Bazinga 2010.10.19 08:45:57
@Nakhchivan: A HTML5 már ezek jórészét tudja, gondolom a korszerű böngészők nagyjából támogatják is. Amit meg nem, és újszerű ötlet, arra valószínűleg a fejlesztő inkább ír saját progit és nem közösködik az indexszel, ha nem muszáj. (lásd pl. videostreamelésre a ustream)

Talán amit még nyerni lehet a natív applikációval, hogy gyorsabb, és kevesebb sávszélt eszik.

Amúgy elég fura a kiírásban, hogy 4 platformra 10+ oldalhoz kér appot, de közben sokszor van rá utalás, hogy lehet a cég kicsi és új. Pedig ez így nem 1-2 emberes cégekre van méretezve.
Az Adidas nem bírta tovább, és visszamondott egy 10 millió dolláros reklámszerződést az Apple-lel, ennyit költöttek volna el az iAd rendszeren keresztül. A pletykák szerint a visszalépés oka az volt, hogy a cég túlságosan bele akart szólni a reklámokba, már harmadszor dobták…..
Bazinga 2010.10.05 11:27:23
@Handras: Egész pontosan US+UK only :)
Bizony, bizony! Az androinica infói szerint nemsokára nálunk, és még 13 másik országban is megnyitja kapuit a fizetős market a következő hetekben. Az XDA fórumain páran (Eddig a svédek, magyarok és a lengyelek a nyerők) már beszámoltak róla, hogy már most látják a fizetős…..
Bazinga 2010.09.26 11:08:55
@Tomi from Space: Ráadásul még a fejlesztők nagy részét is szivatják, mert csak 11 ország fejlesztői adhatnak el appokat. Azt várná az ember, hogy a platform sikere érdekében kinyalják a fejlesztők hátsóját, hogy minél több app készüljön, ehhez képest a világ felét simán kizárták eladói oldalról is.
Emlékezhetünk, hogy az AppStore beindulása óta mennyiszer adtak hangot a fejlesztők az elégedetlenségüknek, a panaszok általában arra vonatkoztak, hogy az Apple sokáig vizsgál egy programot vagy akár egy update-et, így egy súlyos hiba kijavítása is hetekig tarthatott.Azonban az…..
Bazinga 2010.09.21 18:47:41
@Nakhchivan: Állítólag évente egyszer azoknak is elküldik a pénzt, akiknek nem jön össze a $150. Mondjuk pl. ausztráliából tényleg sokan nem tudtak összeszedni ennyit az előző rendszer szerint.

A napi jelentésekhez készült csicsás webes jelentésből épp csak a lényeget nem lehet kiolvasni (hány $-t kerestem tegnap?), szóval továbbra is mindenki a .txt-ket töltögeti, amit aztán külsö célprogramokkal lehet elemezni.
A Best Buy vezére szerint legalábbis ez tapasztalható a piacon. Ez a szám jóval nagyobb, mint amire számítani lehetett, hiszen első olvasatra azt jelenheti, hogy a hordozható gépekre vágyók felének elegendő az, amit egy iPad tud, és nincs szükségük a dolgozószobájukon kívül…..
Egy iPhone 3G-használónak sem kell elmondani, miért volt szívás az iOS4-update. Olyan mértékű teljesítménycsökkenést okozott az új operációs rendszer a két éves vason, ami időnként használhatatlanná tette a telefont, de legalábbis nagyon nem Apple-like dolgok történtek (vagy…..
Kezdjünk bele, este hét óra, itt a várva várt konferencia. Mi lesz? Ingyen burkolat? Visszahívás? Akciós cellux?  A rendezvény az iPhone 4 antenna songgal indul, amiben arról énekelnek, hogy bár elő lehet csalogatni a térerő-eldobós jelenséget, hétköznapi használat során…..
Bazinga 2010.07.16 23:30:27
@irónika: "Voltam akkora barom, hogy frissítettem a 3G-t a 4-es szoftverrel. Azóta utálom a telefonomat, mert lassú mint a tetü. Visszatérés nincs, tehát Steve barátunk arra ösztönöz, cseréljem le 4G-re."

A zárt fejlesztői fórumon akik próbálták, azt írják, hogy a 4.1-es bétával már nem olyan döglassú a 3G. Mondjuk ez szerintem nagyobb blama, mint az antenna dolog...
Készült egy ilyen felmérés több mint 55 ezer fejlesztő megkérdezésével, amiből kiderült, hogy körülbelül négyszer annyian fejlesztenek az Apple platformjára, mint a Google-éra. Tessék, nézzétek csak, nézzétek: Ami ennél is meglepőbb, az a közös halmaz mérete. Az 55 ezer…..
Bazinga 2010.07.06 12:06:54
@Gyula bacsi: Azért az mcedit messze nem a létező legjobb megoldás. Max 1-200 soros szösszeneteket érdemes benne írni, másra alkalmatlan.

Ha windows-os világra emlékeztető grafikus IDE-t szeretnél, ott az Eclipse. Együttműködik a gdb-vel, így debuggolni is lehet vele a kódot a csili-vili felületen.

Obj-C meg tényleg wtf elsőre, de meg lehet szokni.
499 és 599 fontért lehet rendelni független iPhone 4-et Angliában, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a szolgáltatók - mind a hatan - elkezdhetnek licitálni egymásra. Magyarországon a T-Mobile még nem tud semmit, sem hivatalos időpontról, főleg árról nem hallottak. De bízzunk a…..
Nem állítom, hogy ennyit fognak megvenni, de az Appleinsider szerint a kaliforniai cég elég alkatrészt rendelt a címben jelzett darabszám legyártásához. Ezek alapján viszont várhatóan arra számít az Apple, hogy el is ad ennyi készüléket, vagy csak NAGYON meg akarja ijeszteni a…..
Appleblog A HP megvette a Palmot 2010.04.29 07:38:00
A nap híre mindenképp az, hogy a HP 1,2 milliárd dollárért felvásárolta a Palmot. Az okostelefonok piacáért oly sokat tett vállalat történetének tehát vége szakad, a Palm ugyanúgy beolvad az óriásba, mint annak idején a Compaq, és legfeljebb egy márkanév marad.A hírnek az…..
Bazinga 2010.04.29 09:57:05
@Grigorij: A PC elterjedése egy nagyon különböző sztori volt. Akkoriban a számítógép még nem "consumer electronics" volt, hanem tudományos berendezés és a geekek játékszere. Teljesen más súlya és haszna volt a nyíltságnak. Kezdetben még volt aki szkóppal és forrasztópákával debuggolta a számítógépét, ma meg vagy szerviz vagy kuka.

Továbbá a tartalmat szinte kizárólag a programok alkották, amik nehézkesen, floppykon vándoroltak. Ma meg lassan minden eszközt az határoz meg, hogy mit ér el az internetről.

20 év alatt nagyot fordult a világ, ma már a tömegekből másképp lehet pénzt kisajtolni. Nem lehet csak úgy lemásolni a PC sikerét.
Őszintén szólva erősen kétlem, hogy a fényképen, ami körbejárta a netet, valóban az új iPhone látható. Ugyanúgy bizalmatlan vagyok a videókkal szemben is. Gyanús a forma, a mobil felbukkanásának körülménye, a sztori, az ügyetlen, felosztott oldalsó fémkeret, a hátlap…..
Appleblog Eheti hirdetőnk: iDealer 2010.04.15 08:56:00
Az amerikai iDealer óriási segítség azoknak, akik az USA-ból szeretnének valami rendelni, csak épp nem szállítják az adott terméket Magyarországra, vagy különböző okokból képtelenség itthonról fizetni az eladónak. Hogy egy konkrét példánál maradjunk, a cégtől…..
Magyar idő szerint csütörtök este az Apple bemutatta az iPhone OS 4.0-át. A rendszer a Flasht leszámítva már szinte mindent tud, amit a kritikusok elvártak tőle. És mivel a Flasht egyik mobil sem tudja normálisan megjeleníteni, szinte támadhatatlanná vált a rendszer. De vegyük…..
Bazinga 2010.04.09 14:40:26
@Zool2107: Jahm, odáig nem olvastam vissza, azt hittem még mindig a most bemutatott a téma.

De ahogy wgyuri is írja, olyat nem fognak kiadni, amit a user mérgében hozzávág a falhoz 5 perc után.

Olvasgatom épp az OS 4.0 dokumentációját, érdekes. Úgy tűnik mintha a matematikai library vagy többmagos processzornak, vagy valami GPGPU-féleségnek készítené elő a terepet. Csak akkor meg miért nem OpenCL van, azt eddig szerette az apple :S
Bazinga 2010.04.09 13:47:15
@Zool2107: Miért zavar téged, hogy mostmár az oprendszerrel jön a reklámmegjelenítő library? AdMob-ot se tartja vissza semmi attól, hogy pl. olyan rendszert fejlesszen, ahol ha rábök a user a reklámra, akkor nem safarit nyit, hanem egyéb csilivili dolgokat csinál. Nem értem, miért baj az, ha az oprendszer adja a lehetőséget az appoknak és nem 3rd party library.

Egyébként én még annak örültem volna, ha pinchmedia/flurry féle használati statisztikákat csinálnak rendszer szinten.

@Kovács Ő. János: Ha open source lenne a flash, akkor pillanatok alatt készülnének használható lejátszók és fejlesztőeszközök, adobe meg menne a süllyesztőbe :)

Azzal meg magukat szúrnák tökön ha megszüntetnék az osx támogatást. Csak újabb ösztönzőt adnának a fejlesztőknek a flashről leszokásra.
Appleblog iPhone OS 4.0 - Live 2010.04.08 18:25:00
Hétkor kezdünk. Nagyonnagyonnagyon messze már ne menjetek. Kicsit messze még mehettek. Én egy olyan brióst vagy mit kérek. Amúgy az event egy kicsit csúszik, lassan ültek le a helyükre a csávókáim. Steve Jobs kijött a színpadra. Ugyanúgy néz ki, mint mostanában mindig.…..
Bazinga 2010.04.08 20:21:17
@breQ: Ha a navigáció mehet háttérben, akkor azért nem csak látszat a multitasking.

De nem teljesen világos egyelőre. Ahogy az se, hogy a "fast app switching" mit takar. Bent marad az app a memóriában, csak a cput veszik el tőle? Vagy ki kell takarítania maga után a memóriából, de akkor meg hol több, mint a sima leállítás-újraindítás?

Meg a local push notificationt se részletezték, de gondolom valami olyasmi, hogy a háttérben futó processz szól, hogy "hahó figyelj most rám, találtam/kaptam valamit"
Appleblog iPhone vs Android 2010.04.08 09:45:00
Élőben nyomjuk a helyszínről, folyton frissülünk, még enni is mást küldünk helyettünk. new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'profile', rpp: 4, interval: 6000, width: 'auto', height: 300, theme: { shell: { background: '#d7d8de', color: '#000000' },…..
Az Apple jelentése szerint a szombati iPad Day-en körülbelül 300 ezer iPadet értékesítettek, beleértve az előrendeléseket is. A felhasználók egyetlen nap alatt nagyjából 1 millió alkalmazást töltöttek le a készülékre. Vajon az első eladási adatokból levonhatjuk-e azt a…..
Bazinga 2010.04.05 23:07:25
@poTomek: "Most lesz: desktop, mobil, okosmobil (iPx, Android, Win7phone), iPad."

Nem kell mindenre natív appot írni, bármennyire is nagy divat lett. Az esetek nagyon nagy részében elég lenne egy weblap is. Sőt ha a HTML5-öt megtanulják a népek, az már tökéletesen elég lesz olyan területekre ahol ennyire fontos a platformfüggetlenség. (social networkok és egyebek)

"ha valaki egyedi szoftvert fejleszt az ügyfelének iPhone/iPad-re, hogyan tudja neki eljuttatni az eszközre legálisan úgy"

Tesztelésre ad-hoc provisioning profilet szoktak használni, de ezzel sok a szívás. Azt hiszem cégként regisztráló fejlesztőknek van még valami hasonló opció házon belüli appok kiosztására.
Egy újabb magyar fejlesztésű alkalmazás kúszik felfelé az amerikai AppStore toplistáján, a Pearl Fisher Games saját fejlesztésű appjai közül kettővel (Blyx és Memory+) is bekerültek a Games/Educational Top 25-jébe.Ez ugyan csak egy alkategória, a Games kategória legfelső bugyrait…..
Annyi információ látott napvilágot, oly sok viszály után végre van egy hivatalos premierdátumunk: az iPad április harmadikától lesz kapható az Egyesült Államokban. Az elsőként elérhető készülék csak wifivel lesz használható, a 3G-s modellek csak április végén futnak be,…..
Cselle Gábor fejlesztette a reMailt (egy egyszerűsített email access protokoll), melyet a napokban felvásárolt a Google, és Cselle a hírek szerint a Gmail termékmenedzsereként folytatja pályafutását. (Amúgy Cselle egyszer már dolgozott a Google-nál, majd saját vállalkozásba…..