Regisztráció Blogot indítok
Adatok
füves övezet

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sorozatunk következő részében a sztyeppe történetének utolsó előtti nomád szereplőjével foglalkozunk - és időrendben ők lesznek az utolsók, merthogy a mongolok egy posztnál jóval többet megtöltenének. A kunok - a legtöbb nomád törzsszövetséghez hasonlóan - több törzs…..
Úgy tíz nappal ezelőtt a lemilközösség meggyőző többséggel kinyilvánította azon akaratát, hogy a finn hadseregről szeretne olvasni egy-két érdekességet. A szerkesztő (vele született populista demokratikus meggyőződésének köszönhetően) meghajol a tömegek előtt: íme…..
füves övezet 2010.02.23 09:02:16
Történelem mindenkinek A sztyeppe 2010.01.07 18:00:00
Miután az első két sztyeppei népekkel foglalkozó poszt meglehetősen népszerű lett, és a folytatást is követeli a nép, szükségesnek érzem azt, hogy szülessen egy poszt arról is, hogy mi is az a sztyeppe, és a Föld mely részeiről is beszélünk. Szóval ez inkább egy földrajzi…..
füves övezet 2010.01.18 11:54:24
@tenegri :

1. Kedvezs Tenyegrrí! A hejesiraassi szabajokat valobban nem kottelezzo betarttanyí. Tudományos folyóiratokból és tanulmánykötetekből azonban a lektorok kiveszik a 'sztyeppe' alakot. A parasztbácsis anekdotát az Akadémiai Helyesírási Bizottság tagjainak mondd el. Jót fognak nevetni.

2. Akit érdekel a sztyepp története, annak nem mindegy, hogy az állatok vagy az emberek túlnépesedése indítja el a népeket vándorútra. Így nyilván neked sem mindegy, csak nem gondoltad át eléggé a kommentedet.