Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ebbie

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
V.A. a pszichológia szak buktatóit mutatja be nekünk, elsősorban az intézmény elektronikus hátterének hiányosságaira helyezve a hangsúlyt. A tanárok értékelési szokásain lassan már meg sem lepődünk, talán az lenne szokatlan, ha olyan teszteket íratnak, aminek van megoldása,…..
Ebbie 2010.01.16 16:51:15
Hello!

Olvastam az eredeti "művet", majd a hozzászólásokat is.

Szeretném kifejteni a véleményem, a tőlem telhető legfinomabb modorban. Az elsőéves diákon kívül nem kívánok senki mást támadni, hisz mindenkinek joga van kimondania a véleményét.

Tehát, kedves elsőéves:

Én is oda járok -természetesen feletted.
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem sikerültek túl jól neked ezek a vizsgák...
Tekintve, hogy én már ugyan azon kurzusokat teljesítettem előtted, úgy érzem, elég nagy rálátásom van azon dolgokra, amikről beszélsz.
Kissé felnagyítottad a dolgokat.

Ahhoz meg csak gratulálni tudok, hogy ahelyett, hogy először az adott tanárral, illetve az intézet vezetésével beszélted volna meg problémáid, rögtön ide írtál. Nos, persze jogod van hozzá, ám elég etikátlan.
Eddig még egyszer sem fordult elő velem, hogy észrevételeim ne akarta volna meghallgatni egy tanár, és ne akart volna erre megoldást találni. Ha meg valamit nem tudsz/ nem mersz, miért nem kérdezel meg felsőéveseket? Hidd el, mindenki szívesen segít bármiben!

Abban ezer százalékig biztos vagyok, hogy nem írattak olyan ZH-t, ahol a kérdésekre mindegyik felajánlott választási lehetőség igaz lett volna. Lehet, hogy nem érted az anyagot, ha pedig így van, fel kéne keresned az adott oktatót, szívesen el fogja neked magyarázni. Örülnek, ha érdeklődsz.

Szerintem kevés szak mondhatja el magáról, hogy olyan, mint egy nagy család, ahol a tanárok nagy részét tegezni lehet, és akár még a magánéleteddel kapcsolatos kérdéseiddel is hozzájuk fordulhatsz. Ezt persze te nem tapasztalod, mert a ti óráitok zöme nem a mi épületünkben van...

NEM (!!!) azt mondom, hogy minden és mindenki hibátlan, csak azt, hogy mivel oda járok, ugyan arra, s sokkal többet tudok erről, mint te, pontosan látom, hogy a legnagyobb részben nincs igazad. Talán még keveset tapasztaltál ahhoz, hogy bármily következtetést objektíven képes légy levonni.
Hidd el, még semmit nem tudsz.

Annak pedig, hogy csupán 9 kurzusod van, jobb lenne ha örülnél. Egyrészt így épülnek logikusan rá a tárgyak egymásra, másrészt nem dobnak bele a mély vízbe azonnal. Higgy nekem, később előfordulhat, hogy sokan visszasírjátok majd ezt a kevést órát.
Még gőzöd sincs, mi az a pszichológia. Még csak az alapozó kurzusokat teljesítetted (ha teljesítetted).

Lehet, hogy a TVSZ, stb. nem betartásával némi bosszúságot okoztak neked, még fognak is, ebben sajnos van igazság, de nem hinném, hogy első félévben emiatt neked eget-rengető problémád keletkezett volna.

Arról pedig, hogy hány embert vesznek fel, s azoknak mennyit kell fizetniük, NEM a pszichológia intézet dönt, elárulom: a tanároknak sem tetszik, hogy ennyien vagyunk, nehéz észrevenni, ki az, aki tehetséges.

Persze, divatosan hangzik, hogy "pszichológia szak", ám a legtöbb embernek fogalma sincs róla, ez mit is takar valójában.
Folyamatosan ezt hallom mindenféle nagyképű ismeretlen embertől: "én is jó pszichológus lennék, mert múltkor jó tanácsot adtam x-nek, meg y-nak"... Hát kérlek én nem tanácsadó leszek,hanem pszichológus, továbbá ehhez elég némi emberismeret és ész!!

Odabent megvan a panasztétel megfelelő helye és módja, először talán ki kellett volna derítened, van -e ezekre megoldás...
Könnyű itt, mások háta mögött ítélkezni.

Ez az én véleményem. Lehet támadni/ nem tetszést kifejezni, de ÉN járok oda, sok-sok tapasztalattal rendelkezem az intézet működéséről, tudom, mit beszélek.

És még valami, amin nagyot mosolyogtam:
"szerencse kérdése, hogy megnéztem-e az adott anyagot."
Hát én nem tudom, te hogy készülsz a vizsgáidra, de az átlag ember úgy kezdi, hogy "megnézi" az egész anyagot...