Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abandonedbaby

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anyánk, az Index által feltárt bizarr vállasztott bíróságos sztori mindenképp megér egy Zugügyvéd posztot. Az ELTE AJK Polgári Jogi tanszékéről verbuválódott bírók a Zugügyvéd szerint is elég sajátos ítéletet hoztak, de a szóban forgó bíróságon szerzett személyes…..
abandonedbaby 2010.04.21 23:27:50
@prpr: Hát..., én eddig nem ezt tapazstaltam.
A DÖNTÉSKÉPTELENSÉG a bírói testület generikus sajátja. Vannak bíróink, akik arra vannak predesztinálva, hogy döntsenek, de nem tudnak.
Vannak nekem munkatársaim, akik döntéskételenek, de szerintem ezt a képességet, vagy képtelenséget lehet szűrni a munka odaítélésekor. Nonszensz, hogy bírói munkakörbe jelölhető valaki, aki ab ovo személyiségétől fogva döntésképtelen!
abandonedbaby 2010.05.03 23:28:05
@mcs: Jól látod!
Ez a lényeg! Azaz a bírónak valamiféle bölcsességgel kell rendelkeznie, tanulnia kell folyamatosan minden érintett területen, nem elég jogásznak lennie, de intellektusa minden képességével adott esetben szakértők autoriter megfogalmazásaival szemben is meggyőződéssel, azaz tudással kell felvérteződnie!
Fejlődnie kell!
Ez hiányzik ma a rendes bíróságokról 90%-ban, és ez hiányzik a VB-ről is, de csak talán 75%-ban.
Aztán persze lehet sorolni a VB inmorális döntéseit, van abból is sok, immorális embereket távol kellene tartani a bíráskodástól. Akárcsak a politikától. Az sem könnyebb, vagy nehezebb, mint ez!!!
Anyánk, az Index már foglalkozott az igencsak bizarr választottbírósági ítélettel, amit teljesen szokatlan módon a Legfelsőbb Bíróság érvénytelenített. A Legfelsőbb Bíróság arra hivatkozva érvénytelenítette a választottbírósági határozatot korábban helyben…..
abandonedbaby 2010.10.14 23:54:41
@mcs: De a 16-ban csak az állandó oktatók vannak. Hány óraadó, államvizsgabizottsági tag stb. van? Hány ilyen Czugler-féle?