Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peacekeeper

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
peacekeeper 2010.04.11 16:49:45
@old_field:
Melléduma, ködösítés.
A Kubatov sztoriban nem az a lényeg, hogy nyilvántartják a sajátjaikat. Tegyék...
Azt mindenki törvényesen is megteheti, hogy összeírja a támogatóit. (Én is megteszem...)
Hanem az, hogy ellopták (törvénytelenül megszerezték - mert törvényesen nem tehették volna) az aláírt választói névjegyzékeket, és kigyűjtötték belőle azokat, akik NEM RÁJUK szavaztak.....
És ez így a demokratikus, szabad és titkos választást sérti....
peacekeeper 2010.04.11 17:08:08
@pannonfunk:
Rossz logika!
magadat cáfolod....
Ha a Jobbik az összes támogatóját a szociktól szerezte volna, ahogy írod, akkor Baranyában és Komárom-Esztergomban is magas volna a részvétel.
peacekeeper 2010.04.11 17:15:04
@bélaúr:
Szerintem trendet váltott!
13.15 között jobban emelkedett, mint 2006-ban!
Ez alapján 60%.
A végére meg 65%.
Miért menjek el szavazni, ha igazán egyik sem tetszik? – kérdezte tegnap az unokahúgom, aki nem mellesleg „első választó” (lenne), s nekem huszonnégy óra kellett, amíg nagyjából megtaláltam a választ. Talán mondhattam volna rögtön a hangzatos kulcsszavakat:…..
peacekeeper 2010.04.05 17:15:29
Gábor!
Megindult az agyam, és egy érdekes dolog jutott eszembe egy mondatodról.

"gondoljunk inkább arra, hogy ki lenne alkalmasabb az indulók között - akár kormányon, akár ellenzékben - az ország ügyeinek intézésére."

Igen, azt szeretném eldönteni, hogy kit látnék KORMÁNYON és kit ELLENZÉKBEN.
Csak erre nem tudok szavazni!!!!!!!!
(Van egy jó javaslatom egy új, "önkorlátozó", kötelező együttműködésre ítélt parlamentre és választási rendszerre, de most MÁS jutott eszembe)

Mi lenne ha olyan parlamentet csinálnánk, hogy 66% kormányzó párt(ok), 34% ellenzék lenne???
A pártnak választás előtt el kellene dönteni, hogy ebben a ciklusban kormánypárt, vagy ellenzék akar lenni, azon a listán indul.
Minden választónak két szavazata lenne, csak pártlistára lehetne szavazni. Az egyiket a kormányzók listájára adhatná, a másikat az ellenzékre.
A szavazati arányokat végig kellene gondolni, mondjuk 2 párt esetén a sima többség valóságos többséget jelentene, vagyis kormányzóképes 50%+ 1 mandátumot, 2/3 eredményezne mondjuk 56%-ot, 3/4 eredményezne mondjuk 60%-ot.
És több pártnál ugyanígy meg lehetne határozni.
Ha több indulónál egy párt nem tud 50%-ot szerezni, akkor csak koalícióban tud kormányozni.

Az ellenzéknél 2 párt esetén az első kapná az ellenzéki szavazatok mandátumok felét azaz 17%-ot. És így tovább, az előző mintájára.
Több párt esetén az első a felét, a második a negyedét, stb...

Így nem az lenne az ellenzék, aki vesztett, hanem az, aki ellenzék akart lenni ebben a ciklusban.
Még továbbgondolom, de az ötletemre szívesen vennék egy visszajelzést, mert ötletnek szerintem nem rossz.....:-)
peacekeeper 2010.04.05 17:23:07
@török gábor:
Hova kell küldeni az ötleteket?
Egy választás kapcsán, ahol szerencsére mindig eljön az igazság pillanata, kiemelt jelentősége van az eredmények utólagos magyarázatának. Márpedig – gondolhatják a pártok - ezt nem lehet a véletlenre, vagy az esetleg nem elég illeszkedően gondolkodó elemzőféleségek és…..
peacekeeper 2010.03.17 20:43:07
@mrs. white:
Nem fogalmaztam pontosan.
Nemkívánatos, de csak 3 párti lesz a parlament.
A kívánatos az lenne, ha mindhárom mérsékelt sikert érne el......
Ez együttműködésre kényszerítené őket, és hamar tisztulna a kép.

Azt a mondatot nem is értem, hogy Orbán 50% népszerűség alatt is kormányozna, és nem lemondana felhatalmazás hiányában....:-)
peacekeeper 2010.03.17 20:54:49
@mrs. white:
A 2/3 fontossága nem a kormányzásban, hanem az alkotmányozásban van....

Nagy tévedés azt hinni, hogy 2 milliós bázissal megszerzett bármekkora többséggel neki lehet állni bármilyen hülyeséget csinálni.
Pl az oktatást egyházi irányba elvinni, az óriási társadalmi ellenállásba ütközne.
És a gazdagok gazdagítása a szegények kárára szintén egy pillanat alatt elviheti a Fidesz szavazóinak felét, mondjuk akiket a szociális népszavazáson szerzett.

Az ugyanis butaság, ha valaki két adatból rossz következtetést von le.
Pl, ha az MSZP ugyanannyival csökken, mint amivel a Jobbik nő, abból az hibás következtetés, hogy a balos szavazók jobbikosok lesznek.
Mert úgy is lehet (és ez a valószínűbb) hogy nagyobb részük átmegy a mérsékelt Fideszhez, ahonnan ugyanannyi radikális fideszes átmegy a Jobbikhoz.
A számszerű végeredmény ugyanaz, de közben belül sokkal nagyobb változás zajlott.
és aki ezt nem veszi figyelembe, nagyot hibázhat egy rossz megszólítással, vagy rossz taktikával.
Fontos naphoz közeledünk a kampányban: holnap, március 15-én a három biztos bejutónak számító párt egyaránt utcai rendezvényt tart Budapesten. Egy korábbi bejegyzésben – Orbán Viktor évértékelője kapcsán – már jeleztem, hogy megítélésem szerint a hazai elemzések…..
79nap Újra a visszalépésekről 2010.03.01 09:54:00
Újra leírjuk: „Itt az idő, hogy a magyar közvélemény felkészüljön: a választások első fordulója mindent fel fog borítani a magyar politikában.” Korábbi elemzésünkben ebből a kiindulópontból vetettük fel a kérdést: mihez kezdenek a szocialisták, ha a Jobbik…..
peacekeeper 2010.03.09 13:59:59
@nyomasek_bobo:
Torgyán-féle visszalépésre már nincs szükség. Nincs (nem lesz) senkinek 2. fordulós tartaléka. Tömeges visszalépés akkor kellett volna, ha sok MDF-es, LMP-s jelölt esne ki 5% fölötti szavazattal. De ilyen elvétve lesz.
Főleg, ha listán be se jutnak.....mert ha bejutnának, akkor a majdani együttműködésre gondolván még felszólíthatnák híveiket az MSZP-re szavazni, és ellenük lehetne Jobbikos visszalépés. De így?

Mint írtam, a Jobbik egyedül ott fog gondolkozni a visszalépésről, ahol az MSZP fordul első helyen. Max 10 ilyen hely lehet......
Itt az idő, hogy a magyar közvélemény felkészüljön: a választások első fordulója mindent fel fog borítani a magyar politikában. Az első forduló eredményének ismeretében válik majd nyilvánvalóvá, hogy teljesen új pártszerkezettel állunk szemben, amely az eddigiektől eltérő…..
peacekeeper 2010.02.21 11:52:49
@kamasuka:
Ilyen alacsony szinten nem lehet vitatkozni.
(Én nem csak azt írtam, hogy hülyeség, amit a blogíró ír, hanem leírtam, hogy MIÉRT tartom rossznak és hülyeségnek.)

A részvételt az EU választási eredmények mellől hiányoltam, és nem a majdani részvételről beszéltem. Mert a kettő különbözetét zömében nem a jobbikosok és a fideszesek teszik majd ki. Tehát egy esetleges magas részvétel lényegesen módosítaná az EU választás számait az EU-hoz képest...

És nem értem, milyen 2014-ről beszélnek állandóan.
Ki az, aki el tudja képzelni, hogy az az őrület, amit győztesnek el tudtok képzelni, az 4 évig működőképes is maradhat Európa közepén a mai világgazdasági erőviszonyok és lehetőségek között???
Meddig marad hatalmon Orbán, ha ugyanazt csinálja, mint Bajnai????
peacekeeper 2010.02.21 11:55:24
@peacekeeper:
Tehát egy esetleges magas részvétel lényegesen módosítaná az EU választás számait....
Sejtettem, hogy előbb-utóbb az MDF-fel kapcsolatban valamit már el kell találnom. Miután az utóbbi időben többször tévedtem az előrejelzésben, hiszen a párt 2004 óta rendre átbillent a küszöb felett, ezúttal a szokásosnál is óvatosabbnak kellett volna lennem. Ennek ellenére egy…..
peacekeeper 2010.02.17 21:09:42
@is:
Erre mondta Orbán már 98-ban, hogy
"a hála nem politikai kategória"
Orbán Viktor egy most megjelent – de tavaly ősszel elhangzott - beszédében ismét felbukkan az általa már többször is említett centrális pártrendszer gondolata: "[M]egvan a reális lehetősége annak, hogy a magyar politika következő tizenöt-húsz évét ne a duális…..
peacekeeper 2010.02.17 07:03:13
Gábor!
A politikai centrumnak van alapja és létjogosultsága, meg is lehet csinálni, de nem Orbánnak, és nem úgy, ahogy ő akarja. (lásd.
www.deha.hu
Ha új politikai modellt akarsz látni, feltétlen nézd meg a honlapot!)

Ezen orbáni elképzeléseknek nem politikai, hanem vallási és ezotérikus alapjai vannak.

Hogy mit akar Orbán, azt a következőképpen fogalmaztam meg:
" Ha a kálvária dombjáról Orbán eltávolítja a középső keresztet (Jézusét) és a jobb oldali lator mellé felállít egy Jobbik (csupasz) keresztet, attól a jobboldali latorból nem lesz középen álló Jézus ( Még akkor se, ha felveszi a Jézust segítő Mihály nevet)"

A többiről később....
peacekeeper 2010.02.17 08:03:55
@László56:

Ha a népet döntésre képtelennek tartod, akkor a "többség" hogyan tudná eldönteni, hogy MERRE legyen az előre?

Most 2 millió Orbán-hívő fogja eldönteni, hogy merre menjen a TÖBBI 8 millió.
Ez mióta demokrácia, ahol a TÖBBSÉG dönt????
peacekeeper 2010.02.17 08:15:03
@jjulie:
Kicsit módosítanám ezt a "királyi" mondást, a modern korhoz igazítanám, ahol egy személy már nem tölthet be MINDEN állami funkciót.
A mostani helyzetre szerintem jobb "az állam az ENYÉM" mondás.....
Tölgyessy Péter a minap találóan háromfordulós választásról beszélt, amelynek első fordulója már javában zajlik: ez ugyanis nem más, mint az ajánlószelvények gyűjtése. Egy korábbi bejegyzésben ennek kapcsán formális és valódi feltételekről írtam, azt állítva, hogy…..
peacekeeper 2010.02.16 06:37:50
@bastian:
Ha ez mandátum arány, akkor azt kell mondjam, hogy ez a szám nem tud kijönni....

Az egyéni győzelemhez 40% körüli eredmény minimum kell.
Nem látom, hogy a Jobbiknak ez bárhol volna.
Ha egyénit nem nyer, akkor a 210 listás helyen kell osztozni, ami olyan listás belső %-os arányt kellene adjon, hogy MSZP (20%=76 képviselő) 37% listás arány, Jobbik (25%=95 képviselő) 45%-os listaarány.
vagyis a Fidesz csak 18%-os arányt kaphatna listán, ami visszaosztva 15% szavazat se lenne.
Ugye ezt Te se gondolod?

Tehát ez a szám nem jöhet ki.
Lesz kb 262 fideszes mandátum, a többin lehet osztozni ....
Most így látszik (aztán ez változhat).
De MOST így VAN.
peacekeeper 2010.02.16 06:44:46
@KaszaP:
"ha kétmilliót, akkor inkább azt, hogy ki az, aki nincs velem. "

Ez a lényeg....és ők fognak kormányozni....tehát aki MÁR nem konfrontálódott velük, az a békesség kedvéért nekik fogja adni....

Az MSZP nem úgy gondolkodik, hogy jó neki egy kis párt, amire a saját kiábrándultjai szavazhatnának.
Ha annak a töredékét tudja megszerezni, de inkább magának akarja.....És ezzel segít a Fidesznek....
Ki van ez találva rendesen, a Fidesz agytröszt kiszámolt mindent....
"Osszd meg és uralkodj!"
Tegnap este a Filmszemlén voltam, ahol egy „bájos” díjátadás részese lehettem (aki felnyakkendőzött politológust szeretne látni, kattintson ide), de időnként azért a kommentekbe is beleolvasgattam. Mindig meglep, hogy amikor a Jobbik szóba kerül, hirtelen megszaporodnak a…..
A Fidesz elnökének évértékelő beszédét bizonyára sokan írják majd le  lelkesen  jövőképet kínáló (itt talán elhangzik a szép magyar vízió szó is), emelkedett, pozitív üzenetek tartalmazó szónoklatnak, míg mások, kevésbé lelkesen, csapnivaló beszédről…..
Régóta meggyőződésem, hogy az úgynevezett kiemelt politikusi beszédek túl-, pontosabban félreértékeltek a politikai kommentárokban. A szónoklatok kapcsán nyilatkozó elemzők általában ilyen fordulatokat használnak: megszólította a nyugdíjasokat, mobilizálta a törzsszavazókat,…..
Egy korábbi bejegyzésben már igyekeztem összeszedni azokat a választókerületeket, ahol a pártok frontpolitikusai indulnak. Azóta a három gyorsan döntő párt, a Fidesz, az MSZP és a Jobbik után egy-két helyen már a sokáig alkudozó MDF-SZDSZ páros és a kampányát némileg késve…..
peacekeeper 2010.02.02 13:39:03
@latte:
Az MSZP elcseszte....:-(
Egy Debreczeninek vagy egy Schiffernek sokkal nagyobb esélye lenne a 2. körben, csak a Jobbik miatt Steiner nem tud visszalépni senki javára, rá meg nem fognak szavazni se Debreczeni se Schiffer szavazói. Vagyis Tóni simán nyer.

3x-os hiba Steinert indítani. Kétszer visszalépett, és egy leszavazott polgármester, nem egy szavazatokat integrálni képes személyiség.
Székesfehérvár polgármestere, a 2010-es költségvetést az MSZP padsoraiból egyedül elutasító Warvasovszky Tihamér bejelentette, hogy nem indul a parlamenti választáson (azt korábban is tudni lehetett, hogy tavalyi mozgása után szocialista színekben ez már nem valószínű). A…..
peacekeeper 2010.01.26 14:06:02
A címre röviden: NE!

Ez szakmai kérdés kellene legyen, amiben a politikát kicsit hátrébb kellene vonni. Ez kialakulhat 2-300 év alatt, de ha egyszer mindenki egy asztalhoz ülne, 5 év alatt megoldható lenne egy új, modern közigazgatás.
Ebben szabályozni lehetne a jogalkotó, népképviseleti országgyűléstől egészen a helyi önkormányzatokig mindent.

Csak röviden: Önkorlátozó, együttműködésre épített kis létszámú országgyűlés, ahol a teljes létszám 65%-a az egyéni körzetek száma, a pártok csak egyéniben indulhatnak, és a vesztesek a szavazataik arányában adnák a pártlistát. Vagyis a listát a választók állítanák össze, abban a körzetben lenne két képviselő, ahol kiegyenlítettebbek az erőviszonyok.

Alapelv, hogy függetlenített, fizetett helye mindenkinek csak egy lenne. Azaz polgármester és megyei (régió, kistérségi) önkormányzat vezetője nem lehet OGY képviselő.

Az mindegy, hogy mennyi önkormányzat van, ha javadalmat csak a polgármester kaphat a lakosság létszámának arányában. A lényeg a jegyzőség. Ezt helyileg kellene megállapítani, 2000 fő felett lehetne jegyzőség, 5000 felett körjegyzőség, 10-50-200 ezer városi jegyző, 50 ezerként aljegyzővel. Fölötte főjegyző, városi jegyzőkkel.

Szabályozandó a régió és kistérség, és lehetne az országgyűlésnek akár 3 alsóháza ( igazgatási-kormányzási, gazdasági, kulturális-oktatási).

Az OGY és önk választást egymástól elkülöníteni, legyen félidőben, ogy. mandátuma is csak négy évre vagy kevesebbre szóljon, viszont a jegyzőt csak 5 évre vagy kevesebbre lehessen választani, essen egybe a KE választással.
Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy 2006-ban a két választási forduló között a Fidesz még tett egy halovány kísérletet. Orbán Viktor bejelentette: kész lemondani a miniszterelnök-jelöltségről, s hogy az MDF-fel való választási együttműködést segítse, a régi fórumos Bod…..
peacekeeper 2010.01.25 12:25:58
@pannonfunk:

"Először megvádolsz, hogy nem is vitázni akarok, csak mindenáron győzni, majd deklarálod a következő kommentedben, hogy természetesen nem én győztem (azaz ergo te)."

Hazudni azért nem kell.
Ugyanis szó szerint ezt írtam (vissza lehet nézni) :

"...ott velem nincs tovább vita, mert az már rólunk, a Te minden áron való győzelmedről (Nem győzelmedről csak a győzni akarásodról) szól, és nem a blog témájáról.....

Én ilyenkor azt mondom, hogy igazad van."

Tehát nem kell hazudni, azt mondtam, hogy igazad van, és még csak közvetve se mondtam, hogy én győzni akarok, vagy győztem egy fideszessel folyó vitában. Illúziókat nem kergetek....:-)

Azt viszont tapasztalatból mondom, hogy a fideszes nem az a fajta, aki egy vitában bemondja a találatot....
Sőt! Inkább az a tapasztalatom, hogy a nyilvánvaló találatot is szemrebbenés nélkül letagadja....
Kb 2006-ban halt ki az utolsó tisztességesen vitatkozó fideszes vitapartnerem....
peacekeeper 2010.01.25 15:01:14
@pannonfunk:

Elismertem, bocsánatot kértem, visszavontam.

Bizonyára elkerülte a figyelmedet!
(Látod, milyen jóindulatú vagyok?:-))
Mit szeretnél még?
peacekeeper 2010.01.25 18:48:47
@pannonfunk:

Igen, erre nagy esélyed van.
Tudod, én láttam síró fideszeseket 2002-ben meg 2006-ban is.
Te nem fogsz látni síró MSZP-st 2010-ben....:-)
A hozzászólásokban többen megfedtek már amiatt, hogy - próbálom idézni - túl sokat foglalkozom egy „nem létező” párttal. A Lehet Más A Politika (LMP) nevű formációról azért írtam többször, mert meggyőződésem, hogy ez a politikai alakulat sokkal esélyesebb annál,…..
peacekeeper 2010.01.21 08:41:22
@simonmondja.:

Jó meglátás!!!
Megcsinálták maguknak a saját fantom ellenzéküket.....
Egyet jobbról, egyet balról.
És elvettek az ellenféltől 12-20% szavazatotot.
Üggggyes!!!

Szegény Gergő!
Tudja egyáltalán mibe húzták bele?
Neki is azt tudom tanácsolni, amit minden kis pártnak.
Jól nézzék meg, hogy honnan jön a támogatói pénz és mire.
Mert a Fidesz (és pénzelői) nem hülyék. (És titkosszolgálati eszközökkel és módszerekkel jól felszereltek.)
Sokkal "olcsóbb" és nagyobb haszon 3 db 4%-os pártot támogatni, (akár úgy, hogy nem is tudnak róla!)mint ugyanennyi pénzzel megpróbálni őket Fideszes szavazóvá tenni. (Főleg ha erre nincs remény)
Az eredmény ugyanis ugyanaz.....
Sőt!
Még a demokrácia látszata is megmarad.....
peacekeeper 2010.01.24 11:52:26
@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=77):

Negatív.
Már miért volna jó a Fidesznek egy gyenge LMP az országgyűlésbe?

A Fidesznek egy gyönge (max. 4%-os) LMP és ugyanilyen "gyönge" (erős) MDF a legjobb, mindkettő az OGY-n kívül....
Meg is tesznek mindent ennek érdekében.......(és ebbe a mindenbe nagyon sok dolog belefér, amire az átlag pógár még csak nem is gondol....csak "beszopja")
Úgy manipulálják a köz véleményét, hogy a "köz" észre se veszi, hogy manipulálva van....:-(
törökgáborelemez 42. 1+1=0? 2010.01.22 18:55:00
Több okból sem szerencsés, ha egy elemző a megérzéseiről beszél. Mondanom sem kell, hogy az ilyesmi nem tartozik a bevett módszerek közé, ráadásul önveszélyes is ilyen nehezen igazolható állításokkal traktálni a publikumot. Miután azonban egy blog többet bír el, ezúttal…..
peacekeeper 2010.01.22 20:10:59
@Aldobói Feldob:

Miért is kellene Dávid Ibolyát rács mögé dugni?
Utoljára az Orbán kormányban volt pozícióban.....
peacekeeper 2010.01.22 21:41:35
@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=79):
@Aldobói Feldob:

Akkor mindkettőtöknek....

Kapott egy felvételt.
Honnan kellett volna tudja, hogy ki küldte?
Küldhette az egyik beszélgető (Tóth-UD Zrt), a másik beszélő (Csányi) leleplezésére.
Küldhette a másik beszélgető (Csányi), a Fidesz leleplezésére.
Küldhette bárki, A Fidesz, az UD Zrt és Csányi leleplezésére.
Honnan kellett volna tudnia, hogy az NBH készítette a felvételt, és valamelyik munkatársa (akinek hányingere lett az egésztől) jogellenesen lemásolta és megküldte a célszemélynek, akire az akció irányult, aki hátrányt szenvedett miatta?

És Dávid a nyilvánosságra hozással együtt megküldte az ügyészségnek.
Tagadta bárki a beszélgetés egyetlen szavát? Mindkét beszélgető elismerte annak tényét és tartalmát.
Akkor mi a baj?
Ja, hogy kiderült a disznóság, amit a bennfenntesek közül mindenki tudott?
Hogy a Fidesz "ez a harc lesz a végső" jelszóval Dávidot a Fidesz hű Almássy elnökre cserélte volna?
Hát könnyebb lett volna a 2/3 vele, mint Dáviddal és Bokrossal, az biztos.

Szóval mi a kreált vád, az ügyészség szerint?
Visszaélés személyi adattal?
Megnevezte Dávid, hogy ki beszél a felvételen?
Nagyon kilóg itt a lóláb, hogy miben mesterkedik az ügyészség, az ("ellenőrizetlen") állam az államban.
Szerettem volna elemezni a nyugdíjakkal kapcsolatos – január eleje óta tartó és még ma is folytatódó - vitát. De nincs értelme.Az elmúlt napokban számtalan véleményt olvastam a kampány első "igazi", a szereplők többségét bevonó témájáról. A megállapítások…..
peacekeeper 2010.01.20 15:36:27
@1.szolo (B.A.):
Az ajánlószelvények gyűjtéséről külön írni akarok.
A Fidesz kezében a zsarolás, a kirekesztés és a megfélemlítés eszköze lesz.
Mire kell százezer aktivista?
176x750 ajánlószelvény gyűjtésre?
A tartalékot számítva is 5x annyian gyűjtik, mint amennyi kell......
MINDENKIT meg fognak keresni!
És listát fognak vezetni.....
De erről később.
peacekeeper 2010.01.20 18:58:42
@radala:

"ezek a szabályok vannak, így kell játszani."

Amelyik szabály elavult, azon változtatni kell. Ezeket a szabályokat úgy alkották meg, hogy feltételezték a jóhiszemű joggyakorlást.
Ami azt jelenti, hogy a 750 helyett biztonságként gyűjt 1000-et. De nem többet, mert nincs rá szükség.
A baj akkor kezdődött, amikor a pártok elkezdtek játszani a választási rendszer "lehetőségeivel" és "kiskapuival".

Te nem látsz benne veszélyt, mert szerintem fogalmad nincs mi megy az ajánló szelvényekkel. Pl fantom pártokkal meg lehet osztani az ellenfél szavazóit. Név szerint sorolni tudom ezeket a pártokat, érdekesen mind valamilyen szociáldemokrata tömörülésnek nevezte magát. Aztán iparággá vált, adták-vették az ajánlószelvényt. Majd rájöttek, hogy az ellenfél indulásának megakadályozására is jó, ha érvénytelenné teszik. És arra is rájöttek, hogy az ellenoldali kispártoknak is be kell segíteni.
De ami most jön az mindent fölül fog múlni. Én megtapasztaltam már egy faluban kicsiben, most a Fidesz országosan veti be.

Az csak az egyik dolog, hogy arra is rájött a két "nagy" párt, hogy ha ketten az összes ajánlószelvényt összegyűjtik, akkor a kicsiknek még az indulása is tőlük függ. Ez egy rendkívül antidemokratikus eljárás, ez már a joggal való visszaélésen is túl van, ez a demokrácia elleni merénylet.
És ez a választásból való kirekesztés csak a kisebb baj.
A nagyobb bajról, hogy az ajánló szelvények segítségével milyen listák készíthetők, és mire használhatók még, azt majd ha Gábor is figyelmet szentel nekik akkor mondom el.
peacekeeper 2010.01.20 19:11:46
@1.szolo (B.A.):

"Egyébként meg próbáljanak csak meg NEMET mondani a leendő kormány embereinek, akik egy (fekete;)cím-listán jelölik meg ezeket a nagyon bátor egyedeket"

Rátapintottál a lényegre.....
Ez nem fenyegetés "látszata", hanem maga a fenyegetés! Nem fikció, hanem gyakorlat. És ezt fogják most országos szintre emelni.
Miután szombaton a Jobbik is nyilvánosságra hozta az egyéni választókerületekben induló politikusainak névsorát, most már csak a politikusok újrahasznosításával elfoglalt MDF és a választók elől egyelőre rejtőzködő LMP jelölt-jelöltjeire várunk. A három legesélyesebb…..
peacekeeper 2010.01.19 15:13:40
@radala:

Amikor 2006-ban azt mondta Szamóca a Kossuth téren, hogy 1 millióan imádkoznak Orbánért, akkor az egyik pap ismerősöm csak annyit mondott, hogy mi csak páran imádkoztunk 2002-ben, de az Isten tudta, kinek az imáját kell meghallgatni.....
(Na ennyit a fekete mágiáról....)
És most megyek el szolizni...:-)
peacekeeper 2010.01.20 06:45:49
Amire nem volt módom tegnap reagálni, azt most utólag megteszem.
Annyi hülyeség nem maradhat válasz nélkül....
@Balt:
"Gyurcsány hagy a Fidesznek osztogatni valót. :))) Ezt te magad elhiszed? :))) "
A tények ezt mutatják.
Ha a 3,8%-os hiányt fel lehet vinni 7,5-re, akkor van benne tartalék.
Ha nem, akkor még a megteremtett lehetőség, maga a 3,8, is segítség az új kormánynak. A 10%-hoz képest mindenképp jobb helyzet, tehát Gyurcsány jobb helyzetet adott át, mint amit kapott.

@mirrmurrkandúr:

-Sose vágytam olyan szellemi "magasságokba", ahol székelsz, ahova csak egy magadfajta jobboldali "entellektüel" képes eljutni (a maga ékes lófasz magyar nyelv sárba tiprásával)
-Sose mondtam, hogy független vagyok, hiszen több politikai szervezet alapításában vettem részt.
(Ha ilyent mondtam volna, bizonyára idézni is tudtad volna.)
- Sose mondtam, hogy magamat hova helyezem a politikai palettán (egyébként középre) és veled ellentétben én nem pártkatona vagyok, hogy pártpropagandát terjesszek. Én megengedhetem magamnak, hogy a dolgokat a maguk valójában lássam, és azt mondjam, amit gondolok.

-Ja és nem vagyok hontalan.
Szellem szintjén Isten része vagyok, emberi testként a Föld az otthonom, és csak harmadsorban vagyok magyar. És csak negyedikként magyar állampolgár.....
De ez már tényleg nem a Te szinted....
peacekeeper 2010.01.20 12:17:44
@pannonfunk:

Én csak arról beszélek, amihez értek, vagy amihez nem értek, de az én szintemen is érthetően elmagyarázza valaki....
Mint mondtam, a gazdasághoz nem értek.

De amit értek, abból nyilvánvaló, hogy ahogy Orbán is 6%-os ÉVES hiányt tervezett, úgy Bajnai (Oszkó) is ÉVES hiányként tervezte a 3,8%-ot.

Az egy másik kérdés, hogy 2002-ben jött az ÚJ kormány, és beletette a 100 napos programot a költségvetésbe (amit a Fidesz is megszavazott!) és így KÖZÖSEN beletettek még 4%-ot. Így lett 10.

Most meg jön majd Orbán, és EGYEDÜL beletesz 3,5%-t, hogy 7,5% legyen.
Legalábbis ezt akarják, számomra minden magyarázat nélkül egyértelmű és érthető.
Amit ehhez - e helyett - a Fidesz kommunikál az finoman mellébeszélés, durvábban hazugság.

Az éves hiányról pedig pár napja hallgattam Oszkót, aki 3 mondatban elmagyarázta, hogy hogy jön létre az éves hiány. Azt megértettem belőle, hogy az év elején nagyobb, aztán van olyan is, amikor TÖBB, mint a végén. És a végére beáll.
Tehát amit belinkeltél, az ebből a szempontból nem összehasonlítható.
Nincs két egyforma költségvetés (ráadásul az egy kétéves költségvetés 2. éve volt, ahol már a kiinduló adatok se voltak igazak) Már EU ország vagyunk, változtak a szabályok, adók, tehát nem lehet se összehasonlítani, se következtetést levonni az egész évesre abból, ami áprilisig lesz.

Olcsó fideszes néphülyítésre való kommunikációs blabla, azaz nem ide, egy elemző blogba való...
Ezért nem reagáltam rá ott....ezt a "hülyeséget" válasz nélkül hagytam, vagyis én nem soroltam sehova, csak Te vetted magadra.....
Hiszen meg se vagy említve a hozzászólásban....