Regisztráció Blogot indítok
Adatok
minstrel

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- magyar rémmese - Ha megmondanám, honnan tudom, meg kellene öljem a kedves olvasót. Egészségesebb tehát, ha enélkül is elhiszi: a mese létező önkormányzaton alapul, bármilyen hasonlóság a valósággal hihetetlen, de sajnos igaz. A kedves olvasó még így sincs…..
minstrel 2012.02.01 13:27:26
@Muad\\\'Dib: Ha annyira hiányzik az a 30 nap szabadnap, és amúgy is olyan jó egy önkormányzati dolgozónak, mi tart vissza attól, hogy önkormányzatnál dolgozz? Egyáltalán mi tart vissza bárkit, aki szerint egy önkormányzatnál dolgozni aranybánya?
minstrel 2012.02.01 13:50:35
@Muad\\\'Dib: És jellemzően (vagyi többnyire, nagy általánosságban, általában) nem is köztisztviselő/közalkalmazott, hanem szerződéses, "külső" ember. Tehát nem köztisztviselő/közalkalmazotti bértábla szeinti juttatás és szabadság jár neki. ennyit a 30 napról, és az éhbérről :)
Az utóbbi napokban a boldoggá avatás közeledtével sokat gondolkodtam arról, hogy mit is jelentett számomra II. János Pál személye. Ki is ő nekem? Miként hatott rám? Mi az öröksége számomra?..
Vajon kinek a "jó kapcsolataival" dicsekszik az ingatlanos?  A hirdetés itt van (screenshot pedig itt).Tipp: Arvedui, kösz!..
minstrel 2010.12.07 12:52:53
@Rocky: Egyetértek.

Egy "hivatali mérnök", akinek van némi tapasztalata az építési jogszabályokról (adott esetben egy ilyen épület simán belefér a törvényes keretekbe), valamint arról, hogy ahol nincs kötelező tervzsüri, és a főépítész csak véleményez (tehát nem kötelező figyelembe venni a véleményét, javaslatát), ott némi arroganciával és rámenősséggel át lehet nyomni egy iyen tervet. Nem kell hozzá sem kapcsolat, sem boríték.
minstrel 2010.12.07 13:08:08
@telkoe: ld. fenti véleményem.
Szerintem az illetékes előadó és az eladó is perelhetne becsületsértésért.
  Azok kedvéért, akik nem voltak ott a csütörtöki Morrison's Közgázos koncerten (bánhatják, remek buli volt Malackástul, Burszán Verástul), szóval azok kedvéért elmondom, hogy csináltunk pár partyképet a közönségről - a színpadról fotózva. Volt, amelyik sikerült, volt…..
minstrel 2010.12.05 19:16:23
  Első blikkre semmi különös nincs ezen a fenti kulipintyón, legfeljebb a dupla kuka. Aki megpróbálja megsaccolni, mi van benn, nem sokat téved ha egy újabb kukára tippel, de azt valószínűleg nem gondolja, hogy az egy hímzett terítős kályhával, egy szobagepárddal és egy…..
minstrel 2010.12.03 16:21:53
@eszterencs: Igen, be lehet jelentkezni zártkerti és külterületi ingatlanra is. A feltétele, hogy legyen rajta - hivataolsa bizonyíthatóan, pl. tulajdoni lapon bejegyezve - emberi tartózkodásra alkalmas épület.
@Dövan: Más kérdés a belterületbe vonás. Elég sok fölösleges, és szerintem megelőzhető bonyodalom és polgári (választópolgári ;) ) elégedetlenség származik az olyan egyoldalú megközelítésből, mint pl. "az előbb - utóbb minden belterület lesz, még a szőlőhegy tetején levő telek is, főleg ha én odaköltözök, és írok pár nyavalygó levelet az önkormányzatnak...". A belterültbe vonáshoz sok mindennek kell megfelelnie egy területnek. Kezdve ott, hogy mit mond róla a település helyi építési szabályzata. A teljes közművesítés is alapkövetelmény (víz, villany, csatorna, ha már lakóterület, akko a lakók igényelni fogják előbb - utóbb a telefont, tv-t, internetet, netán gáz). Aztán a megfelelő minőségű, természetesen szilárd burkolatú út. Ami legyen mondjuk min. 5 m széles, elférjenek alatta a közművek, stb. Ehhez szőlőhegyeken ált. a magántulajdonú ingatlanokból kéne területet elvenni. A lakó úgyse fogja ingyen odaadni, tehát közös megegyezéssel vétel vagy kisajátítás a megoldás, ami elág hosszú folyamat. A költésgeket persze az önkormányzat állja, ugye. Ha volna miből. És akkor ugyanilyen alapon a település többi, hasonló zártkerti ingatlanos területe is jogosan sorbaállhatna a belterületbe csatolásért. Közben pedig ott vannak a már közművesített, belterületbe csatolt, építési telekké nyilvánított, még beépítetlen területek...
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy aki zártkerti, szőlőhegyi, üdülőterületi ingatlant vesz lakóingatlannak tized-, huszadannyi pénzért mondjuk az Ürgehegyen, az számoljon vele, hogy reálisan nézve az ő életében az az ingatlan zártkerti ingatlan marad, annak megfelelő minőségű szolgáltatásokkal, rossz utakkal.
Szent Pál még olyan szépen, olyan egyértelműen megírta a Bibliában, hogy mulier taceat in ecclesia (a nők hallgassanak az egyházban)! (Vö. 1Kor 1,34). Bezzeg akkor még rend volt! Nade manapság, hogy a nők nem átallnak fedetlen fővel megjelenni – és imádkozni! i-mád-koz-ni!!…..
A brit Robert Edwards nyerte az idei orvosi Nobel-díjat - jelentette be hétfő délelőtt a kitüntetést odaítélő stockholmi bizottság, amely azzal indokolta döntését, hogy a mesterséges megtermékenyítés úttörőjének számító kutató munkássága mérföldkövet jelent a modern…..
Nem tudom, titeket is foglalkoztat-e a „túlvilág” kérdése. Tudatosan kerülöm az „örök élet” kifejezést. Keresztényként ugyanis nem az eddigiek folytatását várjuk, hanem valami gyökeresen új dolog eljöttét. A fizikai életünk örökké tartó folytatása…..
minstrel 2010.08.03 14:09:09
@pacsy: Ők nem a reinkarnációban hisznek? Vagy ahhoz is hozzátartozik az ítélet?
minstrel 2010.08.05 11:25:42
@replay: És milyen alapon történik a különválasztás? A beszámolók, élmények, és ezek befogadása természetéből adódóan: szubjektív alapon.
Szerintem.
minstrel 2010.08.05 12:32:24
@replay: oké. :)
Urbanista Cuki újpesti buhera 2010.08.04 08:46:33
 Cuki! Mindössze ennyit fűzött Szily Laci a linkhez, amit küldött. Tényleg klassz kompozíció: az alsó ablak, a korlát nélküli erkély, a drótok, a színek, na meg persze a redőny. De végül is funkcionálisan minden klappol...
Ma egy érdekes összejövetelre csöppentem. A hallottak ébresztették gondolataimat, amelyeket most megosztok veletek, de nem több ez egy hangosan gondolkodásnál… Nyugaton egész komoly kérdés majd minden országban a születések számának csökkenése… Ez szép…..
minstrel 2010.08.02 15:03:35
@Chantalle: Mert a bárányok hallgatnak ;)
(Bocs, én meg ezt nem bírtam kihagyni)
Az Egyházfórum legutóbbi száma (2010/2) Hans Küng német teológusnak 2010. április 12-én kelt “Történelmi Bizalomvesztés” című nyílt levelét közli, amelyet a világ püspökeihez intéz. “Kemény beszéd ez, ki hallgathatja.” Bizonyságul álljon itt pár…..
Tudom, hogy mi papok mindenbe beledumálunk, amihez pedig nincs semmi közünk se’. Íme a példa: most akkor szabad, vagy nem szabad házasságkötés előtt lefeküdni egymással? Van egy rendtársam, aki hosszú ideig Japánban dolgozott, és – egyebek között – jegyesek…..
minstrel 2010.04.23 21:18:14
@lássukcsak:
Szia! Csak egy könyvet szeretnék ajnlani, ami most is, és később is talán segíthet neked/nektek:
A járatlan út (M. Scott Peck).
Nem vallás, nem filozófia, hanem egy pszichoterapeuta tapasztalatai a szeretetről, fájdalomról, lelki fejlődésről.
"Ez a tér és ez az idő azért van, hogy átutazhassunk rajta. A kegyelem segít, hogy föl ne bukjunk, és megsúgja, hogy az út végén várnak minket. Kérhetünk-e ennél többet?"
Ezek a könyv zárómondatai.
Használjátok, ha érdekel, és mindenképp legyetek boldogok, szeressétek egymást! :)
Lukács evangéliumában mondja a feltámadt Jézus két búsuló tanítványának: „Hát nem ezeket kellett elszenvednie a Krisztusnak, és így bemenni dicsőségébe?” Utána pedig, „kezdve Mózesen és valamennyi prófétán, mindent megmagyarázott nekik, ami az Írásokban…..
minstrel 2010.03.31 09:02:29
@namwen: Én is ezt a kérdést rágom mostanában, persze, sokra nem jutok :D De akkor is: ha az ember Istené, hogy kerülhetünk Tőle ilyen távol? Persze, szabad akarat... De miért kell nekem sötétben tapogatóznom? Ki kérte ezt...? stb., stb. Egyébként, talán az apák bűnhődnek a gyerekek bűneiért? Hiszen felelősek vagyunk értük. :)

Krisztus szenvedéséről (meg az emberekéről): Nem értem, nem tudom, miért van. Én nem kívánom senki szenvedését, sőt. De volt már veletek olyan, hogy bármit, szó szerint bármit megtettetek volna azért, hogy valamit megváltoztassatok, valamit meg nem történtté tegyetek, kitépjétek a saját vagy olyasvalakinek az életéből, akit szerettek, de nem tehettek semmit? Mert mondjuk az életetek is kevés hozzá. No, akkor ott van Krisztus, és az Ő keresztje, a végső remény :)
minstrel 2010.03.31 10:32:02
@cserenkov: Nem okoskodsz jobban, mint bárki közülünk ezen a blogon :D
Kemény meglátás... és emlékszem: a felnőtté válás (még ha ez nem is egy esemény, inkább eseménysorozat). Jobb lenne gyereknek maradni, örökkön örökké :)
Jezsuita bloggerek "A hazugság" 2010.03.16 19:13:00
Az egyik ismerősöm felkért, hogy fogadjak el egy meghívást, ahol baráti körben „a hazugság”-ról beszélgetnénk. Sajnos nem felelt meg az időpont amit felajánlottak, de ahogy lenni szokott, a telefon letétele után azonnal beindult az agyam a témát illetően. Mi jut eszembe…..
Egyszer régebben ígértem, hogy írok Teréz anya lelki naplójáról, amit nemrég adott ki magyarul a Vigilia Kiadó. Elég megrendítő könyv. Majdnem botrányos: a Time magazin akkoriban címlapon hozta. Egy szerzetesnő „titkos életéről” szól. Nagyjából arról, hogy a…..
Jezsuita bloggerek Van jövője? 2010.02.16 19:10:00
Hallani véleményeket, melyek szerint a gyónás leáldozóban van, el is fog tűnni, hisz egyre rövidebbek a sorok a gyóntatószékek előtt, és vannak katolikus vidékek, ahol már alig gyónnak. Ha a bűnbánat szentségének a történetét nézzük, akkor láthatjuk, hogy ez a szentség nagyon sokat változott a…..
minstrel 2010.02.18 12:55:20
Sziasztok! Kíváncsi vagyok a véleményetekre valamivel kapcsolatban, főleg a jezsuita atyákéra :)
A tegnapi hamvazószerdai misén az atya épp a gyónásról beszélt. Kihangsúlyozta, hogy az egyház tanítása szerint a gyónás során Isten megbocsátja a bűnöket, de ez nem jelenti a büntetés elengedését, azt mindenképp el kell szenvednünk, vagy itt, vagy halálunk után. Mert Isten igazságos. Bevallom, bennem egészen más kép élt a gyónás szentségéről és Isten irgalmáról, és ez tizenvalahány évi hittan tanulás után is teljesen új nekem.
Akkor tehát mitől váltott meg minket Krisztus? Ezek szerint a bűntől, és a bűnnek csak egyik következményétől, az "örök haláltól", de a szenvedéstől nem. Végülis ez logikus, amennyi szenvedés van ezen a földön...
Aztán beszélt arról, hogy akik nem bánják meg bűneiket, "bűnben élnek", Isten azokat is megjutalmazza jótetteikért, de itt a földön, hiszen haláluk után nem tudja, mivel kárhozatra jutnak, és Isten ezt tudja róluk (akkor tehát mégis van eleve elrendelés???). Tehát gyanús az, aki túl jól él itt a földön (???).
Mi történik ebben a szemléletben a nem vallásos, de jószándékú emberekkel, vagy a más vallásúakkal? Vagy ez a szigor csak a keresztényekre vonatkozik??
Nem értem én ezt. És főként nem tudom összeegyeztetni azzal a "be nem avatkozó, létben tartó" Istenképpel, ami a "Magyarázatok Istenének élete és halála" c. bejegyzésben is kibontakozik, és leginkább közel áll az én szemléletemhez. Hacsak nem értettem azt is teljesen félre...
De viszont fordítottam magamban egyet a dolgon. Ha ez mind így van, akkor óriási a keresztények felelőssége, egyenként és összességében, és éjjel-nappal minden alkalmas és alkalmatlan időben megtérést kéne hirdetnünk, mindenkinek. De legalább az életünkben láthatóan megmutatni Krisztust, mert minden egyes lélek a személyes felelősségünk. Csakhogy innen már csak egy bolhalépés, vagy annyi sem a fanatizmus, vallásháború, inkvizíció.... Szerintem.
Bevallom, egy kicsit megzavart és el is keserített ez a beszéd. Azt hiszem, ez látszik a bejegyzésemen is, kissé zavaros, de azért remélem értitek :)
minstrel 2010.03.09 14:29:44
@tanítvány: Szerintem (szubjektív vélemény) azt enged be a Jóisten a házába, aki Ő akar :)
minstrel 2010.03.09 15:07:42
@kis_csirke: Azt hiszem, a kizárólagossággal lenne a fő problémájuk. Persze, nem ismerek egy buddhistát sem személyesen. Viiszont, a keresztény hit szerint is volt kinyilatkoztatás Jézus előtt (próféták?), Jézus pedig teljessé tette a kinyilatkoztatás művét. vagy rosszul emlékszem? :-/
József Attila volt talán a 20.század legnagyobb magyar költője. Nem lehet betelni versei olvasásával. 18 éves korában írta egykori tanárának címzett levelében: „…így vélek eljutni az életem értelméhez, hogy azután megtaláljam az élet (és a létezés) értelmét.…..
minstrel 2010.02.25 08:28:22
@izrael miszteriuma:
"...a verseket úgy kellene nyomtatni, mint a zeneműveket."
:)))))
Jezsuita bloggerek BÚÉK 2010.01.04 09:49:00
Történt egyszer, hogy az anyaméhben fiúikrek fogantak. Teltek a hetek, és a fiúcskák növekedtek. Ahogy növekedett a tudatuk, úgy nőtt az örömük is:
 - Mondd, nem nagyszerű, hogy fogantattunk? Nem csodálatos, hogy élünk?
 Az ikrek elkezdték felfedezni világukat. Amikor…..
minstrel 2010.02.15 18:12:04
@mammamusz: "A kétféle valóság élhet egymás mellett úgy, hogy egyik se sérüljön? "

Élhet? Tud erre nekem valaki bármit is válaszolni? Nem elméletben, hanem gyakorlaban: élhet? Ilyen szoros közösségben, mint a példában az ikerpár - vagy mint férj és feleség?
minstrel 2010.02.18 11:16:27
@mammamusz: Igen, nehéz :) És olyan kevés szó esik erről "hivatalos" részről, pedig igencsak életszerű.
Köszönöm a választ, és minden jót Nektek!
minstrel 2010.02.18 14:06:02
@mammamusz: Igen, de mi így ismertük/jük meg egymást. Így sem könnyű, és ki tudja, merre vezet végül.. :)
Képzeljétek! XVI. Benedek pápa alig két hete közzétett üzenetében megemlékezett rólunk! A Pápa elégedett velünk!! Na persze nem személyesen dicsért meg – ott még nem tartunk (-; de azért mégiscsak megdicsért… És bátorított. Arra, hogy blogoljunk tovább.…..
minstrel 2010.02.14 10:30:58
A média égboltozata vakító fényű állócsillagok világa. Zenészek, diktátorok, futballisták, vagy netán ezek ötvözete, a nagy testvér győztesei, az élet apró incidensei mellett (válás vagy éppen egy átmeneti idegösszeroppanás) is megkapóan megközelíthetetlennek, és éppen…..
minstrel 2010.01.15 11:17:40
@hot little bitch: Tényleg sokkal sokkal jobb alternatív válaszaink vannak az élet nagy kérdéseire? És itt a hangsúly a "jobb"-on van.
minstrel 2010.01.15 12:38:09
@hot little bitch:
Személy szerint most nem elsősorban a tudomány válaszaira vagyok kíváncsi, bár alapvetően igen :)
A régi mondák és teremtéstörténetek a régi emberek tudását tükrözték. Természetes, hogy a tudomány fejlődésével egyre mélyebben megismeri az emberiség a körülötte levő világot és természetét.
Az én reakcióm bármely új tudományos felfedezés kapcsán (azok után, hogy Nahát!) az, hogy "Miért?". Miért a) és miért nem b)?
Milyen választ tud adni ma a tudomány a világ keletkezésének okára, és nem a módjára (pl. evolúció-elmélet, ősrobbanás-elmélet), ami bizonyíthatóbb lenne mint pl. a bibliai vagy más teremtéstörténetek oka/okozója? Pl. mi/ki indította az ősrobbanást?
Ezek után az ok/eredet továbbra is a hit kérdéskörébe tartozik, nem a tudományéba, mert nem bizonyítható, tudomásom szerint.

Hogy mi történik az emberrel halál után, szintén nem bizonyítható tudományosan, mert a halhatatlan lélek megléte vagy hiánya nem bizonyítható tudományosan. Szerintem.

És szerintem, mivel erre belátható időn belül nem valószínű, hogy választ talál a tudomány, csak hinni lehet valamit és elméleteket gyártani, ami igazból kitűnő agytorna :) A nagy kérdés nekem inkább az, hogyan érdemes élni, ha már itt vagyunk. És erre az egyik legjobb választ Jézus adja, akár mese, akár nem: "Szeresd a másik embert úgy, mint magadat." És ezzel visszakanyarodtam a poszt címéhez, ami csak annyit bizonyít, hogy ez a kis okfejtésem teljesen fölösleges volt. :D