Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Indapukk

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A luxus számára a fel és a le viszonylag nehezen leküzdhető akadály. Annak ellenére, hogy a tengerszinttől több ezer méterre eltávolodni viszonylag költséges hobbi, a megfelelő körülmények megteremtése általában messze elmarad az elvárhatótól. Ezen akar változtatni az…..
Indapukk 2011.11.13 14:11:13
@malolo: ezzel már jártak 11 000 méteren is: en.wikipedia.org/wiki/Sikorsky_CH-54_Tarhe

És az igaz, hogy ez azért nem üzemszerű, viszont a Hillary-lépcső se tizenegyezren van (8 760 m).

De kifejleszthetnének egy olyan verziót is, amit repülőről ledobva a kiválasztott helyre lehet vitorlázni. Vagy rakétameghajtással lehet a célba juttatni! Esetleg egy felfújható modell? :D

De ha máshogy nem megy, hát felviszik a serpák a hátukon :)
w Játszani is engedd! 2010.09.08 06:30:00
Végül, lassan, lomhán megérkezett a vasseprű a köztévébe, kisöpörni onnan a reakciót, a nemzeti együttműködés ellenségeit. Sajnos – és ez itt egy országos jelentőségű sajnos – továbbra is az a jelszó, hogy aki nincs velünk, az van ellenünk. Kevés olyan tévés…..
Indapukk 2010.09.09 02:35:29
@lev davidovics: Elolvastam. Juj.
Kelet-Európából jöttem, nem gondolom, hogy a világot fel lehetne osztani feketére és fehérre, jókra és rosszakra. Chilében vagyok, egy olyan országban, ahol – akárcsak Magyarországon – 1990 óta van demokrácia. A párhuzamoknak itt nagyjából vége is van: Chilében a 80-as…..
Indapukk 2010.08.27 22:09:21
@hallohallo: És mekkora szerencse, különben sose találok rá erre a blogra. Beleolvastam itt-ott, remek az egész, néhány bejegyzést elolvasva máris kedvem támadt Chilébe utazni, spanyolul tanulni :)

Egyáltalán nem terveztem ma este, hogy Latin-Amerikáról fogok olvasgatni, aztán mégis itt ragadtam. A braindrain.blog.hu-val mi lesz? Az is elég érdekesnek ígérkezik (meg úgy általában a migrációs téma).
w Szép új világ 2010.06.09 05:45:00
Nagy kő esett le a szívemről, ki tudja, hol áll meg. A világraszóló balfaszkodás után Orbán Viktor szót kér az Országgyűlésben (eleve!), és az évtizednyi sötét parasztvakítást félretolva értelmesen kezd beszélni. Amit mond, annak csekély köze van persze ahhoz, amivel…..
Indapukk 2010.06.09 14:52:07
Az emberek nem foglalkoznak naponta mások problémáival, míg az erre létrehozott állami szervezetek igen. A társadalom "szolidaritási hajlama" csak úgy önmagában szart sem ér. Az állami újraelosztás hatékonyságát lehetne fokozni (értsd: csökkenteni az "ingyenélés" lehetőségét), de azt önkéntes alapokra helyezni lehetetlen. Ha ebbe az irányba megyünk el, minden rászorulónak (nincstelenek, árvák, súlyos betegek) rosszabb lesz. Sokkal.

A gazdagoknak abból van pénze, hogy a szegényebb embernek kevesebb pénzt ad, mint amit a munkája ér. Ebből származik a profit. Ha az állam ezt a plusz pénzt nem adóztatja meg jobban, az megint csupán oda vezet, hogy a gazdag gazdagabb lesz, a szegény szegényebb, az állam bevételei csökkennek.

Tudom, az most a népszerű elmélet, hogy itt mindenki hű, de gazdag lenne, csak a "zállam elveszi a pénzünket" és "ingyenélőknek" adja. És amíg az ember (vagy annak rokona, barátja) nem kerül bajba (megbetegszik, árván marad, elveszti a munkáját), addig nem is látszik, hol van ebben a hiba.

A bankok a sarcot nyilván áthárítják az ügyfelekre, úgyhogy ez elég nagy parasztvakítás, amitől úgy tűnik, mintha az állam kevesebbet venne el, miközben csupán annyi történik, hogy egy közvetítő kerül a folyamatba.

A több szereplő pedig csak átláthatatlanabbá, ellenőrizhetetlenebbé teszi a rendszert, ilyenkor mindig több pénz "folyik el". Így működnek a kórházakat "menedzselő" cégek, ilyen lesz a "több biztosítós" modell, stb. Ugyanannyi pénzen több szereplő osztozik, mitől lenne ez jobb?

Persze egyszerűbb a problémákat zsákba gyömöszölni és kihajítani a Parlament ablakán, mint megoldani. Látványosabb is, csak gazdaságtalanabb. Az igazi reform az lenne, ha Orbán Viktor egy jól működő államot szervezne, hatékony apparátussal. De ez túl nagy falat, nem elég látványos és nem elég gyors.
Egy szaúdi tudós szerint a ház úrnőjének tejéből kellene fogyasztaniuk a ház férfi alkalmazottainak. Erősen ajánlott:Élet Szaúd-Arábiában - MTV True Life (videó) További iszlámbarát szövegek: Allah cikiben Rasszizmus és antifasizmus ..
Indapukk 2010.05.28 14:25:11
Lám, a hülyeség nem ország, vagy vallás függő: velvet.hu/poronty/2010/05/28/aki_nem_veri_a_gyereket_az_gyuloli_ot/

Persze ez a sok agymenés lehet egy működő keresztény - mohamedán ökumenizmus alapja is: ha nem szopsz, megvesszőzlek! Vagy ez valami más? :)
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
Indapukk 2010.05.10 02:41:48
@varvizib: Azt hogyan csinálnák? Úgy értem, az önerőből talpraállást. A görög állam nem képes megtermelni a működéséhez szükséges pénzt. És ez nem csupán a 14. havi fizetések, vagy az 58 éves nyugdíjkorhatár miatt van. Sokkal több hiányzik a rendszerből.

A most kapott segítség (ha elegendő lesz egyáltalán) épp csak túllendíti a görögöket a csődön, a megszorítások pedig kicsit kitolják a következő, még orbitálisabb csőd kialakulását.

Ráadásul Görögország (marha nagy szerencséjére) az euró-zóna tagja. Mit gondolsz, mi történne az euróval, ha Görögország tényleg csődbe-menne? Ami egyébként gyakorlatilag megtörtént, nem azért kapja a zsozsót, hogy ezt megússza, hanem hogy az eurót nem rántsa teljesen a mélybe.

De az egészben az a legjobb, hogy ettől a helyzettől a nagy nyugati gazdaságok alig állnak messzebb, nem csupán Spanyolország és Portugália van szarban, de gyakorlatilag mindenki. Az amerikai elnök azért aggódik, mert a a görög válság komoly veszélyt jelent az Egyesült Államokra (index.hu/gazdasag/2010/05/09/obama_aggodik_europa_miatt/ Szerinted milyen helyzetben lehet az Államok (meg úgy általában a világ), ha egy balkáni nyaralótelep gondjai veszélyt jelenthetnek rájuk nézve? És mit gondolsz, mi mennyire tudnánk kimaradni a szarcunamiból, amikor kiborul a bili, ha együtt fél ettől az EU és Amerika?
Indapukk 2010.05.10 17:54:37
@xsasha: Átfutottam a hozzászolásokat, de Vakapád zsömlézése nincs meg, mire gondolsz? Elolvasnám, ha már így megemlítetted. :)

Készséggel elismerem, hogy ő jobban ír, a Rejtő utánérzésein általában jókat derülök. Nem is törtem az ő babérjaira, csak azt próbáltam érzékeltetni, mennyire abszurd, amit írtál. De úgy érzem, hogy ez számodra személyes kérdés. Ha jól sejtem te részese voltál ezeknek a "forradalmi eseményeknek" (nem a gyújtogatásra gondolok), és "forradalmárként" gondolsz magadra. Ha ezt jól látom, akkor kár vitázni, én nem akarom tőled elvenni ezt az érzést, bár úgy gondolom, becsapod magad. A tényekkel kapcsolatban úgyis csak ismételni tudnám @kaffogó hebrencs-et.
Indapukk 2010.05.11 00:42:29
@xsasha: Csak hogy ne tűnjek teljesen bénának: még a válaszom előtt próbáltam úgy is, hogy "zsömle", meg úgy is, hogy "zsemle". Nem volt találat. Aztán most megpróbáltam úgy, hogy "zseml", és végül úgy, hogy "zsöml", és igen, megvan! A durva az, hogy én ezt az első hozzászólásom előtt olvastam már, de a zsömlére egyáltalán nem emlékeztem. :P

Ennek persze se a görögökhöz, se a forradalmakhoz nincs semmi köze, mindenkitől bocs, csak az az ALT + F, az fájt. Főleg, hogy CTRL + F.
w Onnan szórom én a pénzem 2010.05.03 05:30:00
Van azért előnye is a bukásnak, nem igaz? Az szar ügy, hogy a húsosfazék odalett, és az eddigi lopkodásért is meg kell fizetni. Viszont hurrá, hülyeségeket beszélni mostantól büntetlenül lehet! Elemében lubickolhat végre a baloldal. Juhé, nem kell többet gondolkodni! Csákányt…..
Indapukk 2010.05.03 15:02:09
OK, az MSZP ingyen BKV-ja hülyeség.

Ez a rész viszont: "Ezeket szokás szociális vívmánynak nevezni és büszkén sorolni az alanyi jogokat: egészségügyi ellátás, nyugdíj, egyetem, századik havi zsebpénz." így nem korrekt. Az állami nyugdíjat, vagy eü-t, összemosni az akárhányadik "népnyugtató" fizetéssel vagy HCs. hülyeségével nem túl szép.

Az állami eü., vagy állami nyugdíj nem ingyenes, hanem adókból és járulékokból finanszírozott szociális juttatás. Ez egy teljesen működőképes modell lehetne, láthatunk erre példát pl. Svédországban.

Nem minden rossz, ami állami, a szociális háló pedig nem valami kommunista, vagy pláne maszop-furfang. Egy jól működő állami eü. rendszerben pl. sokkal kevesebb pénzbe kerül a szegények és fizetni képtelenek alapvető ellátása, mint egy teljesen privatizált rendszerben a mindenféle biztosítók profitjának kitermelése.

Persze, ha ilyesmit hallanak a "zemberek", azonnal indul a hőbörgés, hogy ne az én pénzemből tartsák el a sok ingyenélő romát, meg alkeszt. Aztán a kórházban vagy a nyugdíjazás után jön a rádöbbenés, hogy a "szegénység" nem ér véget a cigánysornál, vagy a hajléktalan-szállóknál, de a 40 évet ledolgozott kisemberek is bőven ebbe a rétegbe tartoznak.

A cégeknek nem éri meg foglalkozni velük, az állam viszont nem mérlegelhet, hogy melyik állampolgára mennyit ér. Persze, amíg az állampolgárok ezt nem érik fel ésszel, és komolyan elhiszik, hogy egy profitorientált egészségügyben a százötvenezer forintos fizetésükkel császárok lesznek, és a kórházak mind átalakulnak Fekete-erdei klinikává, addig az ilyen dumák is jól mennek.
w A gumid kopjon, ne a hazád! 2010.04.29 06:00:00
Hogy mennyire megérett Magyarország a radikális változásra, azt a most lezárult korszak végvonaglásai mutatják be éles megvilágításban. Kiábrándítóan, dühítően ostoba rendszerek uralkodtak felettünk, amelyek már csak megszokásból csuszamlottak előre saját, lassan…..
Indapukk 2010.04.29 16:44:21
@partyface1973: Ember, a videó, amit belinkeltél, mire tanít? Hol van itt felelőtlen szex, abortusz? Vagy te úgy általában a gyerekvállalásról szeretnéd lebeszélni az embereket, mert lám, milyen veszélyes?

A tévés felvilágosításról meg annyit, hogy honfitársaink egy jókora csoportjához sajnos csak az jut el, amit a Józsi barátba meg a Maunika-sóba belepaszírozott reklámokban lát, mert netezni, olvasni nem szokott. Ezek az emberek alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, de a hormonok náluk is működnek.
w Kegyelem szegény fejüknek 2010.04.26 09:30:00
Elvégeztetett. A jó kormányzásnak csak a matematika szab már határt, azt viszont mostantól érdemes komolyan venni. Sajnos ez bele fog rondítani az eddigi mesékbe, és az ügyesen felszedett, ám csekély értelmű szavazók elvárásaiba. Orbánnak sikerült, ami eddig soha, és ami mindig…..
Indapukk 2010.04.26 19:29:00
@Csavarhúzós: Nincs ez annyira megcsavarva, ha valaki akarja, érti. De akkor se klappol, mert nem az az egyetlen nyerő forgatókönyv, hogy az MSZP megmarad, és ismét váltópárttá erősödik. Sőt, ez így annyira nem is tűnik nyerőnek.

@Tóta W. Árpád:
Lehet, hogy a Fidesz két-három ciklust is kihúz, lehet, hogy az LMP lesz a baloldal erős pártja, lehet hogy még újabb pártok jelennek meg (bár gyanítom, hogy ennek lehetőségét a Fidesz még az eddigieknél is jobban fúrja majd). Szinte bármilyen forgatókönyv jobb annál, hogy a Jobbik még erősebb lesz, vagy pláne hatalomra kerül.

Az MSZP viszont mehet a süllyesztőbe. A legismertebb arcok egyszerűen képtelenek lemondani a hatalmukról és a háttérbe húzódni, vagy teljesen visszavonulni. Addig viszont nem lehet váltópártként tekinteni rájuk, amíg a régi gárda jelen van, teljesen mindegy, hogy a Fidesz nyírja ki végre őket, vagy a párton belüli friss erők (ha vannak ilyenek).
Indapukk 2010.04.26 19:31:46
@Tóta W. Árpád: az Egybesült Államokban valóban régóta működik így a rendszer, de ettől még nem biztos, hogy jó példa. Az pedig biztos, hogy nem marad így örökké (mivel semmi sem örök). Vagyis nem arról van szó, hogy ez a többpárti demokráciák non-plus ultrája, aminél jobb nincs, és nem is lesz.

Az amerikai rendszer amúgy is sokban különbözik a mienktől, és úgy általában is nagy különbségek vannak az USA és Európa, vagy pláne Magyarország között.

Lehet, hogy az Államoknak jó, ha még 150 évig a demokraták és republikánusok osztoznak a hatalmon, de nem hiszem, hogy Magyarország számára az a tuti, ha az MSZP és a Fidesz váltogatja egymást a következő 20 évben. Így persze nagyobb az esélye, hogy rossz időkben beficcen egy Jobbik, de ez akár a pozitív változás katalizátora is lehet. Egy ilyen alakulat mind a józanabb szavazókat, mind a többi pártot helyrerázhatja.
Indapukk 2010.04.26 20:53:46
@dzsaszper: Bocs, de a moderálás eléggé lelassítja a reagálást. :)

Az a gyanúm, hogy mást értünk elszámoltatás alatt. Ha egy ügynek büntetőjogi felelőssége van, akkor a felelősök megkeresése és "elszámoltatása" nem a politikusok, a politika dolga, pláne nem az érintett párté. Ha ilyen eseteket meg lehet úszni azzal, hogy tisztújításkor mást tesznek a felelősök helyére, az kb. olyan, mint amikor a katolikus egyház a saját berkein belül megdorgálja a pedofil papokat. Sunnyogás, elkenés, elhallgatás.
Praxis A méhem tele volt vérrel 2010.04.16 08:33:00
Sziasztok! Megosztanám én is a történetemet – egyet a sajnos nagyon sok közül –, ami két évvel ezelőtt történt. Miért éppen ezt? Mert az eset óta félek kórház és orvos közelébe menni, tűfóbiám van, pedig sosem voltam félős. Rossz citológiai eredmény miatt…..
Indapukk 2010.04.16 21:07:50
@EsEl:

Azt lehet tudni, hogy melyik intézmény a helyszín? Legalább megye szinten?
w Antiklimax 2010.04.12 07:00:00
Megvan a győzelem, és valószínűleg megvan a kétharmad. Csak a gólöröm, az maradt el. Ebben jelentős szerepet vállalt az OVB, illetve a választást szervező bürokrácia korszakzáró slusszpoénja. A meghosszabbított kampánycsend szétverte a liturgiát. Elmaradt a szavazatok –…..
Indapukk 2010.04.13 16:34:55
@malacz69【ツ】igazország lakó:
@csuvel:

Az EP választásokon 2 896 179 szavazat született, most az első fordulóban 5 132 531 (mindkét adat a valasztas.hu-ról van). Az EP választáson a Jobbik a szavazatok ~14,77 %-át szerezte meg, most pedig ~16,66 %-át. Ez kb. 2% növekedés (1,89%), vagyis a Jobbik szavazók aránya az összes szavazó számához viszonyítva alig nőtt. Árpi tehát nem írt hülyeséget.
  Tisza cipő pécsi mintákkal? Dzsámis stencil más magyar városokban? Pécsi kocsmák országos hálózata cirfandlival és a városra utaló belső dizájnnal? Fesztiválszervező játék a neten? Néhány ízelítő három pécsi egyetemista - Berke Sabine, Kocsis Eszter Tilda és…..