Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plusstehen

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közleményben fényezi a Budapest Airport azt a szolgáltatását, mellyel kikerülhető a biztonsági ellenőrzés előtti sor. A Fast Track viszont szerintünk nagyrészt lehúzás: olyan valamiért kérnek pénzt, amit illene ingyen is biztosítaniuk. Az elmúlt időszakban egyre többet állunk…..
plusstehen 2014.07.26 20:15:29
A "repjegy ellenőrző mamák" azért vannak ott,hogy ha akkora gyökér kóvályog arra (nem is hinnéd, mennyi van), aki már lekéste a járatát, de még be akar menni a tranzitba, nem is aznap megy a gépe csak benézte a dátumot, stb... szóval ki tudják ezeket szűrni, mert a gép ezeket nem tudná. Csak sípolna, de nem lenne, aki megmondaná a kedves utasnak, hogy neki ott és akkor semmi keresnivalója.
Ha bezár egy sor, annak számos oka lehet, a gép meghibásodása (persze lehet azért is támadni, hogy milyen műszakilag selejt gépeket használnak), műszakváltás, biztonsági okok - kiürítés, mert a másik gyökér úgy gondolta, nem fizet a poggyászért, hát őrizetlenül otthagyta, máris ürítenek miatta és jönnek a bombakeresők... Szóval sok oka lehet. Pocsék fizuért 12 órában, talán engedtessék meg a személyzetnek, hogy néha elmenjen a mosdóba. Amilyen hülyék, ha sokan vannak a sorban, úgyse fognak elmenni, inkább feláldozzák a pihenőidejüket, mint hogy a Te nyavalygásod hallgassák. (Megjegyzem, szabálytalan és törvénytelen, ha nem tartják be a pihenőidejüket.)
A "mamák" és a többiek, akik az UB-n dolgoznak, a Hozzád hasonló nagypofájú, örökké a maguk igazát vonyító, de a szabályokat vastagon leszaró utasokat különösen kedvelik...
A reptér és a légitársaságok ajánlása a felszállás előtt kettő órával se nem véletlen, se nem vicc. Ha bármi van, a check-innél vagy a jegyirodákban tudod elintézni. Ahol néha szintén sor van. Ha lassan dolgoznak, az a baj, ha gyorsan, nem foglalkoznak eléggé a problémáddal. Így vagy úgy, de Neked tuti egyik sem lesz jó.
A fél literes ásványvíz miatt sírhatsz, de nincs a világon reptér, ahol átengednék a palackodat az UB-n (súgok - ha a palack üres, viheted, töltsd fel a mosdóban). Szóval nem helyi szopatás, mindenhol így van.
Mire átmész az UB-n, mert neked tuti külön el kell mondani, bár nagy betűkkel és több helyen is ki van írva, hogy ne legyen rajtad fém, öv, magas sarkú cipő, kabát, telefon/aprópénz/kulcs a zsebedben, de Te leszarod, mert Te jobban tudod, mint az aki ott dolgozik és aki ebből (hogyan szűrje ki a repülésbiztonságra veszélyes dolgokat/anyagokat/embereket) külön képzést kapott... Mire visszaöltözködsz a vizsgálat után, kiböngészed honnan indul a géped, megveszed a Toblerone-odat és elcsoszogsz a kapuig...
Ezek bezony időbe telnek. Többe, mint hinnéd. És ugye vond le a két órából azt, hogy mennyi idővel felszállás előtt zár be a kapu. Az sem viccből - a légiutaskísérőknek azután, hogy Te méltóztattál letenni a segged a helyedre, még bőven van dolga, mire a kijelölt időben a gép levegőbe emelkedik. Megszámolni, hogy tutira mindenki a fedélzeten van-e, ellenőrizni, hogy a hangosbemondóban háromszor bemondott "Tedd a táskád a felső csomagtárolóba vagy az előtted levő ülés alá" szöveg ellenére Neked miért van még mindig az öledben a táskád, jelenteni, hogy minden rendben, leülni és kigurulni a felszállópályára...

Ez mind-mind idő. És az idő pénz. Te viszont lószart fizetsz a jegyedért, de cserébe elvárod, hogy kinyalják a feneked, mintha legalábbis vagyonokat fizettél volna érte.
Ha ennyire nem tetszik a rendszer, két dolgot tudok javasolni:
Gyere el közénk a reptérre dolgozni és nézd meg a mi oldalunkról a magadhoz hasonlókat (agyvérzést fogsz tőlük kapni).
De inkább: utazz vonattal.
plusstehen 2014.07.26 20:26:56
@zseketto: Előbb földi kiszolgálóként dolgoztam, most légiutaskísérőként. Szóval tudom, mit csinál az utas, mielőtt felkerül hozzám a fedélzetre... XD
plusstehen 2014.07.26 23:48:24
@zseketto: Nem kell engem sajnálni, imádom, amit csinálok, mert mindig van valami/valaki, akiért megéri. :) Olyan munkát választottam, amiért imádok és így egy napot sem kell dolgoznom életemben. ;)
@vivike22: Te mégis hol láttál kiselejtezett íróasztalokat és hasonlókat? Mert én Ferihegyen élem az életem, de semmi ilyesmi... Láttam elég repteret ahhoz, hogy tudjam, nálunk mennyire jó a helyzet.
Finnország az őrült versenyek hazája. Bizonyára mindenki hallott már a feleségcipelő futamról, vagy a mobiltelefon-dobás világbajnokságáról. A finnek nem csak lelkesen űzik a fura sportokat, hanem kifejezetten büszkék is rá. Kitűnő példa erre az, hogy még a bélyegeiken is…..