Regisztráció Blogot indítok
Adatok
liberal youth

17 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint eltelt egy év, mint ahogy arról megemlékeztünk. Mi várható idén? Kívánjunk egy jó nagyot, vagy több picit? Lesz végre szakmai döntés közlekedésügyben a különböző kerti szerszámok (fűnyíró, favágó, balta) helyett? Elmúlik végre az őskövületek, ácsok, állványozók, takácsok uralma? Őszintén,…..
Sokak számára október 23-a mára rutin ünneppé vált. Kötelező körré, amit le kell tudni, csuklózás, ami inkább teher, mint valódi emlékezés. És hát igen, az elmúlt években sok furcsaság is elhangzott október 23-án; hadd ne idézzem őket! Ám most vége a választási…..
liberal youth 2014.10.23 16:45:03
@avocado_: Függetlenül attól. hogy igazad van-e, legalább az feltűnhetett volna, hogy ez a bejegyzés konkrétan annak a szónoklatnak az írásos változata... De azért örülök, hogy megtaláltad az ellentmondást a két ugyanazon szöveg között! ;)
Áron Bambergben A németekről 2012.07.21 13:47:00
Fogalmam sincs, hogy mennyit írtam a németekről korábban, de így az ittlétem vége felé pár gondolat arról, amit a legérdekesebbnek/legidegesítőbbnek tartok bennük. Kicsit összevissza-kapkodónak fog tűnni, de felesleges egy-egy dologra több szót pazarolni. Amivel nap mint nap…..
Eddig nem nagyon mutattam képeket Bambergről, most pótolom: https://picasaweb.google.com/116099521609997071864/BambergAVaros?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNLkutLGwcWhhgE&feat=directlink..
Áron Bambergben Reggeli "munka" 2012.07.13 09:26:00
Mivel elhatároztam, hogy a hosszabb (és ezért csak ritkán készülő) bejegyzések helyett inkább rövidebb, de gyakoribb beszámolókkal traktállak benneteket, ezért most gyorsan le is írom, hogy miként váltunk a német "precizitás" boldog áldozataivá. Tegnap, még a grillezés alatt…..
Ma délután egy igazán kedves gesztussal kedveskedtek nekünk a munkahelyünkön: egy grillpartyval. A Stechert Arenáról egyébként is el lehet mondani, hogy nagyon rendes emberek dolgoznak ott, de egy-egy ilyen alkalomkor még emberibb oldalukat mutatják a főnökeink. Már egy héttel…..
Áron Bambergben Egyetem 2012.07.10 22:14:00
Ismét egy hónapja, hogy legutóbb írtam a blogra, de az igazat megvallva nem túl sok minden történt. Viszont adós vagyok valamivel: ha jól emlékszem, még nem írtam az egyetemről, pedig két hét múlva véget ér a szorgalmi időszak. Előre szólok, ez a bejegyzés elég unalmas lesz,…..
Áron Bambergben Berlin - Potsdam 2012.06.06 22:46:00
Már nagyon elszégyelltem magamat, hogy ezer éve nem írtam, így kanyarítok egy rövid bejegyzést a berlini-potsdami kirándulásról, remélem, a képek mennyisége majd kárpótol mindenkit. (na nem mintha olyan sokan olvasnák a blogot, de aki van, azt meg kell becsülni! :D ) Szóval…..
Áron Bambergben Munka & Koncert 2012.05.03 15:24:41
 Mint már említettem, szereztem munkát is, méghozzá egy diákoknak ideális helyen. A bambergi Stechert Arenában dolgozom, ahol ún. Aushilfearbeitot, azaz segédmunkát végzek. Színpadot, tribünt építünk (majd bontunk le), padlót fektetünk (majd szedünk fel), a kosárpalánkokat…..
Mint már párszor írtam, nálam nincs Bambergben fényképezőgép, így csak a mobilommal szoktam kattintgatni, amivel azért sajnos nem lehet túl jó minőségű képeket készíteni.Viszont Joci barátom elég sok képet feltöltött már Facebookra, melyek nyilvános hozzáférésre lettek…..
Szerintem még nem említettem, de van egy állásom a Stechert Arenában, mely egyébként Bayern harmadik legnagyobb sportcsarnoka. Ez azzal jár, hogy ingyen bemehetünk az itt tartott rendezvényekre. Most vasárnap ki is használtuk ezt a lehetőséget, ugyanis a helyi kosárcsapat játszott…..
 Bár arra számítottam, hogy szombat este már dolgozni tudok, végül úgy alakult, hogy csak hétfőn kezdhetek. Így végül mégis el tudtam menni pár erasmusossal Stuttgartba, és azt hiszem, ez egy kifejezetten jó döntés volt, ugyanis életre szóló élménnyel…..
Áron Bambergben Hazaút 2012.04.21 16:09:00
 Húsvétra hazaugrottam Szombathelyre, megleptem Lulut (nem is kicsit), és egészen (múlt) csütörtökig maradtam. Bevallom őszintén, így egy kicsit könnyebb a bambergi tartózkodás (bár már egészen megszoktam, sőt, továbbra is úgy vagyok vele, ahogyan az elején, hogy ha már…..
Áron Bambergben Nürnberg 2012.04.20 00:23:00
Bár még négy nap hátra volt a Vorbereitungskursból, hétfőn meg kellett írnunk a Klausurt (ez lényegében a kurzus vizsgája volt), így ezt követően délelőttönként is szabadidős programokon vettünk részt. Filmvetítések, tesztfeladatok a városban, valamint szerdán csináltunk…..
Március utolsó szombatján ismét kirándulást tettünk, ezúttal a Fränkische Schweiznak nevezett tájat néztük meg. Teljesen emberi időben indultunk, délelőtt negyed 10-kor, és nagyjából egy órás volt az odaút. Szerintem a legtöbb ember tudja rólam, hogy szeretek utazni (na jó,…..
UPDATE: A képek végre elérhetők az alábbi linken (az első pár fotót Joci készítette, a többit én a telefonommal, és nem válogattam ki a rosszakat): picasaweb.google.com/116099521609997071864/MunchenMúlt szombaton Münchenben jártunk, a foci és a sör fővárosában (bár ez…..
 Megígértem, hogy írok arról, milyen emberekkel ismerkedtem meg, és merre jártam az elmúlt másfél hétben.A megérkezésem utáni másnapon Peti javaslatára felkerestem egy itt tanuló szlovén srácot, Klement, hogy érdeklődjem nála, van-e eladó biciklije. (Ugyanis itt - mint…..
 Azt hiszem, ott hagytam abba, hogy megérkeztem Bambergbe. Mivel talán érdekel Benneteket, hogy milyen is a város, pár szót mondok róla (képeket egyelőre ne várjon senki, majd idővel).Szóval Bamberg az egyik (ha nem a legszebb) város, mellyel életemben találkoztam. Minden olyan…..
 Elindultam. Sőt, igazándiból már egy órája utazom, de eddig természetesen az osztrák tájat nézegettem. Igazán szeretem nézni: tiszta, rendezett és persze telis-tele hegyekkel (erre inkább dombokkal), legelőkkel, jellegzetes falusi házakkal. Párszor már jártam erre, és…..
Gy. levelében arra hívja fel a figyelmet, hogy szerinte a Kelenföldi pályaudvar vágányait nem megfelelően használják ki. Észrevette, hogy az esetek 80%-ában csak két vágányra irányítják a vonatokat, a többi meg kihasználatlanul marad. Gy. fel is teszi a kérdést, vajon miért nem…..
Állandó vita tárgya, hogy miként nyúljunk hozzá a sűrűn beépített belső kerületekhez, miközben egy tökéletes fekvésű, szinte szűz területet bénáztunk el az elmúlt húsz évben. Levélírónk pontokba szedve írta le a problémáit, amihez én csak annyit tennék hozzá, hogy ha…..
liberal youth 2010.10.17 15:59:05
@mig8: Bocsi, de neked ezt ki mondta? Mert hogy ott nincsen semmi ilyen, az egyszer biztos...
A legtöbben a legelső találkozón arra koncentrálunk, hogy "csak el ne szúrjuk".  Vagyis tartózkodóak vagyunk, igyekszünk megtudni sokat a partnerről, de óvatosan adagolni magunkat, hiszen nem tudjuk még, mi tetszhet neki és mi nem. És nem merünk igazán érdekes…..
liberal youth 2010.09.23 20:45:41
@thehandsomest: Hmm, ezek a pozitív externáliák...:)
Mennyit kell tanulnia egy átlagos amerikai egyetemistának egy nap? Catherine Rampell kicsit bulváros írásában számos adattal örvendeztet meg bennünket az amerikai egytemek életéről. A mi figyelmünket nem a közgazdászprofesszorok évi keresete, hanem az a kördiagram keltette fel,…..
Tisztelt MÁV-start!A reggeli órákban a 70-es vonalon előforduló sorozatos késések miatt ragadtam billentyűzetet. Mellékelten csatoltam a késésekről vezetett táblázatot melyből látható, hogy a 14 vizsgált napon egyetlen egyszer SEM érkezett pontosan a vonat!A 2217-es vonat Dk.…..