Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doe, John

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dbpetinek egy elsőre hagyományos fantomtartozásosnak látszó 5 évvel ezelőtti illetéket kellene a 2009-ben vásárolt autója után a NAV-nak fizetni. A rendőrség szerint rengeteg más autóssal együtt bűncselekmény áldozata lett, az önkormányzatban ellopták az illetékét. A NAV tud…..
Doe, John 2013.11.13 15:20:44
@tomii86: Megismétlem mégegyszer: az ügy nem évült el. Részletesen leírtam feljebb miért nem, szóval nem fogom újra leírni.

Az, hogy a rendőrség azt mondja, hogy elévült még nem jelenti azt, hogy tényleg el is évült.
Doe, John 2013.11.13 15:33:33
@tomii86: Azt írod: "A gond az hogy nem a NAV nak kell bizonyítani hogy te nem fizettél hanem pont fordítva."

A forgalmi átírásának feltétele volt a pénz befizetése, amit az átíráskor ellenőriztek is.
Mivel neked van átírt forgalmid, a befizetést már egyszer ellenőrizték és helyesnek találták. Ez vitathatatlan tény. Vagyis eddig a pontig a te bizonyítékod (forgalmi) erősebb, mint a NAV-é (azt mondja nem látja a pénzt).

Innen két út van:
1) te becsaptad az államot. Akkor a NAV-nak fel kell jelenteni téged és a büntetőeljárás során megállapítják a kárt és azt a NAV behajthatja. A téged elitélő bíró ítélete alapján. Ilyen nem lesz.

2.) a NAV elkeverte a pénzt valahogy. Közismert tény, hogy számos olyan befizetés érkezik minden adó és illeték NAV bankszámlára, amit a NAV-osok nem tudnak beazonosítani (elmosódott a befizetőről szóló rész, nem teljes az adószám, stb.). A NAV-nak előbb ezt a pöcegödröt kellene teljesen kisikálni minden adónemre vonatkozóan ahhoz, hogy hiteltérdemlően bizonyíthassa, hogy a befizetésed nem a "ki nem tisztázott tételek" több milliós tétele között van valahol. Na, ez lenne az a pont ahol a NAV visszalépne. Csak sajnos senki sem megy el idáig, mert azt gondolják, hogy a hiányzó csekk miatt minden bizonyítási kötelem rajtuk van. Pedig nem.
Doe, John 2013.11.14 11:49:52
@opati666: Nyilván több variáció is van, ahol ilyen úton bűncselekmény miatt vagy anélkül szívhatsz, de csak kettő.

1.) Te fizeted be a csekket.
1.a) az ügyintéző rossz csekket ad, te befizeted a pénzt, de az a rossz csekk miatt pld. az önkormányzat helyi iparűzési adó számlájára megy.

Amikor az APEH/NAV elkezdte összefésülni a pénzügyi teljesítéseket a gépkocsi átírásokkal (mert az nekik is feltűnt, hogy nincs minden rendben) akkor azt látják, ogy te átírtál egy kocsit, de nincs a neved alatt az erre a célra alkalmazott bankszámlán bejövő pénz. Nosza, küldik a levelet. Ha megvan a csekked mázli, ha nincs akkor szíttál.

1.b) a csekk jó, de mivel kézírásos (régen így volt, nem olyan rég tértek át a nyomtatott csekkekre, pont az itt leírtak miatt) nem olvasható a befizető adata (rendszám vagy bármi amit az APEH/NAV a tranzakciók összepárosításához használ. Nosza, küldik a levelet. Ha megvan a csekked mázli, ha nincs akkor szíttál.

2.) Nem te fizeted be a csekket, hanem mondjuk a kereskedő akinél a kocsit vetted. A kereskedő elveszi tőled a pénzt, de hamisít egy csekket, ami alapján az ügyintéző átírja a kocsit. Az ügyintéző vagy tudja mi történik vagy nem. A legtöbb ügyfélnek elég az ha megkapja az átírt forgalmit, azután már nem fog csekket kérni, mert a forgalmit úgysem kaphatná meg a befizetés nélkül. Évek múltán az APEH/NAV rájön, hogy nem lát bejövő pénzt, de egy másik adatbázis szerint kocsit írtak a nevedre. Nosza, küldik a levelet. Ha van csekked mázli (valószínűtlen), ha nincs akkor szíttál.

De természetesen mindezt annak fényében mondom, amit fentebb is írtam az elévülésről (vagyis, hogy a rendőrség hibásan értelmezi a bűncselekényt és az igazából nem évült még el).
Rika mamája nevén maradt a villanyóra, miután eladta a házat, így 4 év után elég komoly tartozása lett. Azóta is vonják a pénzt a nyugdíjából, most pedig kiderült, hogy a gázóra is a nevén van: Ha valaki tud kérem segítsen! Édesanyám 2005. szeptember 29-én eladta a…..
Doe, John 2013.03.21 10:39:49
Tévedtem. A régi felhasználó kijelentkezni köteles 15 napon belül.

19/2009 Ormányrendelet:

23/B. §67 (1) Ha a felhasználó a felhasználási helyen a szolgáltatás igénybevételével felhagy, köteles azt legkésőbb - a (7) bekezdésben foglalt kivétellel - a felhagyás napjától számított 15 napon belül a földgázkereskedőnek az üzletszabályzatban foglaltak szerint bejelenteni és annak rendelkezései szerint eljárni.
(2) A felhasználó az (1) bekezdés szerinti bejelentés keretében a földgáz-kereskedelmi szerződést felmondja.
(3) Ha a felhasználó elosztóhálózat-használati szerződését a földgázkereskedő kezeli megbízottként, a felhasználó az (1) bekezdés szerinti bejelentés keretében az elosztóhálózat-használati szerződés felmondását is a földgázkereskedő részére teszi meg.
(4) Az (1) bekezdés szerinti bejelentésnek kizárólag a következőket kell tartalmaznia:
a) a felhasználási helyre vonatkozóan
aa) a felhasználási hely címét és a szerződés szerinti azonosítóját,
ab) a fogyasztásmérő berendezés gyári számát és
ac) a fogyasztásmérő berendezés mérőállását és a mérőállás megállapításának dátumát,
b) a felhasználó
ba) nevét, születési nevét, születési helyét és idejét, anyja nevét, lakcímét természetes személy esetében, nevét, székhelyét, cégjegyzékszámát vagy azzal egyenértékű azonosítóját és adószámát jogi személy vagy a Polgári Törvénykönyv (a továbbiakban: Ptk.) általános szabályai szerint létrehozott jogalany esetében,
bb) új lakóhelyének, székhelyének vagy tartózkodási helyének címét vagy értesítési címét,
bc) telefonos elérhetőségét és
bd) földgázkereskedőnél nyilvántartott felhasználói azonosító számát,
c) a felhasználó nyilatkozatát, hogy a földgáz-kereskedelmi szerződését és - a (3) bekezdés szerinti esetben - az elosztóhálózat-használati szerződését felmondja,
d) a felhasználó személyében bekövetkezett változás jogcímét,
e) új felhasználó esetében az új felhasználó
ea) nevét, születési nevét, anyja nevét, születési helyét és idejét természetes személy esetében, nevét, székhelyét, cégjegyzékszámát vagy azzal egyenértékű azonosítóját és adószámát jogi személy vagy a Ptk. általános szabályai szerint létrehozott jogalany esetében,
eb) lakóhelyének címét, tartózkodási helyének címét vagy értesítési címét és
ec) telefonos elérhetőségét,
f) a bejelentés keltét és
g) a felhasználó vagy a (7) bekezdés esetében a bejelentő, és az e) pont szerinti esetben az új felhasználó aláírását.
(5) A (4) bekezdés e) pontja esetében a bejelentéshez az új felhasználó csatolhatja a földgáz-kereskedelmi szerződés és - szükség szerint - az elosztóhálózat-használati szerződés megkötésére vonatkozó igénybejelentését.
(6) Az (1) bekezdés szerinti bejelentés formanyomtatványon is megtehető. A földgázkereskedő az ügyfélszolgálatán formanyomtatványt tesz hozzáférhetővé a (4) bekezdés szerinti adattartalommal, továbbá honlapján elektronikusan letölthető formátumban közzéteszi, valamint azt kérés esetén a felhasználó és az új felhasználó számára postán megküldi. A formanyomtatványt a földgázkereskedő üzletszabályzata tartalmazza.
Sokan nem tudják, hogy az ingatlanra telepített  haszonélvezeti jog pontosan milyen jogokkal és kötelezettségekkel jár, mennyiben kell hozzájárulni az esetleges felújítási, fenntartási költségekhez.Tisztelt Ugyved ur!22 eve halt meg a ferjem, azota az anyosom velem el. A 65m2-es…..
Doe, John 2011.06.06 15:32:31
A mai estét kezdhetjük Simpsonékkal (TV6, 18:10), akikről 16 éve, amikor bejöttek a lakótelepi turkálókba az első BARTMAN feliratú pólók, azt hittem, hogy róluk nevezték el a Simson motort. Nagyjából ekkor adta a tévé szinte félévente az Oscart (21:20, RTL Klub), amiben a…..