Regisztráció Blogot indítok
Adatok
refil

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég sok izgalmas fúzióról hallottam már a témában. A legszembetűnőbbek a Brazíliai szinkretikus egyházak, a Santo Daime, az UDV, és a Barquias. Ezek keresztény közösségek, ahogy talán sokan tudjátok, akik a rituáléik során ayahuascát isznak, és nem is csak ez, hanem a…..
Egy igazi alapművet találtam Axis barátom oldalán(www.o-ws.hu/cikkek/_-video/rick-strassman_-a-lelek-molekulaja---tudat_-dmt-es-a-__harmadik-szem__-) magyarra feliratozva, ami sokaknak lehet segítség, az egyébként se egyszerű angol nyelvezető film megértésében. Én a könyvből…..
A napokban több beszélgetésben felmerült a téma, ezért úgy éreztem, hogy erről érdemes írnom. A kérdést kétféle úton lehet megközelíteni: biokémiai, és vallási szempontból. Elkerülném azt a hibát, hogy sorrendet állítsak fel, szerény véleményem szerint ugyanannak…..
refil 2010.12.29 16:54:37
@Lynx-: Engem érdekelne mint minden vélemény ami a témával kapcsolatos, facebookom nincs, viszont email címet tudok adni: serpasrac1@hotmail.com
Hallottam már pár jó dalt...sőt, azt is mondhatnám, hogy elég sokat. Az ayahuasca kultúrának szerves részei a dalok, mondhatni az egésznek a központja. A mai találmányom egy elég speciális dal, kicsit tradicionális, kicsit modern...és valami elképesztő, gyönyörűséges!…..
refil 2010.12.16 12:45:28
@AtomBlogger: Igaza van szerintem Asta-nak, ezek olyan dolgok amikbe időt-erőt-energiát kell fektetni különben az értelmüket vesztik el. Ha tényleg érdekelnek ezek vagy ez a dolog/gok akkor ha csak az internet keresgélsz fogsz találni elég információt róla. de ha elmész akár az általad linkelt boltba ott tudnak szerintem segíteni.
Hja, sikerült elmennem külföldre egy peyote szertartásra, érdekel valakit? Írjak beszámolót? Azért kérdezem, mert egy nagyon is ayahuasca közeli medicinről van szó, ahogy korábban írtam is a (feminim) ayahuasca  (maszkulin) megfelelője, ami sok tekintetben nagyon is közeli…..
refil 2010.12.01 14:26:04
Ezt a nagyon érdekes videót a napokban találtam, nem túl hosszú, de nagyon jó!   ..
Nos ahogy említettem, voltam Olaszban egy ayahausca szertartáson. Több dolog is lesz így akkor, egyrészt készítek egy beszámolót, másrészt a sámánnal készült egy nagyon érdekes riport a shipibo művészetről, ayahausca-"filozófiáról", és sok érdekes dologról. Ezt…..
Ha kettéválasztom az eddigi utamat az ayahuascával, akkor nagyjából félúttól kezdve változott a körülmény az egyéniből a csoportos irányba, jártam külföldön, erre-arra, szóval sok dolog megesett velem, és még többről hallottam, vagy olvastam.Gyakran felmerül a…..
Ismeretes számos növényi, vagy akár nem növényi segítő terápiás alkalmazása. A terápia alatt most nem feltétlenül a modern pszichológia által felkínált terápiákra gondolok, habár akár azokra is, hiszen a sámán is egy fajta terápiát csinál. Nem is akár milyet!:) És,…..
ayahuascareality Erőállat 2010.07.08 21:01:58
Sokan, köztük az ayahuasca kultúrában is, neki se vágnak semmiféle spirituális eseménynek, de még nagyobb másfélének se, mielőtt kapcsolatba nem léptek volna az erőállatukkal.Erről a témáról találtam egy elég jó cikketJeanne Ruland Az állatok ereje című könyvéből. Volt…..
Tanítások:Spirituális forráshoz kapcsolódás módszerei a jógi és a sámán hagyományokban Július 5 – én (10 től 17-ig, biztosított ebéddel) Spirituális forráshoz kapcsolódás módszerei a jógi és a sámán hagyományokban Jóga átadás/beavatás: Guru jóga…..
ayahuascareality Sámándob 2010.06.13 17:01:25
Ma megkaptam életem első saját sámándobját. Hát mit mondjak? Valami fantasztikus, úgy érzem sok köös dolgom lesz nekem ezzel a dobbal!Az csak a hab a tortán, hogy ha legközelebb ayahuascát iszom, akkor már tudok dobolni is hozzá, akkor is ha egymagam leszek, akkor is ha másokkal, de…..
Amikor egyszer, egy külföldi ayahausca szertartáson megkérdeztem a sámánt, hogy ugyan amikor retteg az ember, pánikba esik, halálfélelem van, megőrül, akkor az rossz-e a bizalom megingása, vagy micsoda....nem tudtam hova tenni.A szentimentális válasz erre az lenne, hogy ez gáz, nincs…..
refil 2010.06.11 16:10:12
Egy baráttól: A minap kaptam egy emailt (gondolom a múltkori petíció aláírása révén tudják az email címemet) ami talán titeket is érdekelhet: 2010.05.25.-en lezajlott a Chevron olaj óriás éves részvényesi találkozója, ami nagy felháborodásba és sajnálatos módon…..
A videót a www.youtube.com -on találtam, hihetetlen, hogy mennyire sok tényleg nagyon jó anyag felkerült ayahuasca témában is! Egy-két éve alig volt fenn valami, abból is sok nem volt olyan jó, de most nem győzök dúskálni a jóban. Az alábbi videókat bárkinek jó szívvel ajánlom,…..