Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZséNé

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anyánk, az Index által feltárt bizarr vállasztott bíróságos sztori mindenképp megér egy Zugügyvéd posztot. Az ELTE AJK Polgári Jogi tanszékéről verbuválódott bírók a Zugügyvéd szerint is elég sajátos ítéletet hoztak, de a szóban forgó bíróságon szerzett személyes…..
ZséNé 2010.01.14 20:42:54
@Füredi 2.0: "a választottbíróság mellett is vannak érvek, ugye a gyorsaság, nagyobb szakértelem " - hááát, nem sokkal előzték meg gyorsaságban a földhivatalt, vagy a a@érvsebész rendes bíróságon 10 éve tartó perét, melyben 10 év alatt 4-szer volt ítélet + 2-ik megismételt eljárás, a választottbíróság is 2 év alatt hozott ítéletet.

@Érvsebész: "a szerződéses érték is volt akkora, hogy jó lett volna egy ügyvéddel megbeszélni" - csak nem gondolod, hogy egy közel 40 éve működő cég a szerződéskötéseket nem ügyvédi közreműködéssel kötötte. Főleg ehhez ügyhöz kapcsolódókat. Tudomásom szerint ráadásul a szakmában elég elismert ügyvédük volt abban az időben. Csak hát úgy látszik mégsem volt sikeres az ügyvédválasztás, aki vagy meggyőzte az ügyfelét arról, hogy milyen tutti a választottbíróság, vagy nem tájékoztatta, hogy tulajdonképpen az mit is jelent, ellentétben @sünsámuelnével, aki mint írja, erre mindig felhívja a figyelmet.
Egy biztos: az alperes egy örök életre megtanulta, hogy mi a VB. Talán túl későn....
ZséNé 2010.01.14 22:00:49
@Csanna: Szerintem is ÜGYES és egy lépésről lépésre jól felépített "projekt" Ez volt a projektcég igazi projektje, nem a plázaépítés. Megszerezni a BVM teljes ingatlanát egy fitying ráfordítás nélkül. Röhej, hogy a telekvásárlásra felvett hitel kamatát is, kárként, velük akarta megfizettetni. Nem nagyon találtam sem a keresetben, sem az ítéletben arra való utalást, hogy a felperes mit tett a kárenyhítésért. Fellebezett , Ő is. Nyilván azért, hogy húzza az időt és várta hogy teljenek az évek, hogy a kár mértéke elérje megszerezni vágyott ingatlan forgalmi értékét. Nem véletlen volt a szerződésben a választottbíróság kikötése.

Idézet az ítéletből: "megerősített tény, hogy a perbeli ingatlanon kétféle képpen lehetett lebonyolítani a felperes
áIta| tervezett beruházást: vagy mint a teljes ingatlan meghatározott tulajdoni hányadanak
tulajdonosa, az osztatlan telekre kérhetett volna építési engedélyt, s a többi tulajdonostárs
hozzájáru|ásával felépíthette volna a felépítményt, vagy pedig a telekalakítás lebonyolítása,
azaz ingat|an-nyilvántartási bejegyzése után kérhetett volna építési engedélyt a telekalakítás
eredményeként kialakuló új ingatlanokra"

Megáll az eszem : mintha meséből lenne kiollózva volna...volna...volna....Ha tett volna valamit a kárenyhítésre, akkor talán nem keletkezett volna ekkora kára és joga lett volna kártérítéshez.
De végül is ebben az ítéletben csekély jeletőségük van a szavaknak, és ami mögöttük van. Nem mélyedtek bele túlságosan abba, hogy a felperes vagy az alperes mit bizonyított. A számokra van kiélezve az egész, hogy azok mögé minél több nulla kerülhessen. Szerencsére vagy szerencsétlenségre. Attól függ melyik fél szemszőgéből nézzük.