Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stewie30

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Nem tudja, mi az a PPO-botrány meg tömeges lehúzás? Itt az első Index-cikk, itt az első Homár-poszt, itt meg a második, keddi információkkal, a harmadik itt olvasható, és végül a negyedik, Tömeges feljelentések a rendőrségen... címmel ide kattintva érhető el.) Friss hírek a…..
Stewie30 2010.01.14 09:50:20
Elképesztőnek, és vérlázítónak találom azt, hogy amikor Nyugat Európában és Észak Amerikában már napi rutinnak számít az Internetes vásárlás és szolgáltatás igénybevétele, addig ma Magyarországon az Internetes kereskedelemre vonatkozó szabályozás áttekinthetetlen zavaros, és teret enged ilyen, és ehhez hasonló bűncselekmények elkövetésére. Nem is csodálom, hogy például az eBay vagy az Itunes be sem teszi a lábát kishazánkba (ennek leginkább gondolom gazdasági megfontolás az oka). Sajnos én is megszívtam a PPO-val, és hiába minden erőlködés véleményem szerint nincs reális esély arra, hogy valaha is visszakapjam a 2490,- Ft-ot. Már látom is egyébként a forgatókönyvet:

- A rendőrség csalás elkövetése miatt kezd el nyomozni.
- Mire oda kerül az ügy, hogy szervereket, dokumentumokat lefoglaljanak, addigra egy üres lakást fognak a nyomozók találni, és kiderül,hogy a lakás tulajdonosának semmi köze a céghez.
- Eközben persze az összes cégvezető szépen felszívódik, akik felélik valahol külföldön a 2490,- forintunkat…
- Amikor elfogy a lé, akkor gondolnak egyet, és jó pénzért a megszerzett bankkártya adatainkat eladják a maffiának, akik szabadon garázdálkodhatnak adatainkkal, és újabb vásárlásról szóló értesítéseket kaphatunk.
- Ha valamilyen isteni csoda folytán elő is kerülne a cégvezető pénzt biztos nem fogunk viszont látni.

Összességében egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy a magyarországi internetes kereskedelmet mélyen fogja érinteni ez a lehúzás, bár az átláthatatlan viszonyok miatt elenyésző lehet azok száma, akik tisztességesen kereskednének a neten – én legalábbis személy szerint még itthon nem találkoztam ilyen kereskedővel. (Csak meg kell nézni a ködösített ÁSZF-eket, és a hatálytalan jogszabályi hivatkozásokra való utalások tömkelegét, a fogyasztói panaszok kezelésének hiányát stb.) Ezért szerintem a bizalmatlan vásárlókat egy ilyen balhé még inkább elbizonytalanít majd.

A bankok persze megint jól járnak, mert akinek van egy kis esze új bankkártyát csináltat mielőtt ismét lehúznák egy kis zsebpénzzel. 110.000 károsult esetében ez nem rossz biznisz. Természetesen a kárigényemet be fogom nyújtani, de az olyan mint halottnak a csók…
Stewie30 2010.01.14 11:50:24
@ceruza91:

Ez érdekes, mert nekem az OTP-ben azt mondták, hogy ők sem ismerik a kártyaadatokat. Ilyenkor bezzeg sunnyog mindenki... Szerintem jól tetted, hogy letiltattad a kártyádat. Én is megtettem, mert így legalább újabb meglepetés nem jöhet. Itt egy kérdés merül fel... Ha visszautalják a pénzt, akkor azt csak számlaszám megadásával tehetik, mivel az új adatokat nem ismerik, a régivel meg nem lehet többet érvényes tranzakciót végrehajtani. Szóval akkor meg kell adni nekik a számlaszámot... Én valahogy nem hiszem, hogy valaha is visszakapnánk a pénzt.